De 9 beste innendørssykkelappene for å komme i form hjemme

En sunn og veltrent livsstil krever litt fysisk aktivitet, og sykling er en av de beste øvelsene.

Det er flere ting du kan gjøre for å opprettholde en sunn og sunn livsstil. Sykling, innendørs eller utendørs, er en treningsform som gir en rekke fordeler for både fysisk og mental helse.

Det kan bidra til å forbedre kardiovaskulær kondisjon, styrke muskler og hjelpe til med vekttap. Regelmessig sykling har også vist stressreduserende og humørforsterkende effekter på mental helse. Sykling er en fin måte å holde seg i bevegelse og sikre sunn fysisk og mental helse.

Å sykle regelmessig er en av de beste strategiene for å redusere sjansen for å utvikle helseproblemer forbundet med langvarig sittestilling. Det kan også forbedre fleksibilitet og balanse, og er en treningsform med lav effekt som er lettere for leddene enn aktiviteter som løping.

Følgende er noen helsemessige fordeler ved å sykle:

  • Mest trening krever at du gjør mange repeterende bevegelser, og sykling er annerledes. Du trener fordi du trenger ben-, arm- og ryggmusklene for bevegelse og fleksibilitet.
  • Sykling er en nyttig måte å komme i form og gå ned i vekt på. Det hjelper å bygge muskler og styrke, noe som betyr at du også kan føle deg sunnere generelt. Sykling vil også bidra til å senke kroppsfettnivået, noe som gjør vekten lettere å håndtere.
  • Hvis du helbreder fra en ulykke eller sykdom, kan sykling gjøres på et veldig moderat nivå for å starte, og du kan bygge det opp til anstrengende nivåer gradvis.
  • Sykling kan hjelpe deg å få mer styrke, utholdenhet og aerob kondisjon. Det er nyttig for folk i alle aldre. Sykling er billig og trygt for kroppen.

Det er en fantastisk måte å holde seg fysisk frisk, og vi vet alle at fedme er et av de største helseproblemene i vår tid. I denne guiden vil vi lære alt om hvorfor sykling påvirker helsen og kondisjonen vår og noen av de beste innendørssykkelappene for å komme i form hjemme. Så la oss dykke inn for å vite mer!

Hva er apper for innendørssykling?

Innendørs sykkelapper er programvareapplikasjoner som lar brukere delta i virtuelle sykkeltimer eller treningsøkter på sine egne innendørs stasjonære sykler. Disse appene tilbyr vanligvis en rekke sykkeltreninger og klasser som ledes av virtuelle instruktører og kan tilpasses brukerens kondisjonsnivå og mål.

Noen innendørs sykkelapper tilbyr også funksjoner som virtuelle turer gjennom virkelige steder, musikkintegrasjon og muligheten til å spore og overvåke fremgang. Innendørs sykkelapper kan brukes på en rekke enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett og smart-TVer, og kan nås via en abonnementstjeneste eller på en engangsbasis.

Fordeler med innendørs sykkelapper

Lær mer om disse alternativene for å velge hvilken app som passer best for dine behov. Her er noen av fordelene ved å ha innendørs sykkelapper:

