Bitcoin vs. Bitcoin Cash: Hva er forskjellen?

Bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCH), selv om de er like i konnotasjon, skiller seg først og fremst ut når det gjelder skalerbarhet og transaksjonskostnader.

Denne artikkelen tar et mye dypere dykk inn i Bitcoin vs. Bitcoin Cash.

BTC og BCH er begge kryptovalutaer, men begge spiller (i det minste effektivt) en annen rolle i kryptoverset. BCH ble stukket gjennom BTC i 2017 i et forsøk på å være tro mot BTCs opprinnelige intensjon om å fungere som en rask måte å overføre kontanter elektronisk.

La oss se på landområdet for å forstå hvorfor BCH ble forkastet av Bitcoin og gåten Bitcoin vs. Bitcoin Cash.

Hva er Bitcoin?

BTC er en kryptovaluta som ble lansert i 2009. I Bitcoin White Paper nevnte Satoshi Nakamoto (BTCs skaper) at hans visjon med BTC var å gi verden en P2P-versjon av overføring av elektroniske kontanter uten noen finansielle mellomledd. Så langt har BTCs reise vært bemerkelsesverdig, men den har hatt en steinete sti på vei opp.

Selv om Bitcoin er på toppen av kryptoverset, er det ikke lett å handle. På toppen av de vanlige bekymringene om volatilitet, behandler Bitcoin-blokkjeden transaksjoner ganske sakte. Dette er grunnen til at Bitcoins opprinnelige formål ser ut til å ha blitt satt på sidelinjen. På dette tidspunktet legger de fleste penger inn i BTC i håp om kapitalvekst, akkurat som andre kapitaleiendeler som gull.

En gruppe Bitcoin-gruvearbeidere satte seg fore å bringe BTCs formål tilbake til blokkjeden ved å forbedre transaksjonsbehandlingshastigheten. Det er her BCH kommer inn i scenen.

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash dukket opp som en hard gaffel fra Bitcoin-blokkjeden i 2017. BTC-gruvearbeidere som hadde 85 % av datakraften møttes 23. mai 2017 for å finne veien for SegWit2x-oppgraderingen, som hadde som mål å hjelpe Bitcoin skalere ved å segregere data utenfor BTCs blokkstørrelse til 8MB.

  Slik legger du til kommentarer i Google Dokumenter

Forslaget delte BTC-fellesskapet inn i de som støttet en større blokkstørrelse for å holde økende transaksjonsgebyrer under kontroll og motstandere som uttrykte bekymringer angående vanskeligheten med å være vert for en full node og sentralisering.

1. august 2017 ga de som gikk inn for en større blokkstørrelse Bitcoin-blokkjeden for å lage en ny kryptovaluta, Bitcoin Cash. BCHs maksimale blokkstørrelse ble deretter økt fire ganger til 32 MB i 2018, selv om den faktiske blokkstørrelsen er mye mindre.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Både BTC og BCH bruker en proof-of-stake-mekanisme som krever at gruvearbeidere utvinner blokker for å bekrefte transaksjoner på blokkjeden i bytte mot mynter.

Begge myntene bruker også en DAA (Difficulty Adjustment Algorithm). De nettverksvansker for BTC justeres hver 14. dag (eller etter hver 2016-blokkering), mens for BCH justeres den hvert 10. minutt (eller etter hver blokkering). I enklere termer forteller vanskelighetsgraden oss hvor mye datakraft gruvearbeideren vil kreve for hver blokk.

Selv om det er noen likheter, er det flere markante forskjeller mellom de to myntene.

#1. Transaksjonsbehandlingshastighet

Du vet at Bitcoins transaksjonsbehandlingshastighet er relativt langsom; la oss snakke om hvor sakte.

For kontekst, tenk på Visa Inc. Selskapet behandler omtrent 150 millioner transaksjoner hver dag, noe som tilsvarer omtrent 1700 hvert sekund. Dette er imidlertid bare dens utnyttede kapasitet. Selskapets faktiske kapasitet er hele 65 000 transaksjoner i sekundet.

BTCs transaksjonsbehandlingshastighet er nær 7 transaksjoner per sekund. Skalerbarhet er virkelig et reelt problem. BCHs transaksjonshastighet er en betydelig forbedring på rundt 200 transaksjoner per sekund, men fortsatt dårligere enn Visas. Imidlertid krever BCH lavere transaksjonsgebyrer.

