Hva er RDP? En introduksjonsguide

Remote Desktop Protocol (RDP) tilbyr en utmerket måte å koble til et eksternt skrivebord og utføre ønskede handlinger som å få tilgang til programmer og filer, gjøre endringer i dem, fikse problemer og oppdatere programvare.

Men hvorfor trenger du ekstern tilgang?

Tenk deg at du er på reise og plutselig ringer søsteren din til deg. Hun sier at hun har problemer med hjemmedatamaskinen, men hun trenger den virkelig for å fullføre prosjektet. Så hvordan ville du kunne hjelpe henne?

Ta et annet scenario. Du var oppe hele natten og jobbet med presentasjonen din for å demonstrere neste dag. Etter at den er fullført, løper du til bilen din for å komme til kontoret i tide. Men når du kommer til kontoret, får du vite at du la filen på skrivebordet ditt uten å overføre filen til den bærbare datamaskinen. Og nå er det ikke mulig å gå tilbake fordi møtet starter om ti minutter.

Nå, hva vil du gjøre? Og ja, det er ingen som hjelper deg hjemme 😊

Det er her RDP-programvare kommer inn i bildet!

Du kan hjelpe søsteren din ved å løse problemet hun står overfor på datamaskinen din for å fullføre prosjektet. På samme måte kan du koble til hjemmedatamaskinen din ved å bruke RDP-programvare for å få direkte tilgang til filen og demonstrere den i møtet.

Problem løst!

Denne teknologien gjør livet ditt enklere og mer praktisk siden du ikke trenger å være fysisk tilstede før en datamaskin for å få tilgang til filene når du trenger dem. Du kan enkelt få tilgang til dem ved å bruke RDP-programvare.

I denne artikkelen hjelper jeg deg å lære om RDP, RDP-programvare og utforske fordelene med denne teknologien.

La oss komme i gang.

Hva er RDP?

Remote Desktop Protocol (RDP) refererer til en protokoll som gjør det mulig for en bruker å koble seg til en annen datamaskin ved hjelp av et grafisk grensesnitt på en nettverkstilkobling. Ved å koble til en annen datamaskin eksternt fra datamaskinen, kan du enkelt få tilgang til det eksterne skrivebordet og bruke det til å åpne programmer og filer, redigere dem, løse problemer og mer som om du sitter rett foran skrivebordet.

Tilgang til et eksternt skrivebord tilsvarer ikke cloud computing. Begge gir deg imidlertid ekstern tilgang til en datamaskin. Cloud computing gjør det mulig for en bruker å få tilgang til applikasjoner og filer som er lagret på skyserverne. På den annen side lar ekstern skrivebordstilgang deg bruke et fysisk skrivebord som ligger et annet sted, og du kan bare få tilgang til data som er lagret på datamaskinen lokalt.

Funksjoner

Noen av funksjonene til RDP er:

  • Omdirigering av lyd for å behandle lydfiler som er lagret på et eksternt skrivebord for å spille av på datamaskinen som har tilgang til den
  • Skriveromdirigering for å bruke din lokale skriver og skrive ut filer fra det eksterne skrivebordet
  • Omdirigering av filsystem for å bruke dine lokale filer og applikasjoner på det eksterne skrivebordet
  • Portomdirigering for å gjøre det mulig for applikasjoner å få tilgang til parallelle og serielle porter direkte i en terminaløkt
  • 128-bits kryptering med RC4-algoritme
  • Fargestøtte for 32, 24, 16 og 8 bits
  • Deler utklippstavle mellom de tilkoblede datamaskinene
  • Terminal Services Gateway for å akseptere en tilkobling via port 443 ved bruk av en front-end Internet Information Services (IIS)-server
  • Autentisering på nettverksnivå
  • RemoteFX for koding på vertssiden og støtte for virtuell GPU

Og mange flere…

Hvordan fungerer RDP?

