Kontroller Android-appers internettilgang fullstendig

Android er mye mindre restriktiv sammenlignet med iOS og Windows Phone. Det lar faktisk brukere gjøre mye mer enn det de fleste trenger, som til og med inkluderer ting som å konfigurere hvordan appene som er installert på enheten din kobles til Internett. Standard Android-brannmuren gjør en god jobb med å blokkere innkommende angrep fra nettet, men det er ikke den definitive løsningen for å holde dataene dine trygge mot inntrengere. Det er heller ikke konfigurerbart å bestemme hvilke apper som kan (eller ikke kan) gå på nettet under lagerinnstillinger. Grey Shirts NoRoot Firewall-app for Android tar sikte på å løse dette ved å gi deg full kontroll over hver apps tilgang til Internett, og la deg filtrere trafikken ved å dirigere den gjennom en VPN-tilkobling, alt uten behov for root-tilgang.

  Nye funksjoner i Firefox 30 for skrivebord og Android

Appens enkle grensesnitt har fem faner øverst, som lar deg navigere mellom delene Hjem, Ventende tilgang, Apper, Globale filtre og Tilgangslogg.

Når du trykker på «Start»-knappen under Hjem-fanen, ber appen om tillatelse til å avskjære Internett-trafikk. Bare sjekk alternativet «Jeg stoler på denne applikasjonen» nedenfor og trykk OK. NoRoot Firewall vil da opprette en VPN-tilkobling for deg og lede all trafikk gjennom den. Formålet med denne VPN-tilkoblingen er å beskytte dataene dine og blokkere ondsinnede pakker.

Når en app prøver å få tilgang til Internett, får du automatisk et varsel, som lar deg tillate eller nekte tilgang på farten, samt lagre valget ditt for fremtidige tilfeller. Apper som ikke har blitt foretatt tilgang eller avslag vises under NoRoot-brannmurens «Venter på tilgang».

  Sidebar Launcher legger til et utskyvbart multitasking-panel til Android

Den gir deg også muligheten til manuelt å angi «tillate» eller «nekte» tilgang for individuelle apper fra apper-fanen, både for Wi-Fi- og 3G-tilkoblinger.

En annen veldig nyttig bit om appen er at den lar brukere lage filterregler (enten globale eller individuelle) basert på IP-adresse, vertsnavn eller domenenavn, slik at de kan spesifisere hvilke tilkoblinger som skal tillates eller nektes for spesifikke IP-adresser til appene. Disse filtrene kan administreres under fanen Globale filtre.

Tilgangsloggen fører en oversikt over apper som tidligere har prøvd å gå på nettet. Dette lar deg se når en bestemt apptype applikasjon eller tjeneste prøvde å få tilgang til internett.

  Rediger tall og funksjoner Midtberegning og legg til konstanter [Android]

Til slutt støtter ikke NoRoot Firewall IPv6 for øyeblikket, noe som hindrer den i å fungere med LTE-enheter, selv om utvikleren allerede jobber med en løsning.

Appen er tilgjengelig gratis i Google Play Store. Du kan laste den ned til enheten din fra lenken nedenfor.

Installer NoRoot Firewall fra Play Store

[via Lifehacker]