tipsbilk.net

Apple 16-tommers M3 Pro MacBook Pro-anmeldelse: Enestående, innvendig og utvendig

Viktige takeaways

  • 16-tommers MacBook Pro tilbyr en av de beste skjermene i en bærbar datamaskin, kraftig ytelse med M3 Pro- og M3 Max-brikker, og mange porter for tilkobling av eksterne enheter.
  • Fargealternativet Space Black er et fint tillegg, og det er mindre utsatt for å vise fingeravtrykk sammenlignet med Midnight-fargen.
  • MacBook Pro har en perfekt kombinasjon av tastatur og styreflate, med forbedret holdbarhet og en stor styreflate for enkel navigering og bevegelser.

14 og 16-tommers MacBook Pros er utrolige bærbare datamaskiner for profesjonelle som trenger et kraftig og pålitelig verktøy for å hjelpe dem med å gjøre arbeidet sitt, med et godt utvalg av porter og enestående skjermer. Men ikke bry deg med å oppgradere hvis du allerede har M2 Pro-modellen – det er ingen ytelsesøkning.

Apple 16-tommers MacBook Pro (2023)

$2299 $2499 Spar $200

Apple oppdaterte sine kraftigere MacBook Pro-er for å avslutte 2023 med to nye prosessorvalg, en litt lysere skjerm og et Space Black-fargealternativ. 16-tommers MacBook Pro er et kraftsenter som uten tvil inkluderer den beste skjermen på en bærbar datamaskin, kraftig ytelse med M3 Pro- og M3 Max-brikker, betydelig batterilevetid og mange porter du kan bruke. Det er en enestående bærbar PC for enhver profesjonell.

Operativsystem macOS Sonoma

CPU M3 Pro (12-kjerner)

GPU 18-kjerner

RAM 18 GB

Lagring 1TB

Batteri 22 timer

Skjerm (størrelse, oppløsning) 16,2 tommer (3456 × 2234)

Høyttalere System med seks høyttalere

Farger Space Black, Silver

Porter MagSafe, tre Thunderbolt 4-porter, hodetelefonkontakt, HDMI, SDXC

Nettverk Wi-Fi 6E

Vekt 4,7 kilo

Pris $2.699

Merke Apple

Modell november 2023

Skjermtype Mini LED

Webkamera 1080p

Fordeler

  • Utrolig mini LED, 120Hz skjerm
  • M3 Pro-brikken
  • MagSafe, HDMI, SDXC kortspor ombord
  • Flott batterilevetid
  • Ny Space Black farge

Ulemper

  • Litt tung på 4,7 pund

Den heftige, førsteklasses designen

Will Graf / MakeUseOf

I 2021 ble MacBook Pro tyngre og tykkere enn de tidligere TouchBar-modellene. Flere forbedringer resulterte fra den ekstra vekten og tykkelsen, som å legge til porter og ha bedre termisk ytelse. Det er imidlertid ingen vei utenom – 16-tommers MacBook Pro er en stor bærbar datamaskin.

I følge Apples nettside måler den 0,66 tommer tykk (17 mm), og M3 Pro-versjonen veier 4,7 pund (2,1 kg). Som en som har eid begge MacBook Pro-størrelsene (14-tommers og 16-tommers), kan jeg si at 16-tommeren er betydelig mindre bærbar enn 14-tommersmodellen. Avveiningen er imidlertid verdt det, gitt at den større modellen tilbyr mer skjermeiendom og bedre batterilevetid.

Gitt fordelene i skjermstørrelsen og batterilevetiden som større enheter vanligvis gir, pleier jeg alltid å favorisere større enheter.

Jeg skulle ønske at 16-tommers MacBook Pro var litt lettere. Du føler absolutt tyngden når du bærer den rundt hvis du er vant til noe som en tidligere generasjons 15-tommers TouchBar MacBook Pro eller til og med en sammenlignbar bærbar PC. Størrelsen og vekten er grunnen til at flere kjente teknologiske YouTubere, som iJustine og hennes søster Jenna Ezarik, byttet fra 16-tommers MacBook Pro til den mindre 14-tommers modellen for bedre portabilitet.

Utenom det fortsetter MacBook Pro å ha en av de beste bærbare designene til tross for at den forblir uendret fra forrige generasjon. Det er en førsteklasses og solid bærbar PC uten bøyning i det hele tatt og faller på linje med Apples andre produkter når det gjelder kvalitet.

  9 beste CRM for byråer for å lage klientens reise

Det er imidlertid en designforskjell med den sene 2023-modellen som jeg skal dekke neste gang.

