Bruk Manuskript til å organisere skriveprosjektene dine på Linux

Trenger du et godt skriveverktøy for din Linux-PC? Sjekk ut Manuskript. Den har noen seriøst fantastiske funksjoner som enhver forfatter vil elske, for eksempel et konturverktøy, distraksjonsfri modus, et innebygd assistentverktøy og mange andre.

I denne veiledningen vil vi gå over hvordan du installerer Manuskript på Linux. Vi vil også gå over hvordan du bruker den til å organisere skriveprosjektene dine. Sørg for at du bruker Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux eller OpenSUSE for å komme i gang.

Installere Manuskript på Linux

Manuskript er utmerket for å administrere notatene dine på Linux. Dessverre kommer programmet ikke forhåndsinstallert på noen Linux-operativsystemer der ute. Så hvis du ønsker å bruke den, må du først installere den.

Heldigvis støtter Manuskript-applikasjonen et bredt utvalg av Linux-operativsystemer. For å få det til å fungere på datamaskinen din, må du imidlertid åpne et terminalvindu.

Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker.

Ubuntu

Manuskript fungerer på Ubuntu ved hjelp av en nedlastbar DEB-pakke. For å få tak i denne pakken, bruk følgende wget nedlastingskommando i et terminalvindu.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Manuskript på Ubuntu.

sudo apt install ./manuskript-0.12.0-1.deb

Debian

Hvis du vil bruke Manuskript-applikasjonen på din Debian-PC, må du laste ned den nyeste DEB-pakken til appen og sette den opp manuelt. For å få tak i den nyeste Manuskript DEB-pakken, bruk wget download-kommandoen.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Når DEB-pakken er ferdig nedlastet, kan installasjonen begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, sett opp det siste manuskriptet på Debian.

sudo dpkg -i manuskript-0.12.0-1.deb

Etter installasjonen av appen, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre det, bruk apt-get install -f-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er Manuskript-applikasjonen lett tilgjengelig for alle brukere via «Community»-programvarelageret. For å få det til å fungere på systemet ditt, bruk følgende pacman-kommando.

sudo pacman -S manuskript

Fedora

Hvis du bruker Fedora Linux, må du installere den nyeste Manuskript-appen via en nedlastbar RPM-pakke. Heldigvis kan Fedoras pakkebehandler laste ned og installere pakker over internett.

  Hvordan sette opp og bruke Qutebrowser nettleser på Linux

For å få appen til å fungere, bruk følgende dnf install-kommando.

sudo dnf install https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

OpenSUSE

De på OpenSUSE Linux vil kunne installere den nyeste Manuskript-applikasjonen via Fedora RPM-pakken. For å starte, bruk wget download-kommandoen for å laste ned RPM-pakken til datamaskinen din.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Etter å ha lastet ned RPM-pakken, bruk zipper install-kommandoen for å få Manuskript til å fungere.

sudo zypper install manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Bruk Manuskript til å organisere skriveprosjektene dine på Linux

For å administrere notatene dine med Manuskript, start med å starte applikasjonen. Du kan starte appen ved å søke etter den i appmenyen. Når manuskriptet er åpent og klart til bruk, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan spille Mirror's Edge på Linux

Trinn 1: Når appen åpnes, vil du se oppstartssiden. På oppstartssiden ser du skrivekategorier å velge mellom. Se gjennom «Fiction» og «Non-fiction» for skriften du ønsker å lage.

Trinn 2: Etter å ha valgt en skrivestil for Manuskript, finn «Neste gang, åpner siste prosjekt automatisk». Dette alternativet vil gjøre det lettere å fortsette der du slapp.

Trinn 3: Finn «Opprett»-knappen og velg den for å lage din nye tekst. Bruk deretter popup-vinduet for å lagre den nye skrivefilen. Sørg for å lagre den med et minneverdig filnavn.

Trinn 4: Finn «Generelt»-delen i Manuskript, og velg den med musen. Etter at du har valgt det, vil du se flere tekstbokser. Disse boksene er «Tittel», «Undertittel», «Serie», «Volum», «Sjanger», «Lisens», «Navn» og «E-post».

Fyll ut tekstboksene for å skrive for organisasjonsformål.

Trinn 5: Etter å ha satt opp alle tekstboksene, finn «Sammendrag»-delen og klikk på den med musen. I denne delen fyller du ut sammendraget av skrivingen din.

Trinn 6: Klikk på «Tegn»-delen. Deretter fyller du ut karakterdelen hvis skrivingen din har tegn involvert. Hvis du lager en forskningsoppgave eller bare noen notater, hopp over dette trinnet.

Trinn 7: Finn «Plott»-delen, og velg den. Inne i denne delen fyller du ut plottene i skrivingen din. Nok en gang, hvis du gjør en forskningsoppgave eller en annen type skriving som ikke krever plott, hopper du over dette trinnet.

  Hvordan installere Cisco Packet Tracer på Linux

Trinn 8: Finn «Verden»-delen, og klikk på den med musen. Fyll deretter ut historiens verden. Hopp over dette trinnet hvis du ikke har en verden å legge til historien din, siden det er en forskningsoppgave, notater osv.

Trinn 9: Velg alternativet «Outline» i sidefeltet. Deretter fyller du ut skriveoversikten. Oversikten vil hjelpe deg med å organisere hvordan du planlegger å skrive historien din. Når du er ferdig med å fylle ut disposisjonen, gå videre til neste trinn.

Trinn 10: Finn «Editor»-delen, og klikk på den med musen. I denne delen vil du kunne skrive historien, papiret, novellen, novellen din osv. Når du er ferdig med å skrive, lagrer du ved å klikke på «Fil»-menyen og deretter velge «Lagre».

Når alle trinnene er fullført, vil skriveprosjektet ditt bli mye mer organisert. Nyt! Lykke til med å skrive!

x