De beste måtene å sikkerhetskopiere Mac-en på

Hver datamaskinbruker bør ha en vanlig sikkerhetskopi. Fra utilsiktet slettede filer til sviktende harddisker til naturkatastrofer, det er for mange ting som kan gå galt til å bare stole på flaks. Her er de beste måtene å sikkerhetskopiere Mac-en på.

Det er mange måter å sikre at filene dine ikke går tapt, og nesten alle av dem innebærer å oppbevare en kopi av filene dine et annet sted. Enda bedre er å holde en kopi et sted hendig for problemer som tapte filer eller sviktende utstyr og en annen kopi et sted utenfor stedet. Vi vil gå gjennom de beste sikkerhetskopieringsmetodene for macOS-brukere spesielt, selv om mange av disse tjenestene vil fungere for Windows.

Sikkerhetskopier hele stasjonen til skyen

Sikkerhetskopiering av hele stasjonen til skyen er den mest tilgjengelige formen for sikkerhetskopiering. Den krever ingen ekstra maskinvare – bare en konto hos en nettleverandør – og vil sikkerhetskopiere alt automatisk, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å miste filer. Den første sikkerhetskopieringen kan ta litt tid, spesielt hvis du har en Internett-tilkobling med lav opplastingshastighet (og du må se på disse ISP-datakapslene). Men prosessen er vanligvis dødenkel.

Det er mange forskjellige leverandører som tilbyr planer, men vi velger ut to gode her.

  Hvordan lage en seng i Minecraft

Backblaze: Ingen tull backup

Bakgrunn integreres veldig bra med macOS, mer enn de fleste andre sikkerhetskopieringstjenester der ute (som det er mange av). Det er ikke engang en app å administrere, siden den installeres i en preferanserute i innstillingene dine. Det er utrolig enkelt å sette opp og administrere selv for den uerfarne brukeren.

De tilbyr «ubegrenset» lagringsplass for $5 i måneden, som for personlige brukere alltid vil være nok å sikkerhetskopiere datamaskinen.

Arq: En DIY Cloud Backup

Hvis du heller vil administrere lagringen din selv, kan du bruke Arq for å sikkerhetskopiere automatisk til Amazon S3 eller andre lagringsleverandører (til og med Backblazes B2 Storage). Du kan sikkert gjøre det manuelt, men Arq gjør en veldig god jobb med å administrere de irriterende delene for deg.

Sikkerhetskopier til en ekstern harddisk

Hvis du ikke stoler på skyen eller ønsker å overføre filer raskt mellom datamaskiner, er det sannsynligvis ideelt for deg å investere i en ekstern harddisk og sikkerhetskopiere hele stasjonen til den. Vi anbefaler faktisk å kombinere denne metoden med en online backup for å dekke basene dine. Det er raskt og enkelt å gjenopprette filer fra den eksterne harddisken din, og du har sky-sikkerhetskopien som en…vel, sikkerhetskopi i tilfelle noe skulle skje med den eksterne harddisken.

Du vil sannsynligvis ha en harddisk som er minst dobbelt så stor som hovedharddisken din, og du kan finne store 4 TB eksterne harddisker for rundt $100.

Her er appene vi anbefaler for å sikkerhetskopiere din Mac til en ekstern stasjon.

  Hvordan fikse CBS All Access som ikke fungerer på Amazon Firestick

Time Machine: innebygd i macOS

Selv om du sikkert bare kan dra filene dine over til en ekstern harddisk, er det bedre å bruke en app for å gjøre det automatisk. På macOS er det ingenting som slår enkelheten til Apples innebygde Time Machine.

I tillegg til å sikkerhetskopiere filene dine automatisk, lagrer Time Machine disse endringene på den eksterne stasjonen hver gang du endrer en fil. Du kan bla bakover i tid og se gamle versjoner av filer, eller gjenopprette filer du har slettet. Du kan lese guiden vår for å sette opp Time Machine på Mac-en din for å komme i gang.

Carbon Copy Cloner: En oppgradering til Time Machine

Mens Time Machine absolutt vinner for enkelhet og kompatibilitet, vil du av og til ha flere funksjoner. Carbon Copy Cloner tilbyr oppstartbare sikkerhetskopier, støtte for RAID-konfigurasjoner og et kraftig planleggingssystem for å administrere når sikkerhetskopieringene skal finne sted.

Lagre spesifikke dokumenter i skyen

Hvis du bare har noen få dokumenter du trenger å sikkerhetskopiere og ikke vil kaste bort plass på å sikkerhetskopiere hele stasjonen, kan du oppbevare viktige dokumenter i skylagring. Siden du vanligvis ikke lagrer hundrevis av gigabyte, er disse tjenestene alle gratis (selv om de alle har «proffe» alternativer med mer lagringsplass).

En ting å huske på er at skysynkronisering teknisk sett ikke er det samme som sikkerhetskopiering. Ja, du vil ha dokumentene dine lagret på et eget sted, men endringer du gjør i en fil på datamaskinen (som å slette filen) skjer også overalt hvor filen synkroniseres. Så de tilbyr ikke mye beskyttelse mot ting som å slette filene dine ved et uhell med mindre tjenesten du bruker holder gamle versjoner av filer rundt.

  Send en melding for å la noen få vite hvorfor du ringer

Når det er sagt, hvis du lider av noe som en krasjet harddisk eller stjålet bærbar PC, kan du i det minste stole på å kunne laste ned dokumentene dine. Her er noen av våre favoritttjenester.

iCloud Drive: 5 GB gratis

iCloud Drive er et nytt tillegg til iCloud-pakken og vil lagre skrivebords- og dokumentmappene dine i skyen, laste dem ned når du trenger dem og faktisk spare deg for litt plass i prosessen. Den kommer med 5 GB gratis, men du må forstå at denne plassen deles med andre iCloud-funksjoner og andre Apple-enheter (som iPhone og iPad), noe som gjør at den fylles opp ganske raskt. Du kan lese guiden vår om iCloud-optimalisert lagring for å sette den opp, eller deaktivere den helt hvis iCloud Drive er full.

Google Disk: 15 GB gratis

Google Disk tilbyr mest lagringsplass av alle de gratis alternativene som er oppført her. Den kommer også med deres flotte kontorpakke og integreres fint med Gmail og andre Google-tjenester. De har også et synkroniseringsverktøy for automatisk sikkerhetskopiering av en bestemt mappe, slik at du ikke trenger å laste opp filene dine via nettgrensesnittet. Denne lagringen deles med Gmail, men med mindre du har titusenvis av e-poster, vil den sannsynligvis ikke gjøre noe.

Dropbox: 2 GB gratis

Dropbox er designet med tanke på delt lagring og forretningsapplikasjoner. Den kommer med en liten mengde gratis lagringsplass, og kan synkroniseres automatisk, men fokuset er mer på arbeidssentrert bruk.

OneDrive: 5 GB gratis

En Microsoft-anbefaling for din Mac? Avhengig av situasjonen din, kan OneDrive fungere bra for deg. Du får 5 GB ledig plass og macOS-appen deres fungerer bra. Mer til poenget, hvis du allerede er en Office 365-abonnent, har du en full én terabyte med OneDrive-plass inkludert i abonnementet ditt.

Bildekreditt: dourlekkasje/Shutterstock