Beste 7 STL-filredigerere for å reparere eller redigere 3D-modellfilen din

Enten du er nybegynner eller en erfaren 3D-designer, vil du garantert få STL-filen din redigert og reparert før 3D-utskrift med et av verktøyene vi har skissert her.

3D-printing har revolusjonert produksjonsindustrien ved hjelp av moderne applikasjoner. Alle med en datamaskin og 3D-printer kan gjøre sin digitale design om til fysiske objekter. Men du trenger riktig 3D-gjengivelsesprogramvare for å tilpasse 3D-modellen (STL-fil).

Et av de vanligste filformatene i 3D-utskrift er STL-filen (StereoLithography). STL-filen beskriver overflategeometrien til et 3D-objekt. Men selv de best utformede STL-filene kan noen ganger inneholde feil eller mangler. Hvis du har riktig verktøy, kan du enkelt fjerne feilene før du skriver ut 3D-modellen din.

STL-filfeilene kan være hull i overflatenettet, skjæringer mellom trekanter og ikke-manifoldkanter. Å fikse disse problemene kan være tidkrevende og frustrerende, spesielt hvis du ikke har riktig programvare. Det er der STL-filredigerere kommer inn og lar deg åpne, vise og redigere STL-filer.

Det er mange STL-filredigerere tilgjengelig, alt fra enkle og gratis til komplekse og dyre. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for noen av de beste STL-filredigererne på markedet og hjelpe deg med å velge den som passer for deg.

Hva er en STL fil?

En STL-fil (forkortelse for «stereolithography») inkluderer en 3D-modell som brukes til 3D-utskrift. Det er et vanlig filformat i 3D-utskriftsindustrien som er akseptert av de fleste 3D-skrivere.

En STL-fil representerer en 3D-modell ved å tilnærme overflaten med en rekke trekanter. Jo mindre trekantene er, desto mer detaljert og nøyaktig blir den resulterende 3D-modellen. Men en kompleks struktur vil inkludere flere trekanter, og den vil også øke filstørrelsen.

Tallrike programvare er allerede tilgjengelig online for å lage en perfekt 3D-modell. Når du har laget 3D-modellen din og lagret den som en STL-fil, kan du sende den til en 3D-printer for å lage en fysisk modell.

3D-skriveren leser STL-filen og følger instruksjonene for å lage objektet lag for lag. Den bruker 3D-utskriftsprosesser som modellering av sikringsavsetninger eller selektiv lasersintring.

En STL-fil, kort fortalt, er en digital representasjon av et 3D-objekt som kan brukes til å skrive ut en fysisk versjon av objektet ved hjelp av en 3D-skriver.

Hva er en STL File Editor?

En STL-filredigerer er en type programvare som brukes til å gjøre endringer i en STL-fil og lage en perfekt ferdig 3D-modell. Det brukes ofte i 3D-utskriftsindustrien for å lage et fysisk objekt.

Ved å bruke en STL-filredigerer kan brukere gjøre endringer i formen og størrelsen på modellen i henhold til deres preferanser. Dessuten kan de legge til eller fjerne uønskede funksjoner som hull eller andre detaljer.

En STL-filredigerer kan brukes til å gjøre forskjellige endringer i en STL-fil, for eksempel:

 • Legge til eller slette trekanter for å endre formen på 3D-modellen.
 • Endre størrelsen på modellen
 • Deler opp modellen i mindre deler
 • Slå sammen flere modeller til én
 • Legge til eller fjerne hull eller forskjellige seksjoner
 • Retting av eventuelle feil eller mangler i filen

I tillegg til grunnleggende funksjoner, kan noen STL-filredigerere ha tilleggsfunksjoner, som å konvertere andre filformater til STL, eksportere filer til andre formater eller forberede filer for 3D-utskrift.

Hvordan redigere en STL-fil?

Når du har gjort endringer eller reparert STL-filen ved hjelp av STL-filredigeringsprogramvaren, kan du lagre filen som en STL-fil og bruke den til å lage et fysisk objekt ved hjelp av en 3D-skriver. Nedenfor er mer detaljerte instruksjoner om hvordan du redigerer en STL-fil:

 • Åpne STL-filen i en 3D-modelleringsprogramvare eller STL-filredigerer.
 • Bruk verktøyene og funksjonene til programvaren for å gjøre de ønskede endringene i filen.
 • Lagre den redigerte filen som en STL-fil.
 • Før 3D-utskrift, sørg for at den er vanntett, har en riktig orientering og inkluderer en støttestruktur.
 • Send deretter den redigerte STL-filen til en 3D-skriver for å lage et fysisk objekt.
 •   Slik bruker du mods i Google Snake Game

  Husk at de spesifikke trinnene og verktøyene som er involvert i å redigere en STL-fil vil avhenge av programvaren du bruker. Noen programvare kan ha et mer intuitivt eller brukervennlig grensesnitt, mens andre tilbyr mer avanserte funksjoner for mer komplekse modifikasjoner.

