Alt du trenger å vite om Windows 10 Start-menyen [Review]

Windows 10 har brakt tilbake Start-menyen og Windows-brukere er alle kjent med den, men i Windows 10 har den et nytt utseende. Det er ikke bare den gamle menyen vi alle var nostalgiske til; Når du begynner å bruke den, innser du at Start-menyen er en omfattende versjon av Start-skjermen, og mange funksjoner i den gjenspeiler dette. Vi har detaljert alt du trenger å vite om denne nye Start-menyen nedenfor, hva den har å tilby og hvilke tilpasningsalternativer som er tilgjengelige.

Moderne UI-design

Start-menyen har fått den moderne UI-behandlingen, og det er tydelig med de levende flisene og det flate designet. Den har fortsatt festede programmer og en søkefelt samt en «Alle apper»-liste som lar deg starte en hvilken som helst valgt app. Det som er annerledes er muligheten for den til å huse langt flere festede programmer enn den kunne i Windows 7, samt støtte for å feste moderne apper. Listen over festede og nylige apper inneholder moderne apper så vel som skrivebordsapper. Flisene kan imidlertid bare inneholde moderne apper og flisene deres. Du kan dra en moderne app fra den festede listen til flisene, men du kan ikke gjøre det samme for en skrivebordsapp.

  Hvordan fikse skriveren har hatt et konfigurasjonsproblem på Windows 10

Live Tiles

Live-brikkene er det som emulerer Start-skjermen i Start-menyen. De oppdateres i sanntid og kan endres størrelse, omorganiseres, festes/løsnes og slås på eller av. For å omorganisere en flis, klikk og dra for å flytte den. Gitt at Start-menyen er en mer kompakt versjon av Start-skjermen, kan du ikke legge til skillelinjer. Flisene klikker på plass når du flytter dem rundt slik at de tar minst mulig plass.

For å endre størrelsen på en flis, høyreklikk den og velg fra en av fire størrelser i Endre størrelse-menyen. Du kan også løsne en flis fra Start-menyen, og feste/løsne den fra oppgavelinjen fra høyreklikk-kontekstmenyen.

  Hvordan laste ned .NET Framework 3.5 på Windows 10

Dra og slipp elementer som skal festes

Dette er en gammel funksjon fra Windows 7 som har blitt overført til Start-menyen i Windows 10. Du kan dra og slippe filer og mapper fra hvor som helst, og de vil bli festet til startmenyen.

Tilpass startmenyen

Det er en ny og dedikert tilpasningsmeny for Start-menyen. For å få tilgang til den, åpne oppgavelinjens egenskaper og gå til Startmeny-fanen, eller høyreklikk hvor som helst på Start-menyen og velg egenskaper. Gå til Start-meny-fanen, klikk på Tilpass, og velg hvilke mapper og steder du vil inkludere og ekskludere fra Start-menyen. Du kan også deaktivere dra og slippe elementer til Start-menyen og deaktivere undermenyer som åpnes når du holder musepekeren over dem.

  Slik løser du Oracle virtualbox-problemer i Windows 11

Fargetema

Du kan endre fargen på Start-menyen på samme måte som du kan med Start-skjermen. Høyreklikk på Start-menyen og velg Tilpass. Velg en farge og bruk den. Den samme fargen brukes på oppgavelinjen og appvinduer.

Det får deg virkelig til å tenke på hvorfor Microsoft ikke bare gjorde dette i Windows 8 siden utførelsen er ganske bra og du liksom fortsatt har alt startskjermen har å tilby deg.