Hvordan fikse «Discord-installasjonen har mislyktes» på 5 minutter

Windows OS er et av de mest populære operativsystemene blant spillere og hardbarkede Windows-entusiaster. Men akkurat som alle andre operativsystemer som er tilgjengelige i dag, kommer det med noen irriterende feil og problemer som plager brukere.

Blant disse problemene er en viktig kandidat den beryktede «Discord Installation Has Failed» feilmeldingen.

Denne irriterende feilmeldingen kan noen ganger dukke opp når du prøver å installere Discord-appen på en PC som kjører på Windows. Hvis du noen gang møter dette problemet, er det naturlig å bli forvirret og bekymre deg for hva du skal gjøre. Det er derfor vi har til hensikt å liste opp metoder for å fikse «Discord-installasjonen har mislyktes» på få minutter. Les videre for å finne ut.

Hvorfor er Discord en av de beste Talk-Over Voice-appene for spillere?

Når det kommer til kommunikasjon mellom spillere, rangerer Discord blant de beste alternativene der ute. Akkurat som TeamSpeak, Slack, Skype, etc., er Discord en chat-applikasjon. Men det er en liten forskjell.

I motsetning til appene vi nettopp nevnte, er Discords primære målbrukere de som spiller videospill. Det er grunnen til at det ikke etterlater steinen uvendt når du gir spillere den beste chat-opplevelsen mens de spiller spill.

Discord lar spillere finne andre spillere, koordinere spill og snakke med hverandre under spilløkter. Brukere kan enkelt kommunisere via talechat, videosamtaler og tekstmeldinger.

Det som får Discord til å skille seg ut er det store utvalget av chattealternativer. Det intuitive brukergrensesnittet gjør alt så problemfritt. I tillegg til å kommunisere, kan du bruke Discord til å begynne å strømme spillet ditt.

Appens «Streamer Mode» sikrer at din personlige informasjon og informasjon i spillet forblir skjult mens du streamer, slik at du kan spille trygt. Dessuten, hvis du brenner for et bestemt spill, lar Discord deg bli med i en fandom, en offentlig server dedikert til det spillet.

Et annet kult fordel som spillere får ved å bruke Discord som deres go-to talk-over stemme-app, er at den er utilgjengelig på en bestemt plattform eller spill. Du står fritt til å bruke Discord på din bærbare datamaskin, datamaskin, smarttelefon eller til og med en nettapplikasjon.

  Hvordan slå på eller av 2FA på Discord

Ikke bekymre deg hvis du bruker Discord på PC-en din og vennen din på konsollen deres. Dere kan fortsatt finne hverandre og kommunisere. Faktisk kan du spille forskjellige spill, og det spiller ingen rolle. Og den beste delen? Alt er gratis.

Nå som vi forstår hvorfor Discord er den beste talk-over-appen for spill, la oss utforske de kritiske årsakene til «Discord-installasjonen har mislyktes»-feilen.

Noen kritiske årsaker til «Discord Installation has Failed»-feilen

Det kan være mange årsaker til at Discord-installasjonen mislykkes. Nedenfor er et par av dem:

#1. Mangel på tillatelse

Ditt forsøk på å installere Discord på din Windows-PC kan lide av feil hvis det mangler den nødvendige tillatelsen til å få tilgang til og skrive til distribusjonsstedet.

  • Windows-systemproblem: Du kan komme ansikt til ansikt med den beryktede «Discord Installation Has Failed»-feilmeldingen som en konsekvens av problemer med Windows-systemet ditt. Systemproblemer, for eksempel utdaterte drivere, motstridende programvare, etc., kan også føre til at Discord-installasjonen mislykkes.

#2. Korrupte/rikelig med lokale data

Datakorrupsjon eller overflod kan også gi opphav til Discord-installasjonsfeil. Slike data kan hindre installasjonen av Discord-appen på datamaskinen din.

  • Antivirus- og brannmurinterferens: Noen ganger kan brannmur- eller antivirusprogramvare oppdage Discord som en skadelig app uten å gi mening. Slike hendelser er kjent som falske positiver og kan forhindre at Discord installeres på din stasjonære eller bærbare datamaskin.
  • Diskplassproblem: Hvis du ikke har nok diskplass, kan Discord-installasjonsprosessen mislykkes.

