PC-skjermen vil ikke sove automatisk (Windows 10)

Windows 10 har en innebygd funksjon der, hvis systemet ditt er inaktivt for lenge, vil det begynne å sette visse komponenter i dvale. Denne søvnprosessen starter med at skjermen låses ved inaktivitet, etterfulgt av at skjermen slås av, dvs. går i dvale, og slutter med at hele systemet går i hvilemodus.

Brukere kan velge når noen av komponentene på systemet deres settes i dvale. Både skjermen og systemet kan stilles inn til å gå i dvale etter en periode med inaktivitet som en bruker kan velge. Innstillingen brukes på en strømplan-basis og på en strømtilstand-basis, dvs. hvis systemet kjører på batteri eller hvis det er koblet til.

Overvåk hvilemodus, forklart

Dvalefunksjonen for skjermen er automatisk. Hvis en bruker aldri endrer den, vil den bruke standardinnstillingen og gå inn i dvale tilsvarende. Standardinnstillingene har vanligvis en liten tidsavbruddsperiode, slik at skjermen sannsynligvis vil gå i dvale om 2-5 minutter.

  Fresh Paint-appen krasjer hele tiden i Windows 10 (LØST)

Skjermen vil ikke sove automatisk (løsninger)

Hvis Windows 10 ikke vil sette skjermen i dvale, kan det være flere årsaker bak det. Prøv rettelsene nedenfor for å finne ut hva som hindrer skjermen i å gå i dvale.

1. Sjekk strømplaninnstillingene

Det er mulig at skjermen ikke vil sove fordi det ikke er på tide for den å gå i dvale. Tidsavbruddsperioden kan ha blitt satt for lang, og du kan forvente at skjermen går i dvale tidligere.

Åpne Filutforsker.
Lim inn følgende i stedslinjen og trykk på Enter.

Control PanelHardware and SoundPower Options

I kolonnen til venstre velger du «Velg når du vil slå av skjermen».
Åpne rullegardinmenyen under Batteri og tilkoblet for Slå av skjermen og velg en kortere tidsperiode.
Klikk på Lagre endringer.

2. Sjekk aktive/kjørende apper

Noen apper vil blokkere Windows 10 fra å hvile skjermen og systemet selv om brukeren har vært inaktiv. Vanlige eksempler på denne typen apper er mediespillere, torrentklienter og nedlastingsbehandlere.

  Lag, og rediger videoer, legg til bilder, tekst og tilpasset lyd [Windows Phone]

Sjekk hvilke apper som kjører på systemet ditt, og om noen av dem sannsynligvis er ansvarlig for å blokkere hvilemodus for skjermen.

Enhver pågående oppgave eller skript kan også blokkere skjermen fra å gå i dvale.

3. System søvnblokkere

Mens systemets hvilemodus og monitorsøvn er to forskjellige ting, er det mulig at en app som blokkerer systemet ditt fra å sove, også blokkerer skjermen fra å gå i dvale. Følg dette trinnet for å finne ut hvilken app som blokkerer søvn.

Åpne ledetekst med administratorrettigheter.
Kjør denne kommandoen: powercfg /requests.
Listen over apper som kommandoen returnerer blokkerer systemet fra å sove.

4. Tving søvnmonitor

Du kan tvinge skjermen til å sove ved å stille inn strømknappen for å slå av skjermen.

Åpne Filutforsker.
Lim inn dette i plasseringslinjen Kontrollpanel Maskinvare- og SoundPower-alternativer og trykk på Enter.
I kolonnen til venstre klikker du Velg hva lukking av lokket gjør.
Åpne rullegardinmenyene for Når jeg trykker på strømknappen, og velg Slå av skjermen for både batteri og plugg inn alternativer.
Trykk på strømknappen for å sette skjermen i dvale.

  Microsoft Photos.exe Høy minnebruk (LØST) på Windows 10

5. Fjern andre enheter

Noen enheter koblet til systemet ditt, f.eks. en ekstern harddisk kan hindre systemet i å sove. Hvis harddisken din har sin egen strømkilde, er det desto mer sannsynlig at den forhindrer dvale på skjermen eller systemet. Koble fra enheter og se om systemet går i dvale.

6. Deaktiver USB-selektiv suspendering

Prøv å deaktivere USB-selektiv suspendering. Det er ment å spare strøm ved selektivt å slå av USB-porter som ikke brukes, men det kan forstyrre hvilefunksjonen.

Åpne Filutforsker.
Lim inn dette i plasseringslinjen Kontrollpanel Maskinvare- og SoundPower-alternativer og trykk på Enter.
Klikk på Endre planinnstillinger ved siden av den aktive planen.
Klikk på Endre avanserte innstillinger.
Utvid USB-innstillinger i vinduet som åpnes.
Sett USB Selective Suspend til Deaktiver.
Start systemet på nytt for godt mål.

Konklusjon

Monitoren kan slås av manuelt, men den innebygde dvalefunksjonen er åpenbart bedre siden den automatiserer funksjonen. Hvis skjermen ikke vil sove, er det mest sannsynlig en app som hindrer det. Gå gjennom alle appene dine som kjører for øyeblikket, og du vil kunne finne ut hvilken som blokkerer systemets søvn.