Hvordan bli en OSCP [Full Guide]

Sammenlignet med andre yrker, forventes den fremtidige sysselsettingen av informasjonssikkerhetsfagfolk å vokse betydelig.

Enhver sertifisering innen cybersikkerhet eller IT-sikkerhet vil være en fordel.

Hva er en offensive Security Certified Professional (OSCP)?

En cybersikkerhetsekspert som har bevist at de besitter den tekniske kunnskapen og informasjonen som kreves for å utføre komplekse sikkerhetsvurderinger, er en offensiv sikkerhetssertifisert profesjonell (OSCP).

Den OSCP-sertifiserte eksperten trenger et spesifikt sett med talenter, for eksempel å identifisere og utnytte sikkerhetsfeil, dokumentere funn og få på plass effektive løsninger.

Gitt sin høye standard og utbredte anerkjennelse, er det et ønskelig sertifikat for alle som ønsker å forfølge en lukrativ karriere innen cybersikkerhet.

En person som har oppnådd OSCP-sertifiseringen kan konfigurere, installere og feilsøke et bredt spekter av sikkerhetssystemer og identifisere og svare på sikkerhetsrelaterte problemer.

I denne artikkelen skal vi se på detaljerte detaljer om OSCP (Offensive Security Certified Professional)-sertifiseringen, den mest grundige og etterspurte sikkerhetslegitimasjonen på feltet. Kolleger, arbeidsgivere og andre fagfolk i bransjen har alle høyt respekt.

Hva er en OSCP-sertifisering?

Et av de mest anerkjente sertifikatene i cyberindustrien er Offensive Security Certified Professional (OSCP)-sertifiseringen innen etisk hacking, utstedt av selskapet Offensive-Security.

Det er en omfattende og praktisk sertifisering som viser kompetanse innen sikkerhetsvurdering, sårbarhetsanalyse og utnyttelse.

OSCP-sertifiseringen er ment å verifisere en persons ferdigheter i penetrasjonstesting og regnes som gullstandarden i bransjen for å gjøre det.

Kandidater til sertifiseringen må gjennomføre en praktisk penetrasjonstest i en tidsbegrenset setting og vise sin forståelse av kursmaterialet. OSCP-sertifiseringen er allment ansett og akseptert over hele verden.

Å bestå den utfordrende eksamenen for OSCP-sertifiseringen krever en kombinasjon av kunnskap og ferdigheter. Oppregning, skanning og utnyttelse er noen av metodene, verktøyene og verktøysettene som brukes i penetrasjonstesting som må forstås grundig.

OSCP-innehavere har en grad av praktisk ekspertise innen etisk hacking, noe som gjør dem ekstremt verdifulle i cybersikkerhetsindustrien, i tillegg til kunnskapen de har lært fra kurset og deres sertifisering.

Nøyaktig hva sertifiserer OSCP?

En OSCP er en profesjonell med dokumentert kunnskap, erfaring og teknisk ekspertise innen penetrasjonstesting og cybersikkerhet.

Den sertifiserer enkeltpersoners evne til å bruke sin kunnskap og talenter til å oppdage sikkerhetssårbarheter og utvikle løsninger for å redusere risikoen, og demonstrerer en dyp bevissthet om etiske hackingprinsipper.

En utfordrende eksamen som krever inngående kjennskap til etiske hackeres verktøy, strategier og prosedyrer gjør det til en krevende sertifisering.

Et grunnleggende nivå av tillit til at noen er utdannet om støtende sikkerhet og er kompetent til å oppdage og adressere sikkerhetssårbarheter i ethvert nettverksmiljø, er gitt ved å bestå OSCP-sertifiseringseksamenen.

  Fix Sea of ​​Thieves Services er midlertidig utilgjengelig Lavendelskjegg

Det indikerer en persons kapasitet til effektivt å evaluere og dra nytte av operative nettverk og systemer samtidig som de benytter ulike instrumenter, metoder og strategier.

I tillegg kan OSCP-sertifisering vise potensielle arbeidsgivere at du forstår grunnlaget for etisk hacking.

Hvem utsteder OSCP-sertifisering (PEN-200), og hva er kvalifikasjonskriteriene?

