Hvordan kontrollere når et bilde vises i PowerPoint

Når du animerer objekter i PowerPoint-presentasjonen din, kan du hjelpe deg med å kontrollere tempoet du gir informasjon til publikum. Vi har vist deg hvordan du skjuler et objekt i PowerPoint. La oss nå se på de forskjellige måtene å få et objekt til å vises.

Animer objektene dine

Om en liten stund skal vi gå gjennom hvordan du setter starttid og hastighet for en animasjon, men først må vi bestemme hvilken type animasjon vi vil gi objektene våre.

Hvis du ikke allerede har satt inn et bilde i presentasjonen din, fortsett og gjør det nå ved å gå til «Sett inn»-fanen og klikke på «Bilder»-knappen.

Gå videre og plasser bildet der du vil ha det og bruk hvilken som helst formatering du ønsker. Deretter, med bildet ditt valgt, bytt til fanen «Animasjoner».

Du vil de vanligste animasjonene vises rett på båndet; klikk en for å bruke den.

Hvis du ikke ser en du liker, klikker du på den lille nedpilen nederst til høyre i animasjonene for å se hele listen.

I rullegardinmenyen vil du se mange flere animasjoner du kan bruke, og du kan finne enda flere ved å klikke på noen av «Mer…»-alternativene nederst i menyen. PowerPoint tilbyr mange animasjoner.

  Legg til nye ord eller rediger gjeldende ord i nettleserens ordbok

Vi skal gå med en enkel Fade-animasjon for eksempelet vårt her, men de samme teknikkene gjelder uansett hva du velger. Når du har valgt animasjonen din, vises et tall øverst til venstre i objektet. Dette tallet angir rekkefølgen objektet vil vises i på lysbildet hvis du har mer enn én animasjon. I dette eksemplet har vi bare ett objekt med en animasjon, så vi vil bare se tallet «1».

Nå, hvis vi spiller av presentasjonen vår, vil bildet vises etter at du klikker med musen (det er standardmetoden for å starte en animasjon, men mer om det senere).

Hvis vi legger inn et annet bilde i blandingen og gir det en animasjon, vil vi se tallet «2» vises ved siden av det, noe som betyr at det vil være det andre objektet som vises på lysbildet. La oss prøve det. På det andre bildet skal vi velge «Float In»-animasjonen.

Nå vil du se tallet 2 vises ved siden av objektet.

Og her er hvordan det ville se ut i selve presentasjonen.

Ganske ryddig, ikke sant? Som du kan se, kan du kontrollere hvilket bilde som vises først og hvordan det vises i presentasjonen.

Du kan også bruke flere animasjoner på et enkelt objekt. Dette er nyttig for alle slags ting. Du kan bruke flere animasjoner for ekstra vekt, eller du får et objekt til å vises på og deretter forsvinne fra lysbildet før du går videre.

  Hvordan finne ut om MacBook-en din lades

I dette eksemplet skal vi få et objekt til å vises, for så å legge litt ekstra vekt på det etterpå.

Velg først objektet og gå deretter over til fanen «Animasjoner». Denne gangen klikker du på «Legg til animasjon»-knappen. Du må velge animasjonene herfra hvis du vil bruke flere animasjoner.

Når den er valgt, vises en rullegardinmeny som ser ut akkurat som rullegardinlisten for utvidede animasjoner vi viste deg tidligere. Vi har allerede brukt Fade-animasjonen på objektet vårt, så denne gangen skal vi velge «Teeter»-animasjonen fra «Emphasis»-delen.

Nå vil du se både tallet 1 og 2 ved siden av objektet, som indikerer rekkefølgen animasjonene vil skje i.

Slik ser det ut i aksjon. Først blekner det inn, og så vakler det litt.

Nå som du forstår hvordan du bruker animasjoner, la oss snakke om hvordan du kontrollerer timingen deres.

Stille inn starttid og hastighet for animasjonen

Det er tre tilgjengelige alternativer for å få animasjonen til å starte:

Ved klikk: Dette gjør at animasjonen begynner når du klikker med musen. Det er også standardutløseren.
Med forrige: Dette starter objektanimasjonen samtidig som den forrige animasjonen.
Etter forrige: Dette gjør at animasjonen begynner etter at den siste animasjonen er ferdig.

  Frittstående Google Docs & Sheets-apper er nå tilgjengelig i Play Store

For å finne disse innstillingene, velg objektet du animerer, gå til «Animasjoner»-fanen, og klikk deretter på boksen ved siden av «Start».

Velg startalternativet du ønsker fra rullegardinmenyen.

Du kan også angi en varighet for animasjonen. Hvis du endrer varigheten, går animasjonen saktere eller raskere. Hvis du for eksempel har et objekt inn ved å fly inn fra venstre, men det flyr inn litt for raskt, kan du øke varigheten for å få det til å bevege seg saktere.

Du kan også legge til en forsinkelse som skjer før animasjonen starter. Denne forsinkelsen skjer basert på hvilken startinnstilling du bruker. For eksempel, hvis startinnstillingen er «On Click» og du har en forsinkelse på to sekunder, vil animasjonen starte to sekunder etter at du har klikket. Hvis startinnstillingen er «Etter forrige» og du har en forsinkelse på fem sekunder, vil animasjonen starte fem sekunder etter at den forrige animasjonen er ferdig.

Alternativene du har tilgjengelig for å manipulere hvordan og når objekter vises er nesten uendelige. Lek litt med disse funksjonene, og du vil lage en flott presentasjon på kort tid!