tipsbilk.net

Apple Watch GPS vs. Cellular: Er Cellular verdt det?

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • Oppgradering til en mobil Apple Watch kommer med ekstra kostnader, men den lar deg legge igjen iPhone mens du fortsetter å ringe og streame musikk.
  • Både mobil- og GPS-modellene Apple Watch har samme maskinvare, men mobilversjonen låser opp Family Setup og eksklusive urskiver.
  • Batterilevetiden er omtrent 18 timer for begge modellene, men å stole sterkt på en mobilforbindelse vil tømme batteriet raskere.

Apple tilbyr GPS- og mobiltilkoblingsmuligheter for sine Apple Watch-modeller, men sistnevnte koster mer. Bør du bruke ekstra på mobilvarianten, eller vil modellen med kun GPS være tilstrekkelig? Vi sammenligner de to og hjelper deg med å bestemme.

Pris

Først og fremst vil oppgradering til en mobil Apple Watch utgjøre en ekstra kostnad med mindre du kjøper den dyrere varianten av rustfritt stål eller en Apple Watch Ultra; disse modellene leveres med mobiltilkobling som standard.

For å sette de økte kostnadene inn i tall, vil oppgradering til en mobil Apple Watch SE (2. generasjon) koste ytterligere $50, mens en mobil Apple Watch Series 9 vil sette deg tilbake $100 mer.

  Hva betyr deaktiver og last ned meldinger i iCloud?

Husk også at for å få mest mulig ut av denne mobiltilkoblingen, må du koble Apple Watch med et pågående mobilabonnement. Selv om det er billige dataplaner for Apple Watch, er den gjentakende avgiften fortsatt en faktor å vurdere.

Tilkobling og tilleggsfunksjoner

Aryan Surendranath/MakeUseOf

Foruten det faktum at mobilen Apple Watch kan bruke et eSIM for å koble til mobilnettverk, er det ingen maskinvareforskjeller å merke seg. Begge modellene har samme GPS-, Wi-Fi- og Bluetooth-maskinvare.

Disse to modellene er imidlertid forskjellige i funksjonene som er tilgjengelige for deg. Mobilmodeller kan for eksempel streame musikk, bruke navigasjonsapper og til og med foreta telefonsamtaler mens de er borte fra tilkoblede iPhones.

På den annen side må de med en Apple Watch kun med GPS ha musikk forhåndslastet ned. Bruk av andre internettbaserte apper eller å ta anrop er begrenset til når den sammenkoblede iPhone er innenfor rekkevidde eller koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Apple Watch.

En annen bemerkelsesverdig funksjon som er eksklusiv for den cellulære Apple Watch er Family Setup, som lar deg sette opp en Apple Watch for noen uten iPhone – som barnet ditt.

  De vanligste Wi-Fi-standardene og -typene, forklart

Så selv om det er mange ting en Apple Watch kan gjøre uten en iPhone, låser mobiltilkobling opp noen smarte brukssaker. Det er spesielt tilfelle hvis du er en forelder som ønsker å holde kontakten med barna dine.

Batteri

Unsplash

Når det kommer til batterilevetid, hevder Apple 18 timers bruk, uavhengig av hvilken Apple Watch-variant du eier. Mens bruksmønstrene dine påvirker hvor lenge Apple Watch varer mellom ladinger, bør du huske at bruk av et mobilnettverk på Apple Watch vil belaste batteriet litt mer.

Apples påstand på 18 timer for mobilmodellen innebærer fire timers bruk over LTE og 14 timers tilkobling til en iPhone via Bluetooth. Når det gjelder GPS-modellen, innebar alle de 18 timene med testing å være koblet til en iPhone via Bluetooth. Bruk av lavstrømmodus vil også utvide bruken av begge variantene til 36 timer.

Se ansikter og mer

Aryan Surendranath/MakeUseOf

Når du kjøper en mobil Apple Watch, vil du legge merke til et ekstra Explorer-sett med urskiver. Denne serien har en kombinasjon av røde time- og minuttvisere – andre urskiver har hvite time- og minuttvisere – sammen med en indikator for signalstyrke. Det er et pent lite tillegg for mobilbrukere som hjelper til med å skille klokken deres og setter viktig informasjon foran.

  18 beste online videoprodusenter for bedriften din

Men når det gjelder å velge mellom koffertmaterialer og båndalternativer, er det ingen forskjeller i brukeropplevelsen. Den eneste merkbare detaljen er den røde ringen på Digital Crown, som identifiserer mobilvarianter.

Hvilken Apple Watch-variant bør du kjøpe?

De viktigste fordelene med den mobile Apple Watch inkluderer muligheten til å legge igjen iPhone og bruke Family Setup for å la et familiemedlem uten iPhone bruke den bærbare enheten.

Så hvis du ønsker å kutte telefonen ut av ligningen eller leter etter en løsning for å holde kontakten med barna dine – og ikke vil bry deg med den ekstra kostnaden – er en mobil Apple Watch et rimelig kjøp.

Men hvis du sjelden finner deg selv uten iPhone og ikke har noe imot den tjorede livsstilen som tilbys av en Apple Watch kun med GPS, anbefaler vi at du sparer dine hardt opptjente penger. Kanskje du kan bruke disse midlene til nye bånd eller beskyttende tilbehør til Apple Watch.

x