tipsbilk.net

Beyond Virtual Assistants – Hvorfor er AI så mye mer enn Chatbots?

Automatisering er ikke lenger en ting fra fremtiden, men et valg vi kan ta for å forbedre livene våre som enkeltpersoner og bedrifter.

Men, ifølge Adobe, i 2018 brukte bare 15 % av virksomhetene aktivt AI-baserte systemer. Selvfølgelig er tallene annerledes nå, siden den samme rapporten spådde at rundt 31 % av foretakene ville gjøre byttet året etter.

Vi kan se endringen ettersom flere og flere virksomheter bruker intelligente chatbots for å forbedre kundeserviceopplevelsen og øke effektiviteten deres i å håndtere problemer på lavt nivå. Det er også en økning i folk som bruker stemmeassistenter (som Siri, Google Assistant eller Alexa). Ifølge en fersk Pew Research Center-rapportsamhandler nesten 50 % av amerikanske borgere med smarttelefonene sine ved hjelp av talekommandoer.

Men kunstig intelligens-systemer handler ikke bare om stemmeassistenter og chatbots (så unike som de er)! Disse systemene lover å dekke hverdagslige oppgaver som ansatte håndterer for tiden, slik at vi kan bruke hjernen vår til mer kreativt og utfordrende arbeid. AI omformer verden slik vi kjenner den, og påvirker hele bransjer fra kunderelasjoner til produksjon og produksjon.

Gitt dette bør det ikke være noen overraskelse at digital markedsføring er et av de mest berørte segmentene. Markedsførere er allerede kjent med systemer designet for å gi prediktiv analyse basert på data samlet inn fra ulike kilder. Likevel brakte AI frem en ny måte å ta beslutninger og identifisere publikum (blant andre).

AIs innflytelse på digital markedsføring

Hovedendringen drevet av kunstig intelligens i digitale markedsføringsstrategier er hvordan merkevarer kobler seg til publikum. Mange merker bruker chatbots, men markedsførere bruker også intelligente systemer for personalisering av innhold, for å lage bedre målrettede kampanjer og kutte kostnader. Som en sidenotat viser dette også at digitale markedsførere også kan trenge det lære kunstig intelligens (i hvert fall på et grunnleggende nivå) i nærmeste fremtid.

Chatbots for en bedre klient-merkeforbindelse

Enkelt sagt er chatbots programvareverktøy utviklet for å samhandle med kunder og gi nyttig informasjon. Chatbotindustrien øker, og flere utviklere fokuserer på å lage intelligente systemer som kan opprettholde en naturlig menneskelig samtale.

Dette er mulig på grunn av utviklingen av AI semantisk gjenkjenning, stemmekonverteringsteknologi og språkbehandling. Mens vi fortsatt jobber med å perfeksjonere disse verktøyene, kan grunnleggende chatbot-systemer utføre enkle oppgaver som å svare på grunnleggende spørsmål, ta bestillinger, veilede brukere gjennom ulike prosesser og mer.

De viktigste fordelene med merker som bruker chatbots er:

  • 24 timer, uavbrutt tilgang til kundeservice – chatbots trenger ikke søvn eller pause, så de kan gi support døgnet rundt;
  • En-til-mange-tilnærming – ett system kan jobbe med flere kunder samtidig, og eliminerer begrensningene til et system som drives av mennesker der kun en-til-en interaksjoner er mulig på et gitt tidspunkt.
  • Bedre kundeopplevelse – chatbots blir ikke frustrert over utålmodige kunder og mister ikke roen.
  • Lokalisert kundeservice – mange chatbot-systemer kan brukes på flere språk, slik at klienter kan velge sitt morsmål.
  • Rask levering – chatbots har tilgang til en omfattende database (inkludert brukernes tidligere interaksjoner med plattformen) og kan gi den forespurte informasjonen mye raskere enn en menneskelig operatør.
  Retting av "iTunes kunne ikke koble til denne iPhone"-feilen

Chatboter er enda mer kritiske siden mange merker har gått over til å kommunisere med kunder via tekstapper som Facebook Messenger, Slack eller WhatsApp. Og som det viser seg, elsker over 50 % av forbrukerne ideen om enklere og raskere kommunikasjon med favorittmerkene deres!

