Hvorfor ser bilder annerledes ut når jeg skriver dem ut?

Hvis du noen gang har prøvd å skrive ut bilder fra datamaskinen, er det en god sjanse for at du har blitt overrasket – hvis ikke skuffet – over hvordan de kom ut. La oss se på hvor du kan gå galt og hvorfor bilder ofte ser annerledes ut når du skriver dem ut.

Hvilke bilder skriver du ut?

Det første stedet du kanskje går galt er med selve bildene du prøver å skrive ut. For å få gode resultater må du bruke originale filer med høy oppløsning. Bildene som kommer rett fra smarttelefonen din er fine, men versjonene du har lastet opp til Facebook eller Instagram er det ikke – sosiale medier komprimerer og reduserer bilder aggressivt.

I testen min hvor jeg lastet opp en fil med høy oppløsning, 2,7 MB, 5166×3444 piksler til Facebook og deretter lagret den fra tidslinjen min, endte jeg opp med en fil på 74kb, 960×640 piksler. Den filen har bare 2,7 % av de originale bildedataene. Det ser knapt bra ut på skjermen min, så det kommer ikke til å se bra ut på trykk. Eller i det minste trykt i alle størrelser større enn 3″ x 2″.

Hvis du vil skrive ut et bilde som noen har merket deg på sosiale medier, er det beste alternativet å ta kontakt med dem og be dem sende deg den høyoppløselige originalen. Hvis du tok bildet, hent originalen fra telefonen eller kameraet og skriv det ut – ikke versjonen du lastet opp til Facebook. Det er den eneste måten å få et godt trykk på.

  3 LinkedIn-funksjoner som hjelper deg med bedre nettverk

Hvor lys er skjermen din?

Et veldig vanlig problem med trykte bilder er at de, sammenlignet med bildet på skjermen, ser veldig triste og mørke ut. Dette er fordi skjermer og trykte bilder er fundamentalt forskjellige ting: en skjerm viser bilder ved å sende ut lys direkte, mens en utskrift reflekterer omgivelseslyset.

Siden en skjerm i seg selv er en lyskilde, ser bilder nesten alltid mye lysere ut med mer levende farger på skjermen enn de gjør når de skrives ut. De fleste har lysstyrken og metningen skrudd opp altfor høyt. Du må huske at skjermen din bare viser de underliggende bildedataene: hvis skjermen din er lys får det bildet til å virke lyst, men det betyr ikke nødvendigvis at bildet er lyst i originalfilen.

Å konvertere det du ser på skjermen til en utskrift er en av de store utfordringene med høykvalitets fotoutskrift. Det tar tid og å lære av feilene dine for å bli god på det. Jeg er fortsatt forferdelig på det. Et par ting du kan gjøre er:

Kalibrer skjermen for mer nøyaktige farger.
Skru ned lysstyrken på skjermen mye.
Bruk histogrammet mens du redigerer for å få en bedre ide om hvordan skyggene og høylysene dine er.

  Spill Gud mens du fyller jorden med dyr [Paid]

Hvordan er skriveroppsettet ditt?

Selv om du har alt perfekt konfigurert på datamaskinen din, vil du fortsatt ikke få flotte utskrifter hvis skriveren ikke er opp til jobben. De fleste standard blekk- eller laserskrivere er bare ikke laget for utskrift av høykvalitetsbilder. De er ok hvis du vil skrive ut noen Powerpoint-lysbilder, men ikke hvis du vil ha noe du faktisk kan sette på veggen din.

Det første trinnet er å få en skriver som faktisk er opp til jobben. Vår søsterside ReviewGeek har en flott oppsummering av fotoskrivere for ethvert budsjett. Deretter trenger du fotopapir av høy kvalitet – det gjør en forskjell. Det siste trinnet er å sørge for at skriveren er satt opp riktig med de riktige driverne og fargeprofilene.

Hvis alt dette høres litt mye ut, kan du få bildene dine skrevet ut profesjonelt, som vi skal se på neste gang.

Hvem gjør utskriften?

«Profesjonell» utskrift er en ganske stor kategori og går fra forferdelig til utrolig. I den nedre enden har du dårlige butikker som bare vil skrive ut hvilken som helst fil du gir dem for noen få dollar. I den høye enden har du mesterhåndverkere som vil skrive ut, ramme inn og montere et fem fots panorama for noen hundre dollar. Som sagt er utvalget bredt.

  Hvordan sette opp et Zoom-møte i Outlook

Hvis du har fått bildene dine skrevet ut av noen i den nedre delen av serien, eller ved å bruke en apotekmaskin, er det normalt å forvente at utskriftene kommer litt tilbake. Det du må gjøre er å se på utskriftene, vurdere hva som er galt med dem, og deretter gjøre redigeringene til originalfilene og få dem skrevet ut på nytt. Øk lysstyrken hvis bildene er for mørke. Hvis de ser gule ut, fikser hvitbalansen. Fortsett med dette til du får bilder som ser ut som du vil. Det kan ta noen ganger, men siden det er billig, vil du ikke bryte banken.

På den annen side, hvis du går med en high-end trykkeri, bare snakk med dem; de er ekspertene. Be dem se gjennom filen din og lage en mindre prøveutskrift. De vil normalt være mer enn glade for å hjelpe.

Den beste mellomtingen er å gå til en kamerabutikk som også skriver ut bilder. Personalet vil være kunnskapsrike og gjerne hjelpe eller gi råd.

Hvordan få bedre utskrifter

Så det er noen av de vanlige måtene utskriftsprosessen bryter sammen og ikke gir deg de resultatene du ønsker. For å unngå alle fallgruvene:

Bruk originalfiler av høy kvalitet.
Pass på at skjermen ikke er for lys eller for mettet.
Hvis du er seriøs, kalibrer skjermen.
Rediger bildene dine ved hjelp av histogrammet.
Skaff deg en god skriver eller bruk en profesjonell.
Gjør testutskrifter og fiks deretter eventuelle problemer.