Slik legger du til forhåndsinnstillinger i Adobe Lightroom

Forhåndsinnstillinger er en av Adobe Photoshop Lightrooms kraftigste funksjoner; med dem kan du bruke de samme innstillingene om og om igjen. De vanligste forhåndsinnstillingene er Develop forhåndsinnstillinger som konsekvent bruker de samme redigeringene på ethvert bilde.

I tillegg til å utvikle forhåndsinnstillinger, har Lightroom forhåndsinnstillinger for de fleste funksjonene. For eksempel er det forhåndsinnstillinger for metadata, forhåndsinnstillinger for import, forhåndsinnstillinger for eksport, nøkkelordsett, forhåndsinnstillinger for lysbildefremvisning, vannmerker og mer.

Mens du kan lage dine egne forhåndsinnstillinger, er det et blomstrende fellesskap og markedsplass med forhåndsinnstillinger laget av andre. La oss se på hvordan du installerer dem i Adobe Lightroom.

Hvorfor bruke forhåndsinnstillinger

De store fordelene med forhåndsinnstillinger er at de er konsekvente og raske. Hvis du alltid gjør de samme få justeringene på et bilde, lar en forhåndsinnstilling deg bruke dem alle med ett enkelt klikk. Dette er flott for profesjonelle fotografer som må behandle hundrevis eller tusenvis av bilder.

  Hva er en WebP-fil (og hvordan åpner jeg en)?

Dessuten, hvis du nettopp har begynt og du ikke er helt kjent med alle Lightrooms redigeringsverktøy, tilbyr forhåndsinnstillinger en måte å gi bildet ditt et unikt utseende mens du lærer å gjøre ting selv. Det er en feil å stole på Develop forhåndsinnstillinger fullstendig, men du kan tenke på dem som superladede Instagram-filtre.

Til slutt, noen av de andre forhåndsinnstillingene gjør Lightrooms mindre kjente funksjoner kraftigere. For eksempel finnes det forhåndsinnstillinger som lar deg eksportere time-lapses direkte fra Lightroom.

Hvordan finne forhåndsinnstillinger

Selv om du kan lage dine egne forhåndsinnstillinger, er det mye enklere å bruke de som er laget av andre. Mange vellykkede, kjente fotografer liker Trey Ratcliff og Jared Polin selge – eller tilby gratis – sine egne forhåndsinnstillinger. Hvis det er noen fotografer hvis arbeid du elsker, er det verdt å sjekke nettsiden deres for å se om de selger noe.

  Hvordan fikse com.apple.mobilephone-feilen 1035

Du kan også finne tusenvis av forhåndsinnstillinger på markedsplasser som GraphicRiver. Hvis det er et spesielt utseende eller preg du vil ha, er det en god sjanse for at noen selger det der.

Slik legger du til Develop Presets til Lightroom Classic CC

Siden Lightroom 7.5 har Adobe endret hvordan Lightroom håndterer forhåndsinnstillinger. Nå er i det minste Develop-forhåndsinnstillinger enklere enn noen gang å legge til. Åpne Lightroom og gå til utviklingsmodulen.

I Forhåndsinnstillinger-delen av venstre sidefelt, klikk på +-ikonet og velg deretter «Importer forhåndsinnstillinger.»

Naviger til forhåndsinnstillingene du vil importere. For dette eksempelet bruker jeg Trey Ratcliffs gratis forhåndsinnstillinger.

  Slik beskytter du identiteten din på nettet

Klikk på «Importer» og forhåndsinnstillingene legges til i sidefeltet under delen «Brukerforhåndsinnstillinger», klare til bruk.

Slik legger du til andre forhåndsinnstillinger i Lightroom Classic CC

For å legge til andre forhåndsinnstillinger er prosessen litt annerledes. Jeg demonstrerer dette med Sean McCormacks Lightroom time-lapse mal.

Åpne Lightroom. På Windows går du til Rediger > Innstillinger. På en Mac går du til Lightroom > Innstillinger.

Velg «Forhåndsinnstillinger»-fanen, og velg deretter «Vis alle andre Lightroom-forhåndsinnstillinger» under Plassering.

Naviger til riktig mappe for forhåndsinnstillingen du vil legge til. For eksempel, siden jeg legger til en lysbildefremvisningsmal, må jeg åpne mappen Slideshow Templates.

Dra og slipp forhåndsinnstillingen i mappen Brukermaler.

Avslutt og start Lightroom på nytt, og forhåndsinnstillingen vil være der klar til bruk.

Forhåndsinnstillinger er en av Lightrooms beste funksjoner. Nå vet du hvordan du installerer forhåndsinnstillinger du ønsker.