Hvordan omdirigere WordPress URL med og uten plugin?

Hvis du er forvirret om hvordan du omdirigerer WordPress-URLene dine, vil denne artikkelen fjerne skyen av tvil over hodet ditt.

Også kjent som «URL-videresending», URL-omdirigering er en teknikk som brukes til å bokstavelig talt omdirigere nettstedets brukere fra ett domene eller en side til en annen. Det er mulig å velge hvilken som helst nettside på internett å omdirigere besøkende til, men den brukes vanligvis til å omdirigere dem innenfor samme nettside.

Det kan være flere tilfeller når du ønsker å omdirigere visse nettadresser til WordPress-bloggen din. Det kan være fordi du vil slette et blogginnlegg, men i stedet for å fjerne det, kan du omdirigere det slik at du kan benytte deg av søkemotorjuicen som det nå får.

Det sparer deg også for å vise den enorme 404-feilen ikke funnet til de besøkende som kommer fra delte innlegg på sosiale medier, som ikke kan slettes over natten.

Et annet eksempel kan være å endre URL-strukturen eller til og med migrere innhold fra ett domene til et annet. Det høres kanskje ut som en enkel prosess, men det er noe av det mest kompliserte å gjennomgå for en som aldri har gjort noe lignende.

Du trenger imidlertid ikke bekymre deg fordi det er flere måter å gå frem på, og det er det jeg skal vise deg i dag.

Uten videre, la oss hoppe inn i metodene.

Plugg inn

La oss starte med den enkle.

Omdirigering er det mest populære valget, og det kan håndtere 301-omadresseringer, 404-feil og andre løse ender av nettstedet ditt.

Du trenger ingen Apache- eller Nginx-kunnskap for å opprette og administrere omdirigeringer med denne plugin-modulen. Bare installer og kom i gang umiddelbart med noen få enkle trinn. Når du har installert og aktivert plugin-en, vil du se en skjerm som dette.

  Hvordan lage kalenderhendelser fra Mail på iPhone og iPad

Bare skriv inn kilde-URLen og mål-URLen for at omdirigeringen skal behandles. Det er alt som skal til for å få dette til å fungere.

Gjennom cPanel

Hvis du ikke ønsker å bruke en plugin for å omdirigere URL-er og bruke cPanel-hosting, vil dette alternativet være passende.

Prosessen er superenkel og enkel.

Trinn 1: Gå over til hostingens cPanel og under «Domener», klikk på «Omdirigeringer». Du bør se en lignende skjerm som dette med flere alternativer å velge mellom.

Trinn 2: I rullegardinboksen «Type» må du velge hvilken type omdirigering du vil gjøre, enten det er permanent (301) eller midlertidig (302). Avhengig av lenken du vil omdirigere til, bør det være enkelt å velge mellom de to alternativene.

Trinn 3: I den andre rullegardinmenyen må du velge ditt domene + gjeldende sideadresse.

Trinn 4: Når du har gjort det, i det siste feltet, må du skrive inn nettsideadressen, som skal erstatte din nåværende sideadresse.

Klikk «Legg til» og du er ferdig.

Bruker .htaccess

De fleste av de delte vertsplattformene tilbyr denne funksjonen.

Dette er en annen metode som opererer fra bakenden av nettstedet ditt. Å endre .htaccess-filen kan virke som en sensitiv sak, og det er det faktisk, men med de riktige trinnene kan du enkelt gjøre det vellykket.

Jeg anbefaler å ta en sikkerhetskopi før du går videre med denne metoden, for sikkerhets skyld. Når du har gjort det, følg trinnene nedenfor:

Trinn 1: Gå over til hostingens cPanel og rull ned til du ser delen «Filer». Under den klikker du på «Filbehandling».

Trinn 2: Fra det nye popup-vinduet, velg «Dokumentrot for» og velg ønsket domene. Ikke glem å krysse av for «Vis skjulte filer» og trykk «Go».

  NOTEify Ta notater under telefonsamtaler og administrer kontakter

Trinn 3: Et nytt vindu åpnes som inneholder alle slags viktige filer på nettstedet ditt. Du må se etter .htaccess-filen, høyreklikke på den og velge «Rediger».

