De beste måtene å lese nyheter på iPhone eller iPad

iPhone og iPad er flotte for å konsumere nyheter, enten det er aktuelle saker eller det siste om favorittidrettslaget ditt. Spesielt iPad er ideell til å slappe av og lese, og vi skal fortelle deg hvordan du får mest mulig ut av det.

Med App Store fylt til randen med nye apper for din iPhone eller iPad, kan det være vanskelig å vite hvilke du skal laste ned og i noen tilfeller kjøpe. Med Apple som tilbyr sin egen nyhetsleseapp, Apple News, trenger du i det hele tatt å prøve en tredjepartsløsning? Vi vil foreslå at ja, du gjør det, og vi skal fortelle deg om noen av appene vi bruker for å holde deg oppdatert på hva som skjer rundt oss, på tvers av mange forskjellige kategorier.

Noen av disse appene vil være gratis, og noen vil kreve et gebyr. Vi lar deg bestemme om det er verdt å betale for å lese nyheter.

La oss hoppe inn!

Nærende

Feedly er en app og tjeneste som fikk mye oppmerksomhet da Google la ned sin Google Reader RSS-tjeneste for noen år siden, og med god grunn. En gratis Feedly-konto gir deg omtrent samme funksjonalitet som den tidligere Google Reader, og det er apper tilgjengelig for iPhone og iPad som gjør lesing til en behagelig opplevelse. Du kan legge til dine egne nyhetskilder, og Feedly kommer også med noen forslag hvis det er noe du liker.

  Hvordan lage og administrere en innholdsfortegnelse i Microsoft Word

En gratis Feedly-konto gir deg tilgang til nyheter fra opptil 100 kilder samt iPhone, iPad og nettapper, med annonser satt inn i feedene dine. Hvis du vil bli kvitt annonsene, samt legge til ubegrensede kilder, bør du vurdere Feedly Pro-abonnementet på $5,41 per måned. Hvis du leser mye, er det verdt det, og det er mange flere funksjoner også.

Last ned Feedly fra App Store

Nuzzel

Tilnærmingen Nuzzel tar er veldig forskjellig fra andre apper, fordi den ikke samler nyhetskilder som sådan. I stedet sporer den personene du følger på sosiale nettverk og viser deretter koblingene de snakker om. Jo mer folk snakker om en lenke, jo mer anses den for å være viktig. Nuzzel vil vise deg lenken, i tillegg til alle personene du følger og som aktivt snakker om den. Det gjør Nuzzel til en flott kilde til innhold fordi det betyr at du alltid vil se lenker som du vanligvis ikke vil komme over. Bonusen? Nuzzel er gratis.

Last ned Nuzzel fra App Store

  Hvordan sende høykvalitetsbilder på nettet

Apple Nyheter

Apple News-appen kommer på hver iPhone og iPad, og det betyr at den er unikt plassert for å bli det beste stedet for nyheter. Appen er uten tvil den fineste av gjengen å bruke, og det kan bety mye for noen mennesker, inkludert oss. Det er ikke bra hvis kildene til nyheter er svake, og selv om Apple News har mye å velge mellom, har den ikke alt tilgjengelig, og du kan ikke bare gi den en RSS-feed og sende den på vei. Nettsteder må velge å støtte Apple News, noe som betyr at det sannsynligvis er noen nettsteder og personer du leser som ikke er tilgjengelige i Apple News. Det kan være et problem, i likhet med måten deling av nyheter fra appen gjør URL-en til en spesiell Apple News URL, noe som gjør den ubrukelig for alle som ikke har den installert.

Last ned Apple News fra App Store

Ulest

En klassisk RSS-leser som har eksistert lenge, Unread er appen som mange av de såkalte iOS-kraftbrukerne vil presse deg mot, og med god grunn. Det er en fin app, men likevel diskré. Det kommer ut av veien og lar innholdet snakke, noe som ikke er noe mange konkurrerende apper kan si.

Det som gjør oss til så store fans av Unread er det faktum at det er en god, gammeldags RSS-leser i form av de tidlige App Store-dagene. Den får deg til innholdet du vil ha og kommer umiddelbart ut av veien slik at du kan gjøre det du dro dit for å gjøre: lese ord. For det formål er det mange temaer som endrer måten Unread ser ut, noe som gjør det perfekt for tindere der ute.

  Slik merker du filer på en Mac, iPhone eller iPad

Last ned ulest på App Store

Inoreader

Inoreader fakturerer seg selv som en tjeneste for avanserte brukere, og er en RSS-erstatter med tilhørende apper, akkurat som Feedly. Det som gjør Inoreader så kraftig er dens evne til å tilordne farger til søkeord for å få dem til å skille seg ut, eller lage filtre for å sørge for at spesifikke typer nyhetsartikler vises sammen. Vil du se artikler fra flere kilder, men som inkluderer setningene «iOS» og «RSS» i samme artikkel? Inoreader er appen for deg. Du må opprette en gratis konto for å komme i gang, men når du gjør det, kan du logge på Inoreader iPhone- eller iPad-appen og begynne å lage filtre etter hjertens lyst. Du kan til og med kombinere kraften til Inoreader med Unread, slik at du får det beste fra begge verdener.

Last ned Inoreader på App Store