Hvordan installere og bruke Intel Unison på en hvilken som helst Windows 11 PC

I september i fjor kunngjorde Intel at de jobber med en app for sømløst å bygge bro mellom Android- eller iOS-smarttelefoner og Windows-PCer. Appen, kalt «Intel Unison», har blitt utgitt nå, og den kommer med flere kule funksjoner. Du kan få tilgang til bildene og videoene dine fra smarttelefonen på PC-en, raskt overføre filer, svare på telefonvarsler, ringe og mye mer. Så hvis du er interessert og ønsker å prøve ut et alternativ til Microsofts Phone Link-app, fortsett og lær hvordan du installerer og bruker Intel Unison på hvilken som helst Windows 11-PC. Ja, det fungerer selv på bærbare datamaskiner som ikke er fra Intel. På det notatet, la oss finne ut instruksjonene for å laste ned og kjøre Intel Unison på hvilken som helst PC og Android- eller iOS-smarttelefon.

Installer Intel Unison på en hvilken som helst Windows 11 PC (2023)

I denne artikkelen har vi inkludert kravene for å kjøre Intel Unison på en Windows 11-PC og har delt detaljerte instruksjoner om hvordan du får det til å fungere med din Android- eller iOS-smarttelefon. Du kan også finne vårt første inntrykk av Intel Unison nederst. Bare utvide den tabellen og gå til hvilken som helst seksjon du ønsker.

  Rett opp feil 0x80070718 i Windows 10

Forutsetninger for å bruke Intel Unison med Android/iOS og Windows

1. For å bruke Intel Unison må du kjøre Windows 11 på din PC eller bærbare datamaskin. Appen støtter foreløpig ikke Windows 10 eller eldre operativsystemer.

2. PC-en din må oppdateres til Windows 11 22H2 build (22621.0 eller nyere). Hvis du fortsatt er på den eldre 21H2-bygningen, kan du gå til den tilknyttede guiden og oppdatere PC-en til den siste 22H2-stabile konstruksjonen.

3. Intel sier at Unison foreløpig bare fungerer på Evo-drevne bærbare datamaskiner som kjører på Intel 13th-Gen-prosessorer. Imidlertid installerte vi Intel Unison på en Intel 8th-Gen ikke-Evo bærbar PC i denne guiden, og det fungerte uten problemer. Jeg er sikker på at det vil fungere på AMD og ARM-baserte Windows 11 bærbare datamaskiner også.

4. Til slutt må du ha en Android-smarttelefon som kjører Android 9 eller nyere. For iOS-brukere må du ha en iPhone som kjører iOS 15 eller nyere.

Hvordan laste ned og installere Intel Unison på en hvilken som helst Windows 11 PC

1. For å laste ned Intel Unison, gå til appen Microsoft Store-side og klikk på «Get in Store-appen»-knappen. Dette vil åpne Intel Unisons oppføring i Microsoft Store på din Windows 11 PC. For øyeblikket, hvis du søker direkte etter Intel Unison-appen i Microsoft Store, viser ingen resultater.

2. I Microsoft Store-appen klikker du på «Get» for å laste ned og installere Intel Unison.

  Slik bruker du en iPad som et webkamera for en Windows-PC eller Mac

3. Etter at Intel Unison er installert, åpner du appen og går gjennom velkomstskjermen. Når du kommer til sammenkoblingsskjermen, er det på tide å gå til smarttelefonen.

4. Installer Intel Unison-appen på iPhone- eller Android-telefonen (Android/ iOS). Du må tillate en haug med tillatelser før du kan pare Windows-PCen og bruke appen. Etter å ha gått gjennom onboarding-skjermen, trykk på «Skann QR-kode».

5. Skann nå QR-koden som vises på PC-en din, og Intel Unison vil starte sammenkoblingsprosessen automatisk. Bekreft koden som vises på begge enhetene dine. Når vellykket, trykk på «Kom i gang» på smarttelefonen.

5. Nå vil smarttelefonen din være koblet til Intel Unison-appen på PC-en, og du kan få tilgang til nesten alt du vil. Du kan overføre filer mellom PC-en og smarttelefonen; få tilgang til bilder, videoer og album fra telefonen; finne SMS-meldinger, foreta og motta anrop; svare på varsler og mer.

Intel Unison: Førsteinntrykk og tanker

For det første liker jeg det faktum at Intel Unison er en pent designet app som holder Windows 11s estetikk i tankene. Det er ikke en av de oppblåste appene fra produsenter som faktisk kommer med viktige funksjoner, men som har forferdelig UI/UX. Intel har gjort en veldig god jobb på designfronten, så kudos for det.

Bortsett fra det, når det gjelder funksjoner, tror jeg Intel har dekket nesten alle basene, bortsett fra Android-app-streaming på PC-en. I fremtiden kan selskapet legge til muligheten til å streame apper direkte fra telefonen til PC-en din – slik Microsofts Phone Link-app gjør for Samsung-telefoner.

  15 Windows-kommandoer for å kjenne som Sysadmin

Jeg testet alle funksjonene som for øyeblikket er tilgjengelige i denne appen, inkludert å ringe fra PC-en, og de fungerte helt utmerket. I motsetning til Phone Link-appen tilbyr Intel Unison alle foto- og videoalbumene fra telefonen din, noe som gjør det enklere å eksportere alt du leter etter.

Det neste som blåste meg vekk var de lynraske filoverføringshastighetene levert av Intel Unison. Den var i stand til å sende en 40 MB videofil fra datamaskinen min til Android-telefonen min på bare 3 sekunder ved å bruke en node-til-node-tilkobling (Wi-Fi), noe som er fantastisk. Merk at når du er tilkoblet via Bluetooth for å ringe, reduseres overføringshastigheten. Så det anbefales å deaktivere Bluetooth hvis du vil overføre store filer raskt.

I tillegg kan du få tilgang til og svare på tekstmeldinger, og det viser varsler fra alle smarttelefonappene dine. Du kan svare på varslene fra Windows 11s handlingssenter. Kult, ikke sant? Totalt sett vil jeg gi en stor tommel opp til Intel Unison-appen, bare for den utmerkede filoverføringshastigheten. Bortsett fra det er den fullpakket med funksjoner, og de fungerer etter hensikten.

Koble til smarttelefonen og PC-en med Intel Unison

Så dette er hvordan du kan sette opp Intel Unison på din Windows 11-datamaskin og Android- eller iOS-smarttelefon. Installasjonsprosessen er enkel, du trenger bare å skanne QR-koden og tillate tillatelsene, og du er i gang. Uansett, hvis du vil bruke en lignende app, er Dell Mobile Connect-appen på Windows 10/11 ganske bra også. Og hvis du ønsker å speile Android-telefonen din manuelt til en PC og streame apper, kan du følge vår detaljerte veiledning. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.