Topp 85 VMware-intervjuspørsmål og svar

VMware er ledende innen virtualiserings- og cloud computing-teknologier og leverer løsninger innen nettverks- og desktopvirtualisering. VMware har endret teknologiverdenen fra en fysisk til en programvarebasert virtuell verden.

På grunn av implementeringen av et virtuelt miljø for å konsolidere den tilgjengelige maskinvaren, øker kravene til fageksperter dag for dag i markedet. For å administrere og vedlikeholde en organisasjons virksomhet kreves det en erfaren arbeidsstyrke, og for å velge topptalentet fra markedet for å vokse en organisasjons virksomhet; fagpersoner velges ut via mange tekniske intervjuer og HR-prosesser.

Sammen med HR-prosessene gjennomføres det også tekniske intervjuer for å vurdere evnene til en profesjonell innen virtualisering for kontinuerlige forretningsprosesser. Her er noen av de avanserte VMware-intervjuspørsmålene og -svarene om datasentervirtualiseringsteknologi for ferskere og opptil 5 års praktisk erfaring som kan bli bedt om å vurdere kandidatens tekniske og praktiske ekspertise.

Hvis du er interessert i vSphere-sertifisering, sjekk ut denne praksisprøve for grunneksamen, vil det hjelpe deg med å bestå eksamen. Hvis du vil lære mer om VMware vSphere, komplett veiledning angående installasjon, konfigurasjon og administrasjon av vSphere 7.0, kan du følge Klar og enkel VMware vSphere 7 Professional VCP 2V0-21.20

kurs. VMware annonserte også VCP-DCV for vSphere 7. x (eksamen 2V0-21.20) Offisiell sertifiseringsveiledning (VMware Press Certification) som vil hjelpe deg med å lære og oppnå VCP-DCV 2021-sertifisering.

Disse intervjuspørsmålene er kategorisert i følgende tekniske områder:

  • Hypervisor
  • Feiltoleranse (FT)
  • Virtuelt nettverk
  • vCenter Server
  • Virtuell lagring (Datastore)
  • Hva er nytt i vSphere 6.0
  • Innholdsbiblioteker
  • vSAN
  • vApp og
  • Diverse

La oss få det i gang…

Innholdsfortegnelse

VMware Hypervisor-intervjuspørsmål

#1. Hva er VMKernel, og hvorfor er det viktig?

VMkernel er et virtualiseringsgrensesnitt mellom en virtuell maskin og ESXi-verten, som lagrer VM-er. Den er ansvarlig for å allokere alle tilgjengelige ressurser til ESXi-verten til VM-er som minne, CPU, lagring osv. Det er også kontrollerte spesialtjenester som vMotion, Feiltoleranse, NFS, trafikkstyring og iSCSI. For å få tilgang til disse tjenestene kan VMkernel-porten konfigureres på ESXi-serveren ved hjelp av en standard eller distribuert vSwitch. Uten VMkernel kan ikke vertsbaserte VM-er kommunisere med ESXi-serveren.

  Slik konfigurerer du Haptic Touch på en iPhone XR

#2. Hva er hypervisorene og deres typer?

En hypervisor er et virtualiseringslag som gjør det mulig for flere operativsystemer å dele en enkelt maskinvarevert. Hvert operativsystem eller VM tildeles fysiske ressurser som minne, CPU, lagring osv. av verten. Det finnes to typer hypervisorer.

  • Hosted hypervisor (fungerer som applikasjon dvs. VMware Workstation)
  • Bare-metal (er virtualiseringsprogramvare dvs. VMvisor, Hyper-V som er installert direkte på maskinvaren og kontrollerer alle fysiske ressurser).

#3. Hva er virtualisering?

Prosessen med å lage virtuelle versjoner av fysiske komponenter, dvs. servere, lagringsenheter, nettverksenheter på en fysisk vert, kalles virtualisering. Virtualisering lar deg kjøre flere virtuelle maskiner på en enkelt fysisk maskin som kalles ESXi-vert.

#4. Hva er de forskjellige typene virtualisering?

Det er 5 grunnleggende typer virtualisering.

