Bløtleggingstesting forklart: typer, teknikker og eksempler

Sanntidsbehandling og etterspørsel etter applikasjoner med tung belastning er vanlig i disse dager. Et slikt livlig eksempel er Googles søkemotor, der mange mennesker fra flere steder vil spørre etter den.

Men vil du godta hvis Google faller ned etter å ha tatt på seg belastningen i en viss tid? Hvis det er tilfelle, vil du ikke bytte søkemotor? Google har imidlertid aldri plaget deg med dette så langt, siden det er aggressivt testet og kontinuerlig vedlikeholdt.

En slik testprosedyre for å sikre at applikasjonen din håndterer belastningen lenger er Soak-testing. Den evaluerer hvordan en applikasjon håndterer økende trafikk over tid og måler ytelsen over dager eller måneder etter distribusjon.

I denne artikkelen skal vi se hvordan Soak-testing fungerer og fordelene. Men la oss først forstå hva det er og hvorfor du trenger å utføre denne testen.

Hva er Soak Testing?

Bløtleggingstesting utføres vanligvis for å kontrollere ytelsen til applikasjonen din under tung belastning i en lengre periode.

En applikasjon kan motstå belastningen i en time, men hva om den går i stykker etter en time? Dette er grunnen til at vi utsetter applikasjonen for forventet trafikk i en lengre periode i Soak-testprosedyren.

Dessuten er tid en faktor her. Så Soak-testing er et must for applikasjoner som trenger å fungere over lengre tid, uavhengig av antall samtidige brukere.

Hvorfor bør du utføre bløtleggingstesting?

Selv om systemet ser komplett ut, er hvordan det presterer i den virkelige verden under tung belastning veldig viktig for å definere suksessraten. Dette er grunnen til at du bør utføre Soak-testing.

I begynnelsen kan applikasjonen din ha nok ressurser til å håndtere volumet. Men etter hvert som tidsreiser kan disse dataressursene begynne å degraderes, noe som resulterer i minnelekkasjer, ressurslekkasjer og systemfeil. For å identifisere slike problemer og problemer, utføres Soak-testing.

  Kildetabell får $3 millioner for regneark og Evaluagent får $20 millioner

Bløtleggingstesting utføres for å teste systemets oppførsel når det utsettes for belastning i mer sammenhengende timer. Teamet etterligner systemet til sanntidsbelastningen og ser hvordan det presterer i virkelige scenarier.

Derfor er det nødvendig å utføre Soak-testing basert på sanntidsbruk for å oppdage atferden og problemene i det lange løp.

Fordeler med Soak Testing

Sikrer høy ytelse

Hvis du hopper over Soak-testing, vil du ikke vite hvordan systemet fungerer over tid. Du tror kanskje at alt er bra for en liten stund, men hvordan den takler belastningen, i det lange løp, vil fortsatt være en overraskelse for deg.

Til syvende og sist vil du jobbe med forbedringer først etter at programvaren går i stykker, noe som vil være kostbart og ineffektivt.

Så, Soak-testing av systemet ditt før det settes i produksjon er nødvendig for å identifisere ytelsesforringelse og fikse dem tidlig.

Oppdager feil

Soak-testing er kjent for å oppdage feil og feil. Testen sikrer at programvaren din ikke krasjer på grunn av minnelekkasjer. Dessuten sikrer den optimal bruk av tildelt diskplass ved å regelmessig rydde opp i brukt plass.

Enda viktigere, Soak-testing oppdager potensielle feil og problemer som de andre testene ikke kunne oppdage.

Avslør problemer

Testere oppdager ressursnedbrytningsaktivitetene mens de utfører Soak-testing. Denne kontinuerlige testingen avdekker også problemer som minnelekkasjer, ressursutmattelse og ytelsesforringelse.

Å analysere disse lekkasjene og årsakene hjelper deg med å utvikle bedre og langvarig programvare.

Opprett en stabil applikasjon

Vi kan bedømme et systems stabilitet ved å teste det over en lengre periode. Dette er hva Soak-testing gjør. Så det er viktig å bestå Soak-testen, spesielt når stabilitet er en faktor i søknaden din.

Vurder bedre

Andre testprosedyrer sammenligner hovedsakelig ytelsesresultatene med de definerte målene, men her etterligner Soak-testing bruk i den virkelige verden, der utviklere og testere vil være i nærheten av å vite hvordan systemet oppfører seg i produksjon.

Problemer som Soak Testing oppdager

  • Blokkering av ubrukt lagring av appen resulterer i minnemangel, noe som fører til minnelekkasjer. Bløtleggingstesting i en lengre periode kan avsløre disse minnelekkasjene i programvaren.
  • Hvis applikasjonen din trenger å kontinuerlig innhente og frigi data mens den kjører i sanntid, bør du definitivt vurdere Soak-testing. Denne typen tester hjelper deg med å oppdage datarelaterte problemer og forringelse av databaseytelsen.
  • Med Soak-testing vet du hvor stabil responstiden til applikasjonen din er når den brukes i årevis. Den sammenligner responstiden når testen starter med responstiden etter en lengre periode.
  • Soak-testing oppdager nettverksrelaterte problemer som lukkede tilkoblinger, TCP/IP-problemer, båndbreddebruk, IP-adresseutmattelse, etc.,
  • Flertrådede applikasjoner konkurrerer alltid om ressurser, noe som resulterer i vranglås og ressursblokkering. Utsettelse av disse samtidige utførelsene for Soak-testing oppdager problemene knyttet til feil ressursdeling.
  8 beste maratontreningsapper for å flytte grensene dine og bli klar for maraton🏃‍♂️

Hvordan utføres bløtleggingstesting?

