Hvordan forhindre cyberloafing på arbeidsplassen [+5 Tools]

Finner du deg selv å scrolle på sosiale medier eller svare på personlige e-poster i arbeidstiden?

Vel, du er kanskje ikke klar over at du ubevisst praktiserer «Cyberloafing», et begrep myntet av bedriftsverdenen de siste årene.

Cyberloafing, med enkle ord, er når en ansatt bruker internettforbindelsen på arbeidsplassen av andre grunner enn jobb.

Dette inkluderer bla på sosiale medier, se YouTube-videoer, ta Buzzfeed-quizer, bestille varer på nettet eller til og med svare på personlige e-poster.

Mens mange av dere kanskje argumenterer for at det ofte gjøres i pauser eller når du er utslitt av en bestemt oppgave som er gitt deg, tror mange arbeidsgivere noe annet.

Cyberloafing blir ofte sett på som en milliard-dollar tidsfordriv som igjen har sine egne fordeler og ulemper, avhengig av hvilket perspektiv vi ser det fra.

Fremveksten av cyberloafing de siste årene

Verden er en global landsby, alt takket være fremkomsten av internett. Vi finner sjelden noe som kan betjenes uten bruk av internett.

Med nesten alt tilgjengelig på nettet, er det nå en vanlig tendens å surfe på nettet i tilfelle du vil ha noe. Det være seg sosialt samvær, finne ny informasjon, bestille reiser, og så videre og så videre.

Dette er en av hovedårsakene til økt cyberloafing de siste årene. Sammen med dette har utbruddet av viruset og inntoget av pandemisk kultur endret måten vi oppfatter og praktiserer vårt daglige arbeid.

Folk bruker nå cyberloafing mer enn vanlig, siden det ikke er noen som overvåker hva de gjør mens de jobber hjemmefra.

I tillegg har oppgradering, internettavhengighet, trangen til å legge ut alt på sosiale medier og google-søk etter mindre ting også ført til en økning i cyberloafing.

Årsaker bak Cyberloafing

Svaret på spørsmålet ovenfor er rent subjektivt. Det er imidlertid noen vanlige årsaker som fører til cyberloafing på jobben. La oss ta et raskt blikk på dem:

#1. Psykisk helse bryter

En av de vanligste årsakene til ansatte er at de trenger å ta en pause fra jobben nå og da for å friske opp sinnet.

Les også: 7 beste humørsporingsverktøy for å forbedre livskvaliteten din

#2. Konkurransedyktige oppgaver

Vanskelige oppgaver krever ofte mye mental innsats fra de ansatte, og det å ta korte pauser har vist en økning i produktivitetsnivået til de ansatte, da det reduserer utbrenthet og stress.

#3. Ikke-kompetent rolle

Hvis en ansatt får en oppgave og en rolle som ikke er utfordrende nok for dem, er det en mulighet for at de skyver bort oppgavene for å fullføre for et senere tidspunkt og ender opp med å bruke halvparten av arbeidstimene på ikke-arbeidsrelatert internett aktivitet.

  8 beste online dagshandelskurs

#4. Kjedsomhet

Ofte opplever ansatte å kjede seg på grunn av de samme hverdagslige aktivitetene på jobben. Dette kan føre til at de ser opp til å gjøre noe annet enn jobb for å holde dem opptatt.

Å avlede fokus til noe underholdende er naturligvis en naturlig reaksjon på kjedsomhet.

#5. Internett avhengig

Kanskje den største ulempen med internett, du vil finne mange mennesker som er avhengige av det på grunn av de enorme mulighetene.

Sosiale medier kan også legge mye gruppepress, og for å holde tritt med dette har mange ansatte en tendens til å omfavne «snelle»-livet for å få tilfredshet og validering fra følgerne sine.

Denne praksisen kan være vanedannende og kan også påvirke produktiviteten på arbeidsplassen.

#6. Utstøting

Utstøting betyr «utestenging fra samfunn eller gruppe», ansatte søker tilflukt på internett og sosiale medier når de føler seg ekskludert og ensomme på jobben fra teammedlemmer eller jevnaldrende.

#7. Oppkvalifisering

En håndgripelig positiv ting er at mange ansatte nå er registrert på nettforelesninger som tilbys av toppselskaper som LinkedIn, Udemy, Coursera og mange flere.

Ulempene med Cyberloafing for en organisasjon

Ifølge forskere ved University of Nevada står bedriftsverdenen overfor et tap på 85 milliarder dollar hvert år på grunn av tiden som går tapt gjennom cyberloafing. Det anses å være en av de største årsakene til å drepe produktiviteten på jobben.

