Hvordan beskytte organisasjonen din mot smurfeangrep fra hackere

Å si at cybersikkerhet angår mange organisasjoner i dag ville være en underdrivelse, tatt i betraktning det store spekteret av angrep i verdensrommet. Cybersikkerhet er en avgjørende bekymring som, når den ikke kontrolleres, kan ødelegge virksomheten din.

Et cyberangrep skjer når en trusselaktør med ondsinnet hensikt utnytter sårbarheter i systemet ditt. Angrepene tar ofte sikte på å stjele, endre, deaktivere, ødelegge eller få tilgang til uautoriserte eiendeler. I dag jobber nesten alle moderne bedrifter med nettverk av datamaskiner som gjør arbeidet enklere. Mens fordelene er tydelige med team som skalerer produksjonen, er det en tilknyttet sikkerhetsrisiko.

Dette innlegget er en detaljert oversikt over smurfeangrep i cybersikkerhetsdomenet, angrep rettet mot å nekte brukere tilgang til servere, spesielt ved å bruke volum. Angripere bruker et stort antall forespørsler som gjør et bestemt nettverk ubrukelig. La oss dykke inn.

En kort oversikt over DoS-angrep

Og rett før du lærer alt om smurfeangrep, må du forstå konseptet med tjenestenekt (DoS) og distribuert denial-of-service (DDoS).

DDoS- eller DoS-angrep er rettet mot å gjøre nettverkets ressurser utilgjengelige for legitime brukere. Denne inntrengningen gjøres ved å angripe nettverket ditt fra flere punkter på tvers av det. DoS-angrep har flere klassifiseringer, som listet nedenfor:

  • Flomangrep – I denne angrepstypen sendes store mengder data til systemene dine gjennom flere kompromitterte enheter kalt zombier eller roboter. Flomangrep involverer HyperText Transfer Protocol (HTTP), User Datagram Protocol (UDP), Internet Control Message Protocol (ICMP) eller Session Initiation Protocol (SIP).
  • Amplifikasjonsangrep – I dette angrepet sender roboter meldinger til en valgt kringkastet IP-adresse. Den underliggende logikken er at alle systemer i subnettet som avlyttes av den oppgitte adressen sender et svar til systemet ditt. De vanligste typene DoS-forsterkningsangrep er fraggle og smurf.
  • Coremelt-angrep – Ved denne anledningen deler hackeren opp robotene i to grupper. Hackeren kommanderer robotene til å kommunisere med en annen gruppe og resulterer dermed i sending og mottak av enorme mengder data. Hvis kommunikasjonen er vellykket, er det vanskelig å spore dette angrepet gjennom legitime pakker. Det som skjer er at angriperen retter seg mot verten, og zombier kommuniserer for å skape en flom i nettverket. Store pakker kanaliseres til samme IP-adresse, destinasjon og portnummer som knuser systemet.
  • TCP SYN-angrep – I denne angrepstypen bruker hackere sikkerhetssårbarheter for transmisjonskontrollprotokoll (TCP) ved å sende mange SYN-forespørsler til serveren. For eksempel kan en server svare på en forespørsel ved å sende SYN og acknowledgement (ACK) pakker og vente på ACK fra klienten. Hvis angriperen ikke sender ACK-pakken, venter serveren fortsatt på en ikke-eksisterende ack. Siden bufferkøen er begrenset, blir serveren overveldet, og alle andre innkommende gyldige forespørsler blir avvist.
  • Autentiseringsserverangrep – I denne typen angrep sjekker autentiseringsservere etter angriperens falske signatur og bruker mer ressurser enn de burde for å generere signaturene.
  • CGI Request-angrep – Angriperen sender store forespørsler om felles gateway interface (CGI) ved å bruke CPU-syklusene og ressursene dine.
  •   Hvordan lage et dynamisk definert område i Excel

    Hva er smurfeangrep?

    Smurfeangrep er alle basert på å senke datamaskinen din i ubrukelige grader.

    Et smurfeangrep er et DDoS-angrep som overvelder nettverket ditt med store mengder forespørsler. Et smurfeangrep sender en flom av ICPM-forespørsler (Internet Control Message Protocol) til det målrettede nettverket ditt, utnytter IP-sårbarheter, reduserer det gradvis og slår av alle enheter som kjører på nettverket.

    Ved et vellykket smurfeangrep på virksomheten din, kan organisasjonen din miste betydelige inntekter. Andre ganger kan virkningen sees ved å stenge ned bestemte tjenester, forstyrre besøkende på nettstedet ditt eller lede trafikk til konkurrentnettsteder. I verste tilfeller kan smurfeangrep dekke over mer alvorlige trusler som data og tyveri av intellektuell eiendom.

    Navngivningen av smurfeangrepet stammer fra et utnyttelsesverktøy kalt smurf på 1990-tallet. Verktøyet skapte små ICPM-pakker som uventet tok ned store mål – akkurat som i den populære tegneserien «Smurfene».

    Typer smurfeangrep

    Det er to varianter av smurfeangrep klassifisert etter sofistikert utførelse, den grunnleggende og den avanserte.

