Kjenn sertifiseringene for å øke karrieren din: CAPM vs. PMP

Hvis du for øyeblikket administrerer eller planlegger å administrere prosjekter i fremtiden, vil CAPM- og PMP-sertifiseringene forbedre din evne til å administrere prosjekter effektivt.

I denne delen skal vi se på all kunnskapen som trengs for å søke om og bestå de to mest populære sertifiseringene i verden, CAPM og PMP.

Hva er Certified Associate in Project Management (CAPM)?

Project Management Institute (PMI) oppretter og administrerer Certified Associate in Project Management (CAPM)-sertifiseringen. Det er en sertifisering som er anerkjent i virksomheten og viser at innehaveren har kunnskap om og forstår prosjektledelsesmetoder, prosedyrer og prinsipper.

Den er beregnet på aspirerende prosjektledere eller de som er på begynnelsesnivået i yrket. De som ønsker å demonstrere sin forståelse av feltet, men trenger mer prosjektledelseserfaring, kan dra nytte av CAPM-sertifiseringen. I tillegg er det en utmerket måte å forbedre karrieren din og bli anerkjent.

Sertifiseringen er også ment å hjelpe enkeltpersoner med å oppnå troverdigheten og sikkerheten som kreves for å jobbe i prosjektledelsessektoren. Det viser at en person forstår prosjektledelse og er forberedt på å gå videre til mer avanserte sertifiseringer som PMP eller PgMP.

Fordeler med CAPM-sertifisering

Certified Associate in Project Management (CAPM)-sertifiseringen er en allment anerkjent legitimasjon som gir prosjektledere informasjonen, evnene og ferdighetene de trenger for å tolke, organisere og gjennomføre prosjekter.

Det er en utmerket mulighet til å vise frem dine ferdigheter og kunnskaper og gi et konkurransefortrinn på arbeidsmarkedet.

CAPM-sertifiseringen kan også øke din selvsikkerhet i din nåværende stilling fordi den vil gi deg mer utmerket kunnskap om evnene som er nødvendige for effektiv prosjektledelse. I tillegg kan det å ha en CAPM-sertifisering sette deg foran konkurrentene dine når det gjelder kampanjer og lønnsøkninger.

Sertifiseringen hjelper prosjektledere med å administrere teamet, risikoen, budsjettet og andre elementer som er nødvendige for at et prosjekt skal fullføres innen tidsfrister. I tillegg gir det prosjektledere en metode for å demonstrere sin ekspertise, profesjonalitet og oppmerksomhet til oppgavene sine.

CAPM-sertifiseringen viser også en prosjektleders kjennskap til gjeldende trender innen prosjektledelse og gir dem ressursene de trenger for å følge med på utviklingen. Økt ansettelsessikkerhet, høyere inntektspotensial og mer utrolig bransjeomdømme er alle fordelene med CAPM-sertifisering.

Krav for å få en CAPM-sertifisering

Certified Associate in Project Management (CAPM)-sertifiseringen er en legitimasjon som aspiranter i økende grad søker.

La oss se på forutsetningene for å ta CAPM-eksamenen.

  • Ha en videregående grad, for eksempel et videregående vitnemål, GED eller internasjonal tilsvarende.
  • Før eksamen må du ha gjennomført minst 23 prosjektledertrening kontakttimer.

Kandidater som fullfører CAPM-sertifiseringen kan forvente å starte i prosjektlederstillinger på inngangsnivå som assosiert prosjektkoordinator, junior prosjektleder, prosjektkoordinator, etc.

  TCP/IP-protokollarkitekturmodell – hvordan fungerer det?

I tillegg vil det å tjene CAPM-sertifiseringen telle mot de 35 timene med prosjektledelseserfaring som trengs for å ta PMP-eksamenen.

CAPM identifiserer dine evner og gir deg kraften til å skape prosjektlederyrket du drømmer om, enten du prøver å utvide ditt nåværende ferdighetssett eller utforske en spennende ny karriere.

Seksjonen nedenfor vil se på PMP (Project Management Professional) detaljer.

