Hovedpunkter
- Shure Aonic 50 Gen 2 støykansellerende hodetelefoner leverer forbedret batteritid, god lydkvalitet og enestående byggekvalitet.
- Disse hodetelefonene er behagelige å ha på og har en elegant, profesjonell design i sort.
- ShurePlus PLAY-appen gir mulighet for omfattende tilpasning av lyd-EQ, noe som gir en fleksibel lydopplevelse.
Aonic 50 Gen 2-designet er ikke vesentlig forskjellig fra den første modellen, men det har fått oppgraderinger som bedre batteritid, forbedret hybrid ANC, Snapdragon Sound og flere romlige lydmoduser.
Shure er et kjent navn innen lydteknologi, og de originale Aonic 50-hodetelefonene ble godt mottatt og ofte ansett som en sterk utfordrer til Sonys WH-1000XM4. Dette er en stor sammenligning, med tanke på hvor dominerende XM4 var. Nå er Shure Aonic 50 Gen 2 aktive støykansellerende hodetelefoner her, med et solid utvalg av forbedringer i en allerede førsteklasses pakke.
Men med tanke på Aonic 50 Gen 2s prisklasse, som plasserer disse hodetelefonene i konkurranse med Sony, Bose, Bowers & Wilkins og andre markedsledere, reflekterer prisen lydkvaliteten?
Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hodetelefoner leverer enestående byggekvalitet i et elegant sort design. Med en batterilevetid som har økt fra 20 til 45 timer, støtter de et bredt spekter av Bluetooth-kodeker, inkludert Snapdragon Sound. Hodetelefonene låter bra rett ut av esken, men ShurePlus PLAY-appens tilpassbare EQ er et kjærkomment tillegg.
Batteritid | Opptil 45 timer |
Mikrofoner | 6 |
Merke | Shure |
Driverstørrelse | 50mm |
Vekt | 334g / 11,8oz |
Støykansellering | Ja |
Sammenleggbar | Nei |
Tilkobling | Bluetooth, 3,5 mm |
IP-rating | N/A |
Støttede kodeker | SBC, AAC, LDAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, Snapdragon Sound |
Fordeler
- Stilig og komfortabel design
- Utmerket byggekvalitet
- God lydkvalitet, effektiv ANC
- Omfattende tilpasningsmuligheter via en app
- God batteritid
Ulemper
- Standard EQ trenger justeringer
- Kan føles litt tunge over lengre lyttesesjoner
Stil og konstruksjon
Shure introduserte de nye Aonic 50 Gen 2-hodetelefonene på IFA 2023, som umiddelbart vakte oppmerksomhet. Første generasjon Aonic 50 så bra ut, hadde utmerket lyd og var et flott første sett med Bluetooth ANC-hodetelefoner for selskapet. Men en god første generasjon kan gjøre det vanskelig for oppfølgeren. Hvordan forbedrer man noe som allerede er så godt mottatt?
Shure ser ut til å ha startet med den generelle stilen til Aonic 50 Gen 2, med den nye generasjonen kun tilgjengelig i svart. Resultatet er et elegant, men likevel profesjonelt utseende uten farger og prangende elementer, designet for å signalisere at disse hodetelefonene er seriøse. De er også ekstremt godt bygget, med en metallramme og robuste hengsler, sammen med polstrede øreputer og et justerbart hodebånd med tilsvarende polstring.
Det er minimalt trykk på hodet mitt under bruk, og selv etter flere uker med jevnlig bruk, forblir Aonic 50 Gen 2 komfortable. Øreklokkene omslutter de fleste ører, noe som er perfekt for både komfort og passiv støyreduksjon, og totalt sett er dette et behagelig sett med hodetelefoner.
Shure har unngått berøringskontroller, noe jeg er positiv til, og foretrekker fysiske knapper som ikke aktiveres ved et uhell. Knapper finnes rundt høyre øreklokke, inkludert strøm- og volumknappene, i tillegg til en tilpassbar treposisjons glidebryter som styrer ANC-alternativene som standard. Noen vil kanskje oppleve denne konfigurasjonen som litt travel, men ærlig talt, når hodetelefonene er på og du hører på musikk med ANC aktivert, tenker du ikke på knappene lenger.
Shure inkluderer en reiseveske med hardt skall sammen med Aonic 50 Gen 2, som er praktisk når du er på farten, og har en fin innerlomme for å oppbevare en USB-C-ladekabel og en 3,5 mm til 3,5 mm jack-kabel.