En offensive Security Certified Professional (OSCP) er en person som har fullført den strengeste sertifiseringen som tilbys av Offensive Security.

Innen informasjonssikkerhet er OSCP-sertifiseringen (Offensive Security Certified Professional) en av de mest ettertraktede legitimasjonene. Offensive Security, den beste opplæringen og sertifiseringskilden for nettsikkerhet, laget dette praktiske sertifiseringskurset for penetrasjonstesting.

Sertifiseringen er beregnet på IT-fagfolk som er dyktige i nettverks- og systemadministrasjon med en grunnleggende forståelse av offensive sikkerhetskonsepter. For å bestå eksamen, må du ha et høyt nivå av teknisk ekspertise og erfaring fra den virkelige verden.

Merk: Opplæringskurset du må ta på penetrasjonstesting med Kali Linux er den mest utrolige ressursen for å hjelpe deg med å bestå denne eksamenen.

Sertifiseringskrav

Selv om det ikke er noen obligatoriske forutsetninger for å vises for sertifiseringen, vil det å ha noen få spesifikke ferdigheter hjelpe studentene med å bestå sertifiseringen.

  • Kunnskap og arbeidserfaring innen TCP/IP-nettverk
  • Forståelse og erfaring innen Windows og Linux systemadministrasjon
  • Kunnskap om grunnleggende Bash- og Python-skripting

Fagpersonene nedenfor kan velge OSCP-sertifisering

  • IT-fagfolk planlegger å gå inn i penetrasjonstesting
  • Sikkerhetseksperter
  • Nettverksadministratorer
  • Andre systemadministratorer som planlegger å få kunnskap om cybersikkerhet

Hva er eksamensoversikten for å få en PEN-200-sertifisering?

Etter å ha bestått den praktiske, strenge og velkjente penetrasjonstestingen med Kali Linux-opplæringen gitt av Offensive Security Company, blir man en offensiv sikkerhetssertifisert profesjonell (OSCP).

Det krever en utfordrende eksamen og en 24-timers laboratorievurdering, som vitner om kandidatens ferdigheter i å bruke etiske hackingteknikker for å finne og fikse sikkerhetsfeil i et nettverksmiljø.

La oss se noen spesifikke eksamenskisser for PEN-200-sertifisering.

Eksamensstruktur:

En privat VPN simulerer et live nettverk med noen få sårbare arbeidsstasjoner for OSCP-sertifiseringseksamenen. To deler utgjør eksamen, hvorav den ene innebærer en 24-timers laboratorieevaluering og en senere dokumentopplasting.

Typer spørsmål:

Tre frittstående enheter kan nå opptil 60 merker. For totalt 20 poeng per maskin gir hver frittstående maskin 10 poeng for tilgang på lavt nivå og 10 poeng for rettighetsøkning.

For hele domenesettets utnyttelseskjede gis 40 poeng. Kun for domenets komplette utnyttelseskjede gis poeng.

  • Eksamensvarighet: Det tildeles 23 timer og 45 minutter for gjennomføring av eksamen.
  • Modus: Proctored (online)
  • Totalt antall poeng: 100 (bestått poengsum er 70)

Siste trinn:

Den siste fasen krever at du gir en profesjonell rapport som beskriver utnyttelsesstrategien din for hvert mål. En penetrasjonstestrapport bør brukes til å detaljere hvert trinn i angrepene dine, sammen med eventuelle kommandoer du sendte og konsollutdata.

Validering av sertifisering:

Du eier din OSCP-sertifisering når du har mottatt den. Det er ingen kriterier for å kvalifisere seg med Offensive Security angående abonnementer, fornyelser, medlemsavgifter eller andre ting.

  Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

Hva er veiene for å få PEN-200-sertifiseringen?