Hvis den ikke kontrolleres, bruker cyberloafing også mye tid av en ansatt, og gir dermed mindre tid på hendene deres til å fullføre oppgavene som er gitt til dem innen den fastsatte tiden.

Noen av de andre store ulempene som kan påvirke virksomheten din er:

  • Data- og personvernbrudd
  • Innføring av skadelig programvare og virus i bedriftens systemer
  • Kvalt båndbredde
  • Arbeidsineffektivitet
  • Utsettelse
  • Unngåelse i arbeidstiden
  • Bruk av nettsteder for voksne på jobben
  • Datalekkasjer
  • Identitetstyverier

For å trekke oppmerksomheten til statistikken bruker 36 % av millennials og Gen Z mer enn 2 timer per arbeidsdag på å bruke internett til sine personlige behov. Dette betyr at hvis du har ansatte som er i en yngre aldersgruppe, er muligheten for cyberloafing høyere.

Hvordan identifisere om en ansatt driver med cyberloafing?

Det er ingen klar måte å identifisere om dine ansatte driver med cyberloafing, men noen av årsakene nedenfor kan være en indikasjon:

  • De leverer ikke inn arbeid i tide
  • Kundespørsmål forblir ubesvart i en lang periode
  • Din medarbeider sjekker hele tiden telefonen sin under møter
  • De er distrahert på jobben

Dessuten, hvis dine ansatte legger ut en oppdatering på sosiale medier i arbeidstiden, kan det være en annen indikasjon.

Tips for å håndtere cyberloafing

En av de viktigste tingene å huske på som arbeidsgiver er at du må komme deg til røttene til problemet i stedet for å ta tak i det bare på overflatenivå.

  8 vanlige PayPal-svindler i 2024 og hvordan unngå dem

Etter min mening er det viktig å identifisere og finne ut hvorfor ansatte henvender seg til cyberloafing på jobben.

Målet bak denne øvelsen er å vise at du er en «proff arbeidsgiver» og ikke mot dem på noe nivå. Dette vil hjelpe deg med å takle problemet på en veldig vennlig og fredelig måte.

Du kan også forvente deres støtte for løsningene du legger på bordet. For å komme tilbake til problemet, her er 3 strålende måter du kan bruke for å håndtere cyberloafing.

#1. Definer retningslinjer

Det er tilrådelig å kjøre en peilepinneundersøkelse for å identifisere og forstå de viktigste årsakene bak cyberloafing. Basert på rapporten kan du utarbeide retningslinjer for bruk av internett til personlig bruk på din arbeidsplass.

Fortell dine ansatte når, hvor og hvilke ting som er tillatt i arbeidstiden. Lær de ansatte og forklar årsaken bak dette skrittet tatt av organisasjonen.

Dette vil hjelpe deg med å øke bruksraten for politikken.

#2. Organisatoriske sanksjoner

Det er veldig viktig for deg å sette grunnregler med de ansatte og fortelle dem om dine forventninger. Du må tydelig definere hvilke sosiale medier som avstår fra bruk og hvorfor det er viktig å følge reglene.

Avhengig av behovet, la dine ansatte få vite konsekvensene i tilfelle disse reglene brytes.

#3. Overvåkingsprogramvare

Det finnes en rekke programvare tilgjengelig på markedet som du kan bruke til å overvåke hva de ansatte driver med. Det hjelper deg å tildele oppgaver og øke produktiviteten, spesielt hvis de ansatte jobber i et eksternt miljø.

Du kan laste ned detaljerte rapporter om hver ansatt og identifisere eventuelle mangler. De fleste av løsningene har mye mer å tilby, som vi vil diskutere mer i dette innlegget.

Nå som vi er klar over nøyaktig hva cyberloafing er og hvordan vi skal håndtere det, la oss sjekke ut noen av de beste verktøyene som hjelper deg å forhindre det sømløst og holde alle ansatte i sjakk.

HubStaff

HubStaff stoler på av over 500 000 bedrifter, og er et tidssporingsverktøy utstyrt med en rekke funksjoner som lar deg utføre enkel overvåking og administrere teamene dine effektivt.

Noen av de mange fantastiske funksjonene til dette verktøyet inkluderer følgende:

  • Sanntidsskjermbilder av ansattes aktiviteter
  • URL-sporing
  • Ansattes produktivitet
  • GPS-sporing
  • Jobbledelse
  • Prosjekt tracker
  • Klokke-app
  • 30+ integrerte apper på arbeidsplassen

I tillegg lar den deg holde oversikt over ansattes lønn, planlegging, fakturaer og ansattes produktivitet ved å bruke dette verktøyet. Du kan se og administrere alt fra ett enkelt dashbord for å gjøre ting praktisk.

