Slik frigjør du intern lagring på Android-telefonen din

Er du lei av varslingen om lite lagring på telefonen?

Står du overfor problemer mens du laster ned en fil, en applikasjon, eller dukker varslingen om lite lagringsplass opp konstant nå og da? Reagerer Android-telefonen din sakte, dårlig og lat på kommandoene dine? I de fleste tilfellene indikerer det utilstrekkelig lagringsplass.

Android-telefoner kan være folkets valg. Men likevel står den overfor et langvarig overveldende spørsmål om hvordan man kan frigjøre plass på Android.

Dessuten er det alltid irriterende å se «mindre intern lagring»-varsling som kommer mellom arbeidet vårt nå og da og hindrer Android-enhetene våre i å jobbe opp til sitt fulle potensial. I tillegg, mens du kjemper med den interne lagringen for å være lav, har du en tendens til å kaste bort din dyrebare tid på noe som raskt kan tas vare på.

Vi må huske på at den totale plassen som opptas av applikasjonen er tillegget av selve appen, dataene den besitter og cachen. Her er et eksempel for en bedre og raskere forståelse. Anta at du har Amazon Music installert på enheten din, og du har også lastet ned noen sanger offline.

Amazon Music kan bruke mer enn 1 GB plass ved å bufre data. Du står da igjen med to valg: åpne Amazon Music-appen og be appen om å bufre en liten mengde data mens du lytter til musikk uten nett, eller tøm de bufrede dataene kraftig. Det siste alternativet vil resultere i å fjerne alle cache-dataene til den appen.

La oss nå gå gjennom noen flere måter å frigjøre intern lagring på Android-telefoner.

Ved å tømme enhetenes bufrede data

Bufret data lagres i enheten for å gjøre prosessen raskere og gi en overlegen brukeropplevelse.

  Mad Magazines ikoniske spion vs. Spionspill ute nå for Android [Paid]

Du kan frigjøre enhetens interne lagringsplass ved å tømme de bufrede dataene. Dette vil fjerne filene som brukes av disse dataene. Filene som brukes av bufrede data er bare for enkelhets skyld og ikke nødvendigvis nødvendige. På toppen av det kan utløpte cache-filer forårsake personvern- og sikkerhetsproblemer.

Ved å slette de bufrede dataene øker vi ytelsen til Android-telefonene våre og lastehastigheten til innholdet i spesifikke applikasjoner.

Du kan slette de uønskede bufrede dataene ved å åpne Innstillinger-ikonet på enhetens skjerm > Trykke på Applikasjoner > Applikasjonsbehandling > Tøm buffer. Etter å ha tømt de bufrede dataene, vil noe lagringsplass bli gjenopprettet, og applikasjonen vil normalt fungere igjen.

Ved å slette unødvendige nedlastede applikasjoner og filer

Å slette applikasjoner fra enheten din er en av de mest åpenbare måtene å frigjøre plass på Android-enheter. Men hva om alle appene på enhetene dine er viktige for deg på en eller annen måte?

I et lignende scenario kan du slette de unødvendige nedlastede filene i nedlastingsmappen som kan ha kommet inn i enheten din som informasjonskapsler. Disse filene er generelt utdaterte og har svært liten eller ingen nytte. De har en tendens til å oppta enhetens interne lagringsplass. Den andre måten er også å slette offline-kartene, som har en tendens til å gå ubemerket hen til tider.

Du kan slette filene ved å gå til nedlastingsappen og velge filen du vil slette ved å klikke og holde på den.

Ved å sikkerhetskopiere dataene til skyen eller Google Disk

Du kan sikkerhetskopiere bilder, videoer og andre store filer som HD-filmer og videoer til skyen. Selv de store spillfilene dine kan lastes opp til skyen. Senere kan du slette disse filene fra enheten din når sikkerhetskopieringen er fullført. Dette vil resultere i å spare en god del lagringsplass. I tillegg kan du få tilgang til skykontoen din fra hvor som helst hvis du har tilgang til en internettforbindelse.

