12 Tezos NFT-markedsplasser å kjøpe og selge fra

Den toppmoderne Tezos NFT Marketplace tilbyr høyhastighets delegerte Proof-of-Stake-transaksjoner gjennom sine desentraliserte applikasjoner og smarte kontraktsnettverk.

Blockchain-økosystemet er stedet for enheter som leter etter en sekundær inntektskilde.

Er du en NFT-skaper eller artist som har vært på markedet lenge nok? Det er stor sjanse for at du blir kvalm av de ublu høye Ethereum-gassprisene. Hvis det beskriver deg og du er i markedet for et bedre alternativ, tror vi at vi har den rette løsningen: et annet blokkjedenettverk – Tezos NFT Marketplace.

Det er en voksende vanvidd i Tezos NFT-landskapet drevet av en umettelig appetitt blant plattformer som lanseres månedlig på plattformen mens eksisterende fortsetter å oppgradere. Resultatet er forvirring blant deltakende NFT-skapere og artister forårsaket av alle disse konkurrerende NFT-markedsplassene. Siden det voksende spekteret av muligheter kan forvirre selv de mest kompetente deltakerne, vil vi diskutere de ledende Tezos NFT-markedsplassene.

Hvis du er interessert i å tjene penger på den pågående NFT-hypen og leter etter en måte å finne, kjøpe, stille ut eller administrere NFT-tokens og tjene penger på, har vi deg dekket. Denne omfattende guiden gir et sammendrag av de beste markedsplassene på Tezos blockchain for å hjelpe deg med å ta en utdannet beslutning om hvor du skal begynne reisen.

Hva er Tezos Blockchain?

Tezos er blant verdens ledende blokkjeder hvor man kan prege, kjøpe og selge ikke-fungible tokens (NFT). Den åpne plattformen ble grunnlagt i 2017 av Kathleen og Arthur Breitman, og bruker den energieffektive proof-of-stake-modellen – et grønnere økosystem i en verden som er betydelig bekymret for miljøpåvirkningen av blokkjede- og NFT-teknologier. Brukere kan bygge desentraliserte applikasjoner (DApps) og smarte kontrakter som ligner på andre blokkjeder.

Alle brukere som eier Tex, Tezos blockchains opprinnelige kryptovaluta, har lov til å stemme på beslutninger som tas for å endre noen av nettverkets eksisterende regler. Anta at noen regler må endres, og deltakerne når en konsensus. I så fall bruker nettverkets programvare en egen-til-endringsfunksjon designet for å oppdatere reglene på tvers av alle nodene automatisk.

Hvordan Tezos Blockchain skiller seg fra Ethereum, Polygon og Solana

Hvis du er kjent med andre blokkjeder som Bitcoin eller Ethereum, vet du allerede at de må utføre en hard gaffel hver gang de trenger å gjøre noen betydelig endring. Det mest utestående problemet med harde gafler er at når slike endringer er omstridte, åpner de nesten alltid blokkjeden for fragmentering, for eksempel på Ethereum med Ethereum Classic eller Bitcoin med Bitcoin Cash. Det gjør harde gafler til en ubehagelig måte å håndtere nettverksendringer på.

Tezos «selv-til-endringsfunksjon som integrerer en automatisk mekanisme som gjør det mulig å foreslå, velge, teste og aktivere nettverksoppgraderinger uten en hard gaffel, blir nettverkets største salgsargument. Dette styringssystemet skiller Tezos-blokkjeden fra andre ved å legge endringskraften i hendene på brukerne, noe som gir langsiktig stabilitet. Selvendringsfunksjonen som i stor grad øker brukertilfredsheten har tiltrukket bilprodusenter som BMW, Audi og Porsche til Tezos blockchain.

Fungible og ikke-fungible tokens

En token kalles fungibel fordi den kan ha en identisk og være utskiftbar. Et perfekt eksempel på en fungibel token er en hundre-dollarseddel; den kan byttes med en annen hundredollarseddel og fortsatt beholde verdien. Hvert ikke-fungible token (NFT) på en blokkjede er imidlertid unikt og kan aldri erstattes.

  Hvordan sette opp og bruke Siri på en iPhone

NFT-er kan brukes som unike «skjøter» for å vise eierskap over ting som sertifikater, kunstverk, titteldokumenter eller kontrakter. Fra og med 2015, da det første Non-Fungible Token-prosjektet ble opprettet på Ethereum-blokkkjedene, har NFT-er stadig blitt populære i kryptoområdet. Bevegelsen har spredt seg videre til andre blokkjeder, som Tezos NFT-markedsplassen.

