Hvordan tjene penger med streaming (YouTube/Twitch/Facebook)

Millioner av seere stiller inn daglig for å se favorittstreamerne deres ettersom streamingens popularitet har økt de siste årene.

I tillegg har mange mennesker valgt å streame for å generere inntekt på grunn av denne økningen i popularitet. Men er streaming verdt å prøve som et karrierealternativ?

Er streaming en god karriere?

Strømmeindustrien kan være et levedyktig karrierevalg hvis du liker å samhandle med andre, underholde dem og være fleksibel.

De 100 beste Twitch-streamerne tjener oppover $30 000 per måned gjennom annonser og donasjoner. Disse nyter også en enorm tilhengerskare på tvers av sosiale medieplattformer.

Å tjene nok penger til å gjøre streaming til karrieren din kan ta litt tid hvis du begynner. For noen som følger Instagram, kan strømming bli mye enklere enn det ville gjort for en nybegynner.

Den lyse siden er at du kan tjene lønn mens du spiller videospill hver dag eller kommuniserer med tusenvis av seere hver dag. Høres fantastisk ut, ikke sant?

Kan du tjene til livets opphold som en streamer?

Ja, du kan forsørge deg selv som live streamer. Sannheten er at tusenvis av mennesker over hele verden gjør karriere ved å streame direkte; Likevel, hvis du ønsker å tjene til livets opphold som en live streamer, vil det trenge tid og krefter.

Dessuten kan det hende at innsatsen din ikke betaler deg snart, og det kan ta måneder eller til og med år å få de første få dollarene dine via streaming.

En gjennomsnittlig Twitch-streamer med et anstendig antall seere kan enkelt tjene alt fra $3000 til $5000 hver måned. Vær oppmerksom på at dette er inntekten til en gjennomsnittlig streamer. Hvis du kommer til topp 1% av streamerne, kan du like gjerne tjene mer enn noen vanlig skrivebordsjobb!

Alt dette høres fantastisk ut; men hvordan tjener streamere penger? La oss finne et svar på dette spørsmålet.

Hvordan tjener streamere penger?

Hver strømmeplattform sender annonser på strømmen din, og strømmeplattformen gir deg et insentiv til det samme.

Imidlertid tjener de fleste streamere bare en brøkdel av inntekten via annonser. Det er ofte de ekstra inntektsstrømmene som bidrar til inntekten til streamere.

Tallrike heltidsstreamere er uavhengige av plattformens inntektsmuligheter for å støtte deres økonomiske behov.

Her er noen måter streamere tjener lønnsslippen sin på:

Donasjoner

Selv om du ikke kan sette opp abonnementsnivåer til å begynne med, kan du fortsatt få donasjoner fra seere av videofeedene dine.

En tredjepartsbedrift kan konfigurere dette alternativet. Lag for eksempel en PayPal-donasjonsknapp på kontoen din, eller bruk et verktøy som Streamlabs for å generere en tipsside for å tjene ekstra penger på tips og bidrag på kanalen din.

Amazon Associates

Streamere kan bruke det Amazon-spesifikke tilknyttede programmet kalt Amazon Associates for å tjene litt sideinntekt.

Streamere kan nevne Amazon-produkter og inkludere tilknyttede lenker til dem i strømmene og på kanalene deres via Amazon Associate-programmet. Streameren mottar et kutt av hvert kjøp gjort av en seer som kjøper den varen via tilknyttede lenke.

Patreon-medlemskap

Patreon er en medlemsplattform som gjør det enkelt for skapere å motta betaling. Det tilbyr skapere en metode for å bli kompensert for arbeidet de gjør for øyeblikket (webkomics, videoer, sanger, podcaster.)

  En meldingsapp for Android med Facebook som flytende bobler

Fans kan betale så lite som $1 per måned for hvert publisert innlegg. Etter behandlingen av kundenes betalinger, får du samlebeløpet den første i hver måned.

Patreon er en fantastisk måte å generere inntekter fra abonnenter på fordi den legger til en annen betalingskilde til skaperens inntekter. Som streamer kan du spesifisere abonnementsnivåene dine og fordelene knyttet til hver på Patreon.

Handelsvarer

Når du har et stort nok publikum, er det å selge varene eller varene dine en annen måte å tjene penger på. Dette kan inkludere produkter med ditt merke eller design, for eksempel t-skjorter, tepper, hettegensere, penner og hatter.

