Annonseformidling – En ny måte å tjene penger på nettstedet ditt til dets fulle potensiale

Å bygge et nettsted er bare det første trinnet, men å øke besøksbasen og tjene penger på det krever betydelig innsats og tid.

Utgivere, bloggere og nettstedeiere legger hele tiden opp flott innhold for å øke rekkevidden, brukerengasjementet og SEO. Selv om mange klarer å få god trafikk, er det fortsatt deres utfordring å tjene penger.

De fleste tenker på AdSense når det gjelder inntektsgenerering. Men det er en annen, faktisk gjennomsiktig, måte å tjene penger på et nettsted.

Finnes det noen AdSense-alternativer?

Google AdSense er en svært populær tjeneste for inntektsgenerering. Men det har mange ulemper. For det første er det et strengt godkjenningssystem. Mange nettsteder med høy trafikk, som for eksempel nettsteder for voksne, kan rett og slett ikke godkjennes.

Og hvis du er i mainstream-nisjene og blir godkjent, har du absolutt ingen kontroll over hvordan spottene dine kjøpes ut. Du aner ikke hva den faktiske kostnaden per visning er fordi AdSense har en skjult auksjon. Minimumsutbetalingen er $100. Det påvirker sidehastigheten din betydelig, noe som skader brukeropplevelsen din. Og mye mer.

Så på jakt etter et alternativ til AdSense, ville mange gå med annonsenettverk med kostnad per mil eller tusen visninger (CPM). Men gjett hva, det vil ikke være nok.

Hvorfor vil ikke CPM-annonsenettverk gi deg nok fortjeneste?

De fleste ser etter annonsenettverk i sin nisje. Men å jobbe med annonsenettverk er plagsomt og ikke så lønnsomt som du håper. Årsaken er som følger:

  • Som mellommann kuttet de prisene, ofte inkludert svart rev-andel.
  • De fleste av dem har ingen annonsekvalitetskontroll eller legger bare ikke nok innsats i å gjøre det ordentlig.
  • Å finne det best passende nettverket for trafikkspesifikasjonene dine tar mye tid og krefter.
  • Å jobbe samtidig med flere nettverk er teknisk komplekst og tidkrevende.
  • Nettverk har en tendens til å søke etter en høyere provisjon i utgangspunktet og vise flere annonser på ett annonsested uten å bry seg om brukeropplevelsen.

Så det bedre alternativet her ville være å finne en løsning som kombinerer etterspørsel etter annonsenettverk og smart og gjennomsiktig tjeneste for inntektsgenerering. Du har kanskje hørt om annonseformidlingsplattformer – for eksempel AdSpyglass.

Hva er annonseformidling?

Annonseformidling er en teknologi som hjelper deg å tjene penger på nettstedet ditt på en effektiv måte. En annonseformidlingsplattform lar deg jobbe med flere annonsenettverk samtidig, ved å bruke én annonsekode og ett dashbord for å gjøre det. Enkelt sagt, en formidlingsplattform skaper et auksjonsmarked for beholdningen din.

  5 webkameratestverktøy for å sjekke kameraet ditt

Annonsenettverk, DSP-er og direkteannonsører konkurrerer om annonseplassene dine, og du mottar de mest lønnsomme tilbudene og viser annonsene med den beste eCPM. På denne måten tjener du mer penger, viser kun de mest relevante annonsene, får den fulleste fyllgraden og holder brukeropplevelsen intakt.

Hvordan fungerer annonseformidling?

For å forstå dette er det viktig å vite hvordan utgivere tjener på annonser i utgangspunktet.

Annonseinntekt = Annonseforespørsler * eCPM * annonsefyllgrad

Så hvis du vil øke annonseinntektene dine, må du optimalisere eCPM eller fyllgrad, eller begge deler fra hver annonseforespørsel.

En annonseformidlingsplattform kan gi deg tilgang til flere annonsenettverk, DSP-er og direkteannonsører innenfor én annonseplass. Deretter konkurrerer de om å få det tilgjengelige inventaret. Formidlingsplattformen vil velge annonsenettverket, DSP eller en direkteannonsør som kan tilby deg den høyeste utbetalingen.

Videre kan annonsemedieringsplattformen også la deg rangere disse annonsemeglerne basert på dine preferanser.