Minting, kjøp og salg av NFT-er på Tezos

Hvis du håndterer NFT-er på Tezos-blokkjeden, trenger du en maskinvarelommebok for NFT-ene dine og Tezos» opprinnelige kryptovaluta, Tez (XTZ). Tezos-blokkjeden henter sin verdi fra Tex-tokenet og de forskjellige selskapene som tokeniserer sine eiendeler gjennom nettverket. Selv om det ikke er den mest populære kryptoen, er XTZ tilgjengelig i de fleste sentraliserte og desentraliserte kryptovalutabørser.

Minting av NFT-er på Tezos-blokkjeden ligner på andre blokkkjeder. Det beste med å bruke Tezos blockchain er de relativt lave transaksjonsgebyrene sammenlignet med andre blokkjeder som Ethereum eller Solana. Når du har satt opp NFT-lommeboken din, vil neste trinn være å sette inn noen få dollar verdt av XTZ i lommeboken for å dekke transaksjons- og myntavgiftene.

Selv om prisene kan svinge avhengig av markedsforholdene, vil kostnadene ved å prege NFT-er på Tezos NFT-markedsplasser i gjennomsnitt være rundt 1 XTZ, som er omtrent $1-3 i skrivende stund eller så lavt som ti cent. Du kan ikke sammenligne dette med Ethereums pris, som avhenger av mengden trafikk som plasserer den mellom $5 og $10 eller så mye som $50 til $100 eller mer for mer komplekse transaksjoner.

Den rimelige inngangsbarrieren har gjort Tezos til en populær blokkjede blant artister som ønsker å lage NFT-er over hele verden. Det neste trinnet etter oppsettet er å velge typen NFT du vil lage og om du vil gjøre det alene eller slå seg sammen med andre, avhengig av størrelsen.

Hva er Tezos NFT Marketplace?

En Tezos NFT Marketplace er en nettplattform der kunstnere og samlere kan lage, kjøpe og handle NFT-er på Tezos-økosystemet. Tezos blockchain letter NFT-handelen ved å gi nettverkssikkerhet og stabilitet for lagring av tokens.

Tezos-blokkjeden dukket opp i perioden rundt 2018 da blokkjedeøkosystemet opplevde sin første meteoriske stigning. Plattformen har utviklet seg siden den første utgivelsen rundt september 2017 som en plattform populær blant desentraliserte applikasjoner (DApp). Det er nå neste generasjons smart kontraktsplattform på grunn av dens grønne teknologi og miljøvennlige styring.

Deltakerne må være villige til å kjøre de nodene som støtter Tezos blockchain og kan sømløst grensesnitt med andre blokkjeder gjennom releer og gatewayer. Takket være den smarte kontraktsteknologien kan brukere også lage og selge sine desentraliserte applikasjoner (DApps) på Tezos NFT-markedsplassen hvis de ikke ønsker å bruke de eksisterende i markedet.

Fordeler med å bruke Tezos NFT Marketplaces

Noen fordeler forbundet med å bruke Tezos NFT Marketplace inkluderer følgende:

Lavere transaksjonsgebyrer: Kostnadene ved å prege NFT-er og andre tilhørende kostnader har vært billigere enn de fleste andre NFT-markedsplasser, inkludert Ethereum-økosystemet. Konsensusmekanismen for bevis på innsats gir mulighet for raskere transaksjoner som bruker mindre energi enn blokkjeder som bruker bevis-på-arbeid-modellen.

Desentralisering: I likhet med Ethereum er Tezos en desentralisert blokkjede styrt av fellesskapet, ikke en sentralisert organisasjon.

  Hvordan endrer jeg Xbox One-kontoen min fra barn til forelder

Sikkerhet: Tezos blokkjeden er sikkerhetsfokusert, hvor verifikasjoner skjer ved begge protokollene; og applikasjonsnivåer ved å utnytte OCaml- og Michelson-språkene som er sentrale i virksomhetskritiske bransjer.

Miljøvennlig: Nettverket er mer energieffektivt ettersom det bruker proof-of-stake konsensusalgoritmen.

La oss nå se på noen av de beste Tezos NFT-markedsplassene.

Objkt

Objkt er for tiden den ledende Tezos NFT-markedsplassen når det gjelder salgsvolum og antall aktive brukere. Det sprang ut fra Hic et Nunc-markedet og ble noe mer betydningsfullt.