Ved hjelp av nettsteder som Streamlabs kan du sette opp og markedsføre Twitch-butikken din med produktene dine slik at seerne kan kjøpe dem og støtte deg enda mer.

Opprett kurs/mentorskap/timer

Å tilby tjenester til håpefulle Twitch-streamere er en annen måte å tjene på publikummet ditt på plattformen. Du kan for eksempel tilby coachingtjenester for å dele kunnskapen din om å få følge på Twitch, Facebook eller YouTube.

Hvis du har et lojalt publikum, vil det garantert ringe inn for å registrere deg for veiledningsopplæringene dine. Du kan legge til en prislapp på disse kursene når de blir populære i samfunnet.

Samarbeid med merkevarer

For å starte merkesamarbeid er det en generell oppfatning om at merker bare samarbeider med streamere på toppnivå for integrasjoner. Imidlertid har mikro-influencers nylig kommet i fokus for bedrifter som ønsker å få produktene sine foran relevante forbrukere.

Dette gjelder spesielt når du prøver å tiltrekke yngre kunder lojale til plattformen. Du respekterer vanligvis en streamers meninger og forslag når du er lojal mot dem.

I tillegg til å gi varerabatter, er det mange andre måter å jobbe med merkevarer på. Å være vertskap for unboxing-sendinger, giveaways, merkevare-shout-outs, produktplassering eller publisere nye produktlanseringer er alle måter å begynne å tjene penger på.

Merkenes typiske kampanjeformat gir god plass til kreativitet på strømmen og sosiale medier.

Bits/superchatter fra fans

En Superchat er en profittmelding som forbedrer en seers kommentar ved å gjøre den mer levende og tiltrekkende enn vanlige kommentarer.

Nye i samtalestrømmen erstatter eldre kommentarer, men Superchatter er unike og stiger til toppen av chattevinduet.

I hovedsak betaler seere av live-arrangementer for oppmerksomheten din. (Hvis de er veldig snille, kan de gjøre det for å støtte deg; sannsynligvis begge deler.)

Hvis disse potensielle inntektskildene begeistrer deg og du vurderer strømming som en karriere, kan det være lurt å utforske de forskjellige strømmealternativene.

Her er noen tips for å øke superchattene dine:

  • Utfør interaktive aktiviteter
  • Forklar hvordan abonnentenes donasjoner kan hjelpe kanalen din med å øke oppmøtet på direktesendinger ved å promotere dem
  • Få seerne til å føle seg verdsatt.

Hvilken type streamer kan du bli på forskjellige plattformer?

Streaming er en fantastisk karrieremulighet og har et stort element av kreativitet involvert i prosessen. Du må bevise ditt kreative kaliber ved hvert trinn, rett fra å velge riktig strømmekategori.

Men når det er så mange kategorier å velge mellom, blir det ofte vanskelig å velge den som passer perfekt til dine styrker.

Selv om spill står på toppen av alle streamingkategorier, er det mange flere streamingkategorier som får betydelige seertall og har potensialet til å bli gode karrierealternativer.

Her er noen strømmekategorier du kan velge mellom:

Videospill

Den mest sette streamingkategorien er videospillstreaming, uavhengig av plattform. Det være seg YouTube, Twitch eller Facebook, videospillstrømming dominerer alle andre strømmekategorier.

Men med stort seertall følger stor konkurranse, og videospillstrømming vil teste tålmodigheten din til siste liten. Det vil være vanskelig å få seere, men seere på spillstrøm er en ekstremt lojal seerbase.

Vi anbefaler kun å velge denne kategorien hvis du brenner for et spill og er klar til å ta fatt på den intense konkurransen.

Fordeler knyttet til strømming av videospill:

  • Gi opplysende kommentarer eller analyser om spillet.
  • Lær om spillfellesskapet
  • Få kunnskap om spillmekanikk
  • Skap deg et navn som en pålitelig kilde blant spillentusiaster.
  Facebook legger til klistremerker i kommentarer; Denne utvidelsen blir kvitt dem

Reaksjonsstreamer

Vi søker validering for våre valg, og reaksjonskanaler utnytter dette menneskelige behovet. Som reaksjonsstreamer kan du reagere på den siste videoen, filmtraileren eller meme-samlingene, og publikummet ditt nyter alt dette innholdet mens de også nyter reaksjonen din.