    #1. Grunnleggende

    I dette tilfellet slår angrepet det målrettede nettverket med ubegrensede ICMP-ekkoforespørsler. Forespørslene kanaliseres deretter til alle enheter som er koblet til den nettverksserveren og ber om svar. Følgelig er responsvolumet høyt for å matche alle innkommende forespørsler og overvelder dermed serveren.

    #2. Avansert

    Avanserte smurfeangrep bygger på de grunnleggende ved å konfigurere kilder og dermed svare på tredjepartsofre. Her utvider hackeren sin angrepsvektor, og retter seg mot større grupper av ofre og flere storskala nettverk.

    Slik fungerer smurfeangrep

    Smurfeangrep forekommer på samme måte som ping-angrep, som ligger utenfor rammen av denne artikkelen, tatt i betraktning deres utførelsesteknikker. Imidlertid er hovedforskjellen merkbar i målfunksjonen til utnyttelsen.

    Vanligvis, i smurfeangrep, sender hackeren ICPM-ekkoforespørsler som kjører på de automatiserte serversvarene. Utførelsen gjøres med en større båndbredde enn den forhåndsbestemte dekningen av målområdet. Her er en teknisk oversikt over trinnene for smurfeangrep for å hjelpe deg å forstå hvordan de fungerer:

  • Det første trinnet er å generere falske ekkoforespørsler med falske kilde-IP-er gjennom smurf malware. Den forfalskede IP-en er målserveradressen. Ekkoforespørsler er utviklet fra angriper-konstruerte kilder, falske under dekke av legitimitet.
  • Det andre trinnet innebærer å sende forespørsler ved hjelp av et mellomliggende IP-kringkastingsnettverk.
  • Det tredje trinnet innebærer å sende forespørsler til alle nettverksverter.
  • Her sender vertene ICMP-svar til måladressen.
  • Serveren blir brakt ned i sluttfasen hvis det finnes tilstrekkelig med innkommende ICMP-svar.
  • Deretter vil vi forstå forskjellen mellom Smurf- og DDoS-angrep.

    Smurf vs. DDoS-angrep

    Som du har sett involverer smurfeangrep å oversvømme et nettverk med ICMP-pakker. Angrepsmodellen kan sammenlignes med hvordan en gruppe kan lage mye støy ved å rope unisont. Hvis du er ivrig, husk at smurfeangrep er en undergren i kategorien DDoS-angrep. På den annen side er distribuert denial of services (DDoS) nettverksangrep som innebærer å oversvømme et målnettverk med trafikk fra forskjellige kilder.

      10 beste kalenderapper for Mac for å hjelpe deg med å planlegge og planlegge

    Hovedforskjellen er at smurfeangrep utføres ved å sende mange ICMP-ekkoforespørsler til kringkastingsadressen til et nettverk, mens DDoS-angrep kjøres ved å overvelde nettverket med trafikk, vanligvis ved hjelp av botnett.

    Smurf vs. Fraggle Attacks

    Fraggle-angrep er en variant av smurfe-angrep. Mens smurfeangrep involverer ICMP-ekkoforespørsler, sender Fraggle-angrep forespørsler om brukerdatagramprotokoll (UDP).

    Til tross for deres unike angrepsmetoder, retter de seg mot IP-sårbarheter for å oppnå lignende resultater. Og for å opplyse deg, kan du bruke de samme forebyggingsteknikkene som er diskutert senere i innlegget for å forhindre dual.

    Konsekvenser av smurfeangrep

    #1. Tap av inntekt

    Mens nettverket bremses eller stenges, blir en betydelig del av organisasjonens drift avbrutt i noen tid. Og når tjenester ikke er tilgjengelige, går inntektene som kunne ha blitt generert tapt.

    #2. Tap av data

    Du vil ikke bli overrasket om hackeren stjeler informasjon mens du og teamet ditt håndterer DoS-angrepet.

    #3. Omdømmeskade

    Kan du huske de sinte kundene som stolte på tjenestene dine? De kan slutte å bruke produktet ditt i hendelser som eksponering av sensitive data.

    Slik beskytter du deg mot smurfeangrep

    Når det gjelder beskyttelse mot smurfeangrep, har vi gruppert tiltakene i flere seksjoner; identifisere tegn, beste praksis for forebygging, deteksjonskriterier og avbøtende angrepsløsninger. Les videre.

    Tegnene på smurfeangrep

    Noen ganger kan datamaskinen din ha smurf-skadevare, som forblir i dvale til hackeren aktiverer den. Denne naturen er blant de begrensende faktorene som gjør det utfordrende å oppdage smurfeangrep. Enten du er en nettsideeier eller besøkende, er det mest merkbare tegnet på et smurfeangrep du vil møte treg serverrespons eller inoperabilitet.

    Det er imidlertid best å merke seg at et nettverk kan stenge av mange årsaker. Så du bør ikke bare trekke konklusjoner. Grav dypt inn i nettverket ditt for å oppdage den ondsinnede aktiviteten du har å gjøre med. Hvis du mistenker at datamaskinene og deres nettverk er infisert med skadelig programvare, kan du sjekke ut det beste gratis antivirusprogrammet for å beskytte PC-en din.