  • Servervirtualisering: konsoliderer den fysiske serveren, og flere operativsystemer kan kjøres på en enkelt server.
  • Nettverksvirtualisering: Gir fullstendig reproduksjon av fysisk nettverk til et programvaredefinert nettverk.
  • Storage Virtualization: Gir et abstraksjonslag for fysiske lagringsressurser for å administrere og optimalisere virtuell distribusjon.
  • Applikasjonsvirtualisering: økt mobilitet for applikasjoner og tillater migrering av VM-er fra en vert til en annen med minimal nedetid.
  • Desktop Virtualization: virtualiser skrivebordet for å redusere kostnadene og øke tjenesten

VMware Fault Tolerance (FT) Intervjuspørsmål

#5. Hva er VMware FT?

FT står for Fault Tolerance meget fremtredende komponent av VMware vSphere. Det gir kontinuerlig tilgjengelighet for VM-er når en ESXi-vert svikter. Den støtter opptil 4 vCPUer og 64 GB minne. FT er svært båndbreddekrevende, og 10 GB NIC anbefales for å konfigurere den. Den lager en komplett kopi av en hel VM som lagring, databehandling og minne.

#6. Hvor mange vCPUer kan brukes for en VM i FT i VMware vSphere 7.0?

I VMware vSphere 7.0 kan det være opptil 8 vCPUer med VMware vSphere Enterprise Plus-lisensen.

#7. Hva er navnet på teknologien som brukes av VMware FT?

vLockstep-teknologi brukes av VMware FT

#8. Hva er feiltolerant logging?

Kommunikasjonen mellom to ESXi-verter kalles FT-logging når FT er konfigurert mellom dem. Forutsetningen for å konfigurere FT er å konfigurere VMKernel-porten.

#9. Vil FT fungere hvis vCenter Server går ned?

vCenter Server er bare nødvendig for å aktivere feiltoleranse på en VM. Når den er konfigurert, er ikke vCenter nødvendig å være online for at FT skal fungere. FT failover mellom primær og sekundær vil skje selv om vCenter er nede.

#10. Hva er hovedforskjellen mellom VMware HA og FT?

Hovedforskjellen mellom VMware HA og FT er: HA er aktivert per klynge, og VMware FT er aktivert per VM. I HA vil VM-er startes på nytt og slås på på en annen vert i tilfelle vertsfeil, mens i FT er det ingen nedetid fordi den andre kopien vil bli aktivert i tilfelle vertsfeil.

Intervjuspørsmål om virtuelle nettverk

#11. Hva er virtuelt nettverk?

Et nettverk av virtuelle datamaskiner som kjører på en fysisk server som er logisk koblet til hverandre, kalles virtuelt nettverk.

#12. Hva er vSS?

vSS står for Virtual Standard Switch er ansvarlig for kommunikasjonen av VM-er som er vert på en enkelt fysisk vert. den fungerer som en fysisk bryter som automatisk oppdager en VM som ønsker å kommunisere med en annen VM på samme fysiske server.

#1. 3. Hva er vDS?

vDS står for Virtual Distributed Switch fungerer som en enkelt svitsj i et helt virtuelt miljø og er ansvarlig for å sørge for sentral klargjøring, administrasjon og overvåking av det virtuelle nettverket.

#14. Hvor mange maksimale standardporter per vert er tilgjengelig?

4096 porter per vert er tilgjengelig enten i en standard svitsj eller distribuert svitsj.

#15. Hva er hovedfordelene med en distribuert svitsj (vDS)?

vDS kan gi:

  • Sentraladministrasjonen for et virtuelt datasenter
  • Sentral bestemmelse, og
  • Overvåkning

#16. Hva er VMKernal-adapteren, og hvorfor brukes den?

VMKernel-adapter gir nettverkstilkobling til ESXi-verten for å håndtere nettverkstrafikk for vMotion, IP-lagring, NAS, feiltoleranse og vSAN. For hver type trafikk, slik som vMotion, vSAN, etc. skal det opprettes og konfigureres separat VMKernal-adapter.

#17. Hva er hovedbruken av portgrupper i datasentervirtualisering?

Du kan skille nettverkstrafikken ved å bruke portgrupper som vMotion, FT, administrasjonstrafikk, etc.

#18. Hva er treportsgruppene konfigurert i ESXi-nettverk?

  • Virtual Machine Port Group – Brukes for Virtual Machine Network
  • Service Console Port Group – Brukes for Service Console Communications
  • VMKernel Port Group – Brukes for VMotion, iSCSI, NFS Communications

#19. Hva er VLAN, og hvorfor bruke det i virtuelle nettverk?