  • Praktisk: Innendørs sykkelapper lar brukere delta i virtuelle sykkeltimer eller treningsøkter fra hjemmene sine, noe som eliminerer behovet for å reise til et treningsstudio eller et sykkelstudio.
  • Variasjon: Innendørs sykkelapper tilbyr vanligvis et bredt spekter av sykkeltreninger og klasser, inkludert intervalltrening, bakkeklatring og utholdenhetsturer, slik at brukerne kan blande sammen treningsøktene og prøve nye typer turer.
  • Tilpasning: Mange innendørs sykkelapper lar brukere tilpasse treningsøktene sine basert på kondisjonsnivå og mål, noe som gjør det enkelt å gå videre og spore fremgang over tid.
  • Motivasjon: Virtuelle instruktører i innendørs sykkelapper kan gi motivasjon og oppmuntring under treningsøkter, og hjelpe brukere med å presse seg selv til å nå treningsmålene sine.
  • Sporing og overvåking: Innendørs sykkelapper inkluderer ofte funksjoner som lar brukere spore og overvåke fremgangen deres, for eksempel syklet distanse, forbrente kalorier og hjertefrekvens. Dette kan hjelpe brukere med å sette og nå treningsmålene sine.
  • Rimelig pris: Innendørs sykkelapper kan være et kostnadseffektivt alternativ til tradisjonelle treningsmedlemskap eller sykkelstudiotimer. Mange apper tilbyr abonnementsbaserte prismodeller eller lar brukere kjøpe individuelle klasser på en engangsbasis.
  • Innendørs sykkelapp vil hjelpe deg å bli en raskere syklist – De fleste vil oppdage at innendørstrening er en av de beste metodene for å trene for fart hvis de har en trener og en kraftmåler og deltar i streng planlagt trening.
  •   Hvordan koble en Microsoft-konto til Minecraft på PS4

    Hver triatlet eller syklist som er seriøs med målene sine, vil til slutt finne seg selv å sykle innendørs. Takket være overfloden av apper som er tilgjengelige i dag, kan det være både morsomt og produktivt å bruke tredemøllen.

    Vi har gitt en liste over innendørs sykkelapper og en forklaring på hvordan hver enkelt fungerer.

    Zwift

    Zwift er ideell hvis du vil ha grunnleggende planlagte treningselementer og ønsker å konkurrere mot vennene dine i sanntid på virtuelle gruppeturer eller løp.

    Funksjoner:

    • Zwift skaper et fellesskap av likesinnede idrettsutøvere, inkludert vennlige konkurranser, uformelle gruppeturer og planlagte treningsprogrammer.
    • Gjennom deres eksisterende utstyrs enkle tilkobling kan idrettsutøvere fra hele verden konkurrere i rike, 3D-genererte verdener (f.eks. trenere, strømmålere, pulsmålere osv.).
    • Zwift tilbyr gruppeturer, løp, planlagt trening for grupper og åpen frikjøring, med starttider annenhver til fjerde time.
    • Appen kan enkelt lastes ned og brukes til Android-smarttelefoner og iPhones.

    Etter prøvetiden tilbyr Zwift en rekke abonnementsplaner.

    Wahoo SYSTM

    Etter Wahoos oppkjøp av RGT Cycling, ble en ny online treningsplattform fra treningsteknologiselskapet Wahoo SYSTM integrert i Wahoo X sammen med Wahoo RGT.

    Funksjoner:

    • Wahoo SYSTM-appen tilbyr en «intuitiv treningsplanbygger» som kunder kan bruke for å lage treningsregimer som er unike for deres mål og kondisjonsnivå.
    • Den tar også i betraktning all cross-trening utenfor sykkel du kan gjennomføre i tillegg til innendørs og utendørs kjøring.
    • Appen gir førsteklasses treningsøkter og treningsplaner laget av elitetrenere. Den har tilbud for idrettsutøvere som konkurrerer i flere idretter pluss alt-i-ett styrke, yoga og mental trening.
    • Appen er for tiden tilgjengelig på Android og iPhone.

    Wahoo SYSTM har en gratis prøveversjon på 14 dager og månedlige abonnementsplaner etter at prøveperioden er over.

    TrainerRoad

    TrainerRoad, en av de beste innendørs sykkelappene, er kompatibel med din iOS-, Android-, Windows- og Mac-PC.