Reaksjonsstrømming er også en av de enkleste måtene å få nye seere på, siden det å reagere på et trendy emne lett kan øke seertallet ditt. Men på baksiden er kanskje ikke denne seerskaren like lojal som en spillseerbase, og seertallet kan også være midlertidig.

Her er noen punkter å merke seg hvis du ønsker å bli en reaksjonsstreamer:

  • Spor alle trendy emner og reager på dem så raskt som mulig.
  • Vær så vittig som mulig for å beholde seerne og gjøre dem til abonnenter.
  • Sørg for at innholdet du reagerer på er opphavsrettsfritt.

Musikkstreamer

Hvis du er en indiemusiker som elsker å fikle med låter, kan det være lurt å prøve å strømme musikk. Det er tider når chartbusterne blir monotone, og publikum ønsker å lytte til noe friskt og uhørt.

Et slikt publikum elsker å kime inn i en indiemusikers strøm og sette pris på musikken deres.

I likhet med videospillseere er musikkseere også ekstremt lojale, og de er også flinke til å sende superchatter for å støtte favorittskaperne sine.

Her er et par ting å merke seg hvis du vil streame musikk:

  • Prøv bare å strømme musikk hvis du virkelig elsker musikk.
  • Prøv å vise frem ny musikk samtidig som du snakker med publikum.
  • Unngå låter som ligner på eksisterende musikk på strømmeplattformen, da det kan føre til opphavsrettsangrep.

Bare Chatting-streameren

Streamingkategorien «Just Chatting» blir raskt populær ettersom publikum elsker å høre fra favorittstreamerne deres. En chat-streamers sjarm og underholdning trekker til seg publikum som fellesskapsverter.

Nesten alt kan skje under en «Just Chatting» Twitch-strøm, inkludert å se humoristiske videoer, karaokekveld, fremme fellesskap eller til og med lage mat.

Hvis du ønsker å bli en «Just Chatting»-streamer, her er noen punkter du bør merke deg:

  • Mens publikum stiller inn for å ha en inderlig samtale med favorittstreameren sin, sørg for at du hele tiden kommuniserer med publikum.
  • Bare chatting kan lett bli monotont, så sørg for at du gjør nye ting på hver av strømmene dine.

Bli en nisje- eller emneekspert

La oss si at du har kunnskap om lydprogrammering, filmskaping eller til og med matlaging. Konvensjonelt er det mer fornuftig å samle kunnskapen din til forhåndsinnspilte videoer og legge dem ut på nettet.

Du kan imidlertid bli overrasket over å vite hvor raskt nisjeekspertstreamere vinner popularitet på tvers av streamingplattformer.

Hvis du vet noe under himmelen som publikum kan finne relevant, stream det og spre kunnskapen din.

Selv om vi har kategorisert strømming i forskjellige kategorier, ligger det fine med strømming i å eksperimentere med sjangeren din! Du kan reagere på noe trendy selv om du først og fremst spiller på strømmene dine. Eller du kan lage noe live med publikum selv om du er en musikkstreamer.

Hvordan bli en vellykket livestreamer: En komplett guide

Ærlig talt, det finnes ingen perfekt guide til en vellykket streamingkarriere. Her er imidlertid et par ting du bør merke deg for å komme deg raskt foran andre streamere:

#1. Identifiser målet ditt

Skriv ned målene dine før du starter streamingreisen. Hvordan bør suksessen din i streaming se ut, ifølge deg? Tenk på motivasjonene dine for å gå live, og hold deg til disse motivasjonene selv når du blir vellykket.

#2. Velg en nisje og identifiser ekspertisen din

Vurder hva som skiller kanalen din fra resten for å bestemme dens nisje. Hva gjør deg forskjellig fra de millioner av andre tilgjengelige streamere?

Tenk på hva du kan spesialisere deg på når det kommer til direktesending. Sørg for at du fokuserer på aktiviteter du liker eller ikke har noe imot å gjenta.

  Slik sender du direkte på Facebook fra iOS og Android

#3. Sørg for å fremstille deg selv i godt lys

Personligheten din spiller en viktig rolle i hvorfor seerne stiller seg inn. Publikum forventer at du er oppriktig, uansett hvor engasjerende og imøtekommende du er.

#4. Ikke viker unna å investere i god maskinvare

Det forventes et høyt kvalitetsnivå av livestreaming av innhold. Kvaliteten på strømmen din vil ikke holde seerne interessert hvis den er dårlig eller tilkoblingen fortsetter å synke. Invester i et godt webkamera og mikrofon for å lage en strøm som seerne vil like.