En logisk konfigurasjon på svitsjporten for å segmentere IP-trafikken der hvert segment ikke kan kommunisere med andre segmenter uten riktige regler kalles VLAN. Hvert VLAN har et riktig nummer kalt VLAN ID.

#20. Hva er VLAN-tagging?

Praksisen med å sette inn VLAN ID i en pakkehode for å identifisere hvilken VLAN-pakke som tilhører kalles VLAN-tagging.

#21. Hva er de tre nettverkssikkerhetspolicyene/-modusene på vSwitch?

  • Promiskuøs modus
  • Endring av MAC-adresse
  • Smidde sendere

#22. Hva er den promiskuøse modusen på vSwitch?

Promiskuøs modus er en sikkerhetspolicy som kan defineres på virtuell svitsj- eller portgruppenivå i vSphere ESX/ESXi. En virtuell maskin, Service Console eller VMkernel nettverksgrensesnitt i en portgruppe som tillater bruk av promiskuøs modus kan se all nettverkstrafikk som krysser den virtuelle svitsjen.

Som standard mottar et gjesteoperativsystems virtuelle nettverksadapter bare rammer som er ment for det. Plassering av gjestens nettverksadapter i promiskuøs modus får den til å motta alle rammer som sendes på den virtuelle svitsjen som er tillatt under VLAN-policyen for den tilknyttede portgruppen. Dette kan være nyttig for overvåking av inntrengningsdeteksjon eller hvis en sniffer trenger å analysere all trafikk på nettverkssegmentet.

  Typescript vs Javascript – Forstå forskjellen

#23. Hva er MAC-adresseendringer nettverkspolicy?

Sikkerhetspolicyen til en virtuell svitsj inkluderer et alternativ for endring av MAC-adresse. Dette alternativet påvirker trafikken som en virtuell maskin mottar.

Når alternativet for endring av Mac-adresse er satt til Godta, godtar ESXi forespørsler om å endre den effektive MAC-adressen til en annen adresse enn den opprinnelige MAC-adressen.

Når alternativet for endring av Mac-adresse er satt til Avvis, imøtekommer ikke ESXi forespørsler om å endre den effektive MAC-adressen til en annen adresse enn den opprinnelige MAC-adressen. Denne innstillingen beskytter verten mot MAC-etterligning.

#24. Hva er policyen for forfalsket overføringsnettverk?

Alternativet forfalskede overføringer påvirker trafikk som overføres fra en virtuell maskin.

Når alternativet Forfalsket overføring er satt til Godta, sammenligner ikke ESXi kilde- og effektive MAC-adresser.

VMware vCenter Server-intervjuspørsmål

#25. Hva er hovedkomponentene i vCenter Server-arkitektur?

vCenter Server gir en sentralisert plattform for administrasjon, drift, ressursforsyning og ytelsesevaluering av virtuelle maskiner og verter.

Når du distribuerer vCenter Server Appliance, distribueres vCenter Server, vCenter Server-komponentene og autentiseringstjenestene på samme system.

Følgende komponenter er inkludert i vCenter Server-enhetsimplementeringer:

  • Autentiseringstjenestene inneholder vCenter Single Sign-On, License Service, Lookup Service og VMware Certificate Authority.
  • vCenter Server-gruppen med tjenester inneholder vCenter Server, vSphere Client, vSphere Auto Deploy og vSphere ESXi Dump Collector. vCenter Server-enheten inneholder også VMware vSphere Lifecycle Manager Extension-tjenesten og VMware vCenter Lifecycle Manager.

#26. Hva er PSC og dets komponenter?

PSC står for Platform Services Controller, først introdusert i versjon 6 av VMware vSphere, som håndterer infrastruktursikkerhetsfunksjoner. Den har tre hovedkomponenter.

  • Enkel pålogging (SSO)
  • VMware Certificate Authority (CA)
  • Lisenstjeneste

#27. Hva er de to viktigste distribusjonsmetodene for PSC?

Du kan installere PSC i VMware vSphere 6.7 på to måter:

Men i VMware vSphere 7.0 kan vi kun installere PSC i innebygd modus; Ekstern PSC-distribusjon har blitt avviklet i VMware vSphere 7.0 eller nyere.

