Slik legger du inn lydkommentarer og talemeldinger til Facebook i Chrome

Noe av det beste med Facebook er at det holder oss koblet til venner og familie uansett hvor de er, enten vi sitter foran datamaskinene våre eller går nedover gaten med våre mobile enheter. De som bruker det på farten bør kjenne til Facebooks Messenger-applikasjon, som lar brukere chatte med venner gratis over internett. Foruten enkel tekst, har Messenger også en stemmeopptaksfunksjon for de som er for late til å skrive ut meldingene sine. Facebook har ennå til gode å bringe det samme alternativet til nettversjonen (og det vil kanskje aldri), noe som etterlater oss skrivebordsbrukere ute i kulden. Det er der Talk and Comment, en lett Chrome-utvidelse, kommer til unnsetning.

  Slik bruker du Google Chromes skjulte lesermodus

Hensikten med verktøyet er ganske selvforklarende: å la deg sende lydmeldinger og legge inn lydkommentarer på Facebook. Utvidelsen er ganske enkel å sette opp og konfigurerer seg automatisk ved installasjon. Fortsett å lese etter pausen for å finne ut hvordan det fungerer.

Når den er installert, krever Talk and Comment din tillatelse for å bruke datamaskinens mikrofonenhet. Alt du trenger å gjøre er å klikke «Tillat» når du blir bedt om det.

Du skal nå se en Mic-knapp i kommentarfeltet under alle Facebook-innlegg samt i Facebook-chatten.

For å legge inn en lydkommentar eller melding, klikk og hold denne knappen nede til den blir rød, si hva du vil, og når du er ferdig, slipp ganske enkelt opptaksknappen for å laste opp talemeldingen. Den gir deg en URL som blir til en spillbar talemelding når den sendes.

  Slik legger du til gateadresser manuelt i Chromes automatiske utfyllingsalternativ

Det beste er at alle mottakerne kan spille av talemeldingen eller kommentaren selv om de ikke har Chrome-utvidelsen installert. Dessuten er det ingen grense for tidspunktet for hvert stemmeopptak.

Det eneste forbeholdet med utvidelsen er at den ikke tilbyr noen tilpasningsalternativer overhodet. Så igjen, det trenger egentlig ikke noen.

Talk and Comment fungerer på alle stabile versjoner av Google Chrome. Du kan installere den via lenken nedenfor.

Installer Talk and Comment fra Chrome Nettmarked