Apple lager MacBook-proffene du har ventet på

Apple oppdaterte nettopp sitt bærbare utvalg med en ny 16-tommers MacBook Pro, og det er litt av en stor sak. Selskapet har gjort endringer i designet som svar på kritikk fra både kritikere og brukere, inkludert en ny tastaturmekanisme og et større batteri.

Vi har en 16-tommers MacBook Pro her på How-To Geek, og vi elsker den. Selv om du ikke vil ha en 16-tommers modell, ser vi for oss at designendringene i denne siste MacBook-en også kommer til fremtidige 13-tommers MacBook.

Et mer pålitelig tastatur

Den siste generasjonen MacBook Pro genererte mye kontrovers for Apple om sin «sommerfugl» nøkkelbrytermekanisme. Brukere ble plaget med problemer, inkludert taster som utløste flere innganger, ville ikke trykke skikkelig og hoppet ofte over tastetrykk. Problemene var først og fremst forårsaket av støvpartikler som satte opp mekanismen, og Apple til og med laget en guide for å hjelpe frustrerte brukere.

Apples intensjon med sommerfugldesignet var å lage et tynnere tastatur, og utnytte taster som krevde mindre bevegelse for å registrere et trykk. Selv etter flere revisjoner, som spenner over to familier av Apple bærbare datamaskiner (MacBook Air ble også berørt), ble sommerfugldesignen aldri perfeksjonert, og nå har selskapet droppet den for de nyeste modellene. Den gamle designen er fortsatt i bruk på MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro for tiden, og Apple erstatter fortsatt berørte modeller med nye tastaturer for sommerfuglbrytere (i stedet for redesignede saksebrytere).

Den nye «sakse»-designen speiler nærmere tastaturmekanismen Apple brukte før de skjebnesvangre sommerfugltastene. iFixit gikk så langt som beskriver det som «en do-over, et tilbakeslag, nesten en unnskyldning,» med tanke på hvor lik den nye designen er til den før sommerfuglen. Disse tastaturene var tradisjonelt ganske pålitelige (mine har vart i syv år så langt). Den nye saksedesignen er også praktisk talt identisk med Magic Keyboard som følger med iMac og iMac Pro.

  En nybegynnerveiledning for å lage musikk på iPhone og iPad

I følge 9to5Mac, er det nyeste tastaturet også betydelig mer stillegående enn forgjengeren. I testingen av en MacBook Air med et sommerfugltastatur registrerte den 41,9 desibel, mens en MacBook Pro med det redesignede tastaturet nådde bare 30,3 desibel. Det er enda mer stillegående enn Apples saksedesign fra 2015.

Tastaturoppsettet er også fikset nå

Et av Apples mer forvirrende designvalg i forrige MacBook Pro var fjerningen av Esc-tasten i øverste venstre hjørne. Touch Bar fylte ut noe av denne funksjonaliteten, men du kan bare ikke være en fin solid nøkkel – spesielt med tanke på Esc-tastens vanlige «få meg ut herfra»-funksjonen. Spesielt utviklere beklaget mangelen på en fysisk Esc-nøkkel. I følge John Gruber, Apple nevnte til og med Vim-tekstredigereren som er elsket av mange utviklere ved navn under en utviklerverktøydemo. Esc-tasten brukes til å bytte mellom moduser, en funksjon som utviklere vil bruke mye. Utviklere trenger ikke lenger å stole på en programvarebasert nøkkel som av og til fryser eller forsinker.

Den nye 16-tommers revisjonen ser tilbake på Esc-nøkkelen i sin gamle posisjon. Touch Bar vedvarer på tvers av den øverste raden av det som pleide å være funksjonstaster, med en separat Touch ID-sensor øverst til høyre på tastaturet. Dette er også viktig siden Touch ID-sensoren nå er en klikkknapp som fungerer akkurat som en strømknapp.

Touch ID-sensoren øverst til høyre på tastaturet er nå atskilt fra Touch Bar, noe som gjør det lettere å trykke uten å se ned.

Til slutt kommer Apples «inverse T»-piltaster tilbake i nedre høyre hjørne av tastaturoppsettet. Ikke alle elsker dette designet, men tydeligvis fikk Apple nok tilbakemeldinger om det til å implementere det på nytt denne gangen.

Det største batteriet du noensinne vil se i en bærbar datamaskin

For første gang noensinne har Apple satt fast et 100 watt-timers batteri i en MacBook Pro. Dette er betydelig fordi 100 watt-timer er den største cellen som er tillatt på et fly i USA (og de fleste andre jurisdiksjoner) iht. FAA regler. Vi vil aldri se et større batteri i en bærbar datamaskin med mindre disse begrensningene oppheves, og det er usannsynlig.

Ett hundre wattimer tilsvarer 11 timers «trådløs nett»-batterilevetid som sitert av Apple, opp fra 10 timer i den forrige modellen. Tester utført av Toms guide så den nye modellen klare imponerende 10 timer og 55 minutter, bare fem minutter mindre enn Apples markedsføring. Dette kan potensielt forbedres med programvareoppdateringer, ettersom Apple tukler med macOS Catalina og fremtidige OS-oppgraderinger.