  Slik fjerner du Bloatware fra Android-telefonen din (veiledning)

Sikkerhetskopiering av data er enkelt da du kan gjøre det med bare noen få klikk. Du kan sikkerhetskopiere filene dine i Google Disk og bilder i Google Photos. Du kan sikkerhetskopiere et begrenset antall bilder og videoer. Google Drive gir brukerne sine totalt 15 GB plass. Du kan bruke denne plassen på tvers av Gmail, Google Foto og Google Disk.

På denne måten vil de sikkerhetskopierte dataene (filer og bilder) forbli sikre. På toppen av det er det tidseffektivt da sikkerhetskopiering finner sted når du er koblet til internett. Så du trenger ikke å bekymre deg for dataene dine. Du trenger ikke engang å bremse telefonen ved å holde disse dataene lagret på enheten din.

Rydd enhetens rot regelmessig med Files by Google

Files by Google er et annet alternativ for å fjerne uønskede eller dupliserte filer ved å trykke på «clean»-knappen nederst i venstre hjørne av enhetens skjerm etter å ha åpnet Files-applikasjonen.

Den inspiserer også enheten og kommer med forslag for å frigjøre lagringsplass på din Android-mobiltelefon. Den har den betydelige funksjonen å gi brukeren lagrings- og rengjøringsvarsler.

Den varsler deg med betimelige popup-vinduer for å rydde opp søppel eller midlertidige filer og media før Android-enheten din går tom for lagringsplass. Denne appen vil spille en betydelig rolle i å opprettholde enhetenes ytelse.

  Oops! AppLock bruker et volumtastmønster for å forhindre tilgang til apper [Android]

I tillegg vil det også hjelpe deg å finne viktige filer og medier raskere ved å klikke på «Bla gjennom»-knappen.

Ved å legge til et SD-kort

Du kan føle deg utmattet på et tidspunkt hvor du kan gå tom for lagringsplass, og du har ikke engang råd til å fjerne filene og appene. Du kan ikke opprette ekstra plass for innkommende filer og nye apper. Dette skjer ofte fordi enhetens innebygde lagring er grunt.

I dette tilfellet bør du bruke et microSD-kort som kan gi deg ekstra lagringsplass i henhold til dine behov. I dag kommer de fleste Android-telefoner med et ekstra spor for et SD-kort. Du kan flytte innkommende data og mediefiler til et SD-kort fra enhetsminnet eller bruke SD-kortet som standardkort for å lagre forskjellige filer.

Den kommer i forskjellige områder fra 2 GB og opp til 2 TB. Noen av forslagene er gitt nedenfor:

#
Forhåndsvisning
Produkt
Vurdering
Pris

1



SanDisk 128 GB Ultra microSDXC UHS-I minnekort med adapter – 120 MB/s, C10, U1, Full HD, A1, Micro…

Ingen vurderinger ennå

$17,90

Kjøp på Amazon
2



SanDisk 256 GB Extreme microSDXC UHS-I minnekort med adapter – opptil 160 MB/s, C10, U3, V30, 4K,…

Ingen vurderinger ennå

$42,60

Kjøp på Amazon
3



SAMSUNG EVO Select Micro SD-minnekort + adapter, 512 GB microSDXC 130 MB/s Full HD og 4K UHD, UHS-I,…

Ingen vurderinger ennå

$60,98

Kjøp på Amazon

Konklusjon

Det uønskede minnet i vår Android-mobiltelefon er akkurat som de negative minnene som er tilstede i våre sinn. Jo raskt den fjernes, jo mer effektiv blir ytelsen og brukeropplevelsen. Når du kjøper en Android-telefon, bør du gå gjennom konfigurasjonen og kjøpe en som har tilstrekkelig minne for dine behov.

Du kan prøve metodene ovenfor for å frigjøre plass på Android. Hvis de ikke fungerer etter en tid, kan du absolutt vurdere å kjøpe et SD-kort.

Du kan også se på den beste Android-programvaren for datagjenoppretting.

Vil du forbedre telefonkameraet ditt? Installer GCam på Android-enheten din.