Hva er et PSU-deksel? Bør du vurdere å bruke en?

Viktige takeaways

 • PSU-deksler er deksler designet for å skjule strømforsyningsenheten og annet skjemmende tilbehør i et PC-deksel, og forbedrer det generelle utseendet og kabelhåndteringen.
 • De reduserer støvopphopning inne i dekselet, forbedrer luftstrømmen og forhindrer problemer med overoppheting.
 • PSU-deksler tilbyr ekstra utvidelsesalternativer, for eksempel monteringsspor for SSD-er og kabinettvifter, samt støtte for vannkjølende radiatorer og pumpe/reservoar-kombinasjoner.

Fremkomsten av gjennomsiktige sidepaneler markerte et betydelig skifte i PC-dekseldesign, noe som gjorde det mulig for teknologientusiaster å tilpasse og vise frem sine toppmoderne rigger. Men mens hovedkomponentene (som hovedkortet, CPU-kjøleren, RAM og GPU) mottok kosmetiske oppgraderinger etter denne trenden, forble PSUen, med sitt sammenfiltrede kabler, en brutalistisk øyesår i bunnen av saken.

For å lindre dette visuelle avviket begynte produsentene av deksler å inkludere dedikerte deksler for PSU-en, som snart ble et yndet tilbehør blant estetisk-tenkende forbrukere. Men hva er egentlig hensikten med et PSU-deksel? Bør du vurdere å bruke en?

Hva er et PSU-deksel?

Et PSU-deksel er et deksel eller kabinett designet for å skjule strømforsyningsenheten og annet skjemmende tilbehør (HDD-bur, viftehub, etc.) i en PC-kasse. Den er vanligvis plassert i bunnen av en sak, og skiller PSU og dens medfølgende kabler fra de andre komponentene.

  Hvordan veksle og tilpasse samtalevisning i Outlook

Hovedmålet med et PSU-deksel er å forbedre det generelle utseendet til en tilpasset konstruksjon, spesielt når du bruker et PC-deksel med vindu og en ikke-modulær/semi-modulær strømforsyning. Gitt hvor avgjørende kabelhåndtering er for å oppnå et rent og organisert oppsett og for luftstrøm i kabinettet, har dette tilbehøret også blitt utstyrt med utskjæringer for å rute PSU-kablene inn i hoveddelen av kabinettet.

Opprinnelig ble PSU-deksler sett på som gjør-det-selv-prosjekter, med flere entusiaster som lagde unike skjulesteder ved å bruke et bredt utvalg av materialer. Noen byggere laget spesialtilpassede deksler av glassfiber, pleksiglass eller til og med aluminium, mens andre brukte 3D-utskrift for å designe fargede polymerdeksler.

Følgelig anerkjente produsentene denne nye trenden og inkluderte PSU-deksler i nesten alle PC-deksler som ble levert med et gjennomsiktig sidepanel. I dag trenger du ikke lenger stole på gjør-det-selv-løsninger ettersom budsjett-PC-deksler ofte kommer med innebygde skjermer, noe som hever den visuelle appellen til den tilpassede konstruksjonen din.

3 fordeler ved å bruke et PSU-deksel

Selv om integrering av et PSU-deksel ikke direkte påvirker PC-ens ytelse, funksjonalitet eller kjølepotensial, gir det flere fordeler når det gjelder kabelhåndtering og generell tilpasning. La oss se på noen av nøkkelfunksjonene knyttet til installasjon av et PSU-deksel.

 • Forbedrer kabelhåndtering: Som nevnt tidligere, er en av de største fordelene med å bruke et dedikert PSU-deksel dens evne til å strømlinjeforme kabelhåndtering i en PC-kasse. Ved å gjemme bort PSU og kablene på en pent måte, minimerer denne dekningen ekstra rot samtidig som det forenkler vedlikehold og oppgraderinger.
 • Reduserer støvakkumulering: Støvakkumulering inne i et PC-deksel hindrer optimal luftstrøm, noe som kan føre til problemer med overoppheting. I denne forbindelse fungerer et PSU-deksel som en beskyttende barriere, og reduserer sannsynligheten for at støv legger seg på strømforsyningsenheten og andre komponenter (HDD, SSD-er og så videre).
 • Ytterligere utvidelsesalternativer: På grunn av deres justerbare, modulære design, gir PSU-deksler ekstra monteringsspor (øverst) for 2,5-tommers SATA SSD-er og kan støtte opptil maksimalt tre 120 mm eller to 140 mm vifter. Koffertprodusenter som Lian Li og Fractal Design inkluderer også spesialiserte monteringspunkter for 240 mm/360 mm vannkjølingsradiatorer og pumpe/reservoar-kombinasjoner.
 •   18 lukrative krypto-tilknyttede programmer for å bli med og tjene penger i 2022

  Bildekreditt: vær stille!

  3 faktorer å vurdere når du kjøper et tilpasset PSU-deksel

  Selv om vi anbefaler å investere i et PC-deksel som har et dedikert PSU-deksel i designet, er det mulig å få tak i et tilpasset deksel fra plattformer som Etsy, V1 Tech og Amazon. Siden frittstående PSU-deksler er relativt få i det nåværende markedet, bør du vurdere følgende faktorer når du kjøper en.

 • Kompatibilitet: Før du kjøper et tilpasset PSU-deksel, sørg for at tilbehøret er kompatibelt med PC-dekselet. Ulike deksler har varierende oppsett, og et PSU-deksel som passer perfekt i ett tilfelle passer kanskje ikke nødvendigvis i et annet. Sjekk tilbehørets dimensjoner og formfaktor mens du kontrollerer at dekselet er på linje med monteringspunktene i chassiset.
 • Byggekvalitet: Egendefinerte PSU-deksler er tilgjengelige i et bredt spekter av materialer, inkludert akryl, aluminium og stål. Akryldeksler (også kjent som plexiglass) er gjennomsiktige og tilbyr ulike tilpasningsmuligheter, mens aluminiums- og ståldeksler gir en slitesterk skjul som utfyller mørkere fargevalg. Som et resultat må du velge et design som stemmer godt overens med den generelle estetikken til PC-bygget.
 • Enkel installasjon: Velg et PSU-deksel som enkelt kan installeres uten å kompromittere den strukturelle integriteten til kabinettet eller strømforsyningsenheten. Se etter alternativer som prioriterer installasjon uten verktøy og som ikke krever ytterligere modifikasjoner på chassiset. Proprietære PSU-deksler fra anerkjente produsenter som Corsair og Be Quiet! kan kjøpes fra de respektive nettsidene.
 •   Hva er kanalbinding?

  Estetikk over funksjonalitet

  I et nøtteskall, PSU-deksler har betydelig verdi for entusiaster som er ivrige etter å vise frem sine tilpassede rigger. PSU-deksler gir en verdig løsning for å skjule uattraktive komponenter som kanskje ikke harmonerer med den generelle estetikken til en PC-konstruksjon.

  Hvis du foretrekker et minimalistisk og ryddig oppsett med kabler som er pent gjemt bort, bør du velge et PC-deksel med vindu med et dedikert PSU-deksel. Men hvis kabelhåndtering ikke er en prioritet, kan du vurdere å investere i en modulær PSU som minimerer ekstra rot gjennom de avtakbare kablene.