  Hvordan lage en avstemning i Telegram på en PC eller mobil enhet

Når batterikapasiteten er maksimert, vil fremtidige energiforbedringer komme fra mer effektiv maskinvare, mindre batterier og smartere ladeløsninger. Apple er nødt til å gjøre smart bruk av sitt 100 watt-timers batteri i fremtidige revisjoner hvis de ønsker å gjøre ytterligere forbedringer.

Større skjerm og mindre rammer

Den nye 16-tommers MacBook Pro erstatter 15-tommers modellen fullstendig. Det større chassiset gir nok plass til å huse et forbedret panel med en oppløsning på 3072×1920. Ikke bare har du mer fysisk plass dedikert til skjermen, men en større oppløsning som pakker inn en høyere pikseltetthet på 226 ppi. Apples vanlige Pro-spesifikasjoner, som 500 nits topplysstyrke, P3 bredt fargespekter og True Tone Technology, er alle her også.

Den forrige 15-tommers MacBook Pro-skjermen hadde en oppløsning på 2880×1800, med en pikseltetthet på 220 ppi. Den nye 16-tommers MacBook Pro har en maksimal skalert (tilsvarende) oppløsning på 2048×1280, opp fra 1920×1200 på den forrige modellen. Det er en liten bump, men all ekstra skjermeiendom er verdsatt i denne formfaktoren.

Det kanskje mest slående aspektet ved den nye skjermen er reduksjonen i rammestørrelsen rundt kanten av panelet. Det kommer ikke til å gjøre deg mer produktiv, men det vil gjøre tiden du bruker på å stirre på den bærbare datamaskinen litt mer behagelig. Sammenlignet med rammene på størrelse med fotballbanen på 2019 iMac, ser den nye MacBook Pro-skjermen banebrytende ut.

Til tross for de mindre rammene, klarte Apple å inkludere et «seks høyttalers lydsystem.» De er de beste bærbare høyttalerne vi noen gang har hørt.

Hva med 13-tommers MacBook Pro?

Så hva om du foretrekker mindre bærbare datamaskiner? Den gamle 13-tommers modellen er fortsatt tilgjengelig for salg på Apples nettsted, selv om den ikke har sett noen form for oppdatering ennå. Det betyr at den fortsatt bruker det gamle sommerfugltastaturet, med det gamle tastaturoppsettet, og en skjerm med betydelig større rammer enn den nye modellen.

  Fiks AMD Catalyst Control Center mangler

Vårt råd er å vente på den forestående oppdateringen. I følge DigiTimes (som har et ustabilt rykte for Apple-rykter), den nye 13-tommers MacBook Pro kommer «i første halvdel av 2020.» Ryktet sier at den vil bruke den nye saksetastaturbryteren, og den samme 13,3-tommers skjermen. MacRumors postulerer at en 14-tommers modell ikke er helt utelukket gitt DigiTimes» merittliste.

Den viktige take-away er at mange av disse forbedringene vil komme inn i de nye mindre modellene når de til slutt slippes. Det kan være den best mulige tiden å kjøpe en 16-tommers MacBook Pro, men det er også den verste tiden å kjøpe en 13-tommers modell gitt de utbredte tastaturproblemene.

MacBook er fortsatt ikke perfekt

Til tross for mange problemer som kunder og kritikere hadde med den gamle 15-tommers MacBook Pro, kommer den nye modellen fortsatt til kort i noen avdelinger. Først og fremst er prisen, som ser at 6-kjernemodellen starter på $2.399 og 8-kjerners modellen starter på $2.799. Det er dyrt med tanke på spesifikasjonene, spesielt sammenlignet med Windows ultrabooks og Apples andre stasjonære maskiner.

Hvis du ikke liker dongler, kommer du ikke til å like den nye MacBook Pro. Det gikk et rykte om at Apple ville legge til en SD-kortleser denne gangen, men det er ikke tilfelle. Du må nøye deg med fire USB-C Thunderbolt 3-porter og en pose full av adaptere.

Nok en MacBook Pro der selv folkene i hypevideoen bruker dongler. Jeg antar at dette bare er livet vi lever i nå.

— Dan (@dyladan) 14. november 2019

Til tross for at de tre siste modellene av iPhone har ansiktsgjenkjenning, mangler den nye MacBook Pro fullstendig Face ID. Dette var en overraskelse for mange som forventet at Apples flaggskip-laptop skulle lede an i denne avdelingen. Hvis du har en Apple Watch, vil du sannsynligvis ikke ha noe imot, siden den bærbare enheten kan låse opp datamaskinen din og brukes til å godkjenne forespørsler på administratornivå på håndleddet.

Og mens vi er her, er den også litt tyngre enn fjorårets modell på 4,3 pund (2,0 kg) sammenlignet med 4,02 pund (1,83 kg) i 15-tommersmodellen. Det er ikke en stor forskjell, men faktum er at når du kjøper en MacBook Pro, kjøper du en kraftig bærbar datamaskin uansett standard.