Har du bestemt deg for å ta PEN-200-sertifisering? La oss så se hvordan du kan oppnå det:

Offensive Security tilbyr tre måter å vises for denne sertifiseringen på:

  • Individuelt kurs: Dette er et selvstudiekurs med 90 dagers laboratorietilgang og ett eksamensforsøk. Det er for de som ønsker å studere selvstendig, kun bruke praksislaboratorier og møte opp til eksamen.
  • Lær én: Denne pakken inneholder innhold for å forberede seg til eksamen, 365 dager med laboratorietilgang og to eksamensforsøk.
  • Lær ubegrenset: Dette kurset passer hvis du ønsker ubegrensede eksamensforsøk. Det gir også innhold og 365 dager med laboratorietilgang.

Prisene er forskjellige for alle tre kursene, som kan nås fra Prisseksjonen for offensiv sikkerhet.

Fremtiden for OSCP-sertifiserte fagfolk

Informasjonssikkerhetsjobber forventes å vokse med en hastighet på 35 % mellom 2021 og 2031, noe som er betydelig raskere enn gjennomsnittet for alle andre yrker.

Det vil fortsatt være et høyt krav til sikkerhetsspesialister i fremtiden, gitt den økende etterspørselen etter cybersikkerhetsstillinger.

Selv om vi vanligvis bare lærer om nettangrep på høyprofilerte mål, er enhver bedrift eller person med tilstedeværelse på Internett utsatt for dem. Angrepene øker bare i frekvens og alvorlighetsgrad.

For å konkludere, OSCP-sertifisering og andre cybersikkerhetssertifiseringer som CISSP, CISA, CEH, CISM, SSCP, CASP, etc., gir en fordel for profesjonelle som bærer det i fremtiden.

OSCP vs. CEH

OSCP- og CEH-sertifiseringer er to av de mest utbredte cybersikkerhetssertifiseringene i bransjen.

OSCP er et omfattende kurs som lærer elevene hvordan de kan finne og utnytte sårbarheter. I motsetning til dette, lærer CEH, som står for Certified Ethical Hacker, studentene hvordan de kan stoppe og identifisere ondsinnede aktiviteter innenfor en bedrifts infrastruktur.

Selv om begge sertifiseringene gir studentene kunnskapen og evnene de trenger for å jobbe med cybersikkerhet, varierer vektleggingen av hvert program betydelig.

CEH tilbyr en dybdeanalyse av etisk hacking og dekker en rekke emner, inkludert trusler mot skadelig programvare, systemer, nettverkshacking, kryptografi og mer.

Mens CEH er mer passende for enkeltpersoner som ønsker å bli etiske hackere og vet hvordan de skal beskytte nettverk mot farlige angrep, retter OSCP seg mot de som ønsker å bli profesjonelle penetrasjonstestere.

CEH-sertifiseringen er beregnet på sikkerhetseksperter som foretrekker en mer teoretisk tilnærming. Derimot er OSCP-sertifiseringen for personer som ønsker praktisk erfaring.

Begge sertifikatene er nyttige for cybersikkerhetseksperter, og begge krever studier og praksis.

Men fordi det krever en praktisk demonstrasjon av ferdigheter for å bli anerkjent, er OSCP-sertifiseringen ofte mer høyt ansett i bransjen.

Ressurser

Det komplette Linux Privilege Escalation Course 2022 – OSCP

Dette komplette Linux Privilege-eskaleringskurset er designet for nybegynnere til profesjonelle som ønsker å lære teori og få praktisk erfaring for å møte opp til OSCP-eksamenen.

Kursstrukturen dekker alt fra grunnleggende filtillatelser og NFS til Cron-jobber, kjerneutnyttelser, SUID/SGID-kjørbare filer, automatiske verktøy, etc. Dette kurset kommer med en gratis online privilegie-eskalerings-hacking-lab for å øve.

  Slik bruker du McDonald's-appen

Ved slutten av dette kurset vil du ha forstått grunnlaget for Linux Privilege Escalation og være i stand til å ta på seg enhver Linux-privilegieeskaleringsutfordring på en CTF-konkurranse, en eksamen eller et virkelighetsscenario.

Personer som tar OSCP-eksamenen, etiske hackere eller penetrasjonstestere kan melde seg på dette kurset.

Eksempler på Linux Privilege-eskalering fra null til helt – OSCP

Kurset Linux Privilege Escalation Eksempler er ment å lære studentene hvordan de kan forhindre opptrapping av privilegier. Eskalering av rettigheter oppstår når en hacker finner en feil i en designfeil, applikasjon eller operativsystem og prøver å få privilegier for å få tilgang til data.