For å få tilgang til et eksternt skrivebord gjennom RDP, bruker en bruker RDP-klientprogramvare mens den eksterne datamaskinen de prøver å få tilgang til, må kjøre RDP-serverprogramvare. RDP-klienter er tilgjengelige for ulike operativsystemer, inkludert Windows-versjoner og mobil, macOS, Linux, Unix, Android og iOS. På samme måte kan du finne RDP-servere bygget for Windows, Unix og OS X.

  7 beste humørsporingsverktøy for å forbedre livskvaliteten din

Du kan sammenligne denne prosessen med å fly en drone med fjernkontroll. Du kan bruke knapper på fjernkontrollen som overfører kommandoer ved hjelp av radiobølger for å lede veien til dronen på avstand.

På samme måte, i RDP, blir en brukers input, som tastetrykk og musebevegelser, overført til en ekstern stasjonær datamaskin over internett. Som utgang kan du faktisk se det eksterne skrivebordets skjerm på datamaskinen din og bruke den til å få en realistisk opplevelse av å være fysisk nær maskinen, men det er du ikke.

RDP oppretter en dedikert kanal for å utveksle data mellom de to tilkoblede datamaskinene (din datamaskin og det eksterne skrivebordet du prøver å få tilgang til) ved å bruke nettverkets TCP/UDP-port 3389. Data som fjernskrivebordets skjerm, tastetrykkene dine, musebevegelser osv. , reise gjennom denne kanalen. I tillegg krypterer RDP hver data for å gjøre tilkoblinger sikrere på det offentlige internett.

Det kan imidlertid være noen forsinkelser mellom innganger og utganger, for eksempel å klikke over en fil kan ta noen millisekunder å åpne den. Denne forsinkelsen skjer siden RDP-programvaren må kryptere data og overføre dem.

Hva er RDP-programvare?

RDP-programvare bruker internett for å gjøre det mulig for en datamaskin (klient) å få tilgang til, bruke og kontrollere en annen datamaskin (server) eksternt ved hjelp av en sikker kanal. RDP støtter rundt 64 000 forskjellige kanaler for å overføre data som enhetssignaler, lisensieringsinformasjon, presentasjonsdata og krypterte ressurser mellom klienten og den eksterne serveren.

La oss forstå hvordan RDP-programvare fungerer.

  • Initiere tilkoblingen: Klienten starter kommunikasjonen gjennom en X.224-protokoll som binder sikkerhetsinformasjon som TLS- og RSA-kryptering og tilkoblingsforespørsler til en PDU eller protokolldataenhet før dataene overføres til en ekstern server.
  • Håndtrykk: Etter dataoverføring utveksler serveren og klienten grunnleggende innstillinger som skrivebordsoppløsning, vertsnavn, klientnavn, tastatur, musedata osv. Datamaskinene utveksler også krypteringsmekanismer og virtuelle kanaler for kommunikasjon.
  • Koble til kanalen: Datamaskinene oppretter hver virtuell kanaltilkobling for å starte kommunikasjonen. Alle data heretter vil være bundet i en spesifisert PDU.
  • Initiere sikkerhet: Klienten overfører et sikkerhetstoken som består av tilfeldig genererte tall. Tallene vil angi den offentlige nøkkelen for serveren og den private nøkkelen for klienten, og danner øktnøklene for datakryptering.
  • Utveksle innstillinger: Klienten begynner å utveksle innstillingene sikret med sterk kryptering til serveren. Dataene kan inkludere brukernavn, passord, brukerdomene, komprimeringsalgoritmer, arbeidskatalog osv.
  • Lisensering: Når data er mottatt fra serveren, validerer den klienten. For en enkelt tilkobling vil den eksterne serveren godkjenne forespørselen, men du trenger en Microsoft-lisens for flere tilkoblinger.
  • Utveksling av muligheter: Når forespørselen er godkjent, vil serveren overføre egenskapene den støtter, som OS-versjon, komprimeringsalgoritme, fonter, innganger, virtuelle kanaler osv. På sin side sender klienten sine muligheter.
  • Fullføre tilkoblingen: De to datamaskinene utveksler PDUer for å fullføre og synkronisere tilkoblingen.
  • Utveksling av data: Når klienten og den eksterne serveren er koblet sammen, kan de begynne å utveksle data. Klienten kan legge inn input som serveren vil ta og svare ved å overføre grafisk informasjon. På denne måten betjener du klienten og kan se det eksterne skrivebordets skjerm for å få tilgang til filer og apper, gjøre endringer og så videre.

