Hvordan sende høykvalitetsbilder på nettet

Hvis du vil sende originale bilder av høy kvalitet til venner og familie, så er det egentlig bare én god måte å gjøre det på: med en skylagringsleverandør. Sosiale nettverk som Facebook og Instagram lagrer ikke de originale filene; de reduserer kvaliteten, slik at sidene lastes raskere. Selv gode, dedikerte fototjenester som 500px gjør det.

Dette er ikke et problem hvis du bare legger ut bilder slik at folk kan se dem på smarttelefoner eller datamaskiner, men hvis du vil at de skal kunne skrive ut bildene, må du gi dem høykvalitetsfiler.

Hva teller som «høykvalitets»-filer?

Bildene smarttelefonkameraet ditt – eller et hvilket som helst riktig kamera – kan ta er langt større og av høyere kvalitet enn sosiale medier kan håndtere. Hvis hvert bilde på Instagram-feeden din var 2 MB og 12 megapiksler, ville du brenne gjennom datalokket på kort tid. Saken er at disse høyoppløselige filene på 2 MB er akkurat det du vil ha hvis du skal skrive dem ut, angi dem som skrivebordsbakgrunn eller gjøre noe annet enn å se dem i riktig størrelse på sosiale medier.

  Slik starter du programmer på Mac-en din

Her er et bilde av meg jeg lastet opp til Facebook – det var 2,7 MB og 5166×3444 piksler. Da jeg lastet det ned fra tidslinjen min, var det 74 KB og 860×640 piksler. Du kunne knapt skrive det ut på et frimerke!

Generelt, når vi snakker om høykvalitetsfiler, mener vi originalbildene rett fra telefonen eller kameraet eller, hvis du har gjort noen endringer, en lagret kopi i full oppløsning. Hvis du fotograferer RAW, kan du sende eksporterte JPEG-er i full oppløsning; RAW-filer i full størrelse kan være litt uhåndterlige, spesielt hvis den andre personen ikke har appene til å håndtere dem. Dette er den typen filer som de vil kunne skrive ut fine utskrifter fra.

Ikke bare last ned bildene du vil dele med folk fra Facebook-siden din. Få dem fra datamaskinen eller smarttelefonen.

  Hvordan endre språket i Microsoft Word

Skydeling: Den beste, enkleste og billigste løsningen

For noen år siden var skylagring en konkurransedyktig markedsplass. Nå er det en vare: det er massevis av tjenester som er villige til å tilby deg gigabyte med gratis lagringsplass. De tre vi generelt anbefaler er Dropbox, Google Drive og Microsoft OneDrive.

Hvilken av de tre du bruker spiller ingen rolle. De er alle ganske like, og de har alle desktop- og mobilapper.

Dropbox har det verste gratisnivået på 2 GB. Med mindre du allerede bruker Dropbox, er det sannsynligvis ikke den du skal bruke.
Det har du sannsynligvis allerede Google Disk; du får 15 GB gratis lagringsplass med en Gmail-konto. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal bruke, er det et trygt valg.
Bruker du PC har du også Microsoft OneDrive. I likhet med Google Disk får du 5 GB gratis. Det beste med det er at for $100/år (samme pris Dropbox og Google tar for 1 TB lagringsplass) gir Office 365 deg 1 TB lagringsplass hver for seks Microsoft-kontoer og tilgang til Microsoft Office. Hvis du skal betale, er det det beste alternativet.

  Slik sletter du en gruppechat i WeChat

Plasser alle høykvalitetsfilene du vil sende i én enkelt mappe i den valgte skylagringsappen, og la den laste opp. Med mindre du deler tusenvis av DSLR-bilder, kommer du ikke i nærheten av å nå grensene for gratis lagringsplass. Høyreklikk på mappen og velg det relevante delingsalternativet. Sjekk ut vår komplette guide for å dele filer og mapper med skylagringsapper for mer.

Del lenken og nå vil alle som har den kunne gå inn og laste ned høykvalitetsbildene.

Ikke mer å gå rundt til vennene dine og se en veldig uskarp versjon av et bilde du tok på kjøleskapet deres.

En merknad for profesjonelle

Hvis du er en profesjonell fotograf som ønsker å dele bilder med kunder, vil skylagringsmetoden ovenfor fungere, men kan være litt vanskelig å administrere. I stedet bør du sjekke ut dedikerte nettbaserte klientgallerier og korrekturtjenester som PhotoProofPro og PixieSet. De ekstra funksjonene de tilbyr er imidlertid langt utenfor behovene til vanlige mennesker.