Ambient Computing forklart på 5 minutter eller mindre tipsbilk.net

La tingenes internett (IoT) fungere for virksomheten din ved å utnytte smartenheter, sensorer og digital intelligens gjennom omgivende databehandling.

Teknologi handler om å gjøre hverdagen enklere for menneskeheten. Du må allerede oppleve bekvemmelighet på jobb, hjemme eller shopping når du bruker smartenheter som Amazon Echo, Google Nest, etc.

Silicon Valley kommer imidlertid ikke til å stoppe der. IoT-utviklere over hele verden prøver å gjøre disse enhetene mer tilgjengelige, enkle å bruke og usynlige. Her kommer ambient computing. Et nett av dataenheter rundt deg, som samhandler med deg og leverer innhold, men du vil ikke føle deg omgitt av maskiner.

Hvis du er i IT-domenet, må du kjenne til omgivelsesintelligens enten for å utvikle løsninger eller for å bruke dem i virksomheten eller livet. Les videre for å lære kontekstbevisst databehandling raskt før konkurrentene dine gjør det!

Hva er Ambient Computing?

Ambient computing er en applikasjon av pervasive computing som introduserer smartness til forretnings- og bomiljøer. Datamaskinen rundt deg hjemme, på kontoret eller i produksjonsanlegg blir smartere med denne teknologien.

Du trenger ikke å administrere ulike enheter fra ulike app- og maskinvaregrensesnitt. Smartenhetene vil samhandle med deg proaktivt siden de vil bli mer adaptive, følsomme og autonome.

Med andre ord, ambient computing er det ultimate nivået av personalisering av databehandling for menneskelige behov.

Dens alternative bransjenavn er som nedenfor:

  • Ambient intelligens (AmI)
  • Kontekstbevisst databehandling
  • Allestedsnærværende databehandling
  • Usynlig databehandling

I kjernen kan noen smarte sensorer og aktuatorer forstå brukernes preferanser og tilstedeværelse. Sensorene vil varsle et sett med smartenheter for å utføre oppgaver som å justere romtemperaturen automatisk når du går inn i hjemmet.

I et forretningsoppsett, så snart en forsyningsbil kommer til lageret og begynner å losse, vil ERP-systemet begynne å oppdatere varelageret automatisk.

Med Ambient Intelligence trenger du ikke hele tiden å samhandle med tastatur og mus, eller vertikale skjermer.

Du går ganske enkelt rundt i hjemmet eller på kontoret og gjør det du er best på. Smartenhetene vil sikre at du har tilgang til nødvendige apper, innhold, dataenheter, skylagring og mer. Det fjerner friksjon mellom datamaskinen og brukerne.

Hvordan fungerer Ambient Computing?

Ambient Computing er en smart kombinasjon av programvare, databaser, høyhastighets internettnettverk, smarte enheter og menneskelige eller maskinelle brukere. Det fungerer hele tiden rundt oss gjennom nærfeltskommunikasjon og fjernfeltkommunikasjon mellom sensorer, aktuatorer og oppgaveutførende maskiner.

Invisible computing er det høyeste nivået av databehandling der bevegelse, bølge, radar, termisk, biometrisk, hastighet, etc., sensorer alltid samler inn brukerdata. Deretter analyserer de de innsamlede dataene gjennom kantanalyse og utfører oppgaver som du vil at disse smarte enhetene skal utføre.

  Slik fjerner du dupliserte sanger fra iTunes

For eksempel, når du går inn i et smart møterom, autentiserer AI-møteappen deg automatisk inn i møteappen ved å skanne netthinnen eller ansiktet ditt. AI begynner også å levere relatert innhold i henhold til møteagendaen, og så videre.

Her er komponentene i Ambient Intelligence som utfører alle de usynlige oppgavene:

#1. Maskinlæring (ML)

AmI-systemer trenger robuste ML-algoritmer slik at smarte enheter kan lære av brukeratferd, preferanser, valg og mer. Med ML trenger du ikke å programmere systemet eller tilkoblede enheter.

#2. Kunstig intelligens (AI)

AI-algoritmer gir AmI-systemer kraften de trenger for å analysere data, lese dokumenter, oppdage bilder, forstå mønstre og mer.

#3. Edge Computing

Edge computing og analyse flytter prosesseringsmulighetene nærmere enhetene som samler inn data og utfører oppgaver fra en sentral skyserver.

#4. Natural Language Processing (NLP)

NLP hjelper et ambient databehandlingssystem med å lytte til brukernes språk, forstå deres behov og gi et svar ved å tenne en pære eller levere innhold.

#5. Trådløst mesh-nettverk

Mesh-nettverk sikrer at alle smarte enheter, sensorer og brukere får kontinuerlig internettilgang i ulike rom på kontoret eller hjemmet. 5G mobilkommunikasjon kan erstatte mesh-nettverk på offentlige steder.

Funksjoner ved Ambient Computing

Den primære funksjonen til Ambient Computing er sømløs databehandling rundt arbeidsplassen, hjemmet og offentlige steder uten hodepine av manuelle inndata. Du kan snakke, berøre og vinke, og smartenheter vet hva de skal gjøre. Noen andre bemerkelsesverdige funksjoner er som nedenfor:

Inkludering

Ambient Computing-systemer integrerer alle digitale enheter, nettverk og applikasjoner. Kundestøtteagentene dine kan for eksempel få all informasjon de trenger i chat- og ringeappen uten å bruke kunnskapsbasen eller CRM.

Usynlig

Allestedsnærværende databehandling handler om minimal tilstedeværelse av datadingser, rutere og ledninger. For eksempel utfører en hjemmetermostat eller Ai-møteenheter på arbeidsplassen oppgavene sine stille. Hvis du ikke leter etter dem, vil du sannsynligvis ikke finne dem.

En del av

Ambient Computing handler om å bygge inn intelligens, datatilkobling, betinget programmering og maskinlæring i én liten app eller gadget. Et Amazon Echo kan kontrollere ulike smartenheter og apper i hjemmet ditt gjennom innebygde funksjoner.

Data drevet

Kontekstbevisst databehandling avhenger av kontinuerlig datatilgjengelighet fra flere skyservere. De tilkoblede IoT-enhetene deler alltid data seg imellom.

Lett å bruke

Du kan ganske enkelt berøre, gjøre bevegelser eller snakke for å kontrollere det omgivende databehandlingssystemet. Tastatur, mus, skjermer osv. vil bli foreldet.

Minimalt brukergrensesnitt (UI)

Ambient intelligens kommer med null UI. Ulike sensorer kan legge merke til din tilstedeværelse og bevegelseskommandoer.

Kontekstbevisst

Et Ambient Computing-system er så intelligent at det kan endre oppførselen avhengig av miljøet og konteksten. For eksempel kan en AI-møteapp ta notater så snart møtet begynner.

Adaptiv

IoT-enhetene og appene til Ambient Computing kan automatisk tilpasse seg som svar på ulike situasjonsendringer.

Forventende

AI/ML-funksjonen til allestedsnærværende databehandling lærer av svarene dine. Hvis du foretrekker 70℉ romtemperatur etter november, vil en smart termostat automatisk gjøre det. Du trenger ikke å endre HVAC-temperaturen manuelt.

  Hvordan lage en collage på iPhone og iPad

Personlig tilpasset

Kontekstbevisst databehandling tilbyr personlig tilpasset innhold og forslag. Den kan forstå om du har gjester i huset, og følgelig vil den begynne å vise offentlig innhold på en smart-TV.

Eksempler på Ambient Computing

Automatiserte forretningsmøter

Apper fra Cisco Webex kan oppdage ultralydbølger fra møteromsmaskinvare ved hjelp av mobiltelefonen, nettbrettet eller bærbare høyttalere. Derfor, når et møte starter, kan alle synkronisere enhetene sine med møteromsskjermen for presentasjonsformål.

Smarte kontorfasiliteter

Bedrifter reduserer karbonavtrykket ved å stole på AmI-systemer for å kontrollere HVAC, intern belysning, møteromsenheter, kjøkkenapparater, varmtvannsberedere og mer.

En effektiv AmI kan fornemme beleggsnivået til kontorrommene og hele bygningen for å justere fasiliteter for å minimere energiregningen.

AI arbeidsplassassistent

Smarte AI-baserte arbeidsassistentapper kan hjelpe deg med notater, møtetranskripsjon, agendaskriving, arbeidsplan og mer. Noen avanserte assistenter kan til og med planlegge et helt prosjekt ved å analysere og lære av gamle prosjekter og maler.

Smarte chatbots

Smarte chat-apper for kundebehandling kan redusere de faste utgiftene til live-agenter betydelig. Én chatbot kan imøtekomme mange kunder for å løse billetter, akseptere billetter, mersalg av produkter og mer.

Automatisert tjenesteplanlegging

Smarte sensorer i produksjonsanlegg kan oppdage slitasje på utstyr og bevegelige deler. Avhengig av svingningene i ytelsen, kan slike sensorer sende kommandoer til en sentralisert app for vedlikeholdsplanlegging.

Smarte verktøykontroller

Ambient Computing kan effektivt kontrollere strøm-, gass- og vannforsyninger i en by uten menneskelig innblanding. Den kan lære av bruksstatistikk og følgelig flytte ressurser fra ett sted til et annet for å balansere belastningen.

Ambient Computing: Gjeldende tilstand

For tiden jobber kontekstbevisste databehandlingsforskere og utviklere med rimeligere, energieffektive og smarte gadgets for å støtte smarte hjem og kontorer.

I kjernen er smarthøyttalere, AI-assistenter, smarte, men små apparater og smarte biler nøkkelelementene som samhandler med deres menneskelige brukere.

På eksperimentelle nivåer transformerer helsesektoren også sine tjenester og FoU-avdelinger med ambient intelligence-systemer.

Dagens AmI-systemer er mer i smarte hjem, biler og arbeidsplasser. For eksempel kan Amazon Echo Show eller Google Nest Hub kontrollere ulike hjemmebaserte smartenheter. Disse IoT-dingsene kan være termostater, smarte lys, smarte dørlåser, smarte sikkerhetskameraer, smart utendørsbelysning, smarte persienner, smarte kjøkkenapparater og så videre.

På arbeidsplassen kontrollerer Alexa for business, Cisco Webex osv. hovedsakelig arbeidsplassfasiliteter og forretningsmøter.

iOS-overlevering lar deg begynne å bruke forretningsapper som e-postklienter, CRM-er, prosjektledelse, løpende lønn osv. på en av arbeidsplassene dine. Når du bytter plass eller deltar på et forretningsmøte, kan du bruke iOS-overlevering til å presentere appene dine på ultrabrede skjermer trådløst.

Imidlertid er allestedsnærværende databehandling ennå ikke kommet inn i domenene som produksjon, forsyningskjede, bank, finans, handel, etc., hvor den kan generere mer verdi.

Ambient Computing: Læringsressurser

Så langt har du gått gjennom grunnleggende og mellomliggende begreper om omgivelsesintelligens. For å kunne utvikle AmI-løsninger må du utforske mer teknisk kunnskap.

Du kan finne det du trenger for å bli en ekspert i AmI ved å referere til disse nettkursene og bøkene:

#1. Ambient Computing: Udemy

Ambient Computing av Udemy er et rimelig og oppdatert nettkurs for å lære omgivelsesintelligens. Kursene inkluderer innhold i eget tempo som du kan lære hvor som helst og når som helst på nettet.

  Hvordan telle tomme eller tomme celler i Google Sheets

Hvis du kan det grunnleggende om cloud computing, IoT og databehandling, er du kvalifisert til å registrere deg. Kursene vil dekke det grunnleggende, applikasjoner, brukeropplevelse, markedsdynamikk, AmI-design og arkitektur og mer.

Hvis du er en utvikler, nettverksingeniør, forretningsmann eller beslutningstaker, må du sjekke Udemy-kurset.

#2. Veiledning til Ambient Intelligence i IoT-miljøet

Guide to Ambient Intelligence forklarer AmI-elementet i IoT. Den diskuterer også relevante rammeverk, prinsipper og teknologier. For ikke å nevne, du vil også lære utfordringene og fordelene med allestedsnærværende databehandling.

I de fleste delene finner du diskusjoner om gjennomgripende databehandling, enhetstilkobling og kontekstmodellering. Kontekstmodellering inkluderer mange tekniske emner for IoT-utvikling, som sikkerhet, kommunikasjon, skalerbarhet, interoperabilitet og tilpasningsevne.

Hvis du ser etter de mest oppdaterte trendene, casestudiene og forskningen om Ambient Intelligence, må du prøve denne boken enten på Kindle eller innbundet versjon.

#3. Nylige fremskritt innen Ambient Intelligence

Vil du lære kontekstbevisst databehandling og ambient intelligens profesjonelt? Du kan sjekke ut de siste fremskritt i Ambient Intelligence på Amazon. Boken er tilgjengelig i tre versjoner: digital, pocketbok og innbundet.

Boken passer for deg om du er nettverksutvikler, nettverksforsker, hovedfagsstudent, forretningsmann eller IT-ingeniør.

Intelligente algoritmer i omgivelses- og biomedisinsk databehandling

Philips holdt et symposium om AI-algoritmer i Eindhoven. Denne boken samler alle applikasjonene til de intelligente algoritmene som ble diskutert i symposiet.

Boken berører konsepter som er relevante for ambient computing, som databasedesign, videooppsummering, maskinbevissthet, semantisk resonnement, sporing og lokalisering, maskin-til-maskin-kommunikasjon og mer.

Ambient Intelligence og tingenes internett

Ambient Intelligence and IoT er en omfattende bok for å lære AmI fra granulære til avanserte nivåer.

Du må lese denne boken for å lære den grunnleggende strukturen til innovative IoT-teknologier og AmI-konsepter. Foruten teoretisk kunnskap, vil du også lære praktiske anvendelser og AmI-prosjekter som er aktuelle i dag.

Du kan få tilgang til e-bokversjonen på Kindle. Men hvis du elsker innbundne bøker, kan du få originalversjonen.

Innpakning

Så nå vet du hva ambient computing er. Du kjenner også funksjonene, arbeidsmetoden, brukstilfellene og den nåværende trenden.

Kontekstbevisst databehandling hjelper deg å bruke IoT til best mulig bruk for å øke forretningsinntektene eller komfortnivået i hjemmet ditt. Den lover å gjøre intelligent databehandling interaktiv, responsiv og rotfri. Du trenger ikke å hoppe mellom mange apper, enheter, ledninger og abonnementsdatoer for å huske.

Ønsker du å utvikle løsninger basert på dette konseptet? Prøv ressursene som er nevnt i denne artikkelen for å lære mutrene og boltene til omgivelsesintelligens og bli en førstemann i denne nisjen.

Neste opp er AI API-plattformer og AI-plattformer for å utvikle smarte løsninger for allestedsnærværende databehandling.

x