La oss nå se på noen av de lovende RDP-programvarene.

mRemoteNG

mRemoteNG er mRemotes gaffel, et åpen kildekode-, multiprotokoll- og faneverktøy for å administrere eksterne tilkoblinger for Windows. Den har lagt til noen funksjoner og feilrettinger til mRemote samtidig som du kan visualisere hver ekstern tilkobling i et intuitivt grensesnitt.

mRemoteNG har en GNU GPL v2-lisens og er åpen kildekode-programvare som støtter ulike protokoller som RDP, VNC, HTTP/HTTPS, SSH, Telnet, PowerShell fjernkontroll, rlogin og Raw Socker Connections. Grensesnittet støtter 14 språk, inkludert engelsk, kinesisk, fransk, italiensk, portugisisk, spansk og mer.

GoToMyPC

Få tilgang til filene, appene og dataene dine sikkert fra hvor som helst ved å bruke GoToMyPC. Den tilbyr bankstandard AES-kryptering, tilgangskode på vertsnivå, doble passord og multifaktorautentisering for å gi kraftig sikkerhet.

GoToMyPC har et rent og lettnavigert dashbord, plattformen er funksjonsrik og bygget for hastighet, og er tilgjengelig på Mac, PC og smarttelefoner. Den har funksjoner som skjermzoom, full tilgang med tastaturet, støtte for 3G, 4G, Wi-Fi-tilkobling og mer. Dette er egnet for personlig bruk, SMB-er og bedrifter. Den tilbyr også en 7-dagers GRATIS prøveversjon.

  Slik sletter du Uber-driverkonto

Fjernkontroll for PC

Switch er en ledende ekstern skrivebordsløsning for PC, Linux og Mac. Den er egnet for fagfolk som jobber hjemmefra og ekstern tilgang for IT-støtte og skoler. Du kan eksternt administrere filer, overføre data, skrive ut dokumenter og utføre andre operasjoner, uanstrengt selv fra en tilordnet stasjon.

Planene starter fra $3,95/måned for 2 datamaskiner i det første kjøpsåret.

Hva er fordelene med RDP?

I 1998 introduserte Microsoft RDP for å hjelpe selskaper som ikke kunne kjøre Windows-programvare på enhetene og datamaskinene sine. Det hjelper dem med å få tilgang til robuste Windows-servere for deres operasjoner. Ved mottak av muse- og tastaturkommandoer kjører serverne programvaren mens de sender skjermvisningen tilbake.

Aktiverer eksternt arbeid

Fjernarbeid blomstrer, og det er nødvendig i scenarier som pandemien der arbeid eksternt var det eneste alternativet for mange selskaper. RDP lar deg utveksle data med andre.

I tillegg har mange virksomheter data og ressurser som kun er tilgjengelige fra deres lokale nettverk. De kan fortsatt bruke sensitive systemer eller eldre systemer med stram tilgangskontroll. Så hvis de ansatte jobber borte fra lokalene av en eller annen grunn, for eksempel pandemien, kan det forstyrre forretningsprosessen. RDP er den beste måten å få tilgang til de begrensede dataene eksternt ved å bruke datamaskinene deres uten å måtte besøke kontoret.

Lagrer data sikkert på et skrivebord

Lagring av data på en usikret enhet som mobil, bærbar PC, etc., eller skyservere kan utgjøre flere risikoer. Men hvis du bruker RDP, trenger du ikke bekymre deg mye.

Den lagrer dataene dine på skrivebordet i stedet for skyen samtidig som det tilbyr sterk datakryptering. Så når dataene dine forblir lagret trygt på bedriftskontrollerte enheter, forblir du risikofri.

