10 verktøy for å gjøre Google Sheets om til et API

Utviklere av applikasjoner eller Google Sheets sliter med høye serverkostnader for backend, og de må håndtere ventetid og treg lastetid. I stedet kan de velge å jobbe med Google Sheets API. Disse API-ene er raske, brukervennlige og kostnadseffektive.

Nå for tiden gjøres alt gjennom internett og skyen. Et lite program ligger på en server og distribueres til millioner av forbrukere via internett. På dette tidspunktet kan mange enkeltpersoner som våger seg ut på egenhånd ikke kjøpe servere og virtuelle maskiner på grunn av høye kostnader. Her kommer bruken av Google Sheets API, som hjelper utviklere med å bygge applikasjoner, lage APIer og administrere databaser.

I dette innlegget skal vi snakke om Google Sheets API, fordelene med API for Google Spreadsheets og de beste verktøyene for å gjøre arkene dine om til et API.

Google Sheets, lansert i 2006, kom som et nyttig verktøy for bedrifter for dataanalyse og rapportering, da det også gir muligheter for samarbeid i teamene. I 2009 ble Google Sheets API lansert, noe som gjør dette verktøyet til en nødvendighet for folk som jobber med store datasett.

Google Sheets API løste mange problemer for utviklere og dataanalytikere, for eksempel å automatisere oppgavene med å importere store sett med data og la utviklere lage appene og systemene sine.

Og med lanseringen av Google API,

  • Google Sheets ble allsidig, enkel å bruke fra hvor som helst, plattform-agnostisk og kompatibel med andre applikasjoner.
  • Google Spreadsheet kan brukes som et API-kall eller database som gjør det mulig å lagre data til en svært lav kostnad.
  • Sheets er en plattform med null ventetid siden Google APIer er lynraske, spenstige og lynraske.

Hvorfor er Google API et gjennombrudd?

For å svare på det, la oss gå tilbake til tiåret da applikasjoner bare var frontend og kostbar backend koblet sammen med en kontroller.

  Hvordan lage Pareto-diagrammer [5 Tools]

API okkuperte rommet mellom backend og frontend UI, akkurat som en kelner, i en restaurant, og fungerte som et grensesnitt mellom kokken og kunden.

API åpner enorme muligheter ettersom nå en enkelt API kan betjene så mange. Google API eliminerte behovet for dyre backend-systemer som vanligvis kjører på enorme servere som kjører i datasentre, med store kjerner og RAM-bruk.

Google Spreadsheets API demonstrerte opprettelsen av en database og API helt uten kostnad.

Du kan slippe risikoen ved å være vert for servere i datasentre og investere i replikering for en liten til stor applikasjon. Google API vil hjelpe deg med å søke i Google Sheet som en database, og Boom! Du er fri for alle bekymringer og har en spenstig søknad!

Hvordan fungerer Google Sheet API?

Anta at du allerede har en Google Sheets-konto. Google Sheets API lar deg koble til regnearket, hente dataene og deretter levere det til applikasjonen.

Det gir også brukeren kontroll over forskjellige andre ting, for eksempel celleformatering, som lar dem endre farger, tekststiler og andre aspekter av regnearket.

Med Google sheet API kan du ha en gratis database med et brukervennlig grensesnitt som lar deg bla gjennom og organisere dataene dine samtidig som du fungerer som et innholdsstyringssystem (CMS).

La oss se på verktøy som kan gjøre Google-regnearkene dine til et API.

ArkDB

ArkDB gir fleksibiliteten til å bruke et hvilket som helst programmeringsspråk mens du gjør Google Sheet om til API. Den har mange biblioteker og støtte for ulike verktøy. Uansett brukstilfelle, kan SheetDB være en utmerket API-kobling for applikasjonen din.

Du kan prøve det gratis. SheetDB er gratis for alltid og gir deg to regneark-APIer, 500 forespørsler/måned, styrebiter og tilpasset tillatelse.

API-kobling

API-kobling av Mixed Analytics er klarert av over 500 000 brukere over hele verden. Det er et kraftig, fleksibelt verktøy som lar deg koble til Google Sheets helt uten koding. Du kan komme i gang med de eksisterende innebygde forhåndsinnstillingene som lar deg hente data fra mange forskjellige steder til ett sted uten å skrive noen kode.

  Slik legger du til personer og selskaper i kontakter på Mac

API Connector har en gratis plan som vil hjelpe deg å komme i gang umiddelbart. Du får én bruker inkludert, 250 forespørsler/måned, ubegrensede datakilder, ubegrensede rader, IMPORTAPI-funksjon, referanseceller og JSON-konverter.

