Hva er grønn teknologi og hvorfor er det viktig for fremtiden?

Utnytt grønn teknologi i virksomheten din for bærekraftig vekst og bidra positivt til det langsiktige gode for det naturlige miljøet.

Konvensjonell teknologi som gruvedrift av fossilt brensel, termisk elektrisitet, drivhusgasser for kjøling, plastomslag, plantevernmidler i jordbruksmark, etc., har forårsaket omfattende miljøskader.

Forurensninger som CO2 og andre klimagasser har økt jordens gjennomsnittstemperatur raskt siden den industrielle revolusjonen.

Bedrifter og gründere må ta et standpunkt for å få slutt på denne ødeleggelsen av naturen ved å ta i bruk grønn teknologi i sine respektive bransjer.

Hva er grønn teknologi?

Grønn teknologi er en nisje av teknologiske prosesser, metoder og produkter som ikke påvirker miljøet negativt. Fra et produksjons-, lagrings-, forsyningskjede-, forbruks- og avhendingssynspunkt tilfører du ikke ekstra karbon, andre forurensninger eller varme til det omgivende miljøet.

Grønn teknologi har mange navn i bransjen, og disse er som følger:

  • Bærekraftig teknologi
  • Grønn teknologi
  • Miljøteknologi
  • Ren teknologi
  • Klimateknologi
  • Clean-Energy Tech

I tillegg regnes enhver teknologi som ikke tilfører omfattende forurensning og karbon til naturen og bidrar til å redusere risikoen for karbonutslipp også som en gren av grønn teknologi.

Du vil se at klimateknologi for det meste bruker følgende prosesser for å redusere CO2- og varmebelastningen på jorden:

  • Øk den naturlige lagringen av karbon via treplantasje, hagebruksforskning, algeoppdrett, etc.
  • Fang opp metan og andre forurensende gasser fra deponier for industri- eller boligbruk.
  • Avhending av giftig deponi, industriavløp, boligavfall, etc., på en miljøvennlig måte.
  • Innover nye industrielle prosesser som krever mindre energi, plass og arbeidsstyrke for produksjon, forsyningskjede, lagring osv.
  • Invester i landbruksforskning for å øke avlingsproduksjonen per hektar og redde skog fra behovet for avskoging.
  • Øk bevisstheten blant globale borgere for å hjelpe bedrifter og myndigheter med miljøvern og helbredelse.

Deretter vil vi utforske viktigheten av Green Tech.

Betydning

Green Tech er viktig for å generere prosesser for å minimere utslipp som andre teknologier produserer. Den vil også vise menneskehetens måter å oppdage nye teknologier som ikke påvirker miljøet drastisk, som kullkraftverk, fossilt drivstoffdrevne biler, energikrevende datasentre, etc.

Komponenter av Green Tech, som ren teknologi, klimateknologi, etc., vil tilby nye prosesser og arbeidsflyter for å stoppe ytterligere nedbrytning av naturen i den hastigheten vi ser i dag. Helbred naturen ved å utforske innovative og nye teknologikonsepter som er kostnadseffektive og enkle å implementere.

  Slik aktiverer eller deaktiverer du Alltid på skjerm i iPhone 14 Pro

Hver virksomhet må ta i bruk Green Tech eller investere i bærekraftig teknologi for å bidra direkte eller indirekte til miljøet.

Green Tech vs. Clean Tech

Både Green Tech og Clean Tech hjelper oss å bekjempe klimaendringer, gjenopprette naturen og vokse bærekraftig. Imidlertid er det noen grunnleggende forskjeller som nedenfor:

Egenskaper Grønn TechRen teknisk ressursbruk Fremmer minimal ressursbruk. Fremmer effektiv ressursbruk. Miljøpåvirkning Reduserer miljøpåvirkning ved å ta vare på naturressurser som vannforekomster, skog, fossilt brensel osv. Reduserer miljøpåvirkningen gjennom teknologi som energieffektiv belysning, lavenerginettverksenheter, minimalt med industriell utslipp osv. Miljøelementer Den fokuserer på alle slags elementer som utgjør naturen. Fokuserer på spesifikke naturressurser som vann, luft osv. Industrielle prosesser Påvirker industrielle prosesser ved å redusere ressursbruk og fremme resirkulering. Påvirker industrielle prosesser ved å øke effektivitet, ytelse, og produktivitet.

Mål

Hovedmålet med grønn teknologi er å hjelpe andre teknologier med å oppnå bærekraftig vekst uten å skade det omgivende miljøet på lang sikt. Andre bemerkelsesverdige mål for bærekraftig teknologi er som følger:

#1. Skap en balanse av energikilder

Reduser bruken av ikke-fornybar energi slik at volumet av forbrukt ikke-fornybar energi matcher den fornybare energien som brukes av industrien.

#2. Lagre fornybare energikilder

Kontroller forbruket av fornybar energi til et nivå der det ikke går over produksjonsvolumet.

#3. Redd naturen fra overutnyttelse

Fungere som en teknologiprosess for å sikre at menneskelige og industrielle aktiviteter ikke overstiger naturens regenererings- og absorpsjonskapasitet.

