Fiks Keka Error Code 2 på macOS

Keka er et av de beste og raskeste komprimerings- og utvinningsverktøyene for Mac-brukere, som først og fremst brukes til å bryte ned en stor fil i mindre filer. For eksempel, hvis det er en 15 GB ISO-fil som må overføres til en ekstern harddisk eller sendes via posten, er grensen imidlertid opptil 5 GB. Så Keka kan komprimere den 15 GB-filen til 3 deler på 5 GB hver eller mindre i henhold til preferanse. Så i denne guiden har vi dekket alt du trenger å vite om Keka-appen, hvordan du bruker den til å komprimere en stor fil, alle spørsmålene om hvordan du løser keka feilkode 2, hvordan du installerer keka og hvordan du avinstallerer keka.

Innholdsfortegnelse

Hvordan fikse Keka Error Code 2 på macOS

I denne artikkelen har vi forklart om Keka-appen, dens funksjoner, hvordan du bruker appen, løsninger for å fikse feilkode 2 og hvordan du avinstallerer eller installerer Keka-appen på macOS i detalj.

  Hvordan tvinge macOS til å bruke aptX- eller AAC-kodekene for Bluetooth-hodetelefoner

Slik bruker du Keka-appen på macOS

Keka har et enkelt grensesnitt med minimum og passende alternativer og innstillinger, det er ganske pent og rent, noe som gjør det superenkelt å bruke. Her presenterer vi en rask guide om hvordan du trekker ut en fil ved hjelp av Keka og enda viktigere hvordan du komprimerer/deler en stor fil i flere mindre filer.

Hva er bruken av Keka-appen?

  • Utvinning av filer og data fra zippede mapper.
  • Komprimering av filer og data for å redusere filstørrelsen.
  • Splitter en ekstremt stor fil i kollektive mindre filer.
  • Kryptering av en fil med et passord.

Noen funksjoner i Keka-appen

  • Kan utføre flere samtidige operasjoner.
  • Sletter eller flytter zip-mappen automatisk til papirkurven etter utvinning.
  • Mulighet for å angi standard utvinningsformat og metode (hastighet).
  • Standard forhåndsinnstillinger tilgjengelig for delt komprimering, for eksempel 1,4 diskett, 4,7 GB DVD, 25 GB Blu-ray (SL).
  • Mulighet for å trekke ut i en undermappe.

Hvordan komprimere en fil på Keka

Komprimering som navnet antyder kommer til å komprimere filen til en zip-mappe og redusere filstørrelsen ettersom den fjerner lignende filelementer og data, som kan gjenopprette til sin opprinnelige tilstand ved å dekomprimere den. Gjør følgende for å komprimere en fil med Keka:

1. Åpne Keka-appen.

2. Velg formatet du vil komprimere filen i.

3. Velg metode (komprimeringshastighet). Sett den til Normal for best resultat.

4. Dra filen inn i Keka-vinduet.

5. En ny komprimert fil vil bli opprettet i samme vindu/sted.

Ekstraksjon betyr å ta ut dataene/filene fra den komprimerte/zippede filen. Utfør følgende trinn for å pakke ut en fil:

1. Høyreklikk på filen din, hold markøren over Åpne med-alternativet og klikk på Keka.

Etter å ha klikket på Keka, vil det trekke ut filene i samme vindu umiddelbart.

Merk: Du kan også angi standardmappen for utvinning hvis du bruker den ofte. For å angi standardmappen, åpne Keka-appen > Trykk Kommando + Komma-tast > gå deretter til kategorien Ekstraksjon og endre standardplasseringen fra rullegardinmenyen Pakk ut til plassering.

For flere spennende triks og tips, fortsett å lese vår guide om Keka MacOS File Archiver.

Hvordan dele opp store filer i flere mindre filer

Hvis du er en Mac-bruker, så vet du kanskje at å velge Ex-FAT-format for en harddisk fungerer og støtter både Mac- og Windows-operativsystemer. Ulempen med dette er imidlertid at den kun kan overføre filer på opptil 4 GB på en gang. Hvis filstørrelsen er 4,2 GB, kan den ikke overføres til en harddisk. I slike tilfeller kan store filer som 25 GB Blu-ray-filmer eller store Windows ISO-filer komprimeres og brytes opp i mindre filer for enkel overføring. Slik deler du en fil i mindre filer:

  Slik organiserer du album manuelt i iTunes og macOS Music

1. Åpne Keka-appen.

