Ikke del dine digitale spill med vennens Xbox

Du har kanskje sett råd om hvordan du deler Xbox Ones digitale spill med vennene dine. Men Microsoft har ikke til hensikt at du skal dele spillbiblioteket ditt når du ikke er der. Å gjøre det setter deg i fare.

En kort historie om Xbox One-løfter

Da Microsoft først annonserte Xbox One, kom den med løftet om neste generasjons funksjoner og ville kreve en dedikert internettforbindelse som gjorde at konsollen kunne ringe hjem hver 24. time. I bytte lovet Microsoft at du kunne spille spill uten å sette inn platen (etter første gang) og dele ditt digitale spillbibliotek med venner.

Den 24-timers innsjekkingen var et nødvendig onde for å få disse funksjonene til å skje – spesielt muligheten til å spille platekjøpte spill uten å sette platen inn i Xbox. Hvis du ga bort eller solgte platen din, ville Xbox-en din til slutt vite at du ikke eide spillet lenger og ikke ville la deg spille den digitale kopien lenger.

Dessverre forvirret Microsoft markedsføringen og mislyktes kraftig med skadekontroll. Spillere var ikke fornøyde med en nødvendig internettforbindelse, og Microsoft taklet seg ikke bra da disse spillerne ga sin misnøye høylytt. Sony, derimot, satte på en mesterklasse i å utnytte et annet selskaps feiltrinn.

Til slutt kapitulerte Microsoft og opphevet kravet om internetttelefon hjemme helt. Men med den innrømmelsen fjernet den også de andre store løftene. Spillere måtte sette inn plater, og de kunne ikke dele sine digitale biblioteker. Effektivt fungerer Xbox One nå akkurat som Xbox 360 når det kommer til kjøp, salg og bruk av spill.

  GIFDeck gjør presentasjoner på SlideShare til GIF-er

Ikke merk din venns Xbox som din hjemme-Xbox

Det vanligste rådet for å dele biblioteket ditt er ganske rett frem. Gå til vennens hus, legg til Microsoft-kontoen din på deres Xbox, og merk den Xbox som din hjemme Xbox. I rettferdighet vil dette fungere og gi vennen din permanent tilgang til ditt digitale bibliotek. Men ulempene og risikoen oppveier fordelene.

Her er den verste delen: Du må la Microsoft-kontoen din være logget inn på vennens Xbox. Det betyr at de har tilgang til kredittkortet ditt og kan kjøpe spill og tillegg i ditt navn med pengene dine. For å redusere kjøpsproblemet kan du deaktivere automatisk pålogging på Xboxen deres og kreve en PIN-kode for å foreta kjøp. Men dette er ikke det eneste problemet.

Din venn vil ikke bare ha tilgang til spillene dine; de vil ha kontroll over alle «hjemme Xbox»-fordelene dine. Hvis du har Xbox Live Gold, kan du dele dette med alle som logger på hjemme-Xboxen. Men siden din venns Xbox har blitt merket som din hjemme-Xbox, vil ikke alle som logger på Xbox hjemme hos deg ha Xbox Live Gold. Hvis du har venner og familie som bor hos deg, må de kjøpe gull til seg selv.

Du kan bare dele dine digitale spill som dette med én Xbox. Så mens vennen din kan få tilgang til det digitale biblioteket ditt på Xboxen når som helst, må du være logget på for å få tilgang til spillene på Xbox. Eventuelle venner eller familie som logger på Xbox-en din, må enten logge på som deg eller kjøpe sin egen kopi av spill du eier. Du har i hovedsak gitt dine digitale delingsfordeler til en Xbox som ikke er hjemme hos deg.

  Slik bruker du funksjonen for deling av Google Meet

Du tror kanskje du vil endre hvem som har «Home Xbox» når det er nødvendig, men Microsoft tillater bare fem endringer per år. Det er mer enn nok til å støtte deg hvis en Xbox dør og du får en erstatning, men ikke nok til å la deg bytte til spilling ofte.

Vennligst ikke gi bort Microsoft-legitimasjonen din

Oppføringer som personvern og betaling og fakturering skal skrike «ikke gi tilgang til dette.»

Du kan se på alle advarslene ovenfor og bestemme at vennen din kan stole på, spesielt med den avbøtende teknikken for å blokkere automatisk pålogging og kjøp. Men det er et annet råd noen nettsteder har tilbudt – og det er mye verre.

Disse nettstedene påpeker at bare det å logge på en Xbox midlertidig vil gi tilgang til det digitale biblioteket ditt til alle andre som også logger på. Så her er løsningen deres: gi vennen din Microsoft-kontolegitimasjon, inkludert passordet ditt. Du kan beholde Xbox-en som hjemme-Xbox, og vennen din kan logge på som deg når de vil spille et spill i biblioteket ditt.

Vennligst aldri gjør dette.

Microsoft-kontoer er ikke bare for Xbox. Med din fulle legitimasjon har vennen din tilgang til Microsoft-e-posten din, Onedrive-skylagringen din, Skype-kontoen din, hvilken som helst Windows 10-enhet som er koblet til Microsoft-kontoen din, og betalingsinformasjonen din. I motsetning til metoden ovenfor, er det ingen begrensninger for å hindre vennen din fra å kjøpe Xbox-spill, Microsoft Store PC-spill eller apper med kontoen din.

  Slik legger du sammen rader og kolonner i Microsoft Word

Og igjen, selv om du stoler på vennen din uten tvil, er det en betydelig ulempe med denne metoden. Microsoft lar deg bare logge på en enkelt Xbox om gangen. Hvis du er midt i et spill på Xbox og vennen din logger på Xboxen sin med kontoen din, vil du bli kastet ut, og spillet ditt avsluttes umiddelbart. Bedre håper du nylig hadde en automatisk lagring.

Spilldeling er for når du er sammen med vennene dine

Hvis du lurer på når du kan dele det digitale spillbiblioteket ditt med vennene dine, er svaret ganske enkelt. Du kan dele når du er med vennene dine. Microsoft hadde ikke til hensikt at funksjonene ovenfor skulle være permanente metoder for å dele spill med en Xbox i andres hus. Formålet med Home Xbox-funksjonen er å enkelt dele spillene dine på den mest brukte Xbox-konsollen i huset ditt. Det er en grunn til at Microsoft kaller det «Home Xbox» og ikke «Friend’s Xbox.»

For å dele spill med vennene dine trenger du bare å være sammen med dem. Når dere begge spiller på din venns Xbox, logger du på med Microsoft-kontoen din, så får de tilgang til det digitale biblioteket ditt. Når du er ferdig med å spille, logg av, og spillene dine kommer med deg. Det var det Microsoft hadde til hensikt, og å prøve en hvilken som helst annen rute vil føre til problemer med å få tilgang til spillbiblioteket ditt hjemme – eller enda verre, et vennskap tok slutt på grunn av tapte penger. Ikke ta den risikoen – det er bare ikke verdt det.