ArkBest

Med ArkBest, blir regneark transformert til RESTful APIer for nettapplikasjoner. Google Spreadsheets kan enkelt kobles til BI-verktøy, administrasjonspaneler, CMS, nettsteder eller apper ved hjelp av SheetBest.

Å starte med SheetBest er gratis. Den gir deg to tilkoblinger, 250 forespørsler/måned, Google Spreadsheets-tilkoblinger og Full CRUD API.

Sheety

Sheety gjør regnearket om til en Restful JSON API, noe som betyr at du kan hente og endre data inn og ut av regnearket uten å bruke en tredjepartsapp.

Du trenger ikke å bekymre deg for serveradministrasjon eller oppetid siden Sheety tar seg av alt for deg. Dens primære formål er å hjelpe deg med å fullføre og sette opp søknaden din.

Sheety har en gratis plan for deg å starte. I denne gratis planen får du ubegrensede prosjekter, CRUD, 200 forespørsler/måned og 100 rader per ark.

Stein

Stein har et kjent og enkelt grensesnitt som gir deg muligheten til sømløst samarbeid mens du lager prototypene dine, alt på Google Sheets.

Stein gjør diagramgenerering og dataanalyse til en kakegang mens han kobler til regneark. Det er et perfekt abstrahert verktøy der du ikke trenger å bekymre deg for de underliggende nitty-grits.

Du kan benytte og bruke Stein gratis. Den gir 5000 forespørsler/måned, 200 rader og ubegrensede arktilkoblinger i startplanen.

ark2api

ark2api lar deg konvertere regneark til et API, og i motsetning til andre verktøy, gir det også excel online-støtte, API intelligent caching, ubegrensede rader osv. Dette verktøyet tilbyr maler som lar utviklere enkelt integrere regneark i nettsiden eller applikasjonene.

Noen av de vanlige brukstilfellene av sheet2api er å bygge inn Google Sheets til nettstedet, sende inn data fra nettsideskjema til ark, liste opp webinarer ved bruk av regneark, bruke ark som CMS, importere JSON til Google Sheet, etc.

  Hvordan laste ned Master Royale på iPhone

Du kan komme i gang med en gratis plan som gir 3 regneark-APIer, 350 forespørsler/måned, 25 rader og lese- og skrivedataoperasjoner.

Sheetson

Med Sheetson, kan du bygge API-er fra Google Sheets på sekunder. Det er raskt, sikkert og pålitelig. Sheetson lar deg sende inn så mange designforespørsler og modifikasjoner som mulig til søknaden din.

Gratisplanen til Sheetson, også kjent som «hobbyisten», gir deg ubegrensede regneark, ubegrensede rader per ark, ubegrensede forespørsler, grunnleggende støtte og grunnleggende spørsmål.

Api-regneark

API-regneark er et utviklerverktøy som muliggjør sofistikert regnearkimportering, lesing og rapportering. API-regneark kobler sammen filer fra kunder, klienter og interne team for å holde alle dataene dine på ett sted.

For å kontrollere regnearktilgang og registrere synlighet i bedriften din, bruk API-regneark. Med gratisplanen får du 1500 rader per fil, maksimalt tre filer og 50 operasjoner per dag.

Sheetlabs

Hvis du vil lage produksjonsklare APIer, så arklaber er det beste alternativet, og det lar deg lage din første API med noen få klikk. Med opprettelsen av API har den også muligheten til å spore API-bruk i sanntid og analyser for analyse av bruksdata.

Du får 5 APIS, 10 000 søk per måned, fem brukere og fem regneark med gratisplanen.

Google Sheet API

De Google Sheets API lar deg lese, skrive og formatere data i Google Sheets ved hjelp av Java, JavaScript eller Python. Google Sheets API tilbyr et RESTful-grensesnitt for å lese og oppdatere regnearkdata.

Typiske aktiviteter som bruker denne API-en inkluderer å lage, lese og skrive celleverdier, formatere og administrere tilkoblede ark.

Du kan utnytte funksjonaliteten til Google Sheets for å bygge en lagringsmotor for databasen eller API-ene. Google Sheet API er gratis med mindre du er under grensene for API-kvoter.

Konklusjon

API for Google Sheets gjør det enkelt for Google Sheets og applikasjonsutviklere å importere, eksportere og analysere dataene. Ved å bruke verktøy for å konvertere Google-regnearkene dine til API eliminerer du de monotone manuelle oppgavene som datainnføring i ark og automatiserer prosessen.

Derfor, hvis du jobber med et stort datasett daglig i Excel eller Sheets, kan disse verktøyene gjøre arkene dine om til APIer som vil gjøre jobben din enkel og spare mye penger og krefter.