DeskTime

DeskTime er en flott sporingsløsning for ansatte og frilansere, den hevder å gi en 30% produktivitetsøkning når du bruker deres ultimate tidssporingsverktøy.

DeskTime er troverdig i markedet for:

  • Dokumenttittelsporing
  • Pomodoro timer
  • Kostnadsberegning
  • Skiftplanlegging
  • Alternativ for privat tid
  • Frakoblet tidssporing

Som andre verktøy der ute, tilbyr den deg også skjermbilder og URL-sporing via skrivebordet og mobilappen. Du kan planlegge en live en-til-en-demo og velge en gratis prøveperiode før du forplikter deg til den betalte versjonen.

  Slik setter du inn en PDF-fil i Microsoft PowerPoint

Tidsdoktor

Time Doctor er medarbeidervennlig og motiverer teamet til å gå utover deres plikt ved å gi dem produktivitetsinnsikt.

Dette verktøyet har som mål å hjelpe ledere ved å informere dem om hvor teamet trenger hjelp i en bestemt oppgave/prosjekt som er tildelt dem. De ansatte kan også sjekke ut statistikken, som vil hjelpe dem å forbedre sin daglige funksjon til en mer positivt tidsbestemt tilnærming.

Spesielt gir den deg 60+ appintegrasjoner, GDPR og HIPAA-overholdelse, 24 timers flerspråklig kundeservice, 99 % oppetid SLA, tilpassede brukerroller og tillatelsesinnstillinger.

Alt i alt vil dette verktøyet hjelpe deg med å dekke eksterne, hybride og outsourcede arbeidsmiljøer som en proff.

RescueTime

RescueTime har blitt tildelt som PC Mag Editor’s Choice med en heidundrende 5-stjerners rangering av en grunn.

Dette fantastiske verktøyet redder de ansatte fra utsettelse ved å bruke følgende triks:

  • Skaper et personlig fokusmål – bare for dem
  • Gir smart coaching for å holde dem på sporet
  • Hjelper dem å utløse en «fokusøkt», som midlertidig blokkerer nettsteder som påvirker fokuset deres
  • Gir dem innsikt i hvilke apper som trekker dem vekk fra jobben
  • Ansatte kan også bruke funksjonen for automatisk distraksjon og tidsblokkering

Listen slutter ikke her, de ansatte kan oppnå sylskarpt fokus ved å forstå deres daglige rapporter fra dashbordet.

Med over 2 millioner brukere og 14 år i virksomhet, vil jeg si at du virkelig trenger å prøve RescueTime for å ta tilbake kontrollen over arbeidsplassen din.

Toggl

Toggl er sannsynligvis et av de beste og mest brukte verktøyene for å øke ansattes ytelse. Tro meg ikke? Spør Amazon, Ogilvy, Uber, LinkedIn og mange andre selskaper som regelmessig bruker Toggl for å hjelpe sine ansatte med å heve sitt daglige arbeid.

Du kan forbedre dine ansattes ansvarlighet, registrere fakturerbare timer, og også sørge for at prosjektfristen overholdes uten at dine ansatte føler seg utbrent.

Dette verktøyet er superenkelt og intuitivt å bruke, noe som gjør det mer like det.

De siste oppdateringene inkluderer også å lage effektive arbeidsplaner og et system for å forenkle og automatisere ansettelsesprosessen, som vil hjelpe deg med filtrering, vurderinger og kandidatscreeninger.

Forfatterens notat

Mens de fleste arbeidsgivere foretrekker verktøy som håndterer cyberloafing, er det også viktig å vite at det er en tynn linje mellom å ta en sunn mental pause og utsettelse, og disse to kan til tider bli feilvurdert.

De fleste av verktøyene nevnt ovenfor kan ta skjermbilder og samle steder fra tid til annen for å spore dataene.

Dette kan oppleves som en negativ aktivitet og et pirring i ansattes tillit og hverdag. Det er nettopp derfor det er veldig viktig å holde de ansatte informert om disse verktøyene og gi meg beskjed om aktivitetene som skal overvåkes.

Som arbeidsgiver blir det ditt ansvar å sørge for at de ansatte trives på jobb og er fullt klar over hva de meldte seg på.

Hvis du holder det til side, gjør verktøyene ovenfor en fenomenal jobb med å forhindre cyberloafing og gi deg tilbake produktiviteten du elsker på arbeidsplassen din.

Deretter kan du sjekke ut disse fantastiske gaveplattformene for ansatte for å opprettholde en lykkelig arbeidsplass.