Rett opp feil 0xc0aa0301 i Windows 10

Å brenne platen betyr vanligvis å skrive en skrivbar CD med en laser ved hjelp av en spesiell enhet, kjent som diskbrenneren. En diskbrenner registrerer informasjon på CDer. Windows inkluderer også et platebrenningsverktøy. Dessuten er brenning av plater en god løsning for distribusjon av programvare, filmer, spill og lignende typer medier. Selv om, mens du prøver å bruke DVD-brennefeil, har mange brukere møtt feil 0xc0aa0301. Hvis du også står overfor det samme problemet mens du prøver å prøve å brenne filer. Da kan du følge guiden vår for å løse det. Denne DVD-brennefeilen 0xc0aa0301 skjer uten forvarsel, og hvis den ikke løses i tide, oppstår den gjentatte ganger i en dialogboks på skjermen. Derfor er det viktig at du takler feil 0xc0aa0301 Windows med en gang, og for det vil vår guide med mangfoldige løsninger hjelpe deg. Så la oss begynne med å vite de faktiske årsakene bak denne kjøretidsfeilen og gå gjennom noen effektive løsninger også.

Slik løser du feil 0xc0aa0301 i Windows 10

Vanligvis er hovedårsaken bak kjøretidsfeil som 0xc0aa0301 virusinfeksjon. Det er imidlertid flere andre grunner også som kan ende opp med å føre til dette problemet, la oss ta en titt på dem i listen nedenfor:

  • Disktilstand eller diskinkompatibilitet med stasjonen er en vanlig årsak til problemer med diskbrenning.

  • Den neste grunnen til å resultere i nevnte feil er utdaterte eller korrupte brikkesettdrivere. Dette problemet er vanlig for brukere av bærbare og bærbare datamaskiner.
  • Problemet har også blitt forårsaket når brukere prøvde å brenne plater med Windows Image Burner-verktøyet som følger med Windows. I dette tilfellet kan ikke Windows Image Burner håndtere inndataene, noe som resulterer i feilen 0xc0aa0301.
  • Uventet nedleggelse av DVD-brenneren er en annen grunn til at feilen vises.

  • Programmer som er i konflikt med hverandre kan også føre til den nevnte feilkoden.

  • Lite ledig plass kan også være en av grunnene til å forårsake feilen.

  • Registerfeil er en annen årsak bak denne kjøretidsfeilen.

  • En av mange årsaker som resulterer i feilkode 0xc0aa0301 er ufullstendig eller feil installasjon av kjøretidsbiblioteker.

Fra driveroppdateringer til feilsøking av Windows, det er en rekke måter som kan hjelpe deg med diskbrenningsproblemer på din Windows-PC. Siden 0xc0aa0301 er en kjøretidsfeil, har vi sortert ut noen effektive reparasjonsmetoder for å løse problemet med Windows Disc Image Burner. La oss begynne med vår første metode:

Metode 1: Grunnleggende feilsøkingsmetoder

Følgende metoder inkluderer noen grunnleggende rettelser for å løse platebrennerfeilen som må implementeres før du går videre til de komplekse metodene.

1A. Sjekk diskkompatibilitet

Den første løsningen for å velge bort for å løse 0xc0aa0301-feilen er å migrere til en ny DVD-brenner eller bytte til den som støtter både DVD-R- og DVD+R-formater. Det er mulig at du bruker DVD-brenneren som ikke støtter det nye DVR-formatet og dermed viser kompatibilitetsproblemer. I slike tilfeller er det best egnet å skifte til en ny.

Foto av Lucky Alamanda på Unsplash

1B. Sjekk diskens tilstand

Hvis du allerede bruker en relevant DVD-brenner, er neste metode for å fikse feil 0xc0aa0301 å sjekke om tilstanden til den innsatte platen er god. For å sikre dette, se etter riper eller synlige skader på platen. Hvis du finner noen, prøv å erstatte platen med en i god stand.

1C. Oppdater Windows

Siden 0xc0aa0301 er en kjøretidsfeil, er det mulig at platebrenneren er påvirket av et virus, og hvis feilen vises på skjermen din, må du sørge for at antivirusprogramvaren på PC-en din fungerer effektivt. For å sikre det, oppdater enten virusprogrammet eller installer den nyeste Windows-oppdateringen som til slutt vil installere de nyeste versjonene som er tilgjengelige for alle appene og programmene på systemet ditt. For å gjøre det kan du få hjelp av vår guide om hvordan du laster ned og installerer den siste oppdateringen for Windows 10.

1D. Lukk motstridende programmer

Kjøretidsfeil som DVD-brennefeil 0xc0aa0301 er også vanlige å støte på og gitt problemer i platebrenningsprogrammet hvis det er programmer i systemet som er i konflikt med hverandre. I dette scenariet må du stoppe slike motstridende programmer fra å forstyrre platebrenningsoppgaven. For å gjøre det kan du sjekke veiledningen vår om hvordan du avslutter oppgaven i Windows.

Metode 2: Utfør Clean Boot

En av de mange metodene som har vært ekstremt nyttige for å løse feil 0xc0aa0301 Windows, er å utføre en ren oppstart på Windows. En ren oppstart utføres vanligvis hvis det er korrupte drivere eller programfiler på systemet som kan føre til at visse programmer lider, i dette tilfellet er det platebrenning. Så det er viktig å gjenopplive systemet med et minimalt sett med programmer for å unngå en slik feil. Du kan lære mye om feilen og prosessene som er involvert i oppstart ved hjelp av vår guide for å utføre ren oppstart i Windows 10.