#4. Skaper ren energi

Sikre enkel tilgang til pålitelig, moderne, bærekraftig og rimelig energi.

#5. Energieffektivitet

Forbedring av energieffektiviteten til alle konvensjonelle og nye industrielle prosesser for å redusere utslipp og energiinntak.

#6. Press for fornybar energi i alle bransjer

Øke andelen fornybar energi i den globale blandingen av alle typer energiforbruk.

#7. Reduser forretningskostnader

Gi bedre ytelse og produksjonskapasitet for forretningsprosesser til lavere kostnader.

#8. Fremme bevaring av ressurser

Det hjelper industrier og husholdninger til å bruke naturressurser ansvarlig og effektivt uten avfall. Den vil også se etter måter å redusere forurensning, avfall og forbruk av ressurser.

#9. Forskning om bærekraftig teknologi

Innover bærekraftige teknologier som oppfyller behovet til globale forbrukere uten å påvirke naturen.

#10. Bytt ut gamle prosesser

Oppsøk eksisterende prosesser som skader miljøet og erstatt dem med innovative prosesser som ikke skader miljøet i samme takt som den gamle prosessen gjorde.

#11. Cradle-to-Cradle-produksjon

Fremme og gi produksjonsprosesser som vil produsere varer som lettere kan resirkuleres enn eksisterende varer med kun engangsbruk, populært kjent som sirkulær økonomi.

Eksempler på den virkelige verden

Grønn koding

Lengre datakoder betyr lengre kjøretider og større energiforbruk. Derfor satser informatikere på grønn koding.

Grønne koder er små programmeringsalgoritmer som leverer mer beregning enn lengre koder. Programmerere vurderer Rust, C, C++, Java og Ada grønne kodespråk.

  Topp 13 beste SolarMovie-alternativer for å se filmer online

Grønn databehandling

Grønn databehandling bruker datakraft, maskinvare, programvare osv. på en energi- og ressurseffektiv måte. Den tar til orde for energieffektive enheter, resirkulerbar maskinvare, bedre levetid for enheten, ekspert strømstyring, etc.

Plastveier

MacRebur produserer plastveier og plastbaserte tilsetningsstoffer for å forbedre asfalten som brukes i veibygging. Den henter plasten sin fra miljøet og reduserer dermed forurensning forårsaket av ikke-engangsplast. Det produserer ikke ny plast og er derfor en karbonnøytral prosess.

Plantevegger

Green Fortune produserer ulike plantebaserte dekorasjonsprodukter til hjemmet og kontoret. Den produserer også plantevegger som er smarte i vanning, belysning, luftrensing og selv-overlevelse.

Kilde: greenfortune.com

Utendørs plantevegger vil bidra til å minimere bygningsvarme, fange opp regnvann for høsting og gi et trygt habitat for insekter som hjelper naturen til å helbrede.

Solblomster

Smartflower Solar, en Boston-basert innovatør og produsent av fornybar energi, produserer alt-i-ett bærbare solkraftverk. Du kan bruke DIY-verktøy for å endre posisjonen til solcellestasjonen i henhold til tilgjengeligheten av sollys.

Den produserer 4 000 – 6 200 kWh energi per år, nok til å opprettholde en husholdning i USA i 6 måneder og en husholdning i Europa hele året.

Avløpsrensing

Avansert biologisk komponentbasert vannbehandling hjelper industrier og boligkomplekser med å rense avløpsvannet. Det behandlede vannet er så rent at du kan gjenbruke det direkte til vaske- og rengjøringsformål.

Solar tak

Kilde: www.tesla.com/solarroof

Tesla Solar Roof kommer med takstein som iboende produserer strøm fra sollys ved hjelp av innebygde solcelleceller. Solcelletakstein varer i opptil 25 år, noe som reduserer de faste kostnadene betydelig.

Soltaket kan kjøre hele huset og lade Tesla Powerwall for strømbrudd og backup. Med et slikt grønt teknologisk produkt trenger du ikke oppleve bryet med å vedlikeholde ad-hoc solcellepaneler som krever tungt vedlikehold.

fordeler

  • Grønn teknologi og beslektede teknologier vil hjelpe oss å helbrede miljøet til en tilstand der det kan opprettholde den langsiktige veksten i globale økonomier.
  • Reduser belastningen på fossilt brensel og kjernekraft og bane vei for tryggere og renere energi som ikke skader naturen.
  • Minimer ressursforbruket.
  • Skap flere arbeidsplasser, allierte virksomheter og forsyningskjeder, og opprettholde verdens økonomiske vekst.

Deretter vil vi diskutere de ulike utfordringene ved Green Tech.

Utfordringer

#1. Forskning og utvikling

De fleste grønne teknologiske produkter og konsepter er i FoU-staten. De trenger mer forskning for å komme frem til produksjonsnivået.

#2. Mangel på investeringer

Bedrifter vet godt at global oppvarming, smelting av arktisk is og klimaendringer vil begrense lønnsomheten til konvensjonell industri. Likevel investerer ikke investorer nok i grønn teknologi.

