Hvordan installere VirtualBox på Windows?

VirtualBox er en virtualiseringsplattform for å kjøre flere operativsystemer fra en enkelt maskin. La oss sjekke ut hvordan du installerer denne virtualizeren på Windows.

Enkelt sagt, det er som å installere et OS (gjest) i et annet OS (vert).

Selv om dette høres ut som en typisk prosess, er det faktisk ikke det, i hvert fall ikke med VirtualBox.

Hva er VirtualBox?

VirtualBox er gratis og åpen kildekode-programvare utviklet av Oracle Corporation. Den fungerer som en hypervisor for virtualisering av x86- og AMD64/Intel64-arkitektur.

Dette bidrar til å skape et virtuelt miljø for å installere flere gjesteoperativsystemer (OSer) på ett enkelt verts-OS. Denne teknikken er kjent som virtualisering.

Den største fordelen med virtualisering er å utvikle, distribuere og teste applikasjoner i forskjellige virtuelle miljøer. Så du kan teste prosjektene dine på for eksempel Mac og Linux mens du fortsatt jobber med en Windows-PC.

Ikke bare dette, virtualisering har langt flere fordeler for en utvikler og en avansert bruker.

Fordeler med virtualisering

Enkelt oppsett

Denne prosessen er veldig enkel å starte med. Bare last ned programvaren, og med noen få klikk er du i gang med et eget operativsystem.

  Slik fikser du 0x80240fff-feil på Windows 10-oppdatering

Multitasking

Virtualisering gir deg friheten til å bla raskt mellom ulike operativsystemer. Du kan bruke og teste applikasjoner på tvers av flere plattformer uten å måtte bytte til en annen maskin.

Sikkerhet

Du kan også sette opp et sandkassemiljø for trusselanalyse på gjeste-OS. Dette hjelper med å holde verts-OS trygt mens du tester for sårbarheter via virtualisering.

Øyeblikksbilde

Du kan lage fullstendige øyeblikksbilder av operativsystemer i VirtualBox. De kan også virtualiseres på en annen datamaskin. Det er som å bruke Windows Restore på tvers av plattformer og datamaskiner. Det hjelper også med rask restitusjon.

Deling

Dette lar deg dele filer mellom verts-OS og gjeste-OS. Og du trenger ikke sekundær lagring som en separat harddisk for å gjøre det.

Fleksibel lagring

VirtualBox gir deg muligheten til å velge et fleksibelt lagringssystem – dynamisk allokert lagring. Dette vil gradvis ta plassen etter behov med tiden. Det kutter muligheten for redundant lagring på den virtuelle maskinen.

Økonomi og vedlikehold

Det er den mest utformede fordelen med å ha virtuelle maskiner fordi det reduserer de betydelige startkostnadene knyttet til kjøp av separat databehandling.

  Hvor er oppgavelinjen i Windows 11

I tillegg er det enklere å vedlikeholde flere operativsystemer installert virtuelt enn å vedlikeholde og oppdatere individuelle fysiske servere.

Nå som du vet de viktigste fordelene med virtualisering, fortsett å lese for å lære om installasjonen av VirtualBox på en Windows-PC.

Installasjon av VirtualBox

Installasjonen av VirtualBox er enkel, akkurat som du rutinemessig installerer all annen programvare. Fortsett å lese for å vite de nøyaktige trinnene.

Trinn 1: Gå til nedlastingsside og klikk på Windows vertskoblingen.

Trinn 2: Gå nå til nedlastingsmappen. Høyreklikk deretter VirtualBox-filen og velg Åpne.

Trinn 3: Det forrige trinnet åpner installasjonsveiviseren. Etterpå klikker du på Neste.

Trinn 4: I dette trinnet kan du endre plasseringen av installasjonen ved å velge kategorien Bla gjennom. Etterpå klikker du på Neste. Den påfølgende skjermen gir muligheten til å lage snarveier. Dette viser også et register filtilknytning alternativ som kobler filer opprettet av VirtualBox til seg selv.

Trinn 5: Gå gjennom advarselssiden. Ikke bekymre deg; det vil bare koble fra PC-en under installasjonen. Trykk Ja, og klikk deretter Installer på neste skjermbilde for å starte installasjonsprosessen.

  Fiks VLC-undertekster som ikke fungerer i Windows 10

Trinn 6: Dette fullfører installasjonen. Etter dette klikker du på Fullfør for å starte programmet.

Trinn 7: Nå kan du legge til et hvilket som helst virtuelt operativsystem fra det nye alternativet.

Merk deg, å installere et virtuelt OS betyr i hovedsak å dele systemressursene dine mellom to operativsystemer. Så hvis maskinen din sliter med verts-OS, er det liten sjanse for at du får noen fordel av et ekstra OS som spiser ut fra en tom tallerken.

Konklusjon 👩‍🏫

VirtualBox er gratis og er tilgjengelig for alle større plattformer. Det gjør virtualisering til en problemfri prosess. Hjelpedelen er detaljert og kan brukes til å fjerne eventuell gjenværende forvirring.

Selv om den er kraftig nok for personlig bruk og bedriftsbruk, er det et premiumalternativ i Parallels for folk som fortsatt søker et alternativ. Den ble først og fremst designet for Mac for å være vert for Windows, men tilbyr nå mye mer. For eksempel kan du bruke Parallels til å virtualisere Windows på Chrome OS.

Et annet premium alternativ er VMware Fusion som lar deg kjøre Windows eller et annet operativsystem på Mac-enheter.

Du kan også være interessert i Hvordan installere Linux Mint på VirtualBox.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?