  Å utforske forskjellige STL-redigeringsprogramvare og lære om de tilgjengelige verktøyene og funksjonene kan hjelpe deg med å finne den beste arbeidsflyten for dine behov.

  To store STL-filredigerere

  Som vi nevnte tidligere, er mange forskjellige STL-filredigerere tilgjengelige. Men generelt kan STL-filredigerere deles inn i to hovedkategorier: CAD-programvare og Mesh-redigeringsverktøy.

  #1. CAD-programvare

  CAD-programvare (Computer Aided Design) var opprinnelig ment for konstruksjon. Dessuten tilbyr den solid modellering og presise målinger. Selv om CAD-programvare ikke er ment å skrive ut 3D-animerte modeller, kan den fortsatt brukes til å redigere STL.

  #2. Redigeringsverktøy for mesh

  Mesh-redigeringsverktøy, derimot, er spesielt designet for å modellere objekter med en 2D-overflate og inkluderer ikke en solid fylling. Den brukes ofte til rensing og reparasjon av netting, hullfylling og manipulering av top- og kant.

  Noen brukere foretrekker kanskje de mer presise målingene og solide modelleringene som tilbys av CAD-programvare. Derimot kan andre brukere foretrekke spesialiserte verktøy og funksjoner i mesh-redigeringsverktøy. Det beste alternativet for deg vil avhenge av dine spesifikke behov og preferanser.

  Det er flere STL-filredigeringsverktøy tilgjengelig for 3D-modellering, tilpasning og utskrift. Vi har imidlertid listet opp noen av de beste gratis, brukervennlige og nettleserbaserte løsningene. For å modifisere og fikse din STL 3D-modell, sjekk ut verktøyene nedenfor og velg en for ditt neste prosjekt.

  Blender

  Blender er en velkjent og høyt ansett 3D-modelleringsapplikasjon som tilbyr mange verktøy og funksjoner. Med denne applikasjonen kan brukere enkelt lage 3D-utskrivbare modeller fra bunnen av. Å redigere eller reparere en eksisterende STL-fil er ganske enkelt med Blender.

  Det kan imidlertid ha en bratt læringskurve på grunn av dets omfattende sett med kommandoer. Det kan også kreve et kraftig PC-oppsett for å vise noen komplekse modeller. Men det beste er at det er et gratis verktøy for å jobbe med en 3D-modell. Blender er tilgjengelig for nedlasting på Windows, macOS og Linux.

  Redigering av 3D-modell med blender:

  • Først last ned, installer og kjør Blender på PC-en din.
  • Deretter høyreklikker du standard 3D-kuben og trykker på slett for å fjerne den.
  • Åpne Blender og importer STL-filen. Du kan gjøre det ved å gå til Fil > Importer > Stl.

  • Etter å ha importert STL-filen, bruk ulike verktøy og funksjoner for å tilpasse 3D-modellen.
  • Du må først bytte objektet til redigeringsmodus for å redigere STL-filen. Nå vil alle kantene være synlige.

  • Velg alle elementene i 3D-modellen din og trykk på «A»-tasten. Du kan velge dine foretrukne punkter, kanter eller plan ved å tegne en boks rundt dem med venstre museknapp.

  • Nå kan du legge til eller slette trekanter for å endre formen på 3D-modellen, endre størrelsen på den, dele den opp i mindre deler, slå sammen flere modeller til én og legge til eller fjerne hull eller andre funksjoner.

  GratisCAD

  FreeCAD er nok en åpen kildekode datamaskin-assistert design (CAD) programvare du får gratis. Både nybegynnere og erfarne 3D-designere kan bruke denne programvaren til å lage enkle eller eksklusive design. Den tilbyr funksjoner som er ideelle for mekaniske ingeniører som lager ulike 3D-modeller.

  Siden FreeCAD tillater parametrisk 3D-modellering, kan du enkelt tilpasse modellen din ved å gå gjennom de tidligere redigeringene. Den eneste begrensningen du vil møte når du bruker denne programvaren er å avskjære elementstrukturer. Denne programvaren er kompatibel og klar til nedlasting på Windows, macOS og Linux.