Tilkobling og batteritid
Den betydelig forbedrede batteritiden var et av hovedtemaene da Shure annonserte andre generasjon Aonic 50. Den originale modellen hadde 20 timers spilletid, men Aonic 50 Gen 2 mer enn dobler dette, og leverer opptil 45 timer. Dette er en nøyaktig påstand, Aonic 50 Gen 2 varer i flere dager ved skrivebordet mitt før de trenger lading.
Aonic 50 Gen 2 har også en praktisk hurtigladefunksjon, med 15 minutter lading som gir opptil fem timers avspilling. Det er en flott funksjon som de fleste hodetelefoner nå har, noe som gjør det frustrerende når den ikke er tilstede.
Aonic 50 Gen 2 støtter også et stort utvalg av Bluetooth-kodeker. Det er en av de største kodekssamlingene du finner på et sett med hodetelefoner, og inkluderer støtte for høyoppløselig streaming, som forventet. Aonic 50 Gen 2 støtter Sonys LDAC, sammen med AAC og SBC. I tillegg er det støtte for Qualcomms aptX, aptX HD, aptX Adaptive og aptX Voice.
Men det stopper ikke der. Aonic 50 Gen 2 støtter også Snapdragon Sound, som krever en smarttelefon eller en annen enhet med en Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Dessverre har jeg ikke tilgang til en slik enhet, så jeg har ikke kunnet teste denne funksjonen selv. Snapdragon Sound er imidlertid designet for å levere bedre romlig lyd, tapsfri lyd og høy oppløsning, og generelt forbedret lydoverføring.
Til tross for all kodekstøtte for Aonic 50 Gen 2 og den utmerkede lydkvaliteten når de er tilkoblet, kan tilkoblingen noen ganger være litt vanskelig. Det tok meg 10-15 minutter å koble Aonic 50 Gen 2 til den bærbare datamaskinen min, og forsøkte prosessen flere ganger. Jeg hadde en lignende opplevelse med et Android-nettbrett, selv om det koblet seg til en Android-smarttelefon (en Tecno Phantom V Flip og en Nothing Phone 2) nesten umiddelbart.
Når du først har klart å koble til, er tilkoblingskvaliteten god og stabil, og det store utvalget av Bluetooth-kodeker kan ikke ignoreres.
En kablet tilkobling er selvfølgelig også et alternativ, med den medfølgende 3,5 mm kabelen.
Lydkvalitet og ANC
Jeg har hatt glede av å bruke Aonic 50 Gen 2. De 50 mm spesialtilpassede driverne låter bra rett ut av esken, og standardinnstillingen vil passe de fleste. Det er imidlertid tider når den høye enden er litt overdrevet og hard, mens andre ganger føles det som om den lave enden kunne trenge litt mer kraft. I andre øyeblikk overvelder den høye mellomtonen, og klarheten i stemmer og instrumenter går tapt. Dette gjør lydbildet litt smalt til tider, og du kan finne deg selv å ville bruke ShurePlus PLAY-appen, som har en veldig praktisk parametrisk equalizer – mer om dette om litt.
Aonic 50 Gen 2 er ikke referansehodetelefoner. Det virker som de har en nesten V-formet tuning, med større vekt på de høye frekvensene fremfor de lave. For det meste låter musikken bra, men det finnes spor jeg ikke var helt fornøyd med. For eksempel hadde ikke Crosby, Stills og Nashs «Helplessly Hoping» de samme harmoniske melodiske kvalitetene som vanlig, ettersom mellomtonen var litt ute av balanse. Et annet spor jeg har hørt mye på i det siste, Anish Kumars «Little Miss Dynamite», høres litt skarpt ut, og den høye enden gir noen ubehagelige øyeblikk.
Den romlige modusen gjør noen nyttige endringer, og legger litt mer dybde til det generelle lydbildet og gir litt kvalitet i mellomområdet. Romlig modus er imidlertid ikke standardmodusen de fleste velger når de lytter til musikk, og endringene den gjør andre steder i den lave enden (den klassiske romlige lyden) betyr at du sannsynligvis ikke vil bruke den hele tiden. Den er ganske morsom for livemusikk, men det er sikkert.