Innholdstilpasning

Dette handler om å tilpasse hver brukers opplevelse med et nettsted eller en plattform ved å foreslå innhold som passer bedre til deres behov.

Et godt eksempel her er algoritmen som brukes av YouTube for å anbefale innhold for hver bruker basert på tidligere valg. Men dette skjer bare hvis du har en konto. Ellers vil du bli vist anbefalinger for din nåværende posisjon.

I et lignende forsøk kan (og gjør) markedsførere bruke AI-systemer for å gi seerne sine produkter, tilbud, innhold og andre elementer som passer deres tidligere interaksjoner med plattformen. Går ett skritt videre, kan det samme systemet brukes til å øke salget ved å gi mer nøyaktige anbefalinger til brukerne.

Til slutt kan AI-systemer også bestemme hvilken type innhold som mest sannsynlig vil appellere til publikummet ditt. På denne måten eliminerer du mange gjetting og prøving og feiling systemer som fortsatt er utbredt i dagens digitale markedsføringsstrategier.

Den største fordelen bak dagens intelligente systemer er at de kan behandle store mengder data i høye hastigheter, og dermed levere resultater som kan påvirke i sanntid.

Foredling av e-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er et av de verktøyene som definerer tid og teknologi, holder seg i form og leverer utrolig avkastning selv i AI-alderen. Likevel kan den bruke litt raffinement, og vi har nå den perfekte måten å gjøre det riktig på.

Vi har nå intelligente systemer som setter opp triggere for ulike handlinger (basert på tidligere atferd). Dette lar markedsførere målrette mot akkurat de riktige personene med riktig innhold, noe som gjør opplevelsen mer relevant for kunden og lønnsom for virksomheten.

For eksempel bruker mange merker en segmentert e-poststrategi basert på en brukers status. Som sådan sender de ut én type e-post til noen som nettopp har registrert seg for en konto, en annen e-post til noen som er medlem og har en ønskeliste, og en annen e-post til noen som er en lojal kunde.

  Slik sikkerhetskopierer du Kindle-høydepunkter og -notater

Utrolige annonsekonsepter

Annonser (spesielt digital annonsering) blir smartere, og alt skyldes AI-innsikt. Vi kan se dette over hele sosiale medieplattformer og Google, hvor intelligente systemer brukes for å målrette den rette målgruppen.

På grunn av AI-teknologi kan markedsførere forutsi trender nøyaktig og tjene penger på mikrotrender, noe som muliggjør bedre målretting, og dermed redusere sløsing med digitale annonseringsutgifter. I følge Statista, var det globale annonseutgiftsestimatet for 2019 over 560 milliarder dollar, og noe av det var bortkastet på grunn av prøve- og feilingssystemet de fleste bedrifter bruker. Men etter hvert som AI tar over, vil mindre og mindre av et selskaps annonseringsbudsjett gå tapt.

Nå handler kunstig intelligens ikke bare om å sørge for at budsjettet ditt er godt brukt. Det handler også om innovasjon og kreativitet. De fleste sosiale medieplattformer som kjører annonser, kan lage en kopi som passer dine behov basert på tidligere brukeres oppførsel og lenkene du ønsker å markedsføre. Som sådan er prosessen med å lage innhold til et digitalt markedsføringsbyrå kan styrkes og foredles av AI-drevne plattformer.

Noen merker kombinerer også moderne teknologier som utvidet virkelighet eller virtuell virkelighet for å lage imponerende annonser som holder folk engasjert og beholder oppmerksomheten deres.

Kutte kostnader

Mens innovasjon og bedre målretting er fordelaktig for markedsførere, er bedriftseiere begeistret for AI fordi det er en fantastisk mulighet til å redusere kostnadene.

Bare tenk på det.

Bare ved å bruke chatbots sparer bedrifter penger og øker fortjenesten ved å tilby en bedre kundeopplevelse. Det samme skjer når du planlegger markedsføringsstrategier eller personaliserer innhold.