Hva er Project Management Professional (PMP) sertifisering?

Project Management Professional (PMP)-sertifiseringen er en allment anerkjent legitimasjon innen prosjektledelse. Det beviser en persons ferdigheter i prosjektledelse og verifiserer deres kapasitet til å lede prosjekter med suksess. Project Management Institute (PMI) gir sertifiseringen, ansett som toppen for prosjektledere.

Det høyeste sertifiseringsnivået for prosjektledelseseksperter er PMP-betegnelsen, som viser at søkeren grundig forstår konseptene, instrumentene og metodene som kreves for effektiv prosjektledelse. Den er sertifisert av de allment aksepterte ISO 9001- og ISO/ANSI 17024-standardene.

Kapasiteten til å lykkes med å administrere store, kompliserte prosjekter, samt kunnskap om prosjektledelseskonsepter og -praksis, er begge demonstrert av PMP-sertifiseringen.

I tillegg tilbyr PMP-sertifiseringen verdifull informasjon som kan brukes for å øke organisasjonens effektivitet og være til fordel for interessenter.

Evnen til å lykkes med å administrere prosjekter av enhver størrelse og kompleksitet gjør PMP-sertifiserte ledere svært ettertraktede av arbeidsgivere. Sertifiseringen gir prosjektledere et konkurransefortrinn i arbeidsmarkedet.

Sertifiseringen er basert på en utfordrende eksamen som måler forståelse av prosjektledelsesprinsipper og søknadsferdigheter.

Fordeler med PMP-sertifisering

Arbeidsgivere må fylle nesten 2,3 millioner nye prosjektorienterte roller årlig frem til 2030, ifølge PMI. Det vil være et betydelig behov for kvalifiserte prosjektledere.

For de som ønsker å utvikle seg innen prosjektledelse, betegner PMP-sertifiseringen en høy grad av kunnskap og erfaring i faget. Å ha en PMP-sertifisering kommuniserer til potensielle arbeidsgivere at innehaveren er pålitelig, erfaren og i stand til å administrere enkle til kompliserte prosjekter av alle størrelser.

PMP-sertifiseringen er et allment akseptert sertifikat som viser ferdigheter i kritiske prosedyrer og optimale ledelsesteknikker. Det er fordelaktig å holde seg à jour med beste praksis og å forutse nye prosjektledelsestrender og -stiler.

På grunn av deres evne til å levere prosjektet effektivt når det gjelder styring av ressurser, budsjett, risiko, tidsplaner, etc., er PMP-sertifiserte eksperter svært ettertraktet i mange toppfirmaer på tvers av flere bransjer.

Prosjektledere kan differensiere seg i et overfylt arbeidsmarked ved å oppnå PMP-sertifiseringen, et tegn på ekspertise i prosjektledelsens veiledende prinsipper og praksis.

I tillegg er det mer sannsynlig at de som har oppnådd PMP-sertifiseringen, blir sett på som autoriteter i sin bransje, noe som kan hjelpe dem å få mer betalt og komme videre i karrieren.

Krav for å få en PMP-sertifisering

Et spesielt nivå av erfaring kreves for å bestå den krevende sertifiseringsprosessen. PMP-sertifiseringseksamenen vurderer prosjektinitierings-, planleggings-, gjennomførings-, kontrollerende og avsluttende kompetanser. Det kreves mye innsats, forberedelse og fokus for å bestå denne testen.

For å bli en PMP-sertifisert profesjonell, må en person bevise at de har den nødvendige opplæringen og arbeidserfaringen, bestå en utfordrende eksamen og overholde en rigid etikkkodeks.

