Hvordan installere LightningBug GTK-temaet på Linux

LightningBug er et vakkert, gulaktig GTK-tema for Linux. Den kommer i to varianter: mørk og lys. Designet minner om Mac OS, men med et unikt gult skjær. Slik installerer du det på Linux!

Laster ned LightningBug

LightningBug GTK-temaet er tilgjengelig for alle Linux-brukere via Gnome-look.org-temanettstedet. For å få tak i dette temaet, start med å gå over til LightningBug Gnome-look.org-siden.

Når du er på LightningBug-siden, finner du «Filer»-knappen. «Filer»-området har et bredt utvalg av LightningBug-temapakkefiler å laste ned. Valgene inkluderer LightningBug Dark, LightningBug Light, LightningBug Light Solid og LightningBug Dark Solid.

Inne i «Filer»-området, se til «DL»-kolonnen. Når du er i denne kolonnen, klikker du på den blå «DL»-knappen ved siden av temaet du ønsker å laste ned for å hente LightningBug-temapakken.

Trekker ut LightningBug

LightningBug-temaet distribueres på internett gjennom Tar XZ-arkiver. Disse arkivene er nyttige og lar Linux-skapere distribuere temafiler effektivt. Du kan imidlertid ikke bruke temafiler som er pakket i Tar XZ-formatet. De må trekkes ut først.

  Slik bruker du xargs-kommandoen på Linux

For å starte utvinningsprosessen på datamaskinen din, må du starte et terminalvindu. For å starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk CD-kommandoen for å gå inn i «Nedlastinger»-katalogen der LightningBug-temapakken ble lastet ned.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen kan utvinningen begynne. Bruke tar-kommandoen til å dekomprimere LightningBug-temapakken du lastet ned fra Gnome-look.org.

For å trekke ut LightningBug Dark GTK-temapakken, bruk kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Dark.tar.xz

For å trekke ut LightningBug Light GTK-temapakken på datamaskinen din, kjør følgende terminalkommando.

tar xvf Lightningbug-Light.tar.xz

For å trekke ut LightningBug Light Solid-temapakken på datamaskinen din, må du kjøre kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Light-Solid.tar.xz

Vil du trekke ut LightningBug Dark Solid GTK-temaet på datamaskinen din? Utfør kommandoen nedenfor.

tar xvf Lightningbug-Dark-Solid.tar.xz

Installerer LightningBug

Nå som LightningBug GTK-temaet er fullstendig pakket ut i mappen «Nedlastinger», kan installasjonen av temaet begynne. Det er to måter å installere LightningBug GTK-temaet på på Linux. Disse to installasjonsmetodene er kjent som «enkeltbruker» og «systemomfattende».

  Hvordan spille Company of Heroes på Linux

Enkeltbrukerinstallasjonsmetoden er ideell for Linux-brukere som ikke deler PC og ikke vil at andre brukere skal få tilgang til LightningBug GTK-temaet. Den systemomfattende installasjonsmetoden er best for brukere som har flere kontoer på Linux-systemet og ønsker at hver bruker skal få tilgang til LightningBug-temaet.

I denne veiledningen vil vi dekke begge metodene. For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T eller søke etter «Terminal» i appmenyen.

Enkeltbruker

Det første trinnet i å installere LightningBug i enkeltbrukermodus er å lage en ny mappe med navnet «.themes» i hjemmekatalogen din. Denne mappen lar Linux-skrivebordsmiljøer laste inn temaer kun for brukerkontoen din.

For å opprette den nye mappen, bruk mkdir-kommandoen nedenfor.

mkdir -p ~/.themes/

Etter å ha opprettet den nye temamappen, bruk CD-kommandoen til å flytte terminalvinduet til «Nedlastinger»-katalogen der LightningBug GTK-temaet tidligere ble pakket ut.

cd ~/Downloads/

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk mv-kommandoen til å installere LightningBug GTK-temaet til «.themes»-mappen.

mv Lightningbug*/ ~/.themes/

Når kommandoen er fullført, er installasjonen fullført. Bekreft at installasjonen var vellykket ved å utføre ls-kommandoen nedenfor.

ls ~/.themes

Systemomfattende

For å installere LightningBug GTK-temaet i systemomfattende modus, start med å gå til «Nedlastinger»-katalogen i hjemmemappen din, der temapakken tidligere ble pakket ut.

cd ~/Downloads

Når du er i «Nedlastinger»-mappen, må du logge på root-brukerkontoen, siden installasjon i systemomfattende modus krever endring av noen systemmapper.

sudo -s 

Nå som terminalen har root-tilgang, installer LightningBug GTK-temaet i /usr/share/themes/-mappen ved å bruke mv-kommandoen nedenfor.

mv Lightningbug*/ /usr/share/themes/

Etter at kommandoen er fullført, er LightningBug GTK-temaet installert. Herfra bruker du ls-kommandoen for å bekrefte at den var vellykket.

ls /usr/share/themes/ 

Aktiverer LightningBug

LightningBug GTK-temaet er nå installert på din Linux-PC, men det er ikke standard GTK-tema. Grunnen til dette er at det å installere et GTK-tema ikke gjør det til standardutseendet på Linux-skrivebordet. Disse tingene må endres manuelt.

  Se på stjernene på din Linux-PC med Stellarium

Hvis du er usikker på hvordan du endrer standard GTK-temaet på Linux til LightningBug, kan vi hjelpe! Følg sammen med en av guidene som er lenket nedenfor for å lære om hvordan du endrer standard GTK-temaet på Linux!