Kurset dekker det grunnleggende, for eksempel hvordan Linux fungerer og hvordan man etablerer brukere, samt mer avanserte emner, som hvordan man utfører og unngår rettighetseskalering i Linux og hvordan man setter opp en Linux-server i Virtual Box.

Dette kurset passer for studenter som følger OSCP, studenter som søker etisk hacker-sertifisering, eller alle som er interessert i å lære å gjøre privilegieeskalering.

OSCP online opplæring og sertifisering

PassYourCert er en betydelig kilde til sikkerhets- og teknologiopplæring som tilbyr ulike IT-sikkerhetskurs. OSCP Online Training and Certification-kurs vil avslutte søket etter omfattende instruksjoner hvis du ønsker å oppnå OSCP-sertifisering.

I henhold til OSCP-sertifiseringens rammeverk tilbyr kurset et grundig pensum.

Penetrasjonstesting vektlegges sterkt i dette kurset. I dette kurset vil du lære hvordan du avdekker sårbarheter, konstruerer og bruker utnyttelser, og du vil være forberedt på å heve privilegier for å teste informasjonssystemforsvaret ditt. Disse teknikkene spenner fra de mest grunnleggende til de mest avanserte.

Forbereder til OSCP-eksamenen

Denne YouTube-kanalen vil gi deg nyttig informasjon hvis du leter etter en gratis ressurs for å hjelpe deg med å forberede OSCP-sertifiseringen din. Hvordan du nærmer deg eksamenen, kursmateriell og øvelser, laboratorier, rapportering og råd om oppregning og utnyttelse er alle dekket i videoen.

De tre siste viktigste tingene er også dekket – Hvordan planlegge eksamen, mental forberedelse og – viktigst av alt – rapportskriving. Kort fortalt gir videoen et komplett læringsverktøy for OSCP.

Linkedin

IT-sikkerhetssertifiseringen: OSCP-kurset av LinkedIn vil gi en bedre oversikt over karriereveien for IT-sikkerhet hvis du ønsker å forstå den. Det inkluderer IT-sikkerhetsmarkeder, sertifiseringer, jobbutvikling osv.

Til slutt tilbys karriereveiledning. Den introduserer også IT-sikkerhetskonsepter, cybersikkerhetstrusler, og ikke minst jobbalternativer og hvordan en karrierevei kan opprettes. Enten du abonnerer årlig eller månedlig, tilbyr LinkedIn en én måneds gratis prøveversjon.

Bøker å referere

Hvis du leter etter litteratur å gå gjennom mens du forbereder deg til OSCP-sertifisering, vil de følgende få bøkene guide deg i denne retningen.

The Hacker Playbook 2: Practical Guide to Penetration Testing av Peter Kim

Penetrasjonstesting: En praktisk introduksjon til hacking dekker kjerne penetrasjonstesting ferdigheter og teknikker av Georgia Weidman.

The Web Application Hacker’s Handbook: Finding and Exploiting Security Flaws av Dafydd Stuttard og Marcus Pinto

La oss nå sjekke ut noen av de gratis ressursene for OSCP-eksamenen.

Gratis ressurser

Noen viktige kunnskaper og ferdigheter som kreves for å delta på og bestå OSCP-eksamenen er angitt nedenfor, med gratis tilgjengelige kilder.

Siste ord

Alle som jobber med IT-sikkerhet kan ha nytte av OSCP-sertifiseringen, som tydeliggjør angripernes metoder og tanker. Dette hjelper deg med å forstå truslene og angrepsmetodene du må unngå og hvordan du oppdager utnyttelsesforsøk.

OSCP-sertifiserte fagfolk kjenner også til koordinerte angrep på en kontrollert, konsentrert måte og hjelper til med å styrke en arbeidsplasss forsvarsevner ved å minimere sannsynligheten for at en utnyttelse lykkes.

Deretter kan du sjekke privilegieeskaleringsangrep, forebyggingsteknikker og verktøy.