  8 beste ACT-forberedelseskurs for å forbedre poengsummene dine

Utdannings- og erfaringskrav

Kravene for å ta PMP-testen er vist nedenfor. Kandidater som planlegger å ta eksamen må overholde følgende kriterier:

UtdanningProsjektledelseserfaring Videregående utdanning (diplom på videregående skole, førsteamanuensis eller tilsvarende internasjonalt). Minimum, ikke-overlappende profesjonell prosjektledelseserfaring i minimum 60 måneder. Bachelorgrad, eller tilsvarende over hele verden, opptjent over fire år.Minimum, ikke -overlappende profesjonell prosjektledelseserfaring i minimum 36 måneder. Et GAC-akkreditert programs bachelor- eller postgraduate grad (enten en mastergrad eller tilsvarende internasjonalt). Minimum, ikke-overlappende profesjonell prosjektledelsesekspertise i minimum 24 måneder.

Evnen til å lede prosjekter for enhver organisasjon og bransje gjør PMP-sertifiseringen svært ettertraktet av mange arbeidsgivere, slik at ledere som får den kan forvente å få mer lukrative jobber.

CAPM vs. PMP

Du har allerede sett en kort oversikt over CAPM- og PMP-sertifisering, inkludert fordelene.

I denne delen, la oss se på de viktigste forskjellene mellom CAPM og PMP:

Koste

CAPM: Medlemmer av PMI betaler $225, mens ikke-medlemmer betaler $300.

PMP: Medlemmer av PMP betaler $405, mens ikke-medlemmer betaler $555.

Eksamensspørsmål og varighet

CAPM

  • Eksamen: Det er 150 spørsmål på CAPM-eksamenen, hvorav 15 regnes som forhåndsprøvespørsmål. Pretestspørsmål brukes i eksamener som en effektiv og lovlig teknikk for å teste gyldigheten av påfølgende eksamensspørsmål, selv om de ikke har noen betydning for sluttresultatet.
  • Varighet: Det er avsatt 180 minutter for å fullføre den senterbaserte prøven.
  • Pause: Eksamen vil ta en 10-minutters pause. Etter at du har fullført spørsmål 1-75 og gått gjennom alle svarene dine, vil det oppstå en pause. Vær oppmerksom på at du først kan gå tilbake til spørsmålene fra forrige eksamensseksjon når du er ferdig med å gjennomgå svarene dine og har begynt pausen.
  • Eksamen på nytt: Du har et år hvor du kan ta eksamen på nytt så mange ganger som nødvendig hvis du ikke klarer å bestå den første gang. Du må vente ett år fra siste eksamensdato etter tre mislykkede forsøk før du søker om sertifiseringen på nytt.

PMP

  • Eksamen: Det er 180 spørsmål, hvorav fem regnes som forhåndsprøvespørsmål. Pretestspørsmål brukes i eksamener som en effektiv og lovlig teknikk for å teste gyldigheten av påfølgende eksamensspørsmål, selv om de ikke har noen betydning for sluttresultatet.
  • Varighet: Det er avsatt 230 minutter for å fullføre den senterbaserte testen.
  • Pause: Det er for øyeblikket to 10-minutters pauser i testen. Etter at du har fullført spørsmål 1 til 60 og gjennomgått svarene dine, vil det første dukke opp. Den andre pausen starter når du er ferdig med spørsmål 120 og bekreftet at du har gjennomgått hvert svar. Vær oppmerksom på at du først vil kunne gå tilbake til spørsmålene fra den siste delen av eksamen når du har gått gjennom svarene og begynt pausen.
  • Retake eksamen: Samme som for CAPM

Lønn

Lønnsøkningen med PMP- og CAPM-sertifisering vil variere i henhold til arbeidsgiver, stillingsbeskrivelse og land, men sertifikatet er et pluss for enhver CV.

  7 passordverktøy for bedre nettsikkerhet

PMP

I følge Earning Power Project Management Salary Survey er mediankompensasjonen for PMP-innehavere over hele verden 16 % høyere (og 32 % høyere i USA) enn de uten sertifisering.

I følge Glassdoor tjener den gjennomsnittlige prosjektlederen i USA 90 060 dollar årlig.

CAPM

I følge Payscale er årslønnen til en CAPM-sertifisert profesjonell ca $68 000.

Emner som tas opp i eksamen

Emnene som dekkes i CAPM- og PMP-eksamen og deres prosentvise dekning er oppført nedenfor.