Metode 3: Oppdater CD/DVD-ROM-drivere

Feil 0xc0aa0301 Windows kan også fikses ved å oppdatere driverne for din CD/DVD-ROM. Driverne er ansvarlige for å kontrollere kommunikasjonen mellom prosessor, harddisker, GPU og systemminne. Ethvert problem med driveren kan være plagsomt, les derfor veiledningen vår for å oppdatere enhetsdrivere på Windows 10.

Metode 4: Tilbakestill driveroppdateringer

Hvis du har kompatibilitetsproblemer, kan du alltid gå tilbake til forrige versjon. Med tilbakerullingsdriveralternativet i Windows 10 kan brukere avinstallere gjeldende drivere fra systemet og installere tidligere installerte drivere på nytt automatisk. Les vår guide til Rollback Graphic-drivere på Windows 10.

Metode 5: Installer CD/DVD-ROM-drivere på nytt

Du er kanskje allerede kjent med det faktum at drivere er ekstremt viktige for kommunikasjonen mellom maskinvaren og operativsystemet. Dessverre, hvis en av disse driverne blir korrupte eller feil, kan det forårsake ulike kjøretidsfeil, inkludert 0xc0aa0301. Så, i dette tilfellet, hvis grafikkdriveren din fungerer, avinstaller og installer den på nytt for å fikse problemet med at platebrenning ikke fungerer. Du kan følge veiledningen vår om hvordan du avinstallerer og installerer drivere på nytt på Windows 10 for å implementere den.

Metode 6: Installer motstridende programmer på nytt

Hvis lukking eller deaktivering av motstridende programmer som kjører i bakgrunnen ikke hjalp deg med å løse feilen angående platebrenneren, kan du prøve å oppdatere det spesifikke programmet eller installere det på nytt. Det er ganske enkelt å avinstallere og deretter installere en app på nytt på en Windows 10 PC, følg trinnene nedenfor for å gjøre det:

1. I søkefanen på PC-en skriver du Kontrollpanel og klikker på Åpne.

2. Angi Vis etter > Store ikoner, og velg deretter Programmer og funksjoner fra listen.

3. Høyreklikk deretter på et program og klikk på Avinstaller. Klikk Ja i kategorien Bekreftelse Avinstaller.

Merk: Vi har vist Microsoft Teams som et eksempel.

4. Etter å ha avinstallert appen, start PC-en på nytt.

5. Besøk nå Microsoft Teams offisielle nettsted og klikk på Last ned for skrivebord-knappen som vist.

6. Kjør den nedlastede installasjonsfilen og installer appen.

Metode 7: Installer Microsoft Visual C++ Redistributable på nytt

MS Visual C++-pakken involverer verktøy som kreves for feilsøking og utvikling. Det er mulig at kjøretidsfeilen 0xc0aa0301 utløses på grunn av en korrupt pakkeinstallasjon av MS Visual C++. I dette tilfellet må du avinstallere og deretter installere det på nytt for å kjøre platebrenningsprogrammet uten feil. Du kan lese mer informasjon om prosessen med å installere på nytt i vår guide, Hvordan installere Microsoft Visual C++ Redistributable på nytt.

Metode 8: Kjør Diskopprydding

For å utelukke muligheten for feilkode 0xc0aa0301 på grunn av problemer med disken og også for å sjekke om det er lite plass på disken som forårsaker feilen, er det avgjørende at du kjører en diskopprydding. For å vite mer om hvordan du prøver det, kan du sjekke vår grundige veiledning utelukkende basert på hvordan du bruker diskopprydding i Windows 10.

Metode 9: Endre registernøkler

Hvis ingen av metodene nevnt ovenfor ser ut til å være en hjelpende hånd i ditt tilfelle, er den siste utveien som gjenstår for å fikse DVD-brennefeil 0xc0aa0301 å redigere registret og deretter installere CD/DVD-stasjonens drivere på nytt. Denne handlingen har blitt rapportert svært nyttig for denne feilen. Så la oss starte med å redigere registret først:

Merk: Lag en sikkerhetskopi av registernøkler for å gjenopprette til tidligere innstillinger i tilfelle manuelle feil under endring. Les også vår veiledning for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av registernøkler på Windows.

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn regedit og trykk Enter-tasten for å starte Registerredigering.

3. Gå nå til følgende nøkkelmappebane.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

4. Høyreklikk deretter på nøkkelmappen {4D36E965-E325-11-CE-BFC1-08002BE10318} og velg alternativet Slett.

***

Selv om bruk av DVD/CD-brennere er en utdatert teknologi, er deres eminente bruk for å lese, skrive, omskrive data, bilder, videoer og mer på CDer og DVDer for lagring uovertruffen. Vi håper at dokumentet vårt kan hjelpe deg med å løse feil 0xc0aa0301 og problemer med diskbrenningsprogrammet. Hvis du har flere spørsmål eller forslag å gi, kan du legge igjen verdifulle kommentarer i avsnittet nedenfor.

  Slik skriver du ut store bilder på flere sider i Windows 11
x