#3. Stor befolkning

Den enorme befolkningen i verden krever raskere levering av forbruksvarer, energi og helsetjenester. Den kan ikke alene møte kravene til en stadig økende global befolkning.

#4. Fossilt drivstoff-baserte økonomier

Mange fossilt brenselbaserte økonomier fremmer forbruket av konvensjonelle energikilder slik at disse økonomiene kan opprettholde seg selv.

#5. Mangel på eksperter

Grønn teknologi krever eksperter og talenter som kan utføre forskning og utvikling. Tvert imot, verdens befolkning forsyner stort sett ufaglærte arbeidere som ikke effektivt kan delta i grønne teknologiske innovasjoner.

  Hvordan sparke noen av Netflix

Fremtidig omfang

I følge Allied Market Research var størrelsen på grønn teknologimarkedet 10,32 milliarder dollar i 2020. Den samme rapporten antyder at dette teknologidomenet vil bli en industri på 74,64 milliarder dollar innen 2030.

De fleste av disse investeringene vil være i markedene i Nord-Amerika, Kina og Europa. Videre vil en stor del av investeringene i grønn teknologi gå til følgende industrielle prosesser:

  • Karbonfangst og lagring
  • Den globale industrien for fornybar energi
  • Offshore vindkraftmarked

I de kommende årene vil følgende grønne teknologiske prosesser se mest vekst, jobbskaping og avkastning på investeringer (ROI):

  • Teknologi for å fange karbon og lagre det i syntetisk drivstoff.
  • Bygging av boarealer, kontorer, varehus og kjøpesentre vil slippe ut lite eller ingen karbon gjennom hele levetiden.
  • Opprette avansert lagring eller batterier for å fange og lagre fornybar energi for fremtidig bruk.
  • Utvikling av hydrogenbrenselceller og hydrogendrevne kjøretøy og gjør disse mainstream for å redusere karbon- og varmeutslipp til null fra transport.
  • Fremme av sirkulær økonomi for å produsere mer holdbare og langvarige produkter. Bruk også gamle produkter til å lage andre nyttige varer og minimere avfall.

Deretter vil vi utforske de beste ressursene for å lære om Green Tech.

Ressurser

Det er mye mer å lære om klimateknologi. Du kan sjekke ut disse ressursene for praktisk læring:

Green Tech: Hvordan planlegge og implementere

Du kan spare penger og ressurser ved å implementere bærekraftige IT-løsninger. Boken om Green Tech hjelper deg å lære bærekraftig IT fra planlegging til implementering uten problemer.

Til slutt vil du kunne oppnå redusert energiforbruk og slutte å slippe ut giftige elementer til naturen for din virksomhet.

Grønn teknologi: En guide fra A-til-Å

Grønn teknologi: En A-til-Å-guide diskuterer teknologiens ansvar og rolle i utviklingen av et bærekraftig miljø. Den diskuterer også de siste innovasjonene og bruker tilfeller i det grønne teknologiske domenet.

Boken dekker artikler fra ulike vitenskapelige nisjer som biokjemi, nanovitenskap, IT og miljøteknikk. Hovedfokuset i boken er avfallshåndtering.

Grønn teknologi (PB)

The Green Technologies (PB) snakker om den nåværende utviklingen i det grønne teknologiske domenet. Den dekker også teorier om global oppvarming fra det grunnleggende nivået.

Til slutt gir boken deg mulighet til å forstå grønne teknologier opp til et nivå der du kan ta forretningsbeslutninger.

Løse klimakrisen (grønn teknologi)

Å løse klimakrisen hjelper deg å forstå den langsiktige miljøpåvirkningen av de banebrytende teknologiene vi bruker i dag. Den snakker også om ulike neste generasjons bærekraftige og klimateknologiske konsepter som vil hjelpe menneskeheten til å skape en grønnere, renere og tryggere verden.

Boken snakker ikke bare om banebrytende renteknologi, men diskuterer også århundregamle teknologier som bidrar til å bekjempe klimaendringer, global oppvarming og mer. Hvis du er en profesjonell eller bedriftsleder som brainstormer etter nye konsepter innen grønn teknologi, bør du lese denne boken.

Forfatterens notat

Grønn teknologi vil hjelpe bedrifter å vokse bærekraftig på lang sikt når industriledere og lokalsamfunn forstår verdien av å balansere karbonutslipp med karbonremisjon. Bare grønn teknologi kan hjelpe verden med å kompensere sitt karbonavtrykk for et grønnere miljø.

Du kan utnytte grønn teknologi for profittskapende virksomheter som en karrieresøker, bedrift eller gründer. Du kan hjelpe bransjer med å planlegge sin karbonavtrykksminimering eller selge grønne teknologiske produkter klare til å bli distribuert i industrilokaler.

Nå kjenner du ulike aspekter av grønn teknologi fra definisjon til implementering og brukssaker i den virkelige verden. Du har også utforsket noen pålitelige ressurser for å lære grønn teknologi, slik at du kan bruke den i din bedrift eller yrke.

Deretter kan du sjekke ut den beste programvaren for miljøhelse og sikkerhet (EHS).