Blant toppfunksjonene inkluderer:

  • Mange oppføringsalternativer
  • Leaderboards og rangeringer
  • Skaper royalties
  • Del royalties
  • 2,5 % servicegebyr

Brukere av den åpne markedsplassen Objkt kan liste opp NFT-er fra andre markedsplasser som Hic et Nunc, FxHash, Rarible og Kalamint.

En av

OneOf er en fremste Tezos NFT-markedsplass som spesialiserer seg på musikk og sports-NFT. Brukere får tilgang til spesielle NFT-er på grunn av markedsplassens avtaler med mainstream-artister og plattformer som Grammy Awards og Warner Music.

Noen unike funksjoner ved denne markedsplassen inkluderer:

  • Tidsbestemt auksjon
  • Slipp kalender
  • Fokuserer på musikere
  • Begrenset informasjon om serviceavgifter

OneOf er kanskje ikke lederen eller stedet for indieartister ennå, men det viser allerede et stort potensial for å bli blant gigantene snart.

Kalamint

Kalamint kan ha mottatt flere blandede brukeranmeldelser og sikkerhetsadvarsler i det siste.

Plattformens fremtredende funksjoner inkluderer følgende:

  • Flere oppføringsalternativer
  • Skaper royalties
  • Ingen informasjon om serviceavgifter

Denne spesielle Tezos NFT-markedsplassen forblir en dedikert lukket plattform hvor artister må søke før de får tilgang. Resultatet av dette tiltaket er at NFT-ene du finner på plattformen er av anstendig god kvalitet fra en rekke artister som den er vert for.

FxHash

Hvis du leter etter en åpen Tezos NFT-markedsplass hvor alle står fritt til å lage og samle NFT-er, er FxHash stedet å gå.

Noen av de beste funksjonene er:

  • Utallige oppføringsalternativer
  • Samlingsrangeringer
  • Sandkasse for testprosjekter
  • DAO
  • Native token (i pipeline)
  • 5 % gebyr på mynte
  • 2,5 % servicegebyr på handler

Ikke desto mindre, siden plattformen ikke er opptatt av noen kurering, vil du av og til komme over NFT-er hvis kvalitet kan se tvilsom ut. Det er alt fordi dette fokuserer på generative kunst-NFT-er som ikke nødvendigvis passer alles smak. Men hvis det er din kopp te, så besøk FxHash-siden.

Rarible

I motsetning til populær oppfatning er kanskje ikke Rarible den ledende Tezos NFT-markedsplassen, men av en eller annen grunn er den ganske godt kjent og regnes vanligvis blant de gigantiske NFT-nettstedene. Årsaken er at Rarible er rangert blant de ledende Ethereum NFT-markedsplassene selv om den også støtter flere andre blokkjeder.

Plattformens funksjoner inkluderer følgende:

  • Mange oppføringsalternativer
  • Desentralisert markedsplass
  • Aktivitet belønnet med tokens
  • Innfødt token $RARI
  • 2,5 % servicegebyr

Rarible blir med på listen over de beste Tezos NFT-markedsplassene fordi den viser godt potensial. Som et resultat har OpenSea, verdens ledende NFT-markedsplass, annonsert planer om å legge Tezos-blokkjeden til blokkkjedene den støtter.

Versum

Versum skiller seg fra konkurrentene som en unik Tezos NFT-markedsplass. I stedet for standardruten for å påvirke brukere med rangeringer og ledertavler, trener Versum sitt fokus på å tilby en mer organisk opplevelse.

Ikke la deg villedes av det tilsynelatende forenklede utseendet til plattformen. Den bruker et konsept med brett som ligner på det du har sett på Pinterest.

Funksjoner inkluderer:

  • Enkle listealternativer
  • Pregeverktøy
  • Styrer
  • Native token $MATERIA inkl. luftdråper
  • Brukerbekreftelse
  • Begrensede serviceavgifter

Plattformens stimulerende metode for å oppdage nye NFT-er er i ferd med å bli populær blant wannabe-artister som synes det er vanskelig å gjøre salg på andre plattformer.

  Administrer appvarsler direkte fra iPhone-varslingssenteret

ByteBlock

ByteBlock er en unik åpen Tezos NFT-markedsplass som spesialiserer seg på indiske og sørøstasiatiske markeder.