#3. Feil avinstallering

I tilfelle avinstallasjonen av Discord skjedde feil, etterlater den gjenværende konfigurasjons- og registerfiler. Disse filene forblir i Windows og kan forårsake feil mens du prøver å avinstallere en ny Discord-app.

Hvordan fikse «Discord Installation has Failed»-feilen?

Nå som du har visst et par ting om Discord-appen og hva årsakene til installasjonsfeilen er, la oss se noen velprøvde måter å fikse «Discord Installation Has Failed»-feilen på:

Kjøre installasjonsprogrammet i administratormodus

Hvis du har problemer med å installere Discord på din bærbare eller bærbare Windows-datamaskin, kan du prøve denne enkle metoden: kjør installasjonsprogrammet som administrator.

Å kjøre installasjonsprogrammet i administratormodus kan hjelpe det med å unngå eventuelle begrensninger og installere alle de viktige filene for å kjøre Discord. Følg disse trinnene for å gjøre det:

Trinn 1: Besøk først den offisielle nettsiden til Discord og last ned den nyeste installasjonsversjonen.

Trinn 2: Åpne deretter filutforskeren og finn hvor Discord-installasjonsfilen (DiscordSetup.exe) er.

Trinn 3: Etter at du har funnet DiscordSetup.exe-filen, høyreklikker du på den, etterfulgt av venstreklikk på alternativet «Kjør som administrator».

Trinn 4: Hvis du ser popup-vinduet User Account Control (UAC) som spør om du vil at Discord skal gjøre endringer på datamaskinen din eller ikke, klikker du «Ja». Å gi dette grønne signalet gir Discord-installasjonsprogrammet mulighet til å kjøre med høyere tillatelser, noe som kan være avgjørende for installasjonsprosessen på enheten din.

  Hvordan fikse tekst-til-tale på discord

Trinn 5: Følg til slutt instruksjonene på skjermen for å installere Discord uten feil.

Velger fullstendig fjerning av Discord-filer

Hvis du hadde Discord på datamaskinen din før og fikk den avinstallert, er sjansen stor for at det kan være noen gjenværende filer igjen i Windows som kolliderer med det nye installasjonsprogrammet.

Hvis du fullstendig fjerner de resterende Discord-filene fra datamaskinen din og deretter starter installasjonsprogrammet på nytt, kan du løse dette problemet. Følg denne trinnvise prosessen for å bli kvitt Discord-filene:

Trinn 1: Først trykker du på «Windows + R»-tastene samtidig på tastaturet. Det vil åpne Kjør-verktøyet. Skriv «%appdata%» og klikk på «OK»-knappen. Hvis du gjør det, åpnes Filutforsker.

Trinn 2: Finn «discord»-mappen og velg den.

Trinn 3: Deretter høyreklikker du på mappen og klikker deretter på alternativet «Slett».

Trinn 4: Når den er slettet, trykker du på «Windows + R»-tastene på tastaturet igjen for å starte Kjør-verktøyet. Skriv «%LocalAppData%» og klikk på «OK»-knappen.

Trinn 5: Finn «Discord»-mappen, velg den og høyreklikk på den. Klikk «Slett».

Trinn 6: Hvis du ikke klarer å slette denne mappen, start Kjør-verktøyet ved å trykke «Windows + R», skriv «%temp%» og klikk «OK.» Slett alle filer og mapper som bærer «Discord»-navnet. Når du er ferdig, prøv det femte trinnet på nytt.

Trinn 7: Etter å ha slettet alle filene og mappene, prøv å installere Discord på nytt.

Avinstallerer den forrige Discord-appen

Før du installerer en ny applikasjon, er det best å avinstallere den forrige versjonen av den samme appen hvis den allerede er installert på din PC. Mens noen apper lar brukere installere flere versjoner av det, gjør andre det ikke.

Hvis en app ikke støtter flere versjoner, vil du få en feilmelding under installasjonen. Så sørg for at du avinstallerer den forrige Discord-appen din før du installerer en ny ved å gjøre følgende:

Trinn 1: Trykk på «Windows»-tasten, søk etter «Kontrollpanel» og klikk på «Åpne».

Trinn 2: Klikk nå på «Apper» og finn deretter «Discord».

Trinn 3: Klikk på den, etterfulgt av et klikk på «Avinstaller». Klikk «Avinstaller» en gang til for å bekrefte avinstalleringen.

Trinn 4: Start datamaskinen på nytt og prøv å installere Discord på nytt.