Selv om de nøyaktige trinnene og prosedyren for å utføre Soak-tester varierer basert på kravene, vil typiske Soak-tester følge trinnene nedenfor.

#1. Vær spesifikk med målene

For det første er det viktig å få et klart bilde av hva du ønsker å teste.

Hva er målene dine for å teste applikasjonen din? Hva er ytelsesindikatorene du vil følge med på? Hva er belastningen du forventer at søknaden din skal motstå? Hvor lenge ville du kjørt testen?

Disse klare målene vil fortelle deg om du er lykkes med testene eller ikke mot slutten.

#2. Samle testscenarier

Lag alle testscenarier som dekker ulike arbeidsbelastningsmønstre og situasjoner i den virkelige verden.

Mens du samler testscenarier, bør du vurdere antall brukere, type transaksjoner, belastningsgeneratorer, plassering og interaksjoner i systemet og utenfor systemet.

#3. Sett opp testmiljøet

Dette stadiet handler om å sette opp nødvendig programvare, maskinvare og nettverksinfrastruktur som er nær produksjonsmiljøet.

Dessuten kommer tillegg av overvåking og lastgenererende verktøy også under denne fasen.

#4. Kjør Soak-testene

Det er stadiet for å utføre soak-tester og analysere resultatene. Begynn å bruke verktøy for å generere last og utsett den for forskjellige definerte testscenarier.

Mens du gjør det, samle ulike ytelsesmålinger som minnebruk, CPU-forbruk, responsrate og gjennomstrømning og analyser dem for å spore applikasjonsytelsen.

#5. Sammenlign resultatene

Husker du å definere mål i det første trinnet? Det er her du kan bruke dem.

Sammenlign testresultatene dine med målene og se hvor nøyaktige testene og applikasjonen er.

Dokumenter dessuten resultatene dine i diagrammer, grafer og tabeller for å få mer verdifull innsikt.

#6. Se etter forbedringer

Når du er ferdig med å analysere testrapportene, se etter hva som kan forbedres i både applikasjonsutvikling og testing. Oppdater testscenarioene, verktøyene og testmiljøet basert på analysen.

  11 bør og ikke gjøre når du velger et riktig WordPress-tema

Prøv også å fikse årsakene til minnelekkasjer, ressursutmattelse og ytelsesforringelse.

Bruk tilfeller av Soak Testing

Finansielle systemer

Vanlige applikasjoner for finanshandel håndterer vanligvis store mengder trafikk og transaksjoner, som krever konsekvent overvåking.

Så det er avgjørende å teste dem grundig over tid og belastning i et produksjonslignende miljø for å sikre at applikasjonen vil være stabil og pålitelig etter distribusjon.

Spillindustrien

Online spill krever virkelig intensive systemressurser og bør håndtere tonnevis av spillere parallelt. Så å teste dem aggressivt gir deg en sømløs spillopplevelse.

Videre å kontinuerlig eksponere spillet for falske og virtuelt genererte spillere før lansering sørger for at spillet kan håndtere det høye spillervolumet og effektiv ressursbruk.

Strømmeapper i sanntid

Med over 232 millioner abonnenter, Netflix er den mest populære videostrømmeplattformen. Har du noen gang tenkt på hvordan denne applikasjonen håndterer en så høy belastning så lenge?

Å etterligne en stor brukerbase til applikasjonen mens du tester, avslører ytelsen i sanntid. På denne måten kan du bruke Soak-testingen til å finne ytelseshull i trafikken og forbedre dem.

Sosiale medier plattformer

Sosiale medier-apper har alltid som mål å drive trafikk og engasjement til nettstedene deres. Bløtleggingstesting utføres for å opprettholde slik belastning.

Testene bekrefter også hvordan disse appene håndterer innholdsinnlegg, umiddelbare chatter, direktestrømming og andre brukerengasjementer.

Eksempler på bløtleggingstesting

  • Når et e-handelsselskap kunngjør salgsarrangementet sitt som Black Friday, forventes en stor mengde shoppingkunder å besøke nettstedet under salget. Her utføres Soak-testingen for å sikre at nettstedet kan håndtere slik plutselig trafikk av og til.
  • Banksystemer ser vanligvis økte nettbaserte transaksjoner i løpet av lønningsdagene. Så Soak testing dem før lønningsdager hjelper dem å holde seg stabile og pålitelige for å finansiere overføringer og regningsbetalinger.
  • Da showet – “Euphoria” sesong 2-finalen skulle ha premiere på HBO, krasjet strømmetjenesten i noen minutter på grunn av økningen i brukere. Dette er grunnen til at soak-testing utføres på strømmeplattformer for å sikre en sømløs opplevelse for seerne under store begivenheter som sports- og TV-utgivelser.
  • Reiseapper under høytrafikktid bør håndtere flere reiseforespørsler og optimale ruteberegninger for mange reisende samtidig. Derfor bør disse transportappene bestå bløtleggingstester for å holde seg stabile i rushtiden og spesielle arrangementer også.

Konklusjon

Så nå vet du hva Soak-testing er og hvordan det gagner appene og programvaren din. Denne artikkelen viser deg også detaljerte trinn for hvordan du utfører Soak-testing.

Testing er et avgjørende stadium for oppgraderinger og rettelser av feilene vi gjorde i utviklingsfasen. En slik testprosedyre er Soak-testing.

Hvis du vil at applikasjonen din skal være stabil og fortsette å kjøre lenge, bør du vurdere Soak å teste den før lansering.

Deretter kan du sjekke ut disse utviklervennlige testverktøyene for moderne applikasjoner.