Space Black Finish er en fin touch

Will Graf / MakeUseOf

M3 Pro og M3 Max MacBook Pros kommer i en ny farge: Space Black. Da denne fargen først ble vist frem personlig på Apples lille pressebegivenhet i New York City, ønsket alle å se hvordan den holdt opp mot fingeravtrykk. Apple sa at de brukte en ny anodiseringsprosess som skal bidra til å forhindre at fingeravtrykk vises.

Apple lærte av Midnight-fargen den tilbyr på M2 MacBook Airs, gitt at Midnight er en absolutt fingeravtrykkmagnet og ser sotete ut over tid, som vi har nevnt i både våre 13 og 15-tommers MacBook Air-anmeldelser. Jeg har til og med hørt Apple-ansatte advare kunder om fingeravtrykk som lett vises med den fargen. Så åpenbart er det.

Men i min bruk er Space Black-finishen mye bedre mot fingeravtrykk enn Midnight MacBook Air. Det er imidlertid ikke immun mot dem. Du kan sannsynligvis se noen fingeravtrykk på bildene i denne anmeldelsen.

Bør du unngå Space Black helt og bare få Silver? Jeg tror ikke det. Space Black er også mye mørkere enn Space Grey, som du kan se nedenfor.

Will Graf / MakeUseOf

Space Black er kanskje ikke en ren svart nyanse, men det er en flott farge som passer til proff-temaet. Fargen minner meg nesten om Black iPhone 7 Plus (ikke Jet Black).

Den utmerkede Liquid Retina XDR-skjermen

Will Graf / MakeUseOf

Siden redesignet i 2021 har MacBook Pros tilbudt noen av de desidert beste skjermene på en bærbar datamaskin, og 2023-modellene er ikke annerledes. Denne MacBook Pro har en 16,2-tommers Liquid Retina XDR-skjerm. Den inkluderer to spesifikasjoner du ikke finner på en annen Mac i Apples utvalg: mini LED og en adaptiv 120Hz oppdateringsfrekvens.

MacBook Pro-skjermen gir utrolig jevne animasjoner og rulling, HDR-støtte, høyere lysstyrkenivåer og mer, sammenlignet med standard Liquid Retina-skjermen som finnes på Air. MacBook Pro har selvfølgelig fortsatt et hakk på toppen av skjermen, selv om jeg ikke ser det som et problem når jeg bruker datamaskinen. Jeg merker det sjelden.

Til tross for at den stort sett er den samme i år, har skjermen en liten forskjell med denne sene 2023-modellen: den kan nå nå en SDR-lysstyrke på 600 nits, lik Studio Display. Før var maks 500 nits.

Totalt sett er det en fantastisk skjerm, og du kan finne deg selv som ønsker å bruke MacBook Pro over andre skjermer. Mange mennesker, inkludert meg selv, vil at Apple skal sette skjermteknologien som er i denne bærbare datamaskinen i en ekstern skjerm. Det er så fint.

Perfekt kombinasjon av tastatur og styreflate

Will Graf / MakeUseOf

Dagene med ødelagte sommerfugltastaturtaster på Apples nåværende bærbare datamaskiner har vært borte for en stund. Selv om jeg likte sommerfugltastaturet for det meste, var det et objektivt sett dårligere tastatur når det gjelder holdbarhet, og mange likte ikke skriveopplevelsen sammenlignet med det Apple nå har på MacBook Pro.

De nyere MacBook Pro-tastaturene har mer tastevandring og har vist seg å være mer holdbare enn sommerfugltastaturet. Tastaturet har også det Apple kaller en svart brønn bak tastene, unik for MacBook Pro. Det kan være en del av grunnen til at jeg liker å skrive med dette tastaturet mer enn det på 15-tommers MacBook Air. Det gir en tilfredsstillende skriveopplevelse.

Styreflaten på 16-tommers MacBook Pro er massiv, og gir deg rikelig med overflate for navigering og bevegelser. Og som du forventer, er styreflaten omtrent perfekt. Den er utrolig responsiv, og det er intuitivt å bruke bevegelser og dobbeltklikke med det, slik det har vært i mange år nå på MacBooks.

  Topp 8 plattformer for å ansette WordPress-utviklere

Jeg er fortsatt imponert over hvordan Apples Force Touch styreflater fungerer og føles. Den bruker vibrasjoner for å gjenskape en fysisk trykk, siden styreflaten faktisk ikke beveger seg. Med det og de andre detaljene nevnt ovenfor, fortsetter Apple å ha en av de beste styreflateopplevelsene på en bærbar datamaskin til dags dato.