Hvis filbehandleren din ikke har en .htaccess-fil, må du opprette en ved å klikke på «Ny fil» øverst til venstre og gi den navnet .htaccess

Trinn 4: Når du er i .htaccess-editoren, kopier og lim inn dette for permanent (301) omdirigering:

Redirect 301 /oldpage /newpage

Du må erstatte /oldpage med URL-banen du ønsker å bli omdirigert til og /newpage med URL-banen, som skal komme i stedet for den gamle URL-banen. Så hvis du for eksempel vil omdirigere kontaktsiden din til blogginnlegget ditt, skriver du dette i .htaccess-redigeringsprogrammet:

Redirect 301 /contact /blog

Husk; du bør ikke lime inn hele nettadressen når du omdirigerer innenfor samme domene. En hel URL vil bare bli brukt når du omdirigerer fra ett domene til et annet. I så fall vil det se slik ut:

Redirect 301 /contact https://example.com/blog

Etter at du er ferdig med å redigere .htaccess-filen, trykker du på «Lagre» og den gamle URL-adressen vil omdirigere den nye URL-en.

Hvis du trenger hjelp til å generere omdirigeringskode, så utnytter du dette verktøy.

MyKinsta

Kinsta, en premium administrert hosting, tilbyr mange flotte funksjoner, inkludert omdirigering gjennom MyKinsta-dashbordet.

Trinn 1: Logg inn på Kinsta-kontoen din og klikk på nettstedet ditt.

Trinn 2: Klikk på «Omdirigeringer» og deretter «Legg til omdirigeringsregel».

Trinn 3: Nå vises en popup. Du må velge ditt domene, din gamle side, som må omdirigeres, og den nye siden, som skal komme på plass. Her er hvordan du bør gjøre det.

Selvfølgelig vil oldblogpost og newblogpost erstatte dine egne URL-baner som du ønsker å omdirigere til.

  Forsvinner musepekeren på Mac? 18 løsninger for å fikse problemet!

Du vil også legge merke til hvordan jeg la til ^/ før den første URL-banen og / før den andre URL-banen. Det er fordi Kinsta bruker regex automatisk for nettadressene, noe som gjør det nødvendig å inkludere disse symbolene, ellers vil omdirigeringen din gå i stykker eller havne på forskjellige sider på nettstedet ditt med en lignende URL-struktur.

Trinn 4: Velg omdirigeringstypen (301/302).

Når du har gjort alt dette, trykk «Legg til omdirigeringsregel» og det er det.

Cloudflare-regler

Hvis nettstedet ditt bruker Cloudflare, så kan du utføre omdirigeringen derfra også. Bare logg inn og følg de enkle trinnene nedenfor:

Trinn 1: Fra hjemmesiden klikker du på domenet du ønsker å omdirigere lenker til.

Trinn 2: Klikk på en av fanene øverst som sier «Sideregler».

Trinn 3: Trykk på «Opprett sideregel»-knappen.

Trinn 4: Du vil se denne dialogboksen. Gå videre og skriv inn ønsket URL i det første feltet. Etter det, under innstillingene, velg «Videresending URL» og 301 eller 302 omdirigere i henhold til ditt krav. Til slutt skriver du inn destinasjonsadressen din.

Trinn 5: Når alt er fylt, klikk «Lagre og distribuer» for å få jobben gjort.

SiteGround

SiteGround har introdusert mange nye ting nylig. En av dem tilbyr deres spesialbygde kontrollpanel hvor du enkelt kan utføre omdirigering. Dette vil åpenbart fungere når nettstedet ditt er vert på SiteGround.

  • Gå til SiteGround >> Nettsteder og velg et nettsted.
  • Gå til Site Tools og naviger til Domene >> Omdirigeringer.
  • Skriv inn banen her og omdiriger skriv og Opprett

Konklusjon

Der har du det – de forskjellige metodene for å omdirigere WordPress-URL-ene dine enkelt. Jeg håper du fant denne opplæringen så enkel som den egentlig er. 🙂

Finn deretter ut hvordan du oppgraderer PHP-versjonen av WordPress-nettstedene dine.