#5. Overhold strømmeplattformens forskrifter

Et brudd på strømmeplattformens regelverk kan drepe strømmekarrieren din før den i det hele tatt starter. Les vilkårene for bruk før du begynner å kringkaste for å unngå en ekkel overraskelse senere.

Du bør også være oppmerksom på hvordan du fremstår mens du streamer direkte. Strømmetjenester vil straffe deg hvis du bruker dårlig språk eller uttrykker stygge synspunkter, og hindrer deg i å forfølge drømmekarrieren din.

#6. Steam konsekvent

Det er umulig å vokse et publikum hvis du er inkonsekvent. Sørg for at du strømmer konsekvent, helst på en konsekvent ukedag eller på et konsekvent tidspunkt. Så snart du beviser at du er konsistent, vil publikum også bli konsekvente når de ser på livestrømmene dine.

For å holde tritt med strømplanen din når du er borte, kan du forhåndsinnspille og planlegge strømmene dine ved å bruke Restream-hendelser.

Unngå utbrenthet

Livestreaming bruker tiden din raskt, og gir lite tid til noe annet. Å opprettholde en sunn balanse mellom arbeid og privatliv kan ikke overvurderes, spesielt hvis du jobber for deg selv.

Er det verdt å bli en streamer?

Streaming er verdt hvis du liker å underholde og kommunisere med andre. Hver dag lever flere og flere mennesker på heltid av lidenskapen for streaming. For ikke å nevne at du vil satse på en hobby.

Streaming kan være verdt selv om det kan være mye arbeid. Selv om det kan ta litt tid å komme dit, kan streaming være en kjempejobb.

Det kan kreve mye arbeid for å lykkes som streamer. Mange streamere fortsetter å streame i årevis med liten eller ingen forbedring. Det kan imidlertid være en kjempejobb for de få utvalgte som lykkes i å bryte gjennom og skape et fellesskap som støtter dem.

Her er noen fordeler bortsett fra den økonomiske fordelen som strømming gir til bordet:

Livestreaming er en fin måte å bygge merkevaren din på og nå flere mennesker. Du kan få kontakt med nye publikummere, få dem til å føle seg som en del av showet og øke deres lojalitet mot deg.

Det er også en fin måte å markedsføre virksomheten eller produktet på og få verdifull innsikt fra publikum.

Noe av det beste med live streaming er at det er veldig enkelt å starte. Alt du trenger er et webkamera, datamaskin og internettforbindelse!

Her er noen ulemper ved å bli en streamer:

Livestreaming kan enkelt ta opp tiden din og konsumere dagen din. Dessuten kan streaming i lange timer lett påvirke ditt mentale og fysiske velvære.

I tillegg kan det være hjerteskjærende å anstrenge seg og ikke se kanalen din vokse.

Hva er suksessraten, og hvor mye flaks går det med å bli en vellykket streamer?

Det er over 8,5 millioner streamere på Twitch alene, og siden er vert for tusenvis av direktesendinger samtidig. På Twitch, YouTube, Facebook og andre live-plattformer er det mange kringkastere, men de fleste av dem har få seere.

For å trekke seere må du konkurrere med alle disse andre streamerne, noe som er vanskelig. Å bygge en fanbase krever mye innsats utenom streaming og tar tid – til og med år.

Men hvis du er forberedt på å anstrenge deg eller allerede har en lojal tilhengerskare på en annen plattform, kan du til slutt gjøre livestreaming til din heltidskarriere.

Siste tanker

Så der går du! Punktene ovenfor er bare noen få ting du kan gjøre for å utvide strømmekanalen din på Twitch, Facebook eller YouTube. Din kreativitet og din tilnærming vil i stor grad bestemme kanalens bane.

Det er umulig å finne en løsning som fungerer for alle, så eksperimenter med ulike tilnærminger for å se hvilken som fungerer best for deg og ditt publikum. Til syvende og sist handler det om å ha det gøy.

Å bruke disse taktikkene vil forbedre internettsynligheten din og hjelpe deg med å bygge en lojal tilhengerskare. Det er på tide for deg å aktivere kameraet og mikrofonen, starte en strømmekanal og begynne å gjøre ditt beste.

Til slutt, vær tålmodig og hold deg motivert, uavhengig av tallene. Det blir fruktbare resultater til slutt!

Deretter kan du sjekke ut de beste webkameraene for YouTube/Twitch-streaming.