2. Velg formatet du vil komprimere filen i.

3. I Del-delen angir du mengden du vil dele hver fil i. For eksempel tar vi en 81 MB videofil og vi ønsker å dele filen i 10 MB hver. For det skal vi legge inn 10 MB i Split-delen. Du kan angi beløpet i henhold til dine preferanser og filstørrelse.

4. Dra filen til Keka-vinduet. Og komprimeringen vil begynne.

Zip-filene vil bli opprettet på samme sted som den opprinnelige filen er. Nå er en enkelt videofil delt inn i 9 filer, og du må tenke på hvordan du kan bringe den tilbake til sin opprinnelige form. Bare klikk på en av de komprimerte filene, og den vil automatisk trekke tilbake til sin opprinnelige tilstand og plassering.

Filformater støttet av Keka

Keka kan trekke ut filer av 7Z, ZIP, RAR, ZIPX, TAR, GZIP, BZIP2 XZ, LZIP, ISO, DMG, ZSTD, BROTLI, LRZIP, EXE, CAB, LZMA, MSI, WIM, JAR, PAX, JAR, IPA, formatene WAR, APK, XIP, APPX, XPI, IS3, WPRESS, CPIO, CPT, CPGZ OG SPK.

Den kan komprimere filer i formatene ZIP, TAR, ISO, 7Z, GZIP, LZIP, BZIP2, XZ, DMG, BROTLI, LRZIP ZSTD, WIM og AAR.

Hva er årsakene bak Keka Error Code 2?

Mesteparten av tiden, årsaken bak Keka feilkode 2 eller feilkode 2 ved bruk av «p7zip» Fatal feil oppstår under utpakking eller dekomprimering av filene på grunn av en feil eller ufullstendig nedlastet fil. Andre faktorer inkluderer annen applikasjonsinterferens, systemfilfeil og uoverensstemmelse mellom filformater.

Her er metodene for å fikse Keka feilkode 2-problem.

Metode 1: Start systemet på nytt

Dette er den enkleste, men mest effektive måten å fikse eventuelle feil eller irriterende feil ved å starte Mac-en på nytt. Systemet vil automatisk fikse alle midlertidige feil forårsaket av systemforvirring eller andre programforstyrrelser. Det vil også frigjøre noe minne som forbrukes av bakgrunnsapper. Hvis du fortsatt står overfor Keka-feilkoder, kan du prøve den neste metoden som er oppført nedenfor.

Metode 2: Bekreft og bruk riktig format

Den primære årsaken bak Keka feilkode 2 er på grunn av valg av feil format/utvidelse for fildekomprimering. Det skjer ofte med rar-formatet mens du dekomprimerer de delte/delte filene. Den beste løsningen for å fikse dette problemet er å gi nytt navn til utvidelsen i henhold til filformatet og det som støttes. Slik endrer du formatet til en fil på Mac:

1. Høyreklikk på filen og klikk på Gi nytt navn for å gi filen nytt navn.

2. Skriv inn det nye formatet og trykk Enter-tasten.

3. Bekreft ved å klikke på Bruk .png-format.

  Hvordan redigere vertsfilen på macOS (Mac OS X)

Sørg for at filen du dekomprimerer er fullstendig nedlastet eller overført, og den støtter det store utvalget av utvinningsformater fra Keka. Prøv å laste ned eller overføre filen på nytt i tilfelle det var noen feil forrige gang.

Merk: Alle formatene som støttes av Keka er oppført nedenfor i denne veiledningen.

Metode 4: Lukk andre komprimeringsapper

Hvis du bruker flere utvinningsverktøy/apper sammen, vil Keka feilkoder sannsynligvis oppstå ettersom filen du vil komprimere eller dekomprimere er i bruk med en annen applikasjon. Eller enhver annen arkiveringsapp som kjører i bakgrunnen kan også påvirke og føre til feil. Lukk derfor alle de andre appene og verktøyene for arkivering/komprimering.

Merk: Hvis du er en langvarig Mac-bruker, vet du sannsynligvis at å klikke på Røde Kors-knappen i venstre hjørne av vinduet, vil ikke lukke programmet helt, og det vil fortsatt åpnes i bakgrunnen. For å avslutte en applikasjon fullstendig, følg trinnene nevnt nedenfor.