CAPM

  • Introduksjon til prosjektledelse (6%)
  • Prosjektmiljø (6 %)
  • Prosjektlederens rolle (7%)
  • Prosjektintegreringsledelse (9 %)
  • Scope Management (9 %)
  • Tidsplanstyring (9 %)
  • Kostnadsstyring (8 %)
  • Kvalitetsledelse (7 %)
  • Ressursstyring (8 %)
  • Kommunikasjonsledelse (10 %)
  • Risikostyring (8 %)
  • Interessentledelse (9 %)

PMP

Personalledelse (42%): Å bygge et team, muliggjøre teamytelse, håndtere konflikter og gi opplæring er alle aspekter ved teamledelse.

Prosessledelse (50%):

  • Planlegg og administrer økonomi, ressurser, tidslinje, omfang, anskaffelser og overganger.
  • Planlegging, gjennomføring av prosjektet, involvering av interessenter og integrering av styringsrammeverket.
  • Ledelse av prosjektmodifikasjoner, leveranser, utfordringer, kommunikasjon og risikoer
  • Velg den beste prosjektmetodikken, teknikkene og metodikkene.

Forretningsmiljø ( 8 %)

  • Planlegg og overvåke prosjektoverholdelse.
  • Lever prosjektfordeler og verdi etter å ha evaluert dem.
  • Vurder virkningen av endringer i det eksterne forretningsmiljøet på omfanget.
  • Støtte organisatorisk endring

Vedlikehold

La oss undersøke hvordan sertifiseringsinnehaveren kan holde PMI-legitimasjonen oppdatert. Kandidater må skaffe seg PDUer (Professional Development Units) for å opprettholde sin legitimasjon.

Du bruker bare én time til utdanning, frivillige formål eller andre aktiviteter. Du kan beholde sertifiseringsstatusen din med PMI ved å samle og overvåke disse under sertifiseringssyklusen.

CAPM

Du må anskaffe 15 PDUer i en 3-års syklus hvis du innehar sertifiseringen Certified Associate in Project Management Professional (CAPM). Disse 15 PDUene kan deles opp i følgende kategorier:

  • Minimum 9 PDUer i utdanning, inkludert forretningssans, maktferdigheter og måter å fungere på (2 PDUer hver). ) (Når du har tjent 3 PDUS i hver seksjon, kan du tjene de gjenværende PDUene fra hvilket som helst av de tre områdene.)
  • Maksimalt 6 PDUer for å gi tilbake kan tjenes gjennom frivillig arbeid (2 PDUer) og Creating Knowledge (4 PDUer).

PMP

For å opprettholde din Project Management Professional (PMP)-sertifisering, må du akkumulere 60 PDUer over tre år. Oppdelingen av disse 60 PDUene er angitt nedenfor:

  • Minst 35 PDU-er i utdanning, inkludert forretningssans, kraftferdigheter og måter å fungere på (8 PDU-er hver) (Når du tjener 8 PDUS-er for hver seksjon, kan du lage de resterende PDU-ene fra hvilken som helst av de tre seksjonene.)
  • Maksimalt 25 PDUer for å gi tilbake kan tjenes gjennom frivillig arbeid (8 PDUer) og Creating Knowledge (17 PDUer). Vær oppmerksom på at det er valgfritt å gi tilbake PDUer. Kandidater kan tjene alle PDU-er gjennom utdanning, noe som betyr at de kan lage alle 60 PDU-er for PMP-sertifisering i utdanning og alle 15 PDU-er for CMAP-sertifisering i utdanning.

Siste ord

De verdenskjente PMI-sertifiseringene er allsidige på tvers av bransjer og regioner og har en merittliste for å fremme din karriere innen prosjektledelse. Informasjonen om CMAP- og PMP-sertifiseringene dekket ovenfor vil hjelpe deg med å fullføre sertifiseringsprosessen.

Deretter kan du sjekke ut nettbaserte prosjektledelseskurs for å utvide karrieren din.