AI-drevne systemer har intelligensen til å overta noen av de enkle oppgavene som pleide å bli dekket av menneskelige operatører. Det betyr færre ansatte og mer effektivitet.

Hovedoppgaven til en digital markedsfører er å sette seg inn i kundens hode og forstå hva de kan ende opp med å søke etter på nettet, om produktet eller tjenesten de markedsfører. Tidligere var denne oppgaven ganske enkel fordi søkemotorer brukte nøkkelord for å finne relevante sider.

Men de dagene er for lengst forbi, og dette skyldes delvis utviklingen av intelligente systemer. I dag forstår en søkealgoritme nyanser og kontekstuell mening (semantisk søk). Noen algoritmer leverer også resultater ved å vurdere en brukers søkehistorikk.

Med lanseringen av virtuelle assistenter (Siri, Alexa, Google Assistant og flere), kan AI-systemer også bruke talesøk og talegjenkjenning for å identifisere nye nisjer og benytte tidligere ukjente ressurser.

Så, hva betyr dette for SEO-spesialister?

I et nøtteskall må digitale markedsførere være åpne for nye muligheter og ha en sterk alliert innen AI-drevne plattformer.

  Hva er DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)?

Nå som vi vet hvorfor og hvordan intelligente kunstige systemer er en del av den digitale markedsføringsindustrien, la oss ta en titt på noen av verktøyene vi kan bruke.

Google Cloud AI

Dette er et verktøy for å lære hvordan du bruker og implementerer AI i virksomheten din, og vi anbefaler på det sterkeste å bla gjennom noen av modulene deres. Google Cloud AI tilbyr fantastiske eksempler på verktøy og design som kan bli ekstremt populære i fremtiden.

Det gir også innsikt i hva konkurrentene dine kan gjøre for å få en fordel og kutte en større markedsdel for seg selv.

Zoomph

En fantastisk plattform for merkevarer som streber etter kampanjer i sosiale medier!

Zoomph tilbyr innsikt og hjelper markedsførere å forstå sitt publikum og de sosiale plattformene. Den analyserer også følelsene og følelsene som får en kampanje til å fly, og leverer mer nøyaktige data enn tradisjonelle CPM-modeller.

MarketMuse

MarketMuse er en AI-drevet plattform for SEO, innholdsforskning og konkurranseanalyse og hjelper markedsførere med å lage innhold som virkelig er relevant for publikummet deres. Dessuten gir den nyttig informasjon om ulike nøkkelord og identifiserer potensielt uutnyttede områder.

Så hvis du føler at innholdet ditt mangler «je ne sais quoi», kan du dra nytte av litt hjelp fra en slik plattform.

Yext

Dette er den ideelle plattformen å bruke når din tilstedeværelse på sosiale medier får mye engasjement via kommentarer og anmeldelser.

Yext er det riktige verktøyet å bruke når du vil vite hvordan din bedrift eller merkevare blir representert på nett. Den behandler data fra sosiale medieplattformer, anmeldelser og mer og forstår den generelle stemningen. Den prioriterer også anmeldelsene og kommentarene som trenger din oppmerksomhet for å øke ditt rykte på nettet.

Kor

Som vi allerede har nevnt, må en markedsfører kjenne til og forstå publikums behov (hva de kan se etter på nettet) for å lage en effektiv kampanje. Som sådan, Kor er en plattform som bruker kraften til AI til å analysere mønstre som fører til et vellykket salg i samtaler.

Det kan også gi innsikt i hvorfor en salgssamtale ikke var vellykket og tillate selgere å fokusere på sin primære oppgave – å avslutte avtaler. Det gjør den ved automatisk å lage rapporter for hver brukerinteraksjon, og dermed ta denne oppgaven fra hendene til menneskelige operatører.

Avsluttende tanker

Etter å ha lest alt dette, er konklusjonen ganske tydelig – AI-systemer er dypt integrert i våre profesjonelle og personlige liv. Som digitale markedsførerevi ser det handle fra begge perspektiver, og det er på tide å forstå og akseptere at måten vi pleide å gjøre ting på ikke er nyttig uten hjelp fra intelligente algoritmer og dataanalysatorer.

x