    Funksjoner:

    • Appen har et brukervennlig grensesnittlæring som tilpasser seg utviklingen din, pluss tilpassede treningsprogrammer som fokuserer på målene dine.
    • Den oppretter en forbindelse med ANT+- eller Bluetooth Smart-enhetene dine for å vurdere kraften, hastigheten og andre parametere.
    • Den bruker deretter denne informasjonen til å justere treningsøktene til ditt kondisjonsnivå. Du trenger bare en hastighetssensor og en kompatibel trener for å trene med en kraftmåler.
    • De nyeste funksjonene lar brukere virtuelt sykle med gruppetreningsøkter, en individuell planbygger og treningsøkter utenfor.
      10 Bash For Loop-eksempler med forklaringer

    Du har 30 dager på deg til å be om refusjon hvis du ikke er fornøyd med TrainerRoads tilbud.

    RGT-sykling

    Wahoo har kjøpt opp RGT Cycling, også kjent som Road Grand Tours Cycling, og endret navn til Wahoo RGT.

    Funksjoner:

    • Et Wahoo X-medlemskap gir deg tilgang til premium-utgaven og lar deg nyte Wahoo SYSTM-materiale. Tidligere integrerte RGT de to appene – som ble laget for å kjøre spillet på en stor skjerm før de ble spilt på en telefon – i én.
    • Appen vil nå bygge en virtuell krets som du kan kjøre på i spillet hvis du er premium-medlem og kan laste opp dine egne GPX-filer.
    • Som et resultat kan du nå enkelt koble din smarte trener til en Android-smarttelefon, Mac-PC eller iPhone som kjører RGT Cycling.
    • I følge plattformen skulle dette kurere eventuelle tilkoblingsproblemer noen brukere hadde og gjøre det enklere å fikse eventuelle feil.

    Bortsett fra å tilby virtuell kjøring på faktiske veier, er det en rival til Zwift. Wahoo RGT er fortsatt tilgjengelig i en gratisversjon.

    Rouvy

    Rouvy bruker utvidet virkelighet for å effektivt legge avatarer på toppen av de virkelige opptakene og ligner på Zwift, men uten det virtuelle landskapet. Et av de mest økonomiske medlemskapsalternativene er levert av Rouvy.

    Funksjoner:

    • Appen tilbyr litt av hvert, men er gratis. Du kan gjøre dette for å sykle med virtuelle partnere og delta i løp og gruppeturer med faktiske ryttere fra hele verden.
    • Et bibliotek med over 4000 treningsøkter med interaktive videoopplæringer og en tilpasset treningsbygger er også tilgjengelig med medlemskapet.

    Last ned: Android | IOS.

    CycleGo

    Sierra Chica har laget iOS- og Android-apper i mer enn ti år. Et av deres siste prosjekter ble laget i Unity. Selskapet skiftet navn til Sierra Chica Software for noen år siden da det også bestemte seg for å utvikle treningsapper. De introduserte CycleGo i 2018, og det ble raskt populært blant innendørs sykkelapper.

    Funksjoner:

    • Bruk CycleGo-appen til å trene og slanke deg hjemme eller på treningsstudioet. Du kan bruke virtuelle sykkeltrenere og løpetrener for å nå målene dine, enten du har en spin-sykkel (stasjonær sykkel) eller en tredemølle.
    • Syklusen er innendørs sykkel- og løpeappen du trenger for å nå målene dine ved å trappe opp tredemøllen og innendørs sykling.

    Last ned: iOS | Android.

    Motosumo

    I 2015 dannet en gruppe ingeniører, astrofysikere og en toppidrettsutøver fra Danmark Motosumo. De utviklet den første appen i verden som bruker smarttelefonenes innebygde bevegelsessensorer til å produsere sanntids fitnessmålinger på innendørs sykluser, som tråkkfrekvens, distanse og forbrente kalorier.

    Din tråkkfrekvens, hastighet, tilbakelagte distanse og forbrente kalorier spores alle av Motosumo-appen ved hjelp av sensorene på smarttelefonen. Dette innebærer at du umiddelbart kan forvandle enhver sykkel til en smart sykkel.

    Last ned: iOS | Android

    Kinomap

    Med mer enn 425 km med videobaner fra hele verden, justerer Kinomap din smarte trener motstand i henhold til terrenget som vises i filmen.