#2. Transaksjonsgebyrer

BCHs større blokkstørrelse gjør blokkplassen mye mindre konkurransedyktig og bidrar til å redusere transaksjonsavgiftene dramatisk. Å handle med BTC kan sette deg tilbake omtrent $3 hver gang (når dette skrives). Tidligere har BTC-transaksjonsgebyrene gått så høyt som $60 per transaksjon. Til sammenligning har BCHs høyeste transaksjonsgebyr til nå ikke passert $1 og svever rundt 28 cent (igjen, når dette skrives).

  5 beste overskriftsanalysator å bruke før du publiserer neste blogginnlegg

BCH fjerner også funksjonen RBF (erstatt etter gebyr). RBF innebærer å erstatte en transaksjon som sitter fast som ubekreftet på blokkjeden med en annen versjon av samme transaksjon – og en høyere avgift for den.

Kritikere hevder at noen kan misbruke RBF for å bruke de samme midlene flere ganger. Anta for eksempel at en person overfører midler for en liten avgift i bytte for et produkt eller en tjeneste til leverandøren som bruker RBF. Hvis leverandøren ikke gir nok tid til at bekreftelser kan gå gjennom, kan personen rute transaksjonen til en annen lommebok (som de er mottaker av), bare med et høyere gebyr.

Imidlertid krever de fleste RBF-versjoner at utdataene fra begge transaksjonene må samsvare. I tillegg, hvis mottakeren holder på til bekreftelser går gjennom, er RBF ikke mulig siden den opprinnelige transaksjonen ville bli utført.

#3. Utnyttelse av blokkstørrelse

Blokkstørrelse har blitt nevnt flere ganger her, og visst har BCH større blokker (1MB blokker på Bitcoin vs. Bitcoin Cash sine 32MB blokker). Forbeholdet her er imidlertid at BCH ikke har vært i stand til å utnytte blokkplassen.

Selv med dens bedre transaksjonsbehandlingshastighet, har det ikke vært nok transaksjoner til å fylle opp marginalblokkplassen. Dette har bidratt til BCHs begrensede vekst.

Når vi snakker om blokkstørrelse, ble en annen kryptovaluta trukket ut av BCH-blokkjeden i 2018. Den kalles BSV (også referert til som Bitcoin Satoshi Vision). BSV har som mål å øke blokkstørrelsen til 1 TB, og det er det allerede større enn Bitcoin blockchain i akkumulert datastørrelse.

#4. Smart kontraktsevne

Bitcoin blockchain støtter ikke smarte kontrakter i seg selv, men Bitcoin DeFi-tjenester er i arbeid. BCH har allerede gjort et grep med smarte kontraktsspråk som f.eks Cashscript. Cashscript gjør det mulig å skrive kontantkontrakter på en mer enkel måte. Det er egentlig BCHs billett til å møte BTC og ETH på DeFi-fronten.

  Hvordan bruke Linuxs ar-kommando for å lage statiske biblioteker

En annen måte å lage smarte kontrakter (og utstede tokens) på BCH er med Ormehull protokoll. Omni Layer-protokollen gjør det også mulig å utstede BCH-tokens og lage NFT-er, på samme måte som ERC-721- og ERC-777-standardene.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash: Hvilken mynt bør du investere i?

Før du diskuterer disse myntene fra et investeringsperspektiv, er det viktig å innse at etterspørsel og opplevd verdi driver prisen på disse eiendelene. Du kjøper ikke noe som er støttet av noe mer grunnleggende som du gjør når du investerer i aksjer og gull.

Så det er best bare å investere penger som du har råd til å tape. For eksempel, i år brøt BTCs pris $60 000 for første gang, og like etter falt den til under $30 000.

Kilde: Coindesk

Hvis dette gir deg mareritt, er ikke krypto for deg. Skulle du bestemme deg for å investere, anbefaler eksperter å bare holde seg til BTC og ETH. BTC har eksistert i over et tiår, mens BCH har en veldig kort historie.

BTC har gjenvunnet sin all-time high flere ganger tidligere, noe som gir en viss trygghet. Imidlertid nådde BCH en all-time high på $3,785 like etter lanseringen, men har siden svevet i området $500 til $1500.

Siste ord

Både BTC og BCH er flyktige, men BTC har en bedre merkeverdi. Det blir sett på som en trygg havn for kryptoinvestorer og er langt mer godt posisjonert enn BCH.

x