Slik fikser du «406 Not Acceptable»-feilen på WordPress-nettstedet ditt

Det er typisk å støte på feil mens du administrerer WordPress-nettsteder, og feilen «406 Not Acceptable» er en av dem. Denne feilkoden blir generelt referert til som en HTTP-respons eller statuskode som alle kan støte på når de besøker et nettsted.

Det forstyrrer funksjonaliteten og tilgjengeligheten til et nettsted, og forårsaker frustrasjon for nettstedeiere og besøkende.

Det er viktig å forstå årsaken bak «406 Not Acceptable»-feilen for å analysere og fikse den effektivt. Ellers vil det få nettstedet ditt til å se uprofesjonelt ut og utrygt å besøke. Dessuten kan du miste trafikk eller salg hvis feilen vedvarer på WordPress-nettstedet ditt.

I denne artikkelen vil vi først introdusere deg til feilen «406 Not Acceptable». Deretter vil vi utforske årsakene bak denne feilen. Til slutt vil vi gi deg en skikkelig guide for å løse det. Så la oss dykke inn og få WordPress-siden din oppe å gå jevnt igjen.

Hva er «406 Not Acceptable»-feilen?

«406 Not Acceptable»-feilen er en HTTP-statuskode som presenteres når en server ikke kan behandle en brukers forespørsel. Siden klientens forespørselshoder er ugyldige, returnerer serveren meldingen «406 Not Acceptable».

Det er en feil på klientsiden, noe som betyr at serveren ikke er i stand til å gi det forespurte innholdet på en måte som samsvarer med spesifikasjonene som er angitt i klientens forespørsel.

406-feil indikerer ofte at en bruker ikke kan få tilgang til bestemte sider eller medieressurser på et WordPress-nettsted. Derfor vises de en feilmelding i stedet for det forventede materialet. Dessuten kan meldingen variere basert på nettleseren som brukes.

Så hva er den primære årsaken til «406 Not Acceptable»-feilen? Det er innholdsforhandlingsprosessen som finner sted mellom klienten og serveren.

Innholdsforhandling er prosessen der serveren og klienten snakker sammen for å bestemme den beste måten å vise en ressurs på. Noen av eksemplene er språkpreferanser, tegnsett og mediefiltyper.

Innholdet og formatet til 406-feilmeldingen kan variere avhengig av det spesifikke nettstedet, vertsmiljøet og nettleseren som brukes for å få tilgang til nettstedet.

Men noen ganger kan feilmeldingen inneholde nyttig informasjon som kan hjelpe deg med å finne årsaken bak feilen. Imidlertid er det tider når feilmeldingen bare sier «406 ikke akseptabelt» uten flere detaljer.

Nå vet du hva feilen «406 Not Acceptable» er og hvordan den ser ut på WordPress. La oss finne ut noen vanlige årsaker bak det.

Årsaker bak «406 ikke akseptabel»-feil i WordPress

Når du går inn på en nettside via nettleseren din (Chrome, Edge, Brave, osv.), samhandler den med serveren for å be om nødvendige filer og innhold.

Med denne interaksjonen kan serveren lære hva du vil se. Følgelig reagerer den ideelt ved å gi riktig informasjon til brukerne.

  Hva er RNG i videospill, og hvorfor kritiserer folk det?

Under den første forespørselsfasen inkluderer nettleseren en «Godta»-overskrift som beskriver filtypene den kan godta. Så selve overskriften varsler serveren om de foretrukne filleveringsformatene for opprettelsen av hele nettstedet eller nettappen.

Det er imidlertid tider når serveren ikke overholder reglene satt av klienten eller nettleseren. Dermed leverer den ikke innholdet i riktig format, noe som resulterer i en «406 Not Acceptable»-feil. Det indikerer at serveren ikke er i stand til å gi den forventede dataleveringen.

