Slik bruker du styreflatemodus på iPhone og iPad for å velge tekst

Enten du bruker en iPad Pro som erstatning for den bærbare datamaskinen eller du er en veikriger som bor på iPhone, er det viktig å kunne navigere gjennom tekst og velge om nødvendig. Det er også enklere enn du kanskje tror.

Det er tydelig på dette tidspunktet at Apple har gjort en spesielt dårlig jobb med å gjøre tekstnavigering og valg på iOS-enheter til noe som er naturlig å oppdage. Hvis du går dypt nok inn i Apples nettbaserte kunnskapsbase, kan du komme over noen av teknikkene som såkalte strømbrukere har benyttet seg av i årevis. Men hvis du ikke har tid eller lyst til det, dekker vi deg. Nedenfor finner du noen av de beste og enkleste måtene å flytte gjennom (og velge) tekst på både en iPhone og en iPad.

  Trådløst tastatur Touchpad fungerer ikke (feilsøkingsveiledning)

Dessverre gir ikke Apple iPhone- og iPad-funksjonene paritet når det kommer til håndtering av tekst, noe som ikke bare bidrar til å forvirre saker, men betyr at folk må huske flere måter å gjøre det samme på. Siden både iPhone og iPad kjører iOS, er det spesielt irriterende.

Sett det merkelige ved Apples designbeslutninger på en side, her er hvordan du går frem for å krangle tekst på iPhones og iPads.

Slik bruker du styreflatemodus på en iPhone eller iPad

Uansett hvor mye vi ber om det, er det usannsynlig at Apple vil gi iPhone, eller mer spesifikt iPad, støtte for styreflater når som helst snart. Heldigvis er det en måte å få en slags programvarebasert styreflate rett ut av esken. Denne metoden krever at du bruker det virtuelle tastaturet, men forutsatt at du er det, trykk og hold på mellomromstasten for å aktivere en bevegelig peker. Sveip fingeren over tastaturet for å flytte pekeren dit du vil.

  Slik beskytter du arbeidsbøker, regneark og celler mot redigering i Microsoft Excel

Hvis du bruker en iPad med et fysisk tastatur, kan du trykke og holde hvor som helst på skjermen for å flytte markøren, og sveip over skjermen vil flytte den.

Hvis du bruker en iPhone med 3D Touch, har du et annet alternativ; trykk hardt hvor som helst på tastaturet for å oppnå samme resultat.

Hvordan velge tekst på en iPad

Dette er en funksjon som mange som bruker iPads på heltid kanskje ikke vet om, men det kan være en game changer hvis du skriver eller redigerer mye tekst.

Med markøren blinkende, trykk med to fingre én gang for å velge et ord. Dobbelttrykk med to fingre for å velge en setning, eller trippeltrykk med to fingre for å velge et avsnitt. Dette alene kan være en av Apples best bevarte hemmeligheter.

  Hvordan vise kart offline

Hvordan velge tekst på en iPhone

Dessverre fungerer ikke to-finger-tilnærmingen på iPhone, og måten trykk samhandler med tekst på er også annerledes. På en iPhone, og med markøren blinkende, dobbelttrykk på et ord for å velge det. Hvis du vil velge flere ord eller setninger, er den eneste løsningen å dra gripehåndtakene i begynnelsen og slutten av valget.

Hvis du bruker en iPhone med 3D Touch, trykk hardt hvor som helst på tastaturet for å gå inn i styreflatemodus og trykk deretter fastere for å utvide tekstvalget etter behov.