#28. Hva er de forskjellige typene vCenter Server-distribusjon?

Den har to distribusjonstyper til VMware vSphere 6.7.

  • Innebygd distribusjon
  • Ekstern utplassering

I VMware vSphere 7.0 og nyere er ekstern PSC avviklet. Vi kan bare installere PSC i innebygd modus.

#29. Hva er vRealize Operation (vROP)

vROP gir operasjonsdashbord for ytelsesanalyse, kapasitetsoptimalisering og overvåking av det virtuelle miljøet.

#30. Hva er vCloud Suite?

vCloud Suite kombinerer flere VMware-komponenter for å gi et komplett sett med skyinfrastrukturfunksjoner i en enkelt pakke, inkludert virtualisering, programvaredefinerte datasentertjenester, katastrofegjenoppretting, applikasjonsadministrasjon, etc.

#31. Hva er det grunnleggende sikkerhetstrinnet for å sikre vCenter Server og brukere?

Autentiser vCenter Server med Active Directory. Ved å bruke dette kan vi tildele spesifikke roller til brukere og kan også effektivt administrere det virtuelle miljøet.

Virtual Storage (Datastore) intervjuspørsmål

#32. Hva er et datalager?

Et datalager er et lagringssted der virtuelle maskinfiler lagres og åpnes. Datastore er basert på et filsystem som kalles VMFS, NFS.

#33. Hva er .vmx-filen?

Det er konfigurasjonsfilen til en VM

#34. Hvilken informasjon lagrer .nvram-filen?

Den lagrer BIOS-relatert informasjon om en VM.

#35. Hva .vmdk-fil gjør og brukes?

vmdk er en VM-diskfil og lagrer data fra en VM. Det kan være opptil 62 TB i størrelse i vSphere 5.5 og nyere versjoner.

#36. Hvor mange disktyper er det i VMware?

Det er tre disktyper i vSphere.

  • Thick Provisioned Lazy Zeroes: hver virtuelle disk lages som standard i dette diskformatet. Fysisk plass tildeles en VM når en virtuell disk opprettes. Den kan ikke konverteres til en tynn disk.
  • Thick Provision Eager Zeroes: denne disktypen brukes i VMware Fault Tolerance. All nødvendig diskplass blir tildelt en VM på tidspunktet for opprettelsen. Det tar mer tid å lage en virtuell disk sammenlignet med andre diskformater.
  • Tynn bestemmelse: Den gir en tildeling av diskplass på forespørsel til en VM. Når datastørrelsen vokser, vil størrelsen på en disk vokse. Utnyttelsen av lagringskapasiteten kan være opptil 100 % med tynn provisjon.

#37. Hva er Storage vMotion?

Det ligner på tradisjonell vMotion; i Storage vMotion flyttes en virtuell disk til en VM fra ett datalager til et annet. Under Storage vMotion tror virtuelle disktyper at klargjøringsdisker kan transformeres til tynnprovisionert disk.

Hva er nytt i vSphere 6.0

#38. Hva er VM-maskinvareversjonen for vSphere 6.0?

Versjon 11

#39. Hvilken VM-maskinvareversjon for vSphere 6.5?

Versjon 13

#40. Hvilken VM-maskinvareversjon for vSphere 6.7 og vSphere 7.0?

Versjon 14 for ESXi 6.7, versjon 15 for ESXi 6.7 U2, versjon 17 for ESXi 7.0, versjon 18 for ESXi 7.0 U1 og versjon 19 for ESXi 7.0 U2

#41. I hvilken versjon av vSphere PSC ble introdusert?

Platform Services Controller (PSC) er introdusert i vSphere 6.0. vSphere 6.0 er også kjent som Virtual hardware versjon 11.

#42. Hvor mange maksimale verter kan administrere en vCenter-server i vSphere 6.0?

I vSphere 6.0 kan en enkelt vCenter Server administrere opptil 1000 verter enten i Windows eller vCenter Appliance (vCSA). I vSphere 6.5 og 6.7, 2000-verter, og i vSphere 7.0 kan 2500 administreres av en enkelt vCenter-server.

#43. Hvor mange verter kan administreres av en klynge i vSphere 6.0?