Nye artister som besøker ByteBlock har rapportert at de nyter opplevelsen, spesielt siden det alltid er en sjanse til å tjene noen gratis XTZ-tokens og lage sitt første token gratis. Deres utmerkede funksjoner inkluderer:

  • Mange oppføringsalternativer
  • Kuraterte kunstnere
  • IPFS-støtte
  • Skaper royalties
  • 1 % servicegebyr

På grunn av sin unike markedstilnærming, tror forståsegpåere at plattformen er klar til å skalere fenomenale høyder og fange en massiv del av markedet.

ArtForge

ArtForge er blant de siste deltakerne på Tezos NFT-markedsplassen, hvis lederteam er opptatt med å introdusere nye spennende funksjoner, inkludert banebrytende det uprøvde vannet med å dele ut tilknyttede lenker.

Plattformens funksjoner inkluderer følgende:

  • Ulike oppføringsalternativer
  • En henvisning programmer
  • «Avslør»-funksjonen
  • Kuraterte kunstnere
  • 30 % gebyr på mynte
  • 2,5 % gebyr

En annen unik funksjon på plattformens erme er muligheten til å lage samlinger som ennå ikke skal avsløres, noe som ellers ville kreve at en deltaker utvikler en skreddersydd smart kontrakt. Skulle denne funksjonen vinne deltakernes hjerter, vil den sannsynligvis bli en ekte magnet blant samlere og kuratorer når de deler sine toppsamlinger.

MinterPop

Hvis du er interessert i en Tezos NFT-markedsplass som er vert for komiske NFT-er eller de med illustrasjoner av legendariske artister, er MinterPop stedet for deg å besøke. Plattformen tillater bare artister som har gjennomgått sin vurderingsprosess, å lage NFT-er.

De fremtredende funksjonene til plattformen inkluderer følgende:

  • Evigende royalties på sekundærsalg
  • Lave avgifter
  • Støtte for flere lommebøker

Noen av de ledende navnene på MinterPop-siden inkluderer Cliff Richard, Colleen Doran og Steve Ellis, for å nevne noen.

tzPunks

tzPunks er en førsteklasses Tezos NFT-markedsplass som spesialiserer seg på Tezos-punkere. Gründerne ble inspirert av suksessen til CrypoPunks og prøver å gjenskape suksesshistorien.

Nettstedets unike funksjoner inkluderer følgende:

  • Tilfeldig tildeling av tzPunks under preging
  • Standard 50 XTZ-avgifter for å lage en tzPunks
  • Støtte for flere lommebøker

Samlingen består av 10 000 unikt skapte karakterer som NFT-entusiaster kan prege på Tezos blockchain eller kjøpe preget tzPunks.

Skrevet

Den maskinskrevne Tezos NFT-markedsplassen fokuserer hovedsakelig på tekstbaserte NFT-er som dikt eller andre kunstverk laget med bokstaver og andre spesialtegn.

Plattformen har kanskje ikke noen trendsamlinger, topplister eller søkefunksjoner, men tilbyr eksklusive NFT-er du ikke finner lett.

Xarb

Hvis du er en artist som ønsker å begynne reisen din på en Tezos NFT-markedsplass som tar sikte på å iterere basert på dine behov og forespørsler, er Xarb stedet du bør gå til. Xarb tilbyr brukere en sjanse til å lage, kjøpe og selge NFT-er og fokuserer på å hjelpe dem med å finne nye måter å håndtere eksisterende og kommende utfordringer på. Plattformens mest fremtredende funksjoner inkluderer følgende:

  • Kunstverk i flere utgaver
  • Robust sikkerhet
  • Raske transaksjoner
  • Stor datalagring

Xarb gjør det mulig for brukere med ideer å spille sin rolle i kryptokunstverdenen og utvikle dem til noe større.

Siste ord

Tezos NFT-markedsplassen har vist seg å være en utmerket blokkjede for brukere som ønsker å benytte de beste NFT-ene uten å brenne et hull i lommeboken. I motsetning til noen få andre blokkjeder, har Tezos allerede en rekke markedsplasser med sin NFT-støtte.

Hvis du er ny i NFT-området, er Tezos blockchain et trygt sted å begynne reisen, enten du er en kunstner, skaper, samler eller trader. Som alltid anbefales det at du gjør undersøkelsene dine når du går inn på en hvilken som helst Tezos NFT-markedsplass, slik at du til slutt kan eie avgjørelsen du tar.

Du kan også være interessert i å vite om NFT-er og fotografering.