Kjøre installasjonsprogrammet i kompatibilitetsmodus

Noen ganger har eldre systemer problemer med å kjøre moderne applikasjoner. Hvis det er det som skjer i ditt tilfelle, kan det å kjøre Discord-installasjonsprogrammet i kompatibilitetsmodus redusere sjansene for sammenstøt under installasjonen som kan forhindre at installasjonsprogrammet fungerer som det skal.

  Hvordan lage en Discord-server

Slik gjør du det:

Trinn 1: Først må du sørge for at du har lastet ned den nyeste versjonen av Discord-installasjonsprogrammet fra den offisielle nettsiden.

Trinn 2: Åpne filbehandleren og finn Discord-installasjonsfilen (vanligvis kalt DiscordSetup.exe).

Trinn 3: Deretter høyreklikker du på DiscordSetup.exe-filen og velger «Egenskaper» fra menyen. Det vil vise et popup-vindu.

Trinn 4: Velg kategorien «Kompatibilitet» fra det popup-vinduet.

Trinn 5: Merk av i boksen ved siden av «Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus» og klikk på enten «Windows 7» eller «Windows 8» fra rullegardinmenyen.

Trinn 6: Når alt er gjort, klikk på «Bruk»-knappen og prøv å installere Discord-appen på nytt.

Starte installasjonsprogrammet på nytt med Task Manager

Hvis du allerede har en forekomst av Discord-appen (eller installasjonsprogrammet) åpen, kan det hende at installasjonsprogrammet har problemer med å fullføre installasjonen. Hvis du avslutter installasjonsprogrammet fullstendig gjennom PCens Task Manager og starter det på nytt, kan dette løse dette problemet.

Trinnene for å gjøre det er ganske enkle:

Trinn 1: Høyreklikk på oppgavelinjen (selvfølgelig i et tomt område) og klikk deretter på «Oppgavebehandling».

Trinn 2: Klikk deretter på «Detaljer»-fanen og finn alle forekomster av Discord som kjører for øyeblikket.

Trinn 3: Velg alle forekomstene, høyreklikk på dem og klikk «Avslutt oppgave».

Trinn 4: Når de kjørende prosessene til Discord lukkes, starter du installasjonsprogrammet igjen.

Deaktivere antivirusprogramvaren midlertidig

Noen ganger kan antivirusapper feilaktig identifisere andre apper som skadelig programvare. Hvis antivirusprogramvaren din oppdager Discord-appen som en falsk positiv, kan du prøve å deaktivere den midlertidig og deretter kjøre installasjonsprogrammet.

Trinnene nedenfor kan hjelpe deg med å deaktivere antivirusprogrammet:

Trinn 1: Høyreklikk på et tomt område på oppgavelinjen og velg alternativet «Task Manager».

Trinn 2: Velg fanen «Oppstart». Her vil du se navnet på antivirusappen din. Klikk på den for å velge den.

Trinn 3: Etter å ha klikket, finner du «Deaktiver»-knappen nederst til høyre i vinduet.

Trinn 4: Når den er deaktivert, vil ikke antivirusappen din starte når du starter enheten.

Velger en annen Discord-versjon

I tilfelle du ikke visste det, kommer Discord i tre versjoner: Discord, Discord Public Test Build (Discord PTB) og Discord Canary.

Husk at PTB- og Canary-versjonene er ment for brukere som ønsker å oppleve tidlige eller eksperimentelle Discord-funksjoner. Derfor er de ikke like stabile som den vanlige Discord.

Likevel, hvis du ikke kan installere Discord etter konvensjonelle metoder, kan du velge en av disse to Discord-versjonene som et alternativ. Slik installerer du en av betaversjonene av Discord:

Trinn 1: Besøk det offisielle Discord-nettstedet, velg din foretrukne versjon og last ned den nyeste utgivelsen.

Trinn 2: Når du har lastet ned, kjør installasjonsprogrammet og se om det fungerer.

Siste ord

Som du kan se, finnes det flere måter å fikse «Discord-installasjonen har mislyktes». Imidlertid er hver Windows-PC forskjellig, og det samme er problemene de lider av. Se derfor til artikkelen vår og eksperimenter med metodene nevnt her en etter en og se hva som løser problemet ditt. Lykke til!

Deretter kan du sjekke ut pålitelige Discord-bot-vertsplattformer.