Feilsøking og programvareoppdateringer

Problemer kan oppstå når som helst, og hvis du gjør det, må du ha hjelpende hender for å løse problemet hvis du ikke kan gjøre det selv. Det er enkelt hvis feilsøkingsteamet er til stede i samme premisser som deg. Men hvis du jobber eksternt, kan du få problemer.

RDP kan hjelpe deg med dette. Feilsøkingsteamet kan forstå problemene ved å få tilgang til skrivebordet eksternt ved å bruke RDP og deretter fikse problemene.

På samme måte kan programvaren din trenge oppdatering etter en stund. Men hvis du ikke kan gjøre det på egen hånd og fortsetter å bruke den samme gamle versjonen, kan den ha feil, feil og sikkerhetsproblemer. Det vil ikke bare invitere til potensielle risikoer, men også utløse ineffektivitet mens du arbeider.

Så ved å bruke RDP kan vedlikeholdsteamet ditt eksternt få tilgang til skrivebordet ditt og oppdatere programvaren for deg slik at du kan nyte den nyeste versjonen til å fungere uten å frykte datainnbrudd. Dette eliminerer også behovet for feilsøkings- eller vedlikeholdsteam for å besøke datamaskinen din fysisk fra en annen bygning eller etasje. Administratorene kan gjøre det enkelt ved å logge på datamaskinen din og fikse problemene med mer bekvemmelighet.

Eliminerer VPN-behov

Bruk av RDP kan eliminere behovet for bruk av VPN-er. En VPN tilbyr tilgang på nettverksnivå til brukerne, noe som kan være usikkert. Det kan bane vei for angripere å infiltrere systemene og dataene dine og utgjøre trusler.

På den annen side tilbyr RDP deg tilgang på skrivebordsnivå. Det er spesielt nyttig å opprettholde sikkerheten for forretningskritiske data og operasjoner der du ikke har råd til å ta risiko. Det kutter også kostnadene på VPN samtidig som det gir deg mange funksjoner for å jobbe hjemmefra og få tilgang til stasjonære datamaskiner eksternt når du trenger det.

Tilgjengelig på tvers av OS

RDP er ikke bare begrenset til Windows-økosystemet. I stedet er den tilgjengelig for ulike operativsystemer som macOS, iOS, Android, Linux og Unix. Hvis du har RDP-klientprogramvare med ChromeOS, macOS, Linux osv., kan du få tilgang til et annet Windows-skrivebord via en støttet nettleser.

Enkel å implementere

Det er enkelt å implementere en RDP-løsning fordi den har samme Microsoft desktop OS og server. For å komme i gang er dine nåværende administrasjonsverktøy nok til å legge til eller fjerne brukere. I tillegg lar RDP-programvaren og -applikasjonene på tvers av plattformer deg lette kompleksiteten til BYOD-policyene dine.

  Hvordan kontakte Musically for å hente konto

Hvem bruker RDP og hva til?

Mange bedrifter og fagfolk bruker Remote Desktop Protocol (RDP) programvare for ulike tilfeller.