    Implementering av HTML Editor i appene dine er enkelt med Froala – neste generasjons WYSIWYG Editor

  Redigering av STL-filer med FreeCAD:
  Last ned, installer og åpne FreeCAD på din PC og klikk Fil > Ny.

  • Klikk nå på Fil > Importer, og velg STL-filen din. STL-filen vil være synlig i FreeCAD-programvaregrensesnittet.

  • Du kan stille inn arbeidsbenken ved å klikke på rullegardinmenyen og velge Del.
  • Velg din importerte 3D-modell og klikk på Del > Lag Sape fra Mesh for å få den importerte modellen omgjort til små trekanter. Merk av for Sy-formen og behold verdien av toleransen som den er.

  • Nå kan du fjerne det importerte mesh-objektet. Objektet ditt består for øyeblikket av et trekantformat.

  • Klikk på Oppgave for å få Advanced Utility til å konstruere formen. På dette tidspunktet velger du Solid fra skallet. Velg en hvilken som helst trekant på 3D-modellen din, klikk på Opprett og lukk vinduet.
  • Til slutt vil du få det solide objektet fra din importerte 3D-figur, som du kan redigere.

  3D skråstrek

  Den neste 3D-modelleringsprogramvaren på listen vår er 3D Slash, som du kan bruke online og offline. Du kan lage 3D-modeller ved å bruke den klassiske byggeklossteorien som ligner Minecraft. Det er et gratis verktøy som tillater nettleserbasert 3D-modellredigering.

  For tilfeldig redigering av 3D-modeller vil det være det beste alternativet å utforske. Du kan unngå kompleksiteten til enhver tradisjonell STL-filredigerer og bruke dette verktøyet til å jobbe med STL-filen din. 3D skråstrek er kompatibel og klar til nedlasting på Windows, macOS, Linux og Raspberry Pi.

  Redigere STL-fil med 3D Slash:

  • For nettleserbasert drift, gå til den offisielle nettsiden til 3D slash og logg inn på kontoen din.
  • Klikk på mappeikonet og deretter Opprett en ny modell.

  • Opprett nå en ny modell og klikk på alternativet Form a 3D-fil for å fortsette. Du kan enten dra og slippe eller laste opp STL-filen.
  • Den opplastede STL-filen vil automatisk endres og transformeres til et pikselert objekt. Du kan redigere den opplastede 3D-modellen ved hjelp av 3D-slash-programvaren.
  • Du vil få ulike verktøy i øvre venstre hjørne av grensesnittet. Du kan bruke disse verktøyene til å redigere 3D-objektet i henhold til dine preferanser.

  SelfCAD

  SelfCAD er et gratis verktøy som tilbyr et hendig brukergrensesnitt som gjør det enklere å redigere STL-filer enn andre redaktører. Du vil enkelt få avanserte funksjoner og verktøy for å lage og tilpasse 3D-modeller. Hvis du er ny til 3D CAD-programvare, kan dette være det beste alternativet for å lage komplekse 3D-modeller.

  En annen nevneverdig funksjon ved dette verktøyet er «Magic Fix», som er best for å reparere maskefilene dine. Verktøyet inkluderer også en forhåndsbygd slicer som hjelper deg med å klargjøre STL-filen din for 3D-utskrift. Så dette verktøyet kan lage en mye mer realistisk 3D-modell med mindre innsats. Du kan laste ned SelfCad fra den offisielle nettsiden, som er kompatibel med macOS og Windows.

  Redigere STL-filer med SelfCAD:

  • Rull over til den offisielle nettsiden til SelfCAD og logg på kontoen din (hvis du har en).
  • Klikk nå på Nytt prosjekt for å begynne å jobbe med prosjektet ditt.
  • Klikk deretter på Opprett

  • Deretter importerer du STL-filen ved å klikke på Fil > Importer.
  • Nå kan du redigere STL-filen din i henhold til dine preferanser. Du kan skalere objektet, lage hull, legge til og skalere former, rotere formen og gjøre mye mer.

  MeshLab

  Meshlab forenkler opprettelse, justering og redigering av kompliserte 3D-nettverksfiler. Denne appen inneholder alle nødvendige funksjoner for å tilpasse, vise og reparere STL og andre filtyper.

  Selv om du ikke kan lage et nytt mesh med denne appen, lar den deg kombinere og reparere STL-filen din uten problemer. Meshlab fungerer på Windows (64x), macOS og Linux, som du kan laste ned fra deres offisielle nettside.

