tipsbilk.net

Hvordan fikse skriverfeilen «Filter mislyktes» på en Mac

Hvis skriveren gir en «Filter mislyktes»-feil når du sender en utskriftsjobb fra Mac-en, er du ikke alene. Dette problemet påvirker skrivere fra Epson, Canon, HP og andre merker. Heldigvis er det like enkelt å fikse det som å tilbakestille macOS-utskriftssystemet og installere oppdaterte drivere.

Hva forårsaker skriverfeilen «Filter mislyktes»?

Den vanligste synderen for utskriftsjobber som feiler med en «Stoppet – «Filter» mislyktes»-melding eller lignende er en korrupt eller inkompatibel skriverdriver. Dette skjer vanligvis når du installerer eller oppgraderer til en nyere macOS-versjon.

I så fall kan den eksisterende skriverdriveren din bli inkompatibel til et punkt hvor forsøk på å skrive ut fra en hvilken som helst app vil resultere i feil eller føre til at appen avsluttes.

  Reparer feil 42127 Cab Archive er ødelagt

Feilsøkingstrinn for å fikse «Filter mislyktes» skriverfeil i macOS

For å fikse den beryktede «Filter mislyktes» skriverfeilen, må du først tilbakestille utskriftssystemet, som tømmer utskriftskøen og fjerner skriverne og forhåndsinnstillingene. Deretter bør du laste ned den nyeste driveren som er kompatibel med operativsystemet ditt og legge til skriveren på nytt.

1. Tilbakestill macOS utskriftssystem

For å tilbakestille utskriftssystemet, gå til Apple-menyen > Systeminnstillinger fra menylinjen og velg Skrivere og skannere fra sidefeltet. Deretter kontroller-klikker du skriveren til høyre og velger Tilbakestill utskriftssystem.

Bekreft operasjonen ved å velge Tilbakestill (det kan hende du må skrive inn administratorpassordet ditt). Start Mac-en på nytt og gå tilbake til denne delen for å bekrefte at ingen enheter er oppført under Skrivere.

  11 beste kundedataplattform for voksende virksomhet

Vi anbefaler også å manuelt flytte gjenværende driverfiler fra ~/Library/Printers/ og ~/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/ til papirkurven. Klikk på Gå > Gå til mappe fra menylinjen for å gå til disse katalogene.

2. Installer driveren på nytt og legg til skriveren på nytt

Start med å laste ned den nyeste skriverprogramvaren fra produsentens støtteside. Hvis skriveren din støtter AirPrint, kan du imidlertid trygt hoppe over dette trinnet.

For å legge til en skriver på Mac-en, koble den til datamaskinen, slå den på og gå til Systeminnstillinger > Skrivere og skannere. Klikk på knappen Legg til skriver, skanner eller faks til høyre, velg fanen Standard, velg enheten din fra listen over skrivere og klikk på Legg til.

Med skriverdriveren installert på nytt og skriveren lagt til igjen, bør du kunne skrive ut dokumenter på Mac-en fra Microsoft Word, forhåndsvisning og andre apper uten «Filter mislyktes»-feil.

  Hvordan bruke ChatGPT-kodetolk for å lage merkede QR-koder

3. Andre generiske skriverrettinger å prøve

Apples støtteside for macOS-utskrift gir flere generiske rettelser som kan være nyttige når du feilsøker skriverproblemer, inkludert følgende tips:

  • Kontroller at skriveren har nok blekk eller toner
  • Sjekk USB-tilkoblingen og kablene
  • Slå av utskriftsdialogutvidelsene
  • Prøv å skrive ut fra en annen app
  • Start Mac og skriver på nytt

Noen ganger kan problemer som disse dukke opp etter installasjon av en stor ny macOS-oppdatering. Med disse trinnene kan du imidlertid fikse «Filter mislyktes»-feilene og få skriveren til å fungere igjen innen minutter.

Fordi macOS ikke lenger pakker skriverdrivere, må du passe på at din neste skriver støtter Apples AirPrint-teknologi, som lar deg skrive ut uten å måtte laste ned eller installere drivere.

x