En enkelt klynge kan administrere maksimalt 64 verter i VMware vSphere 6.0 og nyere versjoner.

#44. Hvordan kan maksimale VM-er administreres av en enkelt klynge?

En enkelt klynge kan administrere maksimalt 8000 VM-er.

#45. Hva er VVol?

Virtual Volume er et nytt konsept for VM-diskadministrasjon introdusert i vSphere 6.0 som muliggjør array-baserte operasjoner på virtuell disknivå. VVol opprettes automatisk når en virtuell disk opprettes i et virtuelt miljø for en VM.

#46. Hvor mange lisensieringsalternativer er det for vSphere 6.0?

Det er tre lisensieringsalternativer for vSphere 6.0:

  • Standard Edition: Inneholder 1 vCenter Server Standard-lisens, opptil 2 vCPUer for feiltoleranse, vMotion, Storage vMotion, HA, VVols, etc.
  • Enterprise Edition: Samme som Standard Edition i tillegg APIer for Array Integration and Multipathing, DRS og DPM.
  • Enterprise Plus: Inkluderer alle standard- og Enterprise Edition-funksjoner med ekstra feiltoleranse på opptil 4 vCPUer og 64 GB RAM. Den inkluderer også distribuert vSwitch og det dyreste lisensieringsalternativet til vSphere 6.0.
  Hvordan betjene kunder i en verden av sosial distansering?

#47. Hvor mye maksimal RAM kan støtte vSphere 6.0?

Den støtter opptil 12 TB RAM per vert i vSphere 6.0 og vSphere 6.5 og 16 TB RAM per vert i VMware vSphere 6.7 og 7.0.

Intervjuspørsmål til innholdsbiblioteker

#48. Hva er innholdsbiblioteket?

Content Library er det sentrale stedspunktet mellom to forskjellige geografiske steder med vCenter-servere hvor du kan lagre VM-maler, ISO-bilder, skript osv. og dele dem mellom geografiske steder

#49. Hva er de viktigste fordelene med innholdsbiblioteker?

Vi lager VM-maler og deler på en annen geografisk plassering uten å lage igjen på andre lokasjoner. Den har mange fordeler, som deling og konsistens, lagringseffektivitet og sikkert abonnement.

#50. Hvor mange typer innholdsbiblioteker har?

Den har tre typer:

  • Lokalt: bibliotek for lokal kontroll.
  • Publisert: lokalt bibliotek med innhold (VM-maler, ISO-bilder, etc.) for et abonnement.
  • Abonnert: Et bibliotek som synkroniserer med det publiserte biblioteket

#51. Hva er kravene og begrensningene til innholdsbiblioteker?

Et innholdsbibliotek har følgende krav og begrensninger

  • Enkel lagring, som kan være på opptil 64 TB
  • Maksimalt 256 elementer per bibliotek
  • Synkronisering skjer hver 24. time

#52. Hva er VMFS?

VMFS er et filsystem for en VM i VMware vSphere. VMFS er et datalager som er ansvarlig for lagring av virtuelle maskinfiler. VMFS kan også lagre store filer, som kan være opptil 64TB i vSphere 6.0. I de nyeste versjonene av VMware vSphere brukes VMFS 6 til å lagre VM-er.

VSAN-intervjuspørsmål

#53. Hva er vSAN?

Virtual SAN er programvaredefinert lagring som først ble introdusert i vSphere 5.5 og er fullt integrert med vSphere. Den samler lokalt tilkoblet lagring av ESXi-verter, som er en del av en klynge, og skaper en distribuert delt løsning.

#54. Hva er kald migrasjon?

Å flytte en avslått VM fra en vert til en annen kalles kald migrering.

#55. Hva er Storage vMotion?

Å flytte en påslått VM fra ett datalager til et annet kalles Storage vMotion.

#56. Hva er de forskjellige konfigurasjonsalternativene for VSAN?

Det er to konfigurasjonsalternativer for vSAN:

  • Hybrid: Bruker både flash-baserte og magnetiske disker for lagring. Flash brukes til innkassering, mens magnetiske disker brukes til kapasitet eller lagring.
  • All-Flash: Bruker blits til både hurtigbufring og lagring

#57. Er det VSAN-klare noder tilgjengelig på markedet?