M3 Pro er mer enn kapabel

Bildekreditt: eple

M3 Apple-silisiumbrikkene er flaggskipet i den sene 2023 MacBook Pro-oppdateringen. Med high-end MacBook Pros har du valget mellom to prosessorer: M3 Pro og M3 Max. For denne anmeldelsen skal vi fokusere på M3 Pro.

Jeg valgte den grunnleggende 16-tommers modellen, som inkluderer 12-kjerners CPU, 18-kjerners GPU M3 Pro-brikke og 18 GB enhetlig minne om bord. Imidlertid oppgraderte jeg SSD-en til 1TB siden 512GB var litt for lite.

M3 Pro har ansporet til kontrovers gitt den antatte minimale CPU-ytelsesøkningen, mindre minnebåndbredde og færre ytelseskjerner enn forrige M2 Pro, utgitt i januar 2023. I presentasjonen nevnte ikke Apple hvor mye raskere M3 Pros CPU er sammenlignet med M2 Pro, noe som får oss til å tro at det ikke er mye ytelsesgevinst i det hele tatt. Imidlertid er det noen andre bemerkelsesverdige forbedringer til M-seriens brikker denne gangen.

M3-brikkene er nå bygget på en 3-nanometer prosess (den første for en dataprosessor) for forbedret kraft og effektivitet. I tillegg inkluderer de nye funksjoner som ray tracing, lik A17 Pro i iPhone 15 Pro, og det Apple kaller Dynamic Caching, som skal gjøre GPU mer effektiv i å distribuere minne for oppgaver.

CPU- og GPU-ytelse

For CPU-en består M3 Pro av seks ytelseskjerner og seks effektivitetskjerner. I Geekbench 6 hadde M3 Pro en enkeltkjernescore på 3177 og en poengsum på 15552 i multikjerneytelse. I følge Geekbenchs nettsideslår M3 Pro den forrige M2 Pro i både enkeltkjerne- og flerkjerneytelse, noe som er godt å se.

For å sette disse resultatene i perspektiv, slo MacBook Pro min M1 Max Mac Studio i samme benchmark-test, som er et skrivebord som jeg har vært svært fornøyd med siden jeg kjøpte den.

Selv om M3 Pro ikke har så mange GPU-kjerner som M3 Max, presterte den fortsatt bra i GPU-benchmark-testen totalt sett. I Cinebench 2024 fikk M3 Pro 6049 poeng, og slo igjen Mac Studio (3929 poeng).

M3 Pro håndterer alt jeg vanligvis bruker en bærbar PC til og mer. Som forventet opplevde jeg ingen stamming eller problemer under vanlig bruk. Når du jobbet med et enkelt syv-minutters 4K 60FPS-prosjekt i Final Cut Pro, var opplevelsen superglad. MacBook Pro håndterte det perfekt, gitt at M3 Pro-brikken er ganske kapabel og Final Cut Pro er optimalisert for Apples silisium.

Støtte for ekstern skjerm

Will Graf / MakeUseOf

M3 Pro har også en funksjon som ikke er tilgjengelig på M3 MacBook Pro eller M2 MacBook Airs: muligheten til å koble til mer enn én ekstern skjerm. Jeg koblet MacBook Pro til de to Studio-skjermene mine, og det fungerte veldig bra. Hvis du allerede har et arbeidsområde med mer enn to skjermer, kan imidlertid MacBook Pro M3 Max-versjonen kobles til opptil fire skjermer, så husk det hvis du planlegger å kjøpe en.

Så, hva kan du spesifisere MacBook Pro til? De avanserte MacBook Pro-ene kan ha opptil en M3 Max-brikke (16-kjerners CPU og 40-kjerners GPU), 128 GB enhetlig minne og opptil 8 TB SSD, noe som betyr en ekstremt kraftig og kapabel bærbar datamaskin. Selvfølgelig vil det koste deg mye penger: 7199 dollar før skatt for 16-tommersmodellen.

Den allsidige I/O

Will Graf / MakeUseOf

Med en profesjonell bærbar PC er det uten tvil en nødvendighet å ha en rekke porter. Heldigvis snudde Apple sitt USB-C-bare-trekk med MacBook Pros som startet i 2016. 2023 16-tommers MacBook Pro har syv porter: MagSafe, tre Thunderbolt 4 USB-C-porter, en hodetelefonkontakt, HDMI-utgang og en SDXC-kortspor.