  • Bedrifter: Bedrifter som leter etter måter å sentralisere skrivebords- og applikasjonsadministrasjon bruker RDP. Det gir de riktige verktøyene for å levere skrivebord og apper som en tjeneste, alt fra en sentral plassering. Det hjelper dem med å redusere driftskostnader og kompleksitet under sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer.
  • Managed Service Providers (MSPs): RDP hjelper MSPs å tilby umiddelbare løsninger til sine kunder når de møter problemer med tjenestene. Uansett hvor kundene befinner seg, kan tjenesteleverandørene tilby dem raske løsninger. Dette forbedrer kundeopplevelsen samtidig som du sparer kostnader og penger på reiser.
  • Kundestøtte: Noen ganger er det ikke nok å snakke i telefon med kundene dine for å løse problemene deres. Du må kanskje få tilgang til systemene deres og se hva som er problemet og hvordan du kan løse det. Ved å bruke RDP kan du få tilgang til klientens skrivebord, forstå problemene de står overfor, og enkelt fikse dem som om du sitter ved siden av maskinen og jobber. Den sørger igjen for en god kundeopplevelse samtidig som den unngår tvister.
  • IT-feilsøking: Enten de ansatte jobber eksternt eller fra lokalt, kan du feilsøke problemer på systemene deres ved å bruke RDP mens du sitter komfortabelt fra skrivebordet. Det sparer deg fra å reise til stedet deres på et annet sted, i en annen bygning eller etasje og kaste bort tid på det.
  • Personlig bruk: Hvis du bruker flere enheter, vil en RDP-løsning hjelpe deg å holde kontakten med enhetene dine hele tiden. Du kan få tilgang til hvilken som helst fil eller ressurs som er lagret på en ekstern maskin og bruke den på datamaskinen din (siden du ikke kan ta alle enhetene med deg, ikke sant?) Det er også nyttig å hjelpe familien din hvis de får problemer med å bruke systemet sitt eller applikasjoner.
  • Reiser: Hvis du er på reise og du umiddelbart trenger en fil lagret på arbeidsplassen din, kan du bruke RDP-programvare for å få tilgang til filen med en gang. Det vil ikke påvirke operasjonen din.
  • Demoer: Folk bruker RDP til å demonstrere filer og applikasjoner som kun er tilgjengelige fra kontoret. Dette lar deg få tilgang til data fra private enheter og demonstrere arbeidet ditt på kontordatamaskinen selv om filen din er lagret på hjemmedatamaskinen.
  • Datakraft: Hvis du trenger å utføre kraftige beregninger, noe som ikke er mulig med enheten din på veien, kan du bruke RDP-programvare for å koble til kontorarbeidsstasjonen med kraftige funksjoner.

Tips for å sikre RDP-tilkoblingene dine

Hvis det ikke tas riktig forsiktighet, kan eksterne skrivebordstilkoblinger åpne et smutthull for nettangrep. Dette gjelder også RDP; derfor må du bruke noen beste fremgangsmåter for å sikre RDP-forbindelsene dine.

  • Bruk sterke passord som kombinerer store og små bokstaver, symboler og bokstaver mens du opprettholder en sunn lengde og kompleksitet. Pass på at du ikke bruker samme passord for å få tilgang til flere kontoer.
  • Implementer Network-Level Authentication (NLA) som standard i Windows-datamaskinen din for å sikre at kun autentiserte tilkoblinger opprettes med riktig brukernavn og passord.
  • Angi maksimal kryptering for RDP-tilkoblingene dine for å oppnå det høyeste sikkerhetsnivået.
  • Bruk sterke identitets- og tilgangskontroller som MFA, null tillit, minst privilegert tilgang, godkjenningslister og mer.
  • Unngå å åpne RDP-tilkoblinger på nettet; i stedet, bruk en RD Gateway eller VPN for å bygge en sikker kanal for ditt lokale nettverk.
  • Skjul RDP-porter bak VPN-er og brannmurer for å redusere angrepsoverflaten.
  • Begrens RDP-tilkoblingene dine for ikke-administratorer, da de ikke kan endre filinnstillinger og har begrenset tilgang til hjemmefiler. Det vil bidra til å begrense risikoen.
  • Begrens antall passordforsøk før du låser det ute for å forhindre DDoS-angrep.
  • Hold RDP-klientprogramvaren og RDP-serverprogramvaren oppdatert.
  • Skann nettverket ditt regelmessig for sårbarheter og angrep.

Konklusjon

Remote Desktop Protocol (RDP) programvare vil hjelpe deg å koble til et eksternt skrivebord og få tilgang til filene og applikasjonen, feilsøke, oppdatere programvare og mye mer. På denne måten kan du spare timer i reiser og tusenvis i utgifter samtidig som du nyter bekvemmeligheten ved å jobbe og administrere alt fra et sentralisert sted.

Så hvis du ønsker å implementere RDP i organisasjonen din, kan du vurdere noe av RDP-programvaren jeg har nevnt, for eksempel mRemoteNG, GoToMyPC og Switch. De er alle utmerket, og du kan velge en basert på dine preferanser.