Ja, vSAN-klare, som VxRail 4.0 og 4.5, er tilgjengelige på markedet. VxRail er kombinasjonen av min 3 servere som er en del av en klynge og kan skalere opp til 64 servere.

#58. Hvordan kreves minimum servere/verter for å konfigurere vSAN?

For å konfigurere et vSAN, bør du ha minimum 3 ESXi-verter/servere i form av en vSAN-klynge. Hvis en av serverne svikter, vil en vSAN-klynge mislykkes.

#59. Hvor er mange maksimale ESXi-verter tillatt for vSAN?

64 verter har maksimalt lov til å konfigurere en vSAN-klynge.

#60. Hvor mange diskgrupper og maksimale magnetiske disker er tillatt i en enkelt diskgruppe?

Maksimalt 5 diskgrupper er tillatt på en ESXi-vert, som er en del av en vSAN-klynge, og maksimalt 7 magnetiske og 1 SSD per diskgruppe er tillatt.

#61. Hvor mange typer lagring kan vi bruke i vårt virtuelle miljø?

  • Direkte vedlagt lagring
  • Fiberkanal (FC)
  • iSCSI
  • Network Attached Storage (NAS)

#62. Hva er NFS?

Network File System (NFS) er en fildelingsprotokoll som ESXi-verter bruker for å kommunisere med en NAS-enhet. NAS er en spesialisert lagringsenhet som kobles til et nettverk og kan tilby filtilgangstjenester til ESXi-verter.

#63. Hva er Raw Device Mapping (RDM)?

Raw Device Mapping (RDM) er en fil lagret i et VMFS-volum som fungerer som en proxy for en rå fysisk enhet. RDM lar deg lagre virtuell maskindata direkte på en LUN. RDM anbefales når en VM må samhandle med en ekte disk på SAN.

#64. Hva er iSCSI-lagring?

Et iSCSI SAN består av et iSCSI-lagringssystem, som inneholder en eller flere lagringsprosessorer. TCP/IP-protokollen brukes til å kommunisere mellom vert og lagringsarray. en iSCSI-initiator er konfigurert med ESXi-verten. en iSCSI-initiator kan være maskinvarebasert, enten avhengig eller uavhengig, og programvarebasert er kjent som en iSCSI-programvareinitiator.

#65. Hva er formatet til iSCSI-adressering?

Den bruker TCP/IP for å konfigurere.

#66. Hva er iSCSI-navnekonvensjoner?

iSCSI-navn er formatert på to forskjellige måter:

  • det iSCSI-kvalifiserte navnet (IQN)
  • utvidet unik identifikator (EUI)

vApp-intervjuspørsmål

#67. Hva er vApp?

vApp er en beholder eller gruppe der mer enn én VM kan pakke og administrere flerlagsapplikasjoner for spesifikke krav; for eksempel kan webserver, databaseserver og applikasjonsserver konfigureres som en vApp og kan defineres deres på- og avslåingssekvens.

#68. Hvilke innstillinger kan konfigureres for vApp?

Vi kan konfigurere flere innstillinger for vApp, som CPU og minneallokering, og IP-allokeringspolicy, etc.

Diverse intervjuspørsmål

#69. Hva er VMware Tanzu?

VMware Tanzu er pakken eller porteføljen av produkter og løsninger som lar kundene bygge, kjøre og administrere Kubernetes-kontrollerte containerbaserte applikasjoner. Denne teknologien er introdusert i VMware vSphere 7.0.

#70. Hva er VMware DRS?

DRS står for Distributed Resource Scheduler, som automatisk balanserer tilgjengelige ressurser mellom ulike verter ved å bruke klynger eller ressurspooler. Ved hjelp av HA kan DRS flytte VM-er fra en vert til en annen for å balansere de tilgjengelige ressursene mellom VM-er.

#71. Hva er deling, grense og reservasjon?

Del: En verdi som spesifiserer den relative prioriteten eller viktigheten av en VM-tilgang til en gitt ressurs.

Limit: Forbruk av en CPU-syklus eller vertsfysisk minne som ikke kan krysse den definerte verdien (grensen).

Reservasjon: Denne verdien defineres i form av CPU eller minne og må være tilgjengelig for at en VM skal starte.

#72. Hva er alarmene hvorfor vi bruker dem?