  Beste 10 Tron-lommebøker for lagring og administrasjon av TRX-tokens

Du trenger ikke å stole på dongler for å koble enkelt periferiutstyr til den bærbare datamaskinen med MacBook Pro, bortsett fra hvis du trenger å bruke noe med USB-A, som forblir fraværende på Apples MacBooks.

Fotografer kan ganske enkelt ta ut SD-kortet fra kameraene og sette det direkte inn i MacBook Pro for å få tilgang til bildene sine. HDMI-porten på MacBook Pro lar deg koble den bærbare datamaskinen til forskjellige skjermer, inkludert TV-er. HDMI-porten er 2.1, noe som betyr at den bærbare datamaskinen kan kobles til opptil en 8K-skjerm eller en 4K-skjerm opp til 240Hz.

Derfor kan du teoretisk sett ha samme oppdateringsfrekvens over MacBook-skjermen og en 120Hz ekstern skjerm. Og takket være inkluderingen av MagSafe kan du lade den bærbare datamaskinen uten å måtte bekymre deg for at noen ved et uhell drar i ledningen og tar datamaskinen ned med den.

Til tross for at jeg også er i stand til å lade via USB-C-portene, vil jeg anbefale å holde deg til MagSafe siden du kan hurtiglade og muligens unngå skade på datamaskinen. MacBook Pro inkluderer de nødvendige portene som profesjonelle brukere trenger med jevne mellomrom, noe som fjerner ekstra kostnadene og bryet med å bære rundt dongler for å utføre grunnleggende bærbare funksjoner.

Å koble forskjellige eksterne enheter til MacBook Pro burde alltid vært så enkelt, men jeg er glad det er så enkelt igjen.

Batterilevetid som komplimenterer ytelsen

Will Graf / MakeUseOf

Du har sannsynligvis hørt minst en gang nå at Apples silisium dramatisk har endret batterilevetiden i MacBooks sammenlignet med Intel-versjoner. I 2020 ble jeg sjokkert over forbedringen i batterilevetid da jeg først brukte M1 MacBook Pro. Ifølge Apple skal 16-tommers MacBook Pro få opptil 22 timer med Apple TV-videoavspilling og opptil 15 timer med trådløs nettsurfing, selv om det ikke forteller hele historien om hva du kan forvente.

Til tross for at den har en funksjonsfylt skjerm og et kraftig brikkesett, kan jeg si at 16-tommers MacBook Pro fortsatt får utmerket batterilevetid. Under enkel bærbar bruk, på én lading, kunne jeg bruke MacBook Pro i omtrent to dager før den måtte kobles til (6 % gjenstår på batteriet). Hvis du bruker mer strømkrevende applikasjoner og har virkelig krevende arbeidsflyter, vil du selvfølgelig ikke få det samme nivået av batterilevetid, og det ville du heller ikke hvis du gikk med M3 Max siden det er en kraftigere prosessor.

16-tommers M3 Pro MacBook Pro har absolutt bedre batterilevetid enn M1 Pro 14-tommers MacBook Pro og 15-tommers MacBook Air som har brukt i det meste av 2023. Og begge disse maskinene fungerer også bra i batteriavdelingen .

Bør du kjøpe 2023 M3 Pro 16-tommers MacBook Pro?

16-tommers MacBook Pro er en av de beste bærbare datamaskinene jeg noen gang har brukt. Den holder sin plass som et toppvalg for alle som trenger strøm på farten. Og nå kommer den i en fantastisk Space Black-farge som komplimenterer datamaskinens profesjonelle natur. Alle som trenger å gjøre profesjonelt arbeid, bør sjekke ut 16-tommers MacBook Pro.

Men ikke skynd deg ut for å kjøpe en hvis du allerede har en M2 Pro MacBook Pro, siden bare den nye fargen og prosessorene ikke er verdt de hundrevis av dollar du må bruke for å oppgradere.

Apple 16-tommers MacBook Pro (2023)

$2299 $2499 Spar $200

Apple oppdaterte sine kraftigere MacBook Pro-er for å avslutte 2023 med to nye prosessorvalg, en litt lysere skjerm og et Space Black-fargealternativ. 16-tommers MacBook Pro er et kraftsenter som uten tvil inkluderer den beste skjermen på en bærbar datamaskin, kraftig ytelse med M3 Pro- og M3 Max-brikker, betydelig batterilevetid og mange porter du kan bruke. Det er en enestående bærbar PC for enhver profesjonell.

x