Angi egendefinerte regler og profiler for vindusbehandling [Windows]

Vinduer har blitt brukt jevnt og trutt i årevis, men designet har stort sett vært det samme. Vi som brukere er alltid på utkikk etter måter å tilpasse den og gjøre brukeropplevelsen bedre. Heldigvis har vi en gazillion forskjellige applikasjoner for det. WinDock er et nytt verktøy fra Ivan Yu som lar deg feste vinduer til forhåndsdefinerte områder når du flytter eller endrer størrelse på dem. Dette er ekstremt nyttig hvis du har et oppsett med flere skjermer og du finner vindushåndtering en tungvint oppgave. Det fungerer omtrent som Windows 7s Aero Snap-funksjon, bare bedre. Applikasjonen har massevis av tilpasningsalternativer og lar deg angi egendefinerte regler og profiler som skal brukes til å dokke vinduene. Det beste med WinDock er at det vil kjøre på alle nyere versjoner av Windows, og ikke bare Windows 7. Med andre ord, det legger til Aero Snap-funksjonalitet til tidligere versjoner av Windows, og forbedrer funksjonaliteten på Windows 7 og Windows 8. Her er en rask titt på hvordan WinDock fungerer.

  Hvordan (og hvorfor) kjøre bærbare versjoner av Windows

Legg merke til hvordan Windows ovenfor er omhyggelig organisert i sine forhåndsdefinerte områder av WinDock. Du trenger ikke å gjøre mye innsats for å oppnå lignende resultater. Når den er installert, kjører WinDock i utgangspunktet i bakgrunnen med varslingsikonet i systemstatusfeltet. Du kan dobbeltklikke på dette ikonet for å åpne Innstillinger-vinduet som lar deg tilpasse hvordan vinduer snappes, blant andre alternativer. I utgangspunktet lar den deg legge til egendefinerte profiler der hver profil har en liste med regler angående en Windows-posisjon og dens snap-utløser. Alle gjeldende profiler er oppført til venstre. For å legge til en ny, kan du klikke på Legg til-knappen og deretter skrive inn profilnavnet. En liste over regler for valgt profil vises til høyre, og du kan redigere enhver eksisterende regel når som helst, samt spesifisere en ny regel ved å klikke «Legg til».

  Skjermflimring på Windows 10? Hvordan fikse en bærbar skjerm som blinker

Vinduet Legg til regler inneholder forskjellige avanserte innstillinger for å spesifisere utløser- og dokkeposisjonen til vinduet. Først må du velge utløsertype (hjørne, kant eller område), og deretter justere hvor vinduet skal klikkes for den utløseren. For eksempel, hvis utløseren din er øverst til venstre, kan du velge den utløseren for å feste vinduene til høyre i stedet. Siden WinDock støtter flere skjermer, kan du også velge skjermnummeret for både trigger- og dock-innstillinger.

Programmet er tilgjengelig gratis og fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8/8.1.

Last ned WinDock

  De beste Windows 10 VPN-ene for PC i 2024 (juli)