  Redigering av 3D-modeller ved hjelp av MeshLab:

  • Først må du kombinere to forskjellige masker av en 3D-modell. Deretter kan du fjerne de uønskede delene av nettet og reparere 3D-modellen.
  • Last inn begge 3D-modellene du vil kombinere ved å klikke på Fil > Importer mesh.
    Slik aktiverer du Chase-kredittkortet ditt online

  • Fra verktøylinjen klikker du på Vis lag og velger 3D-modellene dine.
  • Velg nå modellene i lagmenyen og klikk på Manipulatorverktøy.
  • Transformer modellen ved å trykke på T, rotere den med R og skalere den med S.
  • Du kan flytte eller rotere objektet i en annen retning. Roter objektet ved å trykke Escape. Når du er fornøyd med plasseringen, trykk Escape igjen og transformer.
  • Bekreft plasseringen ved å trykke på Enter.
  • Når alle delene er tilstrekkelig plassert, høyreklikker du i det kombinerte masken og klikker Flatten Visible Layer. Merk deretter av for de tre første alternativene og klikk på Bruk.

  SketchUp

  SketchUp, tidligere kjent som Google SketchUp, eies nå av Trimble Buildings. Gratisversjonen av denne 3D-modelleringsprogramvaren heter SketchUp make.

  Det er det mest kjente verktøyet du kan bruke for å starte ditt CAD-design. Sketchup er et Windows-kompatibelt program du kan laste ned eller bruke i nettleseren din.

  SketchUp er fullpakket med ulike funksjoner for enkelt å lage en 3D-modell. Selv om du ikke kan bygge et solid objekt direkte eller konvertere trekantene til STL-filen din til firkanter. Du kan imidlertid inkludere tillegg for å gjøre dette verktøyet mer effektivt for tilpasning og utskrift av 3D-modeller.

  Redigere STL-fil ved hjelp av SketchUp:

  • Gå først til SketchUp gratis, klikk på Start modellering og logg på med Google-kontoen din.
  • Klikk deretter på Opprett ny.
  • Høyreklikk nå på den forhåndsbygde modellen og slett den.

  • Klikk på Brødsmule-knappen øverst til venstre, og klikk på Importer. Importer nå STL-filen din.
  • Nå kan du redigere STL-filen din ved å bruke verktøyene som er tilgjengelige på høyre og venstre side av brukergrensesnittet.

  SkulptGL

  SkulptGL er en nettleserbasert applikasjon som er utmerket for å komme i gang med 3D-modellering. Du kan ta de første skrittene mot STL-filmodifikasjonsverktøyet, som er gratis å bruke.

  SkulptGL inkluderer ikke komplekse funksjoner og inneholder kun viktige verktøy for redigering og reparasjon av STL-filer. Som nybegynner kan du starte prosjektet med dette verktøyet fremfor andre alternativer for ditt fremtidige 3D-skulpturprosjekt.

  Redigering av STL-filer med SuptGL:

  • Gå til SkulptGL-nettstedet og klikk Scene > Clear Scene for å slette standard 3D-objektet.
  • Klikk på Fil (Importer/Eksporter) > Legg til (obj, SGL, PLY, STL)
  • Bruk verktøyene og alternativene på høyre side for å redigere STL-filen.

  • Du kan aktivere Symmetri-knappen for å minimere arbeidsbelastningen.
  • For å legge til små detaljer til modellen din, kan du øke oppløsningen. Du kan enten velge Topology > Multiresolution > Subdivide or Reesh modellen ved å velge oppløsningen på Topology > Voxel Remeshing > Resolution og klikke på Remesh.

  Siste ord

  Siden de fleste 3D-skrivere støtter STL-filer, er det et viktig format for 3D-utskriftsindustrien. Redigering og reparasjon av STL-filen vil ikke være enkelt hvis du bruker et komplekst verktøy. Bare det riktige verktøyet vil gjøre deg i stand til å få en feilfritt bygget 3d-printet modell fra en STL-fil.

  Vi har anbefalt noen av de beste STL-filredigeringsverktøyene i denne artikkelen for å hjelpe deg med å forberede STL-filer for 3D-utskrift. Disse verktøyene er brukervennlige og gratis. Så la oss komme i gang med ditt neste 3D-utskriftsprosjekt.

  Du kan også utforske den beste 3D-gjengivelsesprogramvaren for profesjonelle.

  x