ANC
ANC er et annet område Shure har oppgradert på Aonic 50 Gen 2, og gir forbedringer til Max-innstillingen, samt innføringen av en ny MaxAware-innstilling. Jeg er fornøyd med Aonic 50 Gen 2 ANC. Den blokkerer en god del eksternt volum i Max-innstillingen, og hjelper deg å konsentrere deg uten avbrudd.
Som med de fleste ANC-hodetelefoner, er visse høye og lave lyder vanskeligere å blokkere, men så lenge mesteparten av støyen fjernes, er jeg fornøyd. For eksempel er den lave brummingen fra en buss på vei inn til byen fortsatt merkbar, men følelsen av isolasjon så snart du setter på hodetelefonene er mer enn litt merkbar.
Den nye MaxAware-innstillingen er interessant, og kombinerer ANC med en transparensmodus i et forsøk på å blokkere og la de riktige lydene passere. Jeg bruker sjelden transparensmoduser fordi jeg bruker hodetelefoner for å lytte til ting, ikke omverdenen, men MaxAware prøver i det minste å redusere noe av den vanlige eksterne støyen.
Justering av Aonic 50 Gen 2 EQ
Som nevnt ovenfor, har ShurePlus PLAY-appen et omfattende EQ-alternativ. Det er en av de beste tilpassbare EQ-ene du finner i en ledsager-app, og på mange måter er det en spillendring for Bluetooth-hodetelefoner. Andre lydselskaper bør merke seg hva Shure tilbyr i forhold til de begrensede EQ-ene som finnes andre steder.
Standard EQ-forhåndsinnstillingene er ikke spesielt nyttige, da alle fokuserer på å justere ett enkelt frekvensområde – som for eksempel bassforsterkning eller diskantforsterkning, osv. Men den tilpassbare parametriske EQ-en er der appen virkelig blir nyttig, og lar deg leke og justere Aonic 50 Gen 2s lydkvalitet akkurat slik du vil ha den. Det er litt vanskelig å venne seg til, og du kommer sannsynligvis til å flytte et band ved et uhell, men de omfattende tilpasningsmulighetene gir Aonic 50 Gen 2 en ekte allsidighet når det gjelder lyd.
Nå kan du (og bør sannsynligvis) argumentere for at du til den prisen for hodetelefonene ikke skal måtte rote med EQ-innstillingene for å finne en rimelig lydopplevelse. Jeg vil hevde at standard lydprofilen til Aonic 50 Gen 2 er god nok for de fleste, men det er svært velkomment å ha de ekstra alternativene, spesielt med tanke på konkurrentene i dette førsteklasses hodetelefonprisnivået.
Er Shure Aonic 50 Gen 2 verdt pengene?
Shure Aonic 50 Gen 2 koster 350 dollar, som er en svært konkurransedyktig prisklasse fylt med noen av de beste hodetelefonene på markedet. For 50 dollar mer kan du kjøpe Bowers & Wilkins Px7 S2e eller Sonys WH-1000XM5 – begge prisbelønte sett med trådløse ANC-hodetelefoner. Sennheisers Momentum 4-hodetelefoner er rundt 60 dollar billigere og har utmerket ANC.
Shure har fått mye riktig med Aonic 50 Gen 2. Byggekvaliteten er eksepsjonell, og det er tydelig at Aonic 50 Gen 2 er bygget for å vare. Deretter har du den enorme økningen i batteritid, som gir fra 20 til 45 timers spilletid, sammen med introduksjonen av hurtiglading. Selv om lydkvaliteten kanskje ikke passer for noen kresne audiofile, er det en god helhetlig lytteopplevelse, som er enormt forbedret med den utmerkede ShurePlus PLAY-appen.
Jeg liker virkelig Shure Aonic 50 Gen 2. Jeg har brukt dem overalt i flere uker, tatt dem med på reiser, lyttet til musikk innendørs og utendørs, og alt i mellom. Men jeg har en irriterende følelse av at til tross for hvor gode disse hodetelefonene er, kan det være noe litt bedre der ute som koster omtrent det samme, og det er en vanskelig posisjon å være i.
Uansett tviler jeg på at du vil bli skuffet om du kjøper et par Aonic 50 Gen 2.
Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hodetelefoner leverer enestående byggekvalitet i en elegant svart design. Med en batterilevetid som har økt fra 20 til 45 timer, støtter de et bredt spekter av Bluetooth-kodeker, inkludert Snapdragon Sound. Hodetelefonene låter bra rett ut av esken, men ShurePlus PLAY-appens tilpassbare EQ er et kjærkomment tillegg.