For å avslutte appen på Mac:

De fleste nye Mac-brukere vet kanskje ikke hvordan de avslutter programmer helt, noe som kan tømme batteriet raskere og også påvirke den generelle ytelsen. Det er flere måter å lukke en app på. Her er noen måter å lukke apper på Mac:

1. Trykk Kommando + Q-tasten.

2. Høyreklikk på programikonet på dokken og klikk på Avslutt.

3. Hvis Keka MacOS File Archiver-applikasjonen er frosset og ikke svarer, eller du vil lukke flere apper sammen, klikker du på Apple-logoen øverst til venstre og klikker på Force Quit. Deretter velger du appene du vil avslutte, klikker på Force Quit og bekrefter det ved å klikke på Force Quit en gang til.

4. Eller klikk ganske enkelt på programnavnet på menylinjen og klikk på Avslutt.

Metode 5: Installer Keka-appen på nytt

Hvis ingen av metodene fungerer for deg, kan du til slutt prøve å installere Keka MacOS File Archiver-appen på nytt. Først må du avinstallere Keka og deretter installere den på nytt. For å installere og avinstallere Keka på MacOS, er trinnene nevnt nedenfor i detalj.

Trinn 1: Avinstaller Keka på Mac

1. Klikk på Finder-ikonet eller trykk Kommando + N-tasten samtidig på skrivebordet.

2. Klikk på Programmer.

3. Velg Keka, høyreklikk på Flytt til papirkurven eller trykk Kommando + Delete-tasten samtidig.

4. Klikk deretter på papirkurvikonet på dokken. Klikk på Tøm og bekreft det ved å klikke på Tøm søppel.

Hvordan fikse mikrofon som ikke fungerer på Mac

Trinn 2: Installer Keka på Mac

Keka MacOS File Archiver er et lett program og helt gratis å bruke. Brukergrensesnittet er ganske enkelt og alt du trenger er en engangsveiledning for å vite det grunnleggende. Følg disse trinnene for å installere Keka på Mac-enheten din for å løse Keka-feilkode 2-problemet.

1. Gå til offisiell side av Keka eller ganske enkelt få det fra Mac App Store, som vi ikke anbefaler, da det vil koste deg $4,99.

2. Gå deretter til nedlastingsmappen og dobbeltklikk på filen Keka-1.2.56.dmg for å installere den.

3. Etter det drar du Keka-ikonet til applikasjonsmappeikonet.

4. Dobbeltklikk på mappeikonet Programmer, og dobbeltklikk deretter på Keka-appen.

5. Alle programmer som lastes ned utenfor Mac App Store krever ytterligere tillatelse. Så klikk på Åpne for å gi tillatelse til å installere Keka. Og ferdig. Nyt å bruke appen.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q. Beste alternative app for Keka for Windows OS?

Ans. Keka er ikke tilgjengelig på Windows. Men det er mange lignende komprimeringsapplikasjoner som Keka for Windows, som kan dele store filer i mindre filer. 7-Zip og WinRAR er velkjente komprimeringsapplikasjoner som kan brukes på Windows OS for å dele store filer.

Q. Vil det være noe tap i videokvalitet under komprimering?

Ans. Kort sagt, ja det kan være liten forskjell. Det finnes utallige forskjellige typer videokomprimeringsverktøy tilgjengelig i dag, så komprimeringskvaliteten til videoen avhenger av mange faktorer, for eksempel hvilket verktøy/app som brukes, oppløsning, kvalitetsinnstillinger, hastighet osv.

Q. Hva er forskjellen mellom rar-, zip- og 7z-formater?

Ans. Alle 3 er komprimeringsformater og ligner veldig på hverandre. Den eneste forskjellen vil være komprimeringsstørrelsen, forholdet og hastigheten, som kan variere avhengig av filformatet og størrelsen.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å fikse Keka feilkode 2-problem. Fortell oss hvilken metode som fungerte for deg og hvilken som ikke løste Keka MacOS File Archiver-feil. Hvis du har spørsmål eller forslag angående teknologirelaterte spørsmål, kan du gjerne sende dem i kommentarfeltet nedenfor.