Hvordan sette opp og bruke en iPhone X, iPhone XR, iPhone XS eller iPhone XS Max

Så du har fått deg en skinnende ny iPhone, men det er alt…. forskjellig. Apples iPhone 2018, sammen med iPhone X, er en stor avvik fra alt som kom før, og vi skal fortelle deg hvordan du bruker dem.

Du trenger ikke å ha fulgt iPhone så godt som mulig i løpet av de siste par årene for å vite at Apple har endret ting. iPhone X innledet en ny bølge av iPhones som er uten Hjem-knapp, og som endrer måten iPhone fungerer på på mange flere måter enn bare hvordan du går ut av en app. Fjerningen av Touch ID og ankomsten av Face ID er en av de største små endringene iPhone har sett, og det påvirker hvordan iOS fungerer fra autentisering av kjøp til å skrive inn passord. Tapet av Hjem-knappen var enormt, og det endrer mye av muskelminnet du har bygget opp gjennom årene.

Men boy oh boy, er nødt til å lære noen gester på nytt en liten pris å betale for det du får i retur. Vi vet at det er en læringskurve å forholde seg til, uansett hvor flotte de nye iPhone-ene er. Det er derfor vi har satt sammen en samling av de mest nyttige instruksjonene vi har, alle rettet mot å hjelpe deg med å bli kjent med din nye telefon. Innen du har lest alt her, vil du være en ninja-kriger på iPhone.

  Slik fikser du at GIMP Eraser ikke fungerer

Med det sagt, la oss komme i gang.

Trykk på skjermen for å vekke telefonen

Med fjerningen av Hjem-knappen, er det å vekke iPhone nå et spørsmål om å bare trykke på skjermen og se den gå i gang. Telefoner har gjort dette i årevis, men det er flott å kunne gjøre det med en iPhone. Det er noe fancy trykkdeteksjon som skjer for å prøve å unngå utilsiktede berøringer som vekker skjermen også.

  Oversett tekst og finn orddefinisjoner på farten med flytende oversetter

Sveip bunnen av skjermen for å bytte apper

De nye iPhone-ene har mange bevegelser for å komme seg rundt iOS, men det kan være litt vanskelig å gå inn i appbytteren. Her er den enkle måten å bytte mellom nylig brukte apper. Dette er en funksjon som mange mennesker ikke drar best nytte av, men når du legger den til repertoaret av sveiper, vil du aldri gå tilbake.

Lær alle de nyttige bevegelsene

Det er mange andre ting du kan gjøre med en rask gest, og vi dekker dem alle rett her. Hvem visste at det var så mange forskjellige måter å vifte med en finger på en skjerm?

Slå av din nye iPhone

Du vil bli overrasket over hvor forskjellige noen veldig grunnleggende ting er med ankomsten av de nye iPhonene. Som for eksempel bare å skru av tingen. Du trenger kanskje ikke å gjøre det ofte, men når du gjør det, ville det være nyttig hvis du visste hvilke knapper du skulle trykke på.

  Hvordan sjekke om Apple har tilbakekalt MacBook-en din (for gratis reparasjoner)

Ta et skjermbilde uten en Hjem-knapp

Å ta et skjermbilde har ikke blitt vanskeligere med oppdateringen, men uten Hjem-knappen fungerer det annerledes. Skjermbilder er flotte måter å vise folk apper eller hvordan man gjør noe, og vi bruker dem mye!

Bruk styreflatemodus for å velge tekst

Apple gjorde en veldig dårlig jobb med å gjøre denne funksjonen synlig, men visste du at du kan gjøre iPhone-tastaturet om til en styreflate? Du gjør nå. Det er noen bonustips som kan være nyttige hvis du også eier en iPad.

Konfigurer og bruk Apple Pay

Apple Pay er fortsatt en ukjent helt for iPhone og Apple-økosystemet som helhet, og ting endret seg mye med ankomsten av Face ID. Uten Touch ID for å autentisere, må du nå gi din iPhone oppmerksomhet før den lar deg betale. Det høres klønete ut, men det er det ikke.

Sett opp og bruk Siri

Siri er ofte fleip av vitser, men det er mer enn brukbart hvis du jobber innenfor dens begrensninger. Men hvordan bruker du det hvis du ikke har noen Hjem-knapp? Ikke bekymre deg, vi gir deg lowdownen.