Bærbar datamaskin vil ikke koble til iPhone Hotspot (fungerer ikke)

Smarttelefoner kan koble seg til internett via SIM-kortene som kobler dem til en tjenesteleverandør. Disse nettverkene og telefonene støtter 3G og 4G som er ganske raske og kan på et blunk brukes i stedet for en bredbåndsforbindelse.

Å jobbe på en telefon er imidlertid ikke det samme som å jobbe på en datamaskin, så hvis du vil bruke tjenesteleverandørens 3G- eller 4G-nettverk på en Windows 10-stasjonær, må du bruke en hotspot.

Moderne smarttelefoner, iPhones og Android-telefoner støtter begge hotspots som lar brukere opprette en trådløs eller kablet tilkobling med en Windows 10 PC.

iPhone Hotspot fungerer ikke?

En personlig hotspot er en innebygd funksjon på iOS. Alt du trenger å gjøre er å slå på en bryter, og hotspot vil bli opprettet. En iPhone lar brukere koble til sin hotspot via WiFi og/eller en USB-datakabel.

  5 kreative bruksområder for smartplugger

Du må ha mobildata aktivert på iPhone, og du må ha 3G/4G aktivert av tjenesteleverandøren. For å koble til hotspot, må du klikke på WiFi-ikonet i systemstatusfeltet på Windows 10, og iPhone vil vises, ved navn, som en tilgjengelig tilkobling.

Hvis du ikke klarer å koble til iPhones personlige hotspot, kjør gjennom disse grunnleggende kontrollene og prøv deretter løsningene nedenfor.

Sørg for at du har skrevet inn passordet for hotspot. Passordet er autogenerert av iOS, men kan endres til alt du vil. Du kan se passordet for iPhone-hotspot ved å åpne Innstillinger-appen og gå til Personal Hotspot.
Gi tilkoblingen noen minutter til å etablere og begynne å fungere. Vanligvis tar det noen minutter før internettforbindelsen blir aktiv selv etter at du har koblet til hotspot.
Sørg for at du får god signalstyrke på iPhone. Lav signalstyrke vil påvirke kvaliteten på forbindelsen.
Noen tjenesteleverandører blokkerer mobile hotspots. Du kan se funksjonen på iPhone, men den kan være blokkert av tjenesteleverandøren. Du bør sjekke om de blokkerer. Hvis de gjør det, kan du kanskje eller ikke være i stand til å fjerne blokkeringen, avhengig av tjenesteleverandørens retningslinjer for rettferdig bruk av nettverket.

  3 smarte måter å endre Netflix faktureringsdato

Hva hvis bærbar datamaskin ikke vil koble til iPhone Hotspot

Hvis alt det ovennevnte sjekker ut og du fortsatt ikke kan koble til iPhones personlige hotspot, kan du prøve følgende.

1. Koble til via USB-datakabel

Dette er en enkel og pålitelig metode for å koble til iPhones personlige hotspot.

Aktiver det personlige hotspotet på din iPhone.
Koble iPhone til din Windows 10 PC via en datakabel.
Windows 10-PC-en kobles til hotspot. Den vises som en Ethernet-tilkobling.

Merk: Pass på at du bruker en original Apple-kabel eller en sertifisert kabel for tilkoblingen.

2. Glem nettverket og koble til igjen

Hvis du er i stand til å koble til det personlige hotspotet, men ikke får tilgang til internett på din Windows 10-PC, kan du prøve å glemme hotspot-tilkoblingen på iPhone og koble den til igjen.

  Hvordan lagre Google Slides-objekter som bilder

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Nettverk og Internett.
Velg WiFi-fanen og klikk på Administrer kjente nettverk.
Velg iPhone-nettverket og klikk på Glem.
Koble til nettverket igjen.

3. Gi iPhone nytt navn

Windows 10 har normalt ikke et problem med WiFi-nettverksnavn, men med iPhones hotspot kan mellomrom eller ikke-alfanumeriske tegn forårsake problemer når du prøver å koble til den.

Åpne Innstillinger-appen på iPhone/iPad.
Gå til kategorien Generelt og trykk på Om.
Gi iPhone nytt navn slik at det ikke er mellomrom i den (eller punktum, komma osv.).
Prøv å koble til hotspot igjen.

Konklusjon

Å lage et trådløst eller kablet hotspot på en iPhone (eller hvilken som helst smarttelefon) pleide å være en oppgave for rundt ti år siden. Funksjonen ble aktivt blokkert fordi nettverk ikke hadde båndbredden til den. Ting har endret seg nå, og tjenesteleverandører blokkerer normalt ikke brukere fra å opprette en hotspot på enheten deres.

På iPhone er det desto enklere, og løsningene som er oppført ovenfor bør løse problemene du har.