Likevel kan du være sikker på at annonsen vil bli vist til høyeste CPM blant alle tilgjengelige meglere ettersom annonsemedieringenes auksjon prioriterer de tilgjengelige annonsørene basert på historisk analyse av hver meglers CPM med en inndeling etter GEO.

Hvilke funksjoner bør en annonseformidlingstjeneste ha?

En god annonseformidlingsplattform vil ha noen av nøkkelfunksjonene, for eksempel:

Transparent annonserotasjon

Annonserotasjon, når det gjøres riktig, lar deg vise de beste annonsene på nettstedet ditt for de besøkende. Den bør prioritere annonsene basert på ytelsen i den samme annonsegruppen og optimalisere annonsene ved å bruke parametere som plassering, enhet, søkeord osv. På denne måten kan du forbedre visningene og klikkene dine.

Mange utgivere prøver tilpasset kode for rotasjon på serversiden. Men å gjøre det selv er veldig komplekst, og ofte kommer det ikke noe godt ut av det.

Enkel onboarding og pålitelig støtte

En annonseformidlingsplattform må tilby en enkel, problemfri introduksjonsprosess. Du må ikke ha problemer med å sette opp kontoen din og komme i gang med den.

Så når du velger en annonseformidlingsplattform, spør om hele innføringsprosessen og hvor mye hjelp du kan forvente av dem.

Når vi snakker om hjelp, må du også sjekke hvor pålitelig kundestøtteteamet er. Du vet ikke når problemer kan dukke opp, og hvis det gjør det, trenger du noen til å hjelpe hvis du ikke kan løse det selv.

Hvis mulig, sjekk supportens teambakgrunn. Det er bra om de har erfaring med å være på din (utgiver) side.

Tilpasning og personalisering

En god annonseformidlingsplattform bør tillate deg å tilpasse innstillingene slik at du har fleksibiliteten til å bruke den slik du vil. Du må kunne gjøre noen endringer i innstillingene, tilpasse dashbord og rapporter osv.

Tilsvarende er personalisering nøkkelen i dagens markedsføring. Derfor er dette også en viktig funksjon som en annonseformidlingsplattform må tilby. Du må kunne sette opp atferden for å tilpasse annonsene dine basert på brukernes personlige opplysninger, interesser, region, land, språk, enhet osv. Det må også gi deg mange filtre for å se trafikken din etter plattform, nettleser, enhet, proxy-type, kampanje, annonsenettverk, dato osv.

  Hvordan endre en Genshin Impact e-postadresse og passord

Dette vil bidra til å øke relevansen og øke trafikken og annonseinntektene.

Godt utvalg av annonsenettverk i din nisje

En annen ønskelig funksjon i en annonseformidlingsplattform er et bredt spekter av annonsenettverk i din nisje. Du må enkelt kunne legge til og fjerne annonsenettverk ved å bruke én enkelt plattform. Det vil ikke bare øke produktiviteten, men spare tid og krefter.

Så sjekk hvor mange annonsenettverk, inkludert de store, de er integrert med. Det vil sikre at du vil ha annonser med høy eCPM, og annonseplassene dine er fylt med verdifulle annonser for å oppnå mer fortjeneste.

For eksempel er AdSpyglass en annonseformidlingsplattform som tilbyr enkel integrasjon med 35 annonsenettverk allerede, inkludert PropellerAds, BigClick, Bidvertiser, AdX, etc.

Tilgang til direkte annonsører

En meditasjonsplattform bør ha en løsning for enkelt å legge til direkte annonsører (ha sin egen DSP eller la deg legge til dine egne forbindelser), ikke bare til annonsenettverk. Og direkteannonsører er alltid bedre enn nettverk. De tilbyr bedre kvalitet, du kan være 100 % sikker på at annonsene alltid er relevante, og de betaler vanligvis mer.

Tenk deg at du jobber med to annonsenettverk på lang sikt. De kjøper vanligvis ut 80 % av trafikken din (f.eks. amerikansk trafikk). De resterende 20 % av trafikken din kommer fra Europa, og du viser ingen annonser til disse besøkende. Fordi nettverkene du jobber med ikke har tilbud for europeisk trafikk.

Når formidlingsplattformen din gir tilgang til direkteannonsører, kan du komme i kontakt med en direkteannonsør som ønsker europeiske kunder, legge til annonsen deres i rotasjonen din og tjene penger på 100 % av trafikken din.