En alarm er et varsel som vises når en hendelse inntreffer. Mange standardalarmer finnes for mange inventarobjekter. Alarmer kan opprettes og endres ved hjelp av vSphere Web Client;

#73. Hva er de hot-pluggable enhetene som kan legges til mens VM kjører?

Vi kan legge til HDD-er og NIC mens VM kjører.

#74. Hva er en mal?

Når en VM konverteres til et format som kan brukes til å lage en VM med forhåndsdefinerte innstillinger, kalles en mal. En installert VM kan konverteres til en mal, men den kan ikke slås på.

#75. Hva er Snapshot?

Å lage en kopi av en VM med tidsstemplet som gjenopprettingspunkt kalles et øyeblikksbilde. Øyeblikksbilder tas når en oppgradering eller programvareinstallasjon er nødvendig. For bedre ytelse bør et øyeblikksbilde fjernes etter at en bestemt oppgave er utført.

#76. Hvordan konvertere en fysisk maskin til en VM?

Tre trinn kreves for å konvertere en fysisk maskin til en VM:

  • En agent må installeres på den fysiske maskinen
  • VI-klienten må installeres med Converter Plug-in
  • En server for å importere/eksportere virtuelle maskiner

#77. Hva er vMotion, og hva er hovedformålet med å bruke det i et virtuelt miljø?

Det er et veldig fremtredende trekk ved VMware vSphere som brukes til å migrere kjørende VM-er fra en ESXi-vert til en annen uten nedetid. Datastores og ESXi-verter kan begge brukes mens vMotion.

#78. Hva er forskjellen mellom en klon og en mal?

En klon er en kopi av en virtuell maskin. Kloning av en VM vil spare tid hvis det kreves flere VM-er med samme konfigurasjoner for å konfigurere. Mens en mal er en hovedkopi av et bilde laget fra en VM, som senere kan brukes til å lage mange kloner. Etter å ha konvertert en VM til en mal, kan den ikke slås på eller redigeres.

#79. Hvilken overvåkingsmetode brukes i vSphere HA?

  • Network Heartbeat
  • Datastore Heartbeat

#80. Hvordan velges masterverten i vSphere HA?

Når HA er aktivert i en klynge, deltar alle verter i en utvelgelsesprosess for å bli valgt som hovedvert. En vert som har det høyeste antallet datalagre montert vil bli valgt som hovedvert. Alle andre verter vil forbli slaveverter.

#81. Hva er formålet med VMware Tools?

Det er en pakke med verktøy som brukes til å forbedre ytelsen til en VM i form av grafikk, mus/tastaturbevegelse, nettverkskort og andre eksterne enheter.

#82. Hva er VMware DPM?

Står for distribuert strømstyring er en funksjon i VMware DRS som brukes til å overvåke nødvendige ressurser i en klynge. Når ressursene reduseres på grunn av lav bruk, konsoliderer VMware DPM arbeidsbelastninger og slår av vertene som ikke brukes, og når ressursene økes, slår den automatisk på de ubrukte vertene.

#83. Hva er ESXi Shell?

Det er et kommandolinjegrensesnitt. Den brukes til å kjøre reparasjon og diagnostikk av ESXi-verter. Den kan nås via DCUI, vCenter Server aktiverer/deaktiverer og via SSH.

#84. Hvordan kjører jeg ESXTOP på ESXi-verten?

For å kjøre ESXTOP på en ESXi-vert, trenger vi to forutsetninger:

  • Installer vSphere Client på en vert der du vil konfigurere
  • Aktiver SSH fra DCUI ved å bruke koblingen «Feilsøkingsalternativer».

#85. Hva er VMware vCenter Enhanced Linked Mode og hvordan fungerer det?

VMware vCenter Server Enhanced Linked Mode (ELM) er en av vSphere avanserte funksjoner som gjør det mulig å koble sammen flere vCenter-servere for å gi et enkelt grensesnitt der du kan se, søke og administrere tillatelser, replikeringer av roller, policyer og lisenser mellom flere vCenter-servere .

Den lar deg forenkle virtuelle bedriftsmiljøer distribuert på samme eller flere nettsteder med flere vCenter Server mens du distribuerer vCenter Server som VCSA- eller Windows-servere.

Konklusjon

Jeg håper du likte å lese dette innlegget. Takk for at du leste! Vær sosial og del det på sosiale medier hvis du føler det er verdt å dele det.