      PC-nettverk, mus og tastaturbruksmonitor med varmekart

    Kinomap gir intervalltrening i to forskjellige konfigurasjoner: en kraftmåler eller en smart trener med fast motstand. Hvor som helst i verden kan du trene alene eller bli med på økter med andre mennesker.

    Appen gir en gratis prøveversjon på 14 dager

    Last ned: iOS | Android

    Garmin

    Du kan velge «Indoor Cycling»-aktiviteten fra startskjermen på Garmin-appen for å begynne å spore innendørssyklingsøkten din.

    I Garmin-appen kan du analysere turen og overvåke forbedringen din over tid ved å klikke på «lagre» etter turen.

    De eneste tredjepartsappene på markedet som fungerer med Garmin Varia-radaren er Cadence og Ride med GPS, som gjør det mulig for syklister å observere biler som nærmer seg i sanntid mens de sykler.

    Last ned: iOS | Android

    Hvordan velge den perfekte innendørs sykkelappen for dine behov?

    Når vi sykler ute, ser hver og en av oss etter en spesiell type opplevelse, så når vi sykler innendørs, bør vi forutse det samme. Her er noen ting du bør vurdere når du velger din innendørs sykkelapp:

  • Opprettholde en konkurransedyktig tankegang – En utvidet virkelighet-programvare som Rouvy, Tacx kan være det ideelle alternativet hvis du ønsker å fordype deg fullt ut i en innendørs sykkelopplevelse som ligner mye på den faktiske tingen. Selv om deres popularitet og voldsomme rivalisering kan gjøre dem like oppslukende hvis disse egenskapene er viktige for deg, kan valg av virtuell virkelighet (3D-produsert) som Zwift og CycleGo vise et annet nivå av realisme. Å studere markedet er ideelt før du abonnerer på en app.
  • Økonomiske begrensninger: Pris er et viktig element å vurdere. Tross alt koster ekstremt dyre innendørs sykkelopplevelser som regel ekstremt dyre summer. I tillegg fungerer visse programmer, som Zwift eller TrainerRoad, best når du bruker hvert selskaps dyre innendørs treningssykluser. Det kan være nødvendig å maksimere forbruket ditt for å maksimere opplevelsen din.
  • Er smarte trenere nødvendig for innendørs sykkelapper?

    Strøm brukes av alle treningsprogrammer for å sette intervaller eller for å kontrollere hvor raskt du går gjennom et virtuelt miljø. Disse programmene kan beregne strøm på en av tre måter – ved å bruke en smart trener, en strømmåler eller virtuell strøm.

    De to første sier seg selv; «smarte» strømmålere og turbo-trenere kobles til enheten din via Bluetooth eller ANT+ (du kan trenge en ANT+ dongle for sistnevnte), og appen kan bestemme hvor mange watt du bruker.

    Fordi hver trener har en annen kraftkurve, kan vi estimere en treners kraft basert på hastighet og tråkkfrekvens ved å bruke denne motstandskurven. Virtuell kraft har ulike begrensninger; nøyaktigheten avhenger av om den potensielle appen din har testet en bestemt trener.

    Selv om virtuell kraft ikke vil være like presis som de fint kalibrerte strekkmålerne til en kraftmåler eller smart trener, vil den være nær nok til å komme i gang med en treningsapp.

    Siste tanker

    Med flere nye innendørs sykkelapper som kommer på markedet i disse dager, kan sykling gjøres hver dag, spesielt hvis du bruker sykkelen til transport eller sykler sakte.

    Sørg for å gi deg selv minst én hviledag hver uke hvis du er en syklist som liker å sykle for å trene. Lengre restitusjonstid er nødvendig etter utfordrende eller lange turer. For å sikre at de får mest mulig ut av innsatsen, må folk som trener ta en pause.

    Du kan også se på noen av de beste treningssyklene.