Slik endrer du AirPods øredeteksjon og trykkkontroller

Ved å ikke inkludere knapper, gjorde Apple grensesnittet for AirPods ikke-eksisterende. Men det er greit fordi de er fulle av sensorer, så de vet når de er i ørene dine, og når du dobbelttrykker på dem. Og du kan konfigurere alle disse tingene.

Sensorene som er innebygd i hvert par AirPods gir noen flotte funksjoner. For eksempel, ut av esken (og som standard), betyr automatisk øredeteksjon at AirPods starter avspillingen av lyd når du putter dem i ørene. De går ett skritt videre ved å sette lyden på pause når du tar dem ut igjen, og begge disse tingene kan være bra hvis du ikke vil tulle rundt med iPhone, iPad eller Mac for å stoppe lyden.

Selv om det er praktisk til tider, kan automatisk øredeteksjon komme i veien. Et eksempel kan være hvis du lytter til musikk, men ønsker å ta en AirPod ut for å høre på noen, eller kanskje fange en kunngjøring på offentlig transport. Med automatisk øredeteksjon aktivert, vil lyden din settes på pause. Hvis du ikke vil at det skal skje, men i stedet at lyden skal fortsette å spille i det andre øret ditt, må du deaktivere funksjonen helt.

  Slik synkroniserer du ansikter på tvers av enheter i Apple-bilder

Det er mer om hvordan sensorene til AirPods fungerer for deg også. Vi nevnte tidligere at de ikke har noen knapper på dem, så hvordan gjør du noe så enkelt som å hoppe over et spor? Du dobbelttrykker på øret, det er slik. Det dobbelttrykket kan brukes til noen forskjellige ting, som å be Siri om hjelp eller sette musikken din på pause. Apple setter noen av disse handlingene som standard, men hvis du vil gjøre dine egne valg om hva et dobbelttrykk skal gjøre, kan du.

Vi forklarer hvordan du gjør alt dette nedenfor, men la oss komme i gang med øredeteksjon først.

  5 måter å bruke din foreldede iPhone 4 på

Slik deaktiverer du automatisk øredeteksjon

For å starte, sørg for at AirPods er aktive på iPhone eller iPad, og åpne deretter Innstillinger-appen. Deretter trykker du på «Bluetooth.»

Finn oppføringen for AirPods og trykk på «i»-ikonet ved siden av den.

Vri til slutt bryteren for automatisk øredeteksjon til «Av»-posisjon.

Det er alt som skal til. Hvis du ombestemmer deg og vil aktivere automatisk øredeteksjon på nytt, bytter du bryteren tilbake til «På»-posisjon.

Slik endrer du dobbelttrykkshandlinger

Hver av AirPods har sensorer i seg, slik at de ikke bare vet når de er i ørene, men når du dobbelttrykker på dem. Det betyr at du kan tilordne en annen dobbelttrykkhandling til enten venstre eller høyre øre. Disse handlingene inkluderer å påkalle Siri, hoppe over spor og mer.

  Slik bruker du iPhone til å skrive inn passord på en Apple TV

For å starte, og med AirPods aktive på iPhone eller iPad, åpne Innstillinger-appen.

Deretter trykker du på «Bluetooth.»

Finn oppføringen for AirPods og trykk på «i»-ikonet ved siden av den.

Trykk på «Venstre» eller «Høyre» avhengig av AirPod-en du vil endre dobbelttrykkhandlingen for.

Til slutt trykker du på handlingen du vil bruke.

Hvis du foretrekker at ingen handling skal utføres når et dobbelttrykk finner sted, trykker du på «Av».

Du kan teste de nylig brukte handlingene dine ved å dobbelttrykke på en AirPod mens den er i øret.