Bruk Manuskript til å organisere skriveprosjektene dine på Linux

Trenger du et godt skriveverktøy for din Linux-PC? Sjekk ut Manuskript. Den har noen seriøst fantastiske funksjoner som enhver forfatter vil elske, for eksempel et konturverktøy, distraksjonsfri modus, et innebygd assistentverktøy og mange andre.

I denne veiledningen vil vi gå over hvordan du installerer Manuskript på Linux. Vi vil også gå over hvordan du bruker den til å organisere skriveprosjektene dine. Sørg for at du bruker Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux eller OpenSUSE for å komme i gang.

Installere Manuskript på Linux

Manuskript er utmerket for å administrere notatene dine på Linux. Dessverre kommer programmet ikke forhåndsinstallert på noen Linux-operativsystemer der ute. Så hvis du ønsker å bruke den, må du først installere den.

Heldigvis støtter Manuskript-applikasjonen et bredt utvalg av Linux-operativsystemer. For å få det til å fungere på datamaskinen din, må du imidlertid åpne et terminalvindu.

Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker.

Ubuntu

Manuskript fungerer på Ubuntu ved hjelp av en nedlastbar DEB-pakke. For å få tak i denne pakken, bruk følgende wget nedlastingskommando i et terminalvindu.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Manuskript på Ubuntu.

sudo apt install ./manuskript-0.12.0-1.deb

Debian

Hvis du vil bruke Manuskript-applikasjonen på din Debian-PC, må du laste ned den nyeste DEB-pakken til appen og sette den opp manuelt. For å få tak i den nyeste Manuskript DEB-pakken, bruk wget download-kommandoen.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Når DEB-pakken er ferdig nedlastet, kan installasjonen begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, sett opp det siste manuskriptet på Debian.

sudo dpkg -i manuskript-0.12.0-1.deb

Etter installasjonen av appen, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre det, bruk apt-get install -f-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er Manuskript-applikasjonen lett tilgjengelig for alle brukere via «Community»-programvarelageret. For å få det til å fungere på systemet ditt, bruk følgende pacman-kommando.

sudo pacman -S manuskript

Fedora

Hvis du bruker Fedora Linux, må du installere den nyeste Manuskript-appen via en nedlastbar RPM-pakke. Heldigvis kan Fedoras pakkebehandler laste ned og installere pakker over internett.

  Hvordan spille Mirror's Edge på Linux

For å få appen til å fungere, bruk følgende dnf install-kommando.

sudo dnf install https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

OpenSUSE

De på OpenSUSE Linux vil kunne installere den nyeste Manuskript-applikasjonen via Fedora RPM-pakken. For å starte, bruk wget download-kommandoen for å laste ned RPM-pakken til datamaskinen din.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Etter å ha lastet ned RPM-pakken, bruk zipper install-kommandoen for å få Manuskript til å fungere.

sudo zypper install manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Bruk Manuskript til å organisere skriveprosjektene dine på Linux

For å administrere notatene dine med Manuskript, start med å starte applikasjonen. Du kan starte appen ved å søke etter den i appmenyen. Når manuskriptet er åpent og klart til bruk, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan installere Cisco Packet Tracer på Linux

Trinn 1: Når appen åpnes, vil du se oppstartssiden. På oppstartssiden ser du skrivekategorier å velge mellom. Se gjennom «Fiction» og «Non-fiction» for skriften du ønsker å lage.

Trinn 2: Etter å ha valgt en skrivestil for Manuskript, finn «Neste gang, åpner siste prosjekt automatisk». Dette alternativet vil gjøre det lettere å fortsette der du slapp.

Trinn 3: Finn «Opprett»-knappen og velg den for å lage din nye tekst. Bruk deretter popup-vinduet for å lagre den nye skrivefilen. Sørg for å lagre den med et minneverdig filnavn.

Trinn 4: Finn «Generelt»-delen i Manuskript, og velg den med musen. Etter at du har valgt det, vil du se flere tekstbokser. Disse boksene er «Tittel», «Undertittel», «Serie», «Volum», «Sjanger», «Lisens», «Navn» og «E-post».

Fyll ut tekstboksene for å skrive for organisasjonsformål.

  Hvordan kopiere filer ved å bruke "install"-kommandoen på Linux

Trinn 5: Etter å ha satt opp alle tekstboksene, finn «Sammendrag»-delen og klikk på den med musen. I denne delen fyller du ut sammendraget av skrivingen din.

Trinn 6: Klikk på «Tegn»-delen. Deretter fyller du ut karakterdelen hvis skrivingen din har tegn involvert. Hvis du lager en forskningsoppgave eller bare noen notater, hopp over dette trinnet.

Trinn 7: Finn «Plott»-delen, og velg den. Inne i denne delen fyller du ut plottene i skrivingen din. Nok en gang, hvis du gjør en forskningsoppgave eller en annen type skriving som ikke krever plott, hopper du over dette trinnet.

Trinn 8: Finn «Verden»-delen, og klikk på den med musen. Fyll deretter ut historiens verden. Hopp over dette trinnet hvis du ikke har en verden å legge til historien din, siden det er en forskningsoppgave, notater osv.

Trinn 9: Velg alternativet «Outline» i sidefeltet. Deretter fyller du ut skriveoversikten. Oversikten vil hjelpe deg med å organisere hvordan du planlegger å skrive historien din. Når du er ferdig med å fylle ut disposisjonen, gå videre til neste trinn.

Trinn 10: Finn «Editor»-delen, og klikk på den med musen. I denne delen vil du kunne skrive historien, papiret, novellen, novellen din osv. Når du er ferdig med å skrive, lagrer du ved å klikke på «Fil»-menyen og deretter velge «Lagre».

Når alle trinnene er fullført, vil skriveprosjektet ditt bli mye mer organisert. Nyt! Lykke til med å skrive!