    Hvordan forhindre smurfeangrep

    Selv om smurfeangrep er gamle teknikker, er de effektive. De er imidlertid vanskelige å oppdage, og krever strategier for å beskytte mot dem. Her er noen praksiser du kan vedta for å styre unna smurfeangrep.

  • Deaktivering av IP-kringkasting – Smurfeangrep er sterkt avhengige av denne funksjonen for å forstørre angrepsområdet siden den sender datapakker til alle enheter på et bestemt nettverk.
  • Konfigurering av verter og rutere – Som nevnt tidligere, våpner smurfeangrep ICMP-ekkoforespørsler. Den beste praksisen er å konfigurere vertene og ruterne til å ignorere disse forespørslene.
  • Utvid båndbredden din – Det ville være best å ha nok båndbredde til å håndtere alle trafikktopper, selv når ondsinnet aktivitet starter.
  • Bygg redundans – Sørg for at du sprer serverne dine over mange datasentre for å ha et utmerket lastbalansert system for trafikkdistribusjon. Hvis mulig, la datasentrene spenne over forskjellige regioner i samme land. Du kan til og med koble dem til andre nettverk.
  • Beskytt DNS-serverne dine – Du kan migrere serverne dine til skybaserte DNS-leverandører – spesielt de som er utviklet med DDoS-forebyggingsfunksjoner.
  • Lag en plan – Du kan legge ut en detaljert responsstrategi for smurfeangrep som dekker alle aspekter ved håndtering av et angrep, inkludert kommunikasjon, avbøtende og gjenopprettingsteknikker. La oss ta et eksempel. Anta at du driver en organisasjon, og en hacker angriper nettverket ditt og stjeler noen data. Vil du takle situasjonen? Har du noen strategier på plass?
  • Risikovurdering – Etabler en rutine der du regelmessig reviderer enheter, servere og nettverket. Sørg for at du har en grundig bevissthet om nettverkets styrker og sårbarheter for både maskinvare- og programvarekomponentene for bruk som byggeklossene for hvor godt og hvilke strategier du bruker for å lage planen din.
  • Segmenter nettverket ditt – Hvis du skiller systemene dine, er det minimale sjanser for at nettverket ditt blir oversvømmet.
  •   9 Programvare for ytelsesstyring for å evaluere dine ansatte

    Du kan også konfigurere brannmuren til å avvise ping utenfor nettverket. Vurder å investere i en ny ruter med disse standardkonfigurasjonene.

    Hvordan oppdage smurfeangrep

    Med din nyervervede kunnskap har du allerede utført smurfeforebyggende tiltak. Og bare fordi disse tiltakene eksisterer, betyr det ikke at hackere slutter å angripe systemene dine. Du kan innlemme en nettverksadministrator for å overvåke nettverket ditt ved å bruke deres ekspertise.

    En nettverksadministrator hjelper til med å identifisere tegnene som sjelden er observerbare. Mens de er i tilfelle et angrep, kan de håndtere rutere, servere som krasjer og båndbredder, mens støtten jobber med å håndtere samtaler med klienter i tilfelle produktfeil.

    Hvordan redusere smurfeangrep

    Noen ganger kan en hacker starte et angrep til tross for alle dine forholdsregler. I dette scenariet er den underliggende spørringen hvordan man stopper Smurf-angrepet. Det krever ingen prangende eller kompliserte bevegelser; ikke bekymre deg.

    Du kan dempe smurfeangrep ved å bruke kombinerte funksjoner som filtrerer mellom ping, ICMP-pakkeforespørsler og en overprovisioneringsmetode. Denne kombinasjonen lar deg, som nettverksadministrator, identifisere mulige forespørsler som kommer fra falske kilder og slette dem samtidig som du sikrer normal serverdrift.

    Her er skadeprotokollene du kan bruke i tilfelle et angrep:

  • Begrens den angrepne infrastrukturen eller serveren umiddelbart for å avslå forespørsler fra ethvert kringkastingsrammeverk. Denne tilnærmingen lar deg isolere serveren din, noe som gir den tid til å eliminere belastningen.
  • Omprogrammer verten for å sikre at den ikke svarer på forespørsler til oppfattede trusler.
  • Siste ord

    Å drive et selskap krever at du følger nøye med på cybersikkerhet for verken å oppleve datainnbrudd eller økonomiske tap. Med en rekke cybersikkerhetstrusler er forebygging den beste strategien for å beskytte virksomheten din.

    Og selv om smurfeangrep kanskje ikke utgjør den mest presserende cybersikkerhetstrusselen, kan forståelsen av smurfing bygge opp din forståelse av å motvirke lignende DoS-angrep. Du kan bruke alle sikkerhetsteknikkene som er beskrevet i dette innlegget.

    Som du har sett, kan generell nettverkssikkerhet bare være fullt effektiv mot enkelte cybersikkerhetsangrep; vi må nøye forstå trusselen vi forhindrer for å bruke de beste kriteriene.

    Deretter kan du sjekke ut Phishing-angrep 101: hvordan beskytte virksomheten din.