Hvordan zippe eller pakke ut filer på en Chromebook

Vil du sende en haug med filer i en e-post, eller kanskje du har mottatt en komprimert ZIP-fil som et vedlegg på Chromebooken din? Enten du vil komprimere eller pakke ut filer, gjør Chrome OS det enkelt å gjøre uten ekstra applikasjoner.

Slik zipper du filer

For å komme i gang, åpne Filer-appen og naviger deg til mappen med filene du vil komprimere.

Når du er her, marker alle filene du vil legge til ved å holde nede Ctrl mens du klikker på hver fil som skal legges til. Høyreklikk deretter på de valgte filene og klikk «Zip Selected» fra kontekstmenyen som vises.

  Legg til notater i en e-post eller en samtaletråd [Chrome]

Filene zippes og legges til en fil som heter «Archive.zip» i gjeldende katalog. Navnet er «Arkiv» som standard, men kan endres til hva du vil etter at det er opprettet.

Nå som du har zippet filene dine, er de klare til å lastes opp og sendes til venner og familie som et vedlegg i en e-post.

Hvordan pakke ut filer

Hvis du har fått tilsendt en ZIP-fil som et vedlegg fra en venn eller et familiemedlem, er det like enkelt å pakke den ut på Chromebook som det er å zippe. Det gjør til og med RAR-filer naturlig også!

  Faces.im bringer Facebook Chat Heads-varsler til Google Chrome

Når det gjelder å pakke ut en fil, gjør Chrome OS ting litt annerledes enn du kanskje er vant til hvis du kommer fra PC eller Mac. I stedet for å åpne filen for å se innholdet, monterer Chrome OS filen som om den var en ekstern stasjon inne i Filer-appen.

Hvis du mottok filen via e-post, last den ned og naviger til den i Filer-appen. Nedlastinger finnes vanligvis i mappen «Nedlastinger».

Dobbeltklikk på ZIP-filen for å åpne den og innholdet i filen vises.

Legg merke til at når du åpner filen, blir den montert som en ekstern stasjon på venstre side av vinduet.

  Hvordan Chromes "Tab Freezing" vil spare CPU og batteri

Nå som du har åpnet filen, la oss flytte innholdet til en mappe på Chromebooken din ved å velge filene du vil bruke ved å bruke Ctrl-tasten og klikke på hvert element, høyreklikk deretter en fil og klikk «Kopier».

Naviger deretter til målmappen der du vil lagre disse filene, høyreklikk og velg «Lim inn» fra kontekstmenyen.

Det er alt som skal til. Når du er ferdig med å pakke ut filene, klikker du på utløserikonet for å demontere ZIP-filen fra Filer-appen, og nå kan du trygt slette den fra Chromebooken.