Her er noen dyptgående forklaringer bak «406 Not Acceptable»-feilen i WordPress:

Uoverensstemmelse i innholdstype

Feilen «406 Not Acceptable» oppstår når serveren ikke er i stand til å levere det forespurte innholdet i et riktig format. Formatet skal være kompatibelt med «Innholdstypen» som er oppgitt i forespørselsoverskriften.

For eksempel, hvis en klient ber om og forventer et HTML-svar fra serveren, kan serveren bare sende JSON eller XML. Derfor vil det føre til en innholdstypefeil og forårsake og vise feilen.

Klientens forespørsel inkluderer en «Godta»-overskrift som viser medietypene den er villig til å godta for svaret. Dermed vises en feilmelding som sier «406 ikke akseptabelt» hvis serveren ikke er i stand til å levere innholdet i noen av de oppførte medieformatene.

En feilmelding som sier «406 Not Acceptable» vil vises hvis serveren ikke er i stand til å levere innholdet i noen av de oppførte medieformatene. Dessuten oppstår det når serveren ikke godtar de forespurte medieformatene eller hvis «Godta»-overskriften mangler i klientens forespørsel.

Ugyldige språkinnstillinger

Det foretrukne språket for svaret er angitt av «Godta-språk»-overskriften i klientens forespørsel. Så «406 Not Acceptable»-feilen vises hvis serveren ikke har det forespurte innholdet tilgjengelig på noen av de oppførte språkene.

Dette kan skje hvis serveren ikke støtter de forespurte språkene. Det oppstår også hvis klientens foretrukne språk ikke samsvarer med innholdet som er tilgjengelig.

Uoppfylte tegnsettkrav

Tegnsettene som klientens forespørsel kan godta, er oppført i «Accept-Charset»-overskriften. En feilmelding med koden «406 Not Acceptable» kan dukke opp hvis serveren ikke er i stand til å gi det forespurte innholdet i noen av de oppførte tegnsettene.

Dette skjer hvis serveren ikke støtter de forespurte tegnsettene. Dessuten skjer det når tegnsettets valg av klienten er i konflikt med det tilgjengelige innholdet

Regler håndhevet av Mod_Security

Mod_security er en servermodul som legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å bruke visse regler. I mellomtiden kan noen mod_security-regler være for stramme og vurdere noen klientforespørsler som potensielt farlige.

Når en klients forespørsel utløser en av disse reglene, kan det resultere i generering av en «406 Not Acceptable»-feil.

Motstridende tema eller plugin

Konflikter mellom temaer eller plugins som er installert kan også forårsake feilmeldingen «406 Not Acceptable». Disse komponentenes inkompatibilitet eller feil kode kan forhindre riktig oppretting av innhold, noe som vil resultere i feilen.

Derfor er det avgjørende å finne og fikse eventuelle plugins eller temaer som forårsaker kompatibilitetsproblemet.

Dårlig serverkonfigurasjon

Feil eller feil serverkonfigurasjon kan bidra til feilen «406 Not Acceptable». Feil MIME-typer eller feil innstillinger for innholdsforhandling er eksempler på dette.

Med jevne mellomrom kan nettleseren be om en viss MIME-type fra serveren. Eksempler på MIME-typer inkluderer JPEG-bilder, visse videoformater og enkel tekst. Hvis serveren ikke kan gi den forespurte MIME-typen, for eksempel JPEG-bilder, får du en 406-feil.

  Hvordan skrive blogginnlegg med AI [+8 Tools]

Bufferproblemer

Ved å lagre kopier av tidligere genererte svar, kan bufring øke hastigheten på et nettsted. Bufret svar kan imidlertid resultere i «406-feilen hvis svaret er utdatert, feilaktig eller feilaktig slettet.

Du må sørge for at cache-plugins og server-side cacher ikke hindrer innholdsleveringen. Derfor må du sjekke og tømme hurtigbufferen med jevne mellomrom for å forhindre denne feilen.

Det er på tide å feilsøke feilen siden du har lært om de potensielle årsakene til «406 Not Acceptable»-feilen.

Det er forskjellige måter å fikse «406 Not Acceptable»-feilen i WordPress. Men vi vil gå gjennom de enkleste måtene å løse problemet på. Men før du gjør noen endringer på nettstedet ditt, må du ta en sikkerhetskopi av hele nettstedet og databasen.

Bruke en plugin

Du kan enkelt fikse feilen «406 Not Acceptable» ved å gå til nettstedets .htaccess-fil. Bare gå gjennom følgende trinn:

  • Logg inn på WordPress-nettstedets dashbord.
  • Gå til Plugin > Legg til ny og skriv inn WP File Manager i søkeboksen
  • Installer og aktiver deretter plugin-en
  • Klikk Filbehandling og høyreklikk deretter .htaccess-filen som ligger i public_html-mappen.
  • Klikk nå på koderedigering og rediger .htaccess-filen
  • Legg inn følgende kode i koderedigeringsprogrammet. Sett koden på den nøyaktige posisjonen i bildet.
  • <IfModule mod_security.c>
        SecFilterEngineOff
        SecFilterScanPOSTOff
        </IfModule>

    La oss nå gå videre til en annen prosess for å fikse 406-feilen fra WordPress.

    Mens du feilsøker «406 Not Acceptable»-feilen i WordPress, kan du gå gjennom forespørselshodene. Her er en steg-for-steg tilnærming:

  • Sørg for at «Godta»-overskriften er riktig formatert og viser de tillatte medieformatene på riktig måte.
  • Fjern eventuelle motstridende eller ikke-støttede verdier fra «Godta»-overskriften.
  • Kontroller at «Accept-Language» og «Accept-Charset»-overskriftene er nøyaktige.
  • Du kan besøke
  • Bekreft plugin- og temakompatibilitet

    For å fikse «406 Not Acceptable»-feilen, må du også sjekke temaet og pluginens kompatibilitetsproblem.

  • Deaktiver hver eneste plugin på WordPress-nettstedet ditt.
  • Aktiver et standardtema som Twenty Twenty One
  • Ta en titt på om «406 Not Acceptable»-feilen forsvinner
  • Hvis ikke, bytt tema ett om gangen og reaktiver plugins for å finne det motstridende
  • Oppdater eller erstatt eventuelle utdaterte eller inkompatible plugins eller temaer som forårsaker problemet.
  • Sjekk serverkonfigurasjonen

    Du må sørge for at serveren din er konfigurert for å oppfylle kravene til WordPress-siden din. Bare gå med på følgende prosess:

  • Undersøk serverens innholdsforhandlingsinnstillinger, MIME-typer og mod_security-regler
  • Gjør disse innstillingene passende for WordPress-nettstedet ditt.
  • Hvis du trenger mer hjelp, snakk med serveradministratoren eller vertsselskapet ditt.
  • Tøm cacher på nettstedet ditt

    Å tømme cacher er et viktig trinn i feilsøking av feilen «406 Not Acceptable». Her er trinnene du kan følge:

  • Tøm cachene til WordPress-nettstedet ditt ved å bruke en hvilken som helst cache-plugin som W3 Total Cache eller WP Super cache.
  • Tøm alle server-side cacher som kan inneholde utdaterte eller skadede svar, for eksempel Varnish eller Redis cache.
  • Innholdsleveringsnettverksproblemer

    Hvis du bruker et CDN for å øke ytelsen til nettstedet ditt, må du bekrefte konfigurasjonen. Du må sørge for at den viser de nyeste versjonene av filene på nettstedet ditt. Dette er trinnene du kan følge:

    • Tøm bufferen til CDN-en din for å forsikre deg om at den serverer den nyeste versjonen av WordPress-nettstedet ditt.
    • Kontroller at CDN er nøyaktig konfigurert for å levere ønsket innhold.
    • Undersøk eventuelle konflikter mellom WordPress-nettstedet ditt og CDN.
      9 utfordringer og risikoer i cloud computing og strategier for å forhindre dem

    Test flere enheter og nettlesere

    Hvis et nettleserspesifikt problem forårsaker feilen «406 Not Acceptable», følger du disse trinnene for å løse det:

  • Test nettstedet ditt på flere nettlesere og plattformer (stasjonær datamaskin, mobil og nettbrett), inkludert Safari, Firefox, Chrome og andre.
  • Sjekk om en bestemt nettleser eller enhet er årsaken til «406 Not Acceptable»-problemet.
  • Se etter eventuelle CSS- eller JavaScript-problemer som er nettleserspesifikke, og ta de nødvendige tiltakene.
  • Søk eksperthjelp

    Hvis du har prøvd alle de ovennevnte metodene og fortsatt ikke kan løse feilen, følg disse trinnene:

  • Rådfør deg med en WordPress-utvikler for å løse problemet
  • Ta kontakt med støttepersonellet til vertsselskapet ditt
  • Informer dem grundig om problemet og handlingene du tidligere har prøvd.
  • Beste forebyggingspraksis mot «406 Not Acceptable»-feil

    406-feilen kan oppstå under en rekke omstendigheter, men du kan fikse den med noen små forebyggende tiltak. Derfor må du bruke en proaktiv tilnærming for å vedlikeholde nettstedet ditt og implementere optimalisering.

    Her er de forebyggende tiltakene du kan ta for å redusere sjansene for å støte på feilen «406 Not Acceptable»:

  • Oppdater WordPress Core, Plugins og temaer regelmessig. For det meste inkluderer oppdateringer kompatibilitetsforbedringer og feilrettinger, noe som reduserer sannsynligheten for en «406 Not Acceptable»-feil.
  • Kontroller at nye plugins og temaer er kompatible med gjeldende WordPress-versjon før du installerer dem. I tillegg, ikke glem å gå gjennom brukertilbakemeldinger, vurderinger og støttefora for å måle plugin-en eller temaets pålitelighet.
  • Optimaliser de essensielle filtypene som bilder, skript og stilark på WordPress-nettstedet ditt. Du kan redusere sjansen for serverrelaterte feil ved å redusere filen via komprimering.
  • Sørg for at serveren er riktig konfigurert for å håndtere ulike filformater og innholdstyper. Snakk dessuten med vertsleverandøren din for å sikre at MIME-typer og innstillinger for innholdsforhandling gjøres riktig.
  • Bruk et pålitelig CDN for å distribuere innholdet på nettstedet ditt over forskjellige servere globalt. Det hjelper til med å redusere serverbelastningen, øke hastigheten på nettstedet og redusere muligheten for å støte på serverrelaterte problemer.
  • Implementer caching-mekanismer, for eksempel caching på serversiden eller caching-plugins, for å lagre og levere innhold som ofte brukes.
  • Gjennomfør regelmessige sikkerhetsrevisjoner for å finne sårbarheter og sørge for at nettstedet ditt er trygt fra angripere.
  • Sjekk serverloggene ofte for merkelige eller gjentatte problemer, for eksempel feilen «406 ikke akseptabelt». Logger kan hjelpe deg raskt å oppdage og fikse problemer ved å avsløre kildene til feilen.
  • Siste tanker

    Når du surfer på et nettsted, kan det være veldig irriterende for besøkende å møte «406 ikke akseptabelt». Dessuten kan det være spesielt plagsomt for nettstedeiere eller tjenesteleverandører. Derfor har vi gitt de beste tilnærmingene i denne veiledningen for å løse feilen «406 ikke akseptabelt».

    Til tross for at 406-feilen ikke er blant de vanligste WordPress-problemene, bør du være forsiktig med den.

    Denne feilen kan unngås ved å løse problemene vi har nevnt. Ved å fikse feilen vil du kunne gi brukerne dine en mer strømlinjeformet nettleseropplevelse og aldri miste en besøkende.

    Du kan også utforske hvordan du fikser feilen «Kunne ikke åpne Stream No Such File or Directory» i WordPress.