Støtte for alle populære annonseformater

Ikke bare antall annonsenettverk betyr noe, men også annonseformatet.

Med annonseformidlingsplattformer har du flere annonseformater slik at du kan ha mange alternativer for å vise annonser. Du kan være mer kreativ med flere formatalternativer, for eksempel visningsbannere, popunders, native bannere, direkte lenker, out-stream, in-video, skyveknapper, push-varsler og mer.

På denne måten vil du ha fleksibiliteten til å bestemme hvor og hvordan du skal vise annonser på nettstedet ditt for å gjøre det interessant og ikke overvelde de besøkende.

Samlet rapportering og analyse

Detaljerte rapporter hjelper deg å forstå mange ting om inntektsgenerering for annonseplasseringer. Det vil gi deg en ide om hvor mye inntekt du faktisk genererer fra annonsene. Når det gjelder rapportering, må du få en fullstendig detaljert forståelse av:

  • Hver aktivitet og forestilling
  • Hvilket annonsenettverk ga hvor mye inntekt
  • eCPM

Å visualisere alle tallene direkte uten forvirring vil hjelpe deg med å oppdage avvik og ting du kan forbedre. Det vil også hjelpe deg å styrke plusspoengene dine for å ligge foran konkurrentene.

Anti-annonseblokkering

Anti-Adblock-verktøy er løsningene som gjør det mulig for utgivere å vise annonser selv om en bruker aktiverer Adblock (for å blokkere annonser). Dette hjelper deg å gjenopprette annonseinntektene dine fra å miste den til Adblocks. Ifølge TechCrunch, 30,5% av topp 10 tusen nettsteder rangert av Alexa bruker et anti-adblock-verktøy for å forhindre tap av inntekter.

  13 beste flerbrukstemaer for å lage unike WordPress-nettsteder

Ved å tilby en anti-AdBlock-løsning, indikerer en meditasjonsplattform at den virkelig bryr seg om inntekten din. AdSpyglass gjør for eksempel.

Overvåking av annonsekvalitet

Overvåking av annonsekvalitet er prosessen for å sikre at seerne kan få en engasjerende, trygg og hyggelig opplevelse med nettstedets annonser. Og hvis det er relatert til brukeropplevelse, må du alltid ta det på alvor og anstrenge deg for å forbedre.

Så et annonseformidlingsverktøy bør tilby overvåking av annonsekvalitet.

Den nevnte AdSpyglass tilbyr kvalitetsovervåking til sine brukere som en tilleggstjeneste. Teamet deres setter opp annonseatferden, overvåker kvaliteten på annonsene med integrerte kvalitetsscoringsverktøy, og informerer både utgivere og annonsemeglere hver gang en dårlig annonse oppdages. Derfor kan nødvendige skritt tas umiddelbart for å fjerne disse annonsene før de kan drive de besøkende bort.

Betalingsprosess

En enkel betalingsprosess er det alle ønsker. Ingen liker en lang betalingssyklus med så mye grunnarbeid å gjøre for å få betalt.

Derfor må en annonseformidlingsplattform, når det gjelder sin markedsplassaktivitet, tilby et fleksibelt betalingssystem. Det må ikke holde på inntektene dine uten grunn og få deg til å vente i hver betalingssyklus. Det bør også støtte populære betalingsmetoder som PayPal, Payoneer, Bitcoin, WebMoney, etc., for å gjøre prosessen enkel for deg.

Konklusjon

Å bruke en annonseformidlingsplattform som AdSpyglass gjør det enklere og raskere å tjene penger på annonsene dine samtidig som du får dypere kontroll over beholdningen din.

Tidligere var det vanskeligere å selge annonseplass. Utgivere som jobber med flere annonsenettverk, direkteannonsører osv. fant det utfordrende å administrere disse nettverkene og møtte problemer med hyppige prisskift og irrelevante annonser. Derfor begynte de å lengte etter bedre, tydelig og nøyaktig innsyn i hva som egentlig skjer med annonsene deres.

Annonseformidling løser disse problemene samtidig som du øker inntekten din betydelig. Og det beste med det – alt du trenger å gjøre er å legge til én kode på nettstedet ditt én gang. Og la plattformen gjøre sin magi mens du legger all innsats i å lage flott innhold og øke trafikken din.

La oss